X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jesli ma alergie to po prostu jej uklad immunologiczny jest oslabiony. Ona kiefys z tego wyrosnie ale kiedy.. albo szukaj w necie opinii na temat jakichs dobrych pediatrow czy co i tam uderzaj. Niektore dzieci takie są-duzo chorują. Z tesciami masz przekichane..chodzi o to,ze corka widzi,jak oni Wami pomiatają i ona tez sobie pozwala. Jestes w ich domu (w domu meza), on idzie do swojej pracy z rana a ty zostajesz z malą i pojebanymi wtracaczami. Nic nie zmienisz bo przeciez tam mieszkasz ale na bank musisz odizolowac sie od starych i nie pozwalac ingeroeac w wychowanie. Oni swoje dzieci juz mieli i wychowywali a od Twojej corki wara.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo piszecie laseczki. Ja co rusz zaglądam :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi widze ze podchodzisz do 2 inseminacji. Nas tez lekarz namawial. Poki co idziemy do androloga. Wogole nawet nie chce myslec o iui, in vitro to juz wogole odpada.

Ale mam luzik w tym miesiącu, nawet nie wiem ktory dc mam, cos plodne sie zblizaja bo sluz sie pojawil. Pije teraz ziolka na oskrzela na odkrztuszanie i chyba i tam tez działają. Szkoda ze wina nie mam w domu a do sklepu daleko, moze w koncu jakiś wieczor z mężem.

A mój dziec do tego kataru skapal sie w zimnej wodzie, cala d... i nogi mokre, az wsadzilam pod prysznic bo niewiadomo jak pelno piachu i smieci w majtach miala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jesli to nie tajemnica to w jakiej klinice podchodzisz do iui?

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie daj sie. Starsi swoje odchowali, ty musisz po swojemu i koniec gadania. Ja mam cudownych rodzicow, ale mieszkac bym z nimi nie chciala. Wole na swoim, choc mi nikt w niczym nie pomaga. I tak juz 10 lat odkladamy na kupno domu. Z rodzicami byloby latwiej i szybciej, ale nie, dziekuje. Nikt mi sie nie wtraca i robie jak uwazam.

Ej dziewczyny, normalnie mialam seks dzisiaj :P Taka bylam wyposzczona, ze mi 2 minuty starczyly :P Nawet meza zbalamucilam do konca potem khe khe khe
    Dopadlam go pod prysznicem z zaskoczenia :P

Paula_shells, Hugolina87, water lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie po kilku tygodniach suszy zdarzyło się nawet 2 dni pod rząd seksy xD. Na mojego podzialalo uwaga... antyżylakowe samonośne pończochy haha :D .

Dziewczyny która teraz wysikuje dwie krechy?

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam z treściami mój m za granicą i sama wiem jak to jest, ale mam tak wspaniałego męża że on słowa nie da na mnie powiedzieć i jeśli chodzi o wychowanie dziecka a moja córka to as... Na początku wiadomo nie przegrywaj itp...jak to starsi mądrzejsi... Do czasu najpierw mężowi powiedziałam że nie życzę sobie by jego matka wracała sie mąż zwrócił jej uwagę nie pomogli to tylko raz jej powiedziałam co myślę i od tamtej pory mam spokój, nigdy nie zdążył się od tamtej chwili żeby teściowa podwarzyla moja decyzję czy kary w stosunku mojego dziecka powiedziałam jej ze miała swój czas by wykazać się że jest matką a to jest moja córka i ja ją wychowuje... Nie wolno pozwolić na wtrącanie się co do naszych dzieci teściowa, dziadkiem niech sobie rozpieszczaja dają cukierki przed obiadem pozwalają na wszystko na to otrzymykam oko wkoncu to dziadki ale co do wychowania to wara.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy widzisice dla mnie jakas szansw?
    wczoraj byłam u ginekologa na monitoringu. miałam już iść wcześniej ale z powodu braku oznak owu, poszłam dopiero wczoraj. i totalna klapa. brak owulacji. jajniki czyste. brak śladów po ewentualnej niezauważonej owu. błona śluzową cieniutka.

Nic tylko płakać! w poprzednim cyklu po owu brałam luteine.

teraz lekarz kazał mi wywołać @, nie czekać aż sama przyjdzie bo nie ma sensu.
    5 dni po @ mam zacząć stymulować jajniki.

czy to coś da? nie wiem. jestem załamana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 23:39

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam pytanie.. Jestem mamą 3,5 miesięcznej córki, 6 tyg po porodzie sn miałam owulacje (potwierdzone badaniem usg) i zgodnie z nią 8 tyg po porodzie normalny okres. A potem głucha cisza, aż do teraz. Jest możliwe, że mój cykl się zatrzymał, czy jest po prostu jeszcze nieregularny po porodzie? Karmię piersią.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi widze ze podchodzisz do 2 inseminacji. Nas tez lekarz namawial. Poki co idziemy do androloga. Wogole nawet nie chce myslec o iui, in vitro to juz wogole odpada.

Ale mam luzik w tym miesiącu, nawet nie wiem ktory dc mam, cos plodne sie zblizaja bo sluz sie pojawil. Pije teraz ziolka na oskrzela na odkrztuszanie i chyba i tam tez działają. Szkoda ze wina nie mam w domu a do sklepu daleko, moze w koncu jakiś wieczor z mężem.

A mój dziec do tego kataru skapal sie w zimnej wodzie, cala d... i nogi mokre, az wsadzilam pod prysznic bo niewiadomo jak pelno piachu i smieci w majtach miala.
    Tak podchodzimy, nie mamy chyba innego wyjścia jeśli chcemy mieć dziecko a ja już powoli psychicznie wysiadam więc dzialamy z pełną parą. Koszta niesamowite, ja się co rusz o to martwie ale mąż mowi ze jak już zaczęliśmy iść w tą stronę to ją dokonczymy

Paula_shells lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa bocian

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jak tam, sikasz ?
    Luci a u Ciebie ?
    Czekam na dobre wieści od Was

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Haha u mnie po kilku tygodniach suszy zdarzyło się nawet 2 dni pod rząd seksy xD. Na mojego podzialalo uwaga... antyżylakowe samonośne pończochy haha :D .

Dziewczyny która teraz wysikuje dwie krechy?

Hehehe dobre :D
    My też ostatnio się kochaliśmy, mimo że mój mąż tak bardzo się boi. Ale zrobiły mi się pełne piersi i wszedł do łazienki jak byłam naga i przestał myśleć hehe :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina u mnie 12dpo no i negatyw..więc standard

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa lipa :( :(
    Ja przed owu jestem. I staram się nie myśleć.
    Podczytuje i czekam na dwie kreski u którejś z Was :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i tak wiedzialam,że tak będzie. Nawet jakiś nadziei sobie nie robiłam..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie w tym cyklu też jakoś nie myślałam . Owu mnie szybciej zaskoczyla więc <3 bez spinki były

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Warszawa bocian

Ewi i jak tam jest? A dlaczego ta klinika a inna? Masz coś w pakiecie jakieś badania czy leki w cenie wizyty? Bo my uderzylismy do Novum na ul.bocianiej ale ta twoja to chyba na innej ulucy. My do Novum to tak z przypadku no i łatwy i szybki dojazd mamy, jak patrzylam teraz na ceny w innych to porownywalne. Za tydz.idziemy tam do androloga.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Cześć dziewczyny :) Mam pytanie.. Jestem mamą 3,5 miesięcznej córki, 6 tyg po porodzie sn miałam owulacje (potwierdzone badaniem usg) i zgodnie z nią 8 tyg po porodzie normalny okres. A potem głucha cisza, aż do teraz. Jest możliwe, że mój cykl się zatrzymał, czy jest po prostu jeszcze nieregularny po porodzie? Karmię piersią.
    Jest możliwe, że będzie nieregularny. Ja dostałam @ po porodzie już po 2 miesiącach. I potem, mimo regularnego karmienia @ dostawałam co miesiąc. Moja lekarka dziwiła się, ze regularna bo zazwyczaj jak dostaje się podczas karmienia to jest nieregularna.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele mowisz ze wysikalas tylko jedna kreche? Ech.... kutwa co Ci przeszkadza w zajsciu!!!! Masakra.. zeby tak moc podlaczyc sie pod komputer i on by zdiagnozowal raz dwa!
    Jangwa ja! Ja chce wysikac 2kreski! :D ale to dopiero za jakis czas kolo 24czy25kwietnia :) zaczelam od dzis brac dupka (na wlasną reke..) 2×dziennie. 24kwietnia mam wizyte u gina wiec jak by byla (daj Boziu) ciunza to mu powiem to moze mi przepisze dalej. A jak by jednak ciunzy nie bylo to teraz do wizyty tez zobaczee jak bede reagiwac na dupka bo moze pomoze mi z plamieniem orzed okresem i go nie bedzie? Wychodzi mi z kilku obserwacji cyklu ze owu mam w 15/16dc a plamienia dostaje w 25/26dniu czyli faza lutealna tylko 10dni (niby jeszcze norma) ale kiedys lata temu nie mialam nigdy plamien tylko okres jak w zegarku. Od razu krwawienie. No zobaczymy.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ