WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez negatyw. Jestem zalamana :(

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, Luce buziaki :( Nie lubie :(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie z mezem pozarlam, zamiast mnie pocieszyc,to wiecie co powiedzial?
    Ze od poczatku mowil,ze niepotrzebnie jakimis swinstwami sie faszeruje i zebym to wszystko odstawila,bo w jakas chorobe wpadne!
    Nosz kurwa,bo dla.wlasnego widzimisie bralam te leki!

Widocznie mu wcale nie zalezy na drugim dziecku,skoro tak gada :(
    Nie ma to jak wsparcie od najblizszej osoby :(

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Jeszcze sie z mezem pozarlam, zamiast mnie pocieszyc,to wiecie co powiedzial?
    Ze od poczatku mowil,ze niepotrzebnie jakimis swinstwami sie faszeruje i zebym to wszystko odstawila,bo w jakas chorobe wpadne!
    Nosz kurwa,bo dla.wlasnego widzimisie bralam te leki!

Widocznie mu wcale nie zalezy na drugim dziecku,skoro tak gada :(
    Nie ma to jak wsparcie od najblizszej osoby :(

Luci nie martw sie, moze poprostu się wkurzyl ze kasa idzie a i tak nic z tego. Ja tez kiedys o to poklocilam sie z mężem, uważał ze za duzo lekow biore i ze za duzo dziecku daję (wszystkue przepisane przez lekarza). A teraz powinnam byc zolza i mu w wypomniec, sam bierze od cholery i to nie suplementy na plemniory tylko od infekcji. Brdzie dobrze.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci ehhh ... Też jestem wkurzona choć się nawet nie nastawiałam... Wqrwia mnie to już. A mezowi nawet już nie mówie nic...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mi luteina dopochwowa pomaga na plamienia ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi i jak tam jest? A dlaczego ta klinika a inna? Masz coś w pakiecie jakieś badania czy leki w cenie wizyty? Bo my uderzylismy do Novum na ul.bocianiej ale ta twoja to chyba na innej ulucy. My do Novum to tak z przypadku no i łatwy i szybki dojazd mamy, jak patrzylam teraz na ceny w innych to porownywalne. Za tydz.idziemy tam do androloga.
    Poleciła mi ją moja koleżanka ktorej tam pomogli a starali sie juz ponad 3 lata więc ufam ze i mi pomogą. Ja do wawy mam 140 km jakos. Ciężko jezdzic jak ma.sie juz dziecko ale co sie nie robi dla drugiego. Nie za wwszystko place 100%

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam blizej do warszawy, jakieś 80km a do Novum wjezdzamy na obwodnice i duza czesc miasta omijamy. Jak nie chcemy się spoznic to wyjezdzamy 1,5godz.wczesniej i jest ok. Fakt, przy dziecku jest ciezko szczególnie ze trzeba zostaeic z kims, czesto kombinujemy i umawiamy przed poludniem, zawozimy do przedszkola, zalatwiamy sprawy i wracajac odbieramy, czasami zostaje chwila na wstapienie np.do Janek, taki samotny wypadzik.

Tesciowie juz 2 razy mi dzis pojechali i to przy gosciach, synowa czarna owca.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz musieliśmy wziąść małego ze sobą. Katorga była no ale da się przetrwać wszystko :) ja tylko na moją mamę mogę liczyć. W ostateczności na przyjaciółkę ale nie chce jej zarzucać dzieckiem jak swoich ma dwójkę. 2'5 roku i 5 miesięcy

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi no jeszcze cie podpytam. A jak nasienie twojego męża? Bo ja czytam ze my na inseminacje sie niekwalifikujemy bo nasienie jest za słabe. Jak to jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, szwagierka namawia mnie zebym z corka pojechala do sanatorium. I chyba zakrece sie kolo tego bo co mi pozostalo, nie mam pomyslu zeby ją wyciągać z ciaglego chorowania. We wtorek spytam pediatre, jak nie to za tydz.idziemy do alergologa, moze cos uda się zalatwic. Perspektywa 3 tyg. samej z dzieckiem z dala od domu troche przeraza ale czego sie dla dziecka nie robi. Musze jej pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mnie, do nas to za tydz.idziemy do androloga, zobaczymy co powie, musze znaleźć tez czas na zrobienie krzywej cukrowej, przeciwcial przeciwplemnikowych, no i zakrece sie za hsg i monitoringiem cyklu, mysle ze moj lekarz nie wykorzystal wszystkich furtek, najlatwiej odeslac od razu na in vitro. Musze cos wymyslec bo zglupieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci może następny cykl zaskoczy na stymulacji. Trzymam kciuki

U mnie jakaś lipa. SluzU jakoś nie widać. Jajnik żaden nie boli. Fejs nie wydaje się ładniejszy ;p nie wiem czy w ogóle będzie owu w tym cyklu. Boje się ze te leki napsuja. Ech do dupy poprostu.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro dziewczyny że wredna @ przyszła :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chyba @ dostałam 2 dni przed brązowe plamienia dostałam które znikło nawet nie wiedziałam, bylam na grillu i poleciało nawet nie poszłam do WC bo myślałam że to uplawy, przyjechałam do domu a tu niespodzianka nic mnie nie boli kompletnie zero bólów miesiaczkowych chyba przejdę się do gin.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zaglądam bo chce widzieć kolejne wasze 2 kreski a tu jak narazie cisza ale jak zaczną się to pewnie jedna po 2.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek ja tak samo... Długo już jest cisza więc musi się to w końcu zmienic.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo siedzimy tu wszystkie te, co zajsc dlugo nie moga. Nowe dziewczyny wpadaja na chwile i odchodza. A ze nic sie nie dzieje? Nie mamy juz pomyslow, co jeszcze mozna zbadac po prostu :) Tak czy inaczej, wiecznie tu siedziec nie bedziemy.

Ja mam w srode o 12:00 klinike, jak nic nie wymysla (albo jak sie nie uda naturalnie w tym roku) to odpuszczam. 35 lat na karku, wlosy siwieja. Na in vitro mnie nie stac.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - u was to sam katar czy coś więcej?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka najpierw byl suchy kaszel, pozniej mokry ciezki kaszel, po tyg.poszlam do pediatry, córka dostala antybiotyk i w 4 dobie pojawil sie katarzysko a pediatra zapewniala ze teraz napewno wyzdrowieje. We wtorek znow pojde i niech zobaczy "zdrowe" dziecko. Od wrzesnia mamy katar dosłowne co miesiac ktory przechodzi, troche jest zdrowa i znow od poczatku. Do przedszkola praktycznie nie chodzi.

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ