X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze przyjdzie wiosna, cieplo, córka zdrowa bedzie chodzić do przedszkola, ja zdrowa porobie w truskawkach a tu d... Do tego jakas taka wypalona jestem, corka 1500 razy na dobe mowi "mama pobaw sie", nie daje mi nic zrobic, problem jest obiad ugotowac, ciagle mama i mama, tesciowa i babcia sie czepiaja ze nic nie robie, a mi z tego wszystkiego sie juz nic nie chce. Kiedys bylam pelna sil i zapalu a teraz taka zgaszona i obojetna. Brakuje mi chwili dla siebie, bez dziecka, ciszy chociaz na chwile dziennie. A tu jeszcze wyjsc sie nie da do lekarza bo tesciowa nie ma czasu z dzieckiem zostac, jakbym mogla to bym ja zabrala ale nie moge.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ;) W pracy ganiam calymi dniami, do tego mnie tez grypsko wzielo. I tak siedze, kicham, siakam na nosie i klne :P Nienawidze kataru. Jak odzyje, to was doczytam :*
    I jeszcze mi sie @ przyplatala, wiec klne ile wlezie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 18:03

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa... odrzucili nasz wniosek :( . Ale chyba spróbujemy jeszcze raz w innych bankach i teraz mój może mieć zaswiadczenie w pracy,że do końca roku jest zatrudniony to może i to trochę ułatwi.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat wspolczuje kataru i @. Mnie meczy kaszel ale to nic w porównaniu z mega katarem, naprawde wspolczuje.

Jangwa przykro mi. Próbuj w innym banku. Musi sie udac. Wiem jak ciezko mieszkac z rodzicami (ja z tesciami).

No wyrwalam sie z domu, wkoncu chwila "ciszy". Musze sie wziąć za siebie i dac troche ufolgi dziecku i zrozumiec jej potrzeby ale cos ostatnio nerwowa jestem i stad niesnaski. Jak to mówią nerwowy rodzic-nerwowe dziecko. Bylam u chirurga, kolejne 4 znamiona usuniete ale 1 bylo wyjatkowo paskudne i do czasu wynikow badania hist-pat. bede sie martwić co to za gagatun. Poza tym z przed miesiaca nie ma jeszcze wynikow hist.-pat. i tez mnie to martwi. Ale nic, raz sie zyje, usuniete nie przyszyje.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza spokojnie, byly tam tyle czasu i nic sie nie dzialo? Bedzie ok :)
    Mi machneli pieprzyk z brzucha przy laparo. Niby fajnie, ale czegos brak :) Nosz zawsze tam byl!
    Na katar mam psikacze do nosa, ale ostroznie uzywam, bo mozna sie uzaleznic. Znam dzieciaka, ktory robi awantury jak narkoman, jak nie ma otrivinu :/

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat moja mama nie chciala zebym wogole to ruszala, bo jak rusze to moze byc źle. A ja naliczylam ze 20szt., na brzuchu 4 jeden obok drugiego i to takie brzydkie z przebarwieniami, dzis lekarz jeszcze to ogladal i na plecach jest jakis ktory podszedl krwia. Ale dobrze ze wszystkie badaja. A moja mama jest taka ze nawet jak powiedzialam o laparo to była przeciwna bo po co mi to wiec teraz nic nie mowie, robie swoje. A do usunięcia znamion namowila mnie alergolog, i jeszcze 1 rodzinny zwrocil na to uwage i powiedzial zeby to usnąć bo ta do ktorej chodze na nfz nic nie mowila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a robisz plukanie zatok? To pomaga i chyba nie uzalezni.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki mam pozytywny test owu! Lapie dzis meza za jajca i musi sie udac! na majowke chce 2kreski na rozowym tescie ciazowym!
    Dzis 16dc jajor boli mega mocno, do tego sluz jak bialko-ekstra! Musi sie udac!
    Sama za siebie trzymam kciuki hahahaa

jangwa_maua, Urszulka89, karolcia87 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fd157198f0f.jpg

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej by bylo jutro z rana serduszkowac ale nie da rady bo do pracy :( musi wystarczyc dizs wieczorem. Myslicie zeby jutro tez na wieczor poprawic? :D

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, test pokazuje ze owu będzie za ok 24-36 godz, wiec spokojnie mozesz jutro poprawić. My dzialalismy 3 dni przed owu i dzien po.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water jak dziś sytuacja? coś się rozkręciło?

Luci Ty już chyba jakieś objawy ciążowe masz co ? :P który już dpo?

pap to teraz czekamy na II krechy :)

ja dziś chciałam siknąć 10dpo ale się opamiętałam... po co sobie psuć humor jedną krechą..

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzien wolny znienacka. Prawie zemdlalam, porzygalam sie i poszlam do domu :P Mam grypsko od tygodnia, nie mialam kiedy odpoczac, bo caly dzien pracuje i w koncu organizm nie wytrzymal.
    I tak sobie siedze :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noz cholera jasna. Ja jako rodzic nie mam nic do powiedzenia, chce cos osiagnac, chce zeby dziecko pozbieralo zabawki porozwalane po calej, dosłownie calej kuchni to tesc przychodzi, opieprza nas i poucza jakby byl znawca. Efekt- dziadek na kolanach zbiera zabawki a dziecko ma nas w d... No co jest zlego w tym ze troche poplacze, podrze sie bo jej sie nie chce swoich rzeczy sprzatnac. Jaki ja mam autorytet u dziecka jak dziadek jest lepszy. Wsciekla jestem jak cholera. Caly dzien omijalam te zabawki, prosilam, mowilam. Kuźwa, jakby dziadek codziennie mial tak sprzatac to by zmienil zdanie. Nastepnym razem sprzatne i nie oddam albo niech dziadek sprzata jak taki madry. Jeszcze bedzie nas osadzal i opieprzal i to przy dziadku. Sprzatne swoja dzialke i ide spac a madry dziadek niech kombinuje z wnuczka. Tam u nich ma pozwolone na wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 20:41

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwartkowy pozytywny test owu i tamto serduszkowanie musze wystarczyc bo wczoraj wieczorem wyszlam z kolezankami i wrocilam jak mąz spal mocno a dzis juz szyjka zamknieta i sluz sie zmienil wiec koniec "robienia dzidziusia". Chce w tym cyklu brac dupka. Jak bralyscie po owu-1raz dziennie przez 10dni? (Wiem, trzeba zrobic potem test ciazowy i brac dalej jesli beda 2kreski)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    wczoraj byłam u ginekologa na monitoringu. miałam już iść wcześniej ale z powodu braku oznak owu, poszłam dopiero wczoraj. i totalna klapa. brak owulacji. jajniki czyste. brak śladów po ewentualnej niezauważonej owu. błona śluzową cieniutka.

Nic tylko płakać! w poprzednim cyklu po owu brałam luteine.

teraz lekarz kazał mi wywołać @, nie czekać aż sama przyjdzie bo nie ma sensu.
    5 dni po @ mam zacząć stymulować jajniki.

czy to coś da? nie wiem. jestem załamana.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap dupka się bierze 2× dziennie przez 10 dni. Potem test/beta i jeśli pozytyw to brać dalej. Ja mam owu w 12/13 dc a brałam od 16 do 25dc. W następnym cyklu brałam dwa dni po owu przez 10 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porazka na calej lini. Nie jestem lekarzem, dziecko kaszle to ide do lekarza sprawdzic co się dzieje, ta od razu antybiotyk a ja niechetnie ale sie zgadzam bo argumenty pani dr do mnie przemawiają. Efekt - kaszel niknie za ro pojawia sie katar i to od razu zielony gesty czyli z tego co wiem infekcyjny. Tak wiec tylko truje dziecko tym antybiotykiem, ale pewnie pojde do pediatry a ta bedzie mi kity wciskać ze nic zlego sie nie dzieje bo tak oskrzela sie oczyszcza albo jakas inna tego typu bajke. Mam dość, rece mi opadaja na to chorowanie. Co ja mam robic? Przepraszam was ze ciagle sie zale ale naprawde nie wiem co mam robic, jak leczyc, gdzie isc z dzieckiem.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza na chorobach to sie nie znam za bardzo.moje dziecko rzadko choruje. Mam znajoma, ktorej corka bardzo czesto choruje. Tez ciagle antybiotyki. Dziewczyna teza juz dosc,nie wie co robic.. Nie wiem,,jais alergolog zeby sprawdzic czy to nie kwestia alergii? Panel pediatryczny? Co do wczesniejszych wpisow o dziadku co sprzata po wnuczce a ty jak zwykle wyszlas sorry ale na "frajerke" przed dzieckiem.. musisz pogonic tesciow. To twoje dziecko i niech spierdzielaja z dobrymi radami. Sami pewnie za nieposluszenstwo lali twojego meza jak byl maly. Pogon tesciow w sprawach twojego dziecka. Mowie ci.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap regularnie chodzimy do alergologa, niby wg testow ma alergie ale ja objawow alergii nie widze, chca juz odczulac ale chyba się wstrzymam, dla mnie wszystko to z infekcji i tyle. Kolejny czyli 3 tydz.dziecko bedzie siedziało w domu bo z takiego nieorzypilnowanego kataru to dopiero moze byc zapalenie oskrzeli. A wczoraj nie bylam sama na placu boju, mąż obstawial moje stanowisko i poszly ostre słowa do tescia ale on nas mial w d... To on wyszedl na frajera bo sprzatal adziecko poszlo bajke ogladac a po chwili doniosła jeszcze więcej zabawek do sprzątania. Ale dzisiaj jaka grzeczniutka, przynajmniej narazie. A, tak, moj mąż jak byl maly to byl najgorszy, wszystko szlo na niego, wszelkie psoty, przypadkowe zepsucia sie czegos i ciagle lanie dostawal, teraz tez wszystkiego jest winny bo np brama ze starosci sie rozwalila sle nie, to on zaczepil traktorem. I moja córka tez jest tak traktowana, wczoraj tesciowa oskarzyla ja o wsypanie bobu do butow w garazu az moja córka sie poplakala bo to nie ona a okazalo sie ze to myszy naznosily. Ale słowa przepraszam nie usłyszała.

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ