X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez negatyw. Jestem zalamana :(

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, Luce buziaki :( Nie lubie :(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie z mezem pozarlam, zamiast mnie pocieszyc,to wiecie co powiedzial?
    Ze od poczatku mowil,ze niepotrzebnie jakimis swinstwami sie faszeruje i zebym to wszystko odstawila,bo w jakas chorobe wpadne!
    Nosz kurwa,bo dla.wlasnego widzimisie bralam te leki!

Widocznie mu wcale nie zalezy na drugim dziecku,skoro tak gada :(
    Nie ma to jak wsparcie od najblizszej osoby :(

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Jeszcze sie z mezem pozarlam, zamiast mnie pocieszyc,to wiecie co powiedzial?
    Ze od poczatku mowil,ze niepotrzebnie jakimis swinstwami sie faszeruje i zebym to wszystko odstawila,bo w jakas chorobe wpadne!
    Nosz kurwa,bo dla.wlasnego widzimisie bralam te leki!

Widocznie mu wcale nie zalezy na drugim dziecku,skoro tak gada :(
    Nie ma to jak wsparcie od najblizszej osoby :(

Luci nie martw sie, moze poprostu się wkurzyl ze kasa idzie a i tak nic z tego. Ja tez kiedys o to poklocilam sie z mężem, uważał ze za duzo lekow biore i ze za duzo dziecku daję (wszystkue przepisane przez lekarza). A teraz powinnam byc zolza i mu w wypomniec, sam bierze od cholery i to nie suplementy na plemniory tylko od infekcji. Brdzie dobrze.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci ehhh ... Też jestem wkurzona choć się nawet nie nastawiałam... Wqrwia mnie to już. A mezowi nawet już nie mówie nic...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mi luteina dopochwowa pomaga na plamienia ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi i jak tam jest? A dlaczego ta klinika a inna? Masz coś w pakiecie jakieś badania czy leki w cenie wizyty? Bo my uderzylismy do Novum na ul.bocianiej ale ta twoja to chyba na innej ulucy. My do Novum to tak z przypadku no i łatwy i szybki dojazd mamy, jak patrzylam teraz na ceny w innych to porownywalne. Za tydz.idziemy tam do androloga.
    Poleciła mi ją moja koleżanka ktorej tam pomogli a starali sie juz ponad 3 lata więc ufam ze i mi pomogą. Ja do wawy mam 140 km jakos. Ciężko jezdzic jak ma.sie juz dziecko ale co sie nie robi dla drugiego. Nie za wwszystko place 100%

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam blizej do warszawy, jakieś 80km a do Novum wjezdzamy na obwodnice i duza czesc miasta omijamy. Jak nie chcemy się spoznic to wyjezdzamy 1,5godz.wczesniej i jest ok. Fakt, przy dziecku jest ciezko szczególnie ze trzeba zostaeic z kims, czesto kombinujemy i umawiamy przed poludniem, zawozimy do przedszkola, zalatwiamy sprawy i wracajac odbieramy, czasami zostaje chwila na wstapienie np.do Janek, taki samotny wypadzik.

Tesciowie juz 2 razy mi dzis pojechali i to przy gosciach, synowa czarna owca.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz musieliśmy wziąść małego ze sobą. Katorga była no ale da się przetrwać wszystko :) ja tylko na moją mamę mogę liczyć. W ostateczności na przyjaciółkę ale nie chce jej zarzucać dzieckiem jak swoich ma dwójkę. 2'5 roku i 5 miesięcy

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi no jeszcze cie podpytam. A jak nasienie twojego męża? Bo ja czytam ze my na inseminacje sie niekwalifikujemy bo nasienie jest za słabe. Jak to jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, szwagierka namawia mnie zebym z corka pojechala do sanatorium. I chyba zakrece sie kolo tego bo co mi pozostalo, nie mam pomyslu zeby ją wyciągać z ciaglego chorowania. We wtorek spytam pediatre, jak nie to za tydz.idziemy do alergologa, moze cos uda się zalatwic. Perspektywa 3 tyg. samej z dzieckiem z dala od domu troche przeraza ale czego sie dla dziecka nie robi. Musze jej pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mnie, do nas to za tydz.idziemy do androloga, zobaczymy co powie, musze znaleźć tez czas na zrobienie krzywej cukrowej, przeciwcial przeciwplemnikowych, no i zakrece sie za hsg i monitoringiem cyklu, mysle ze moj lekarz nie wykorzystal wszystkich furtek, najlatwiej odeslac od razu na in vitro. Musze cos wymyslec bo zglupieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci może następny cykl zaskoczy na stymulacji. Trzymam kciuki

U mnie jakaś lipa. SluzU jakoś nie widać. Jajnik żaden nie boli. Fejs nie wydaje się ładniejszy ;p nie wiem czy w ogóle będzie owu w tym cyklu. Boje się ze te leki napsuja. Ech do dupy poprostu.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro dziewczyny że wredna @ przyszła :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chyba @ dostałam 2 dni przed brązowe plamienia dostałam które znikło nawet nie wiedziałam, bylam na grillu i poleciało nawet nie poszłam do WC bo myślałam że to uplawy, przyjechałam do domu a tu niespodzianka nic mnie nie boli kompletnie zero bólów miesiaczkowych chyba przejdę się do gin.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zaglądam bo chce widzieć kolejne wasze 2 kreski a tu jak narazie cisza ale jak zaczną się to pewnie jedna po 2.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek ja tak samo... Długo już jest cisza więc musi się to w końcu zmienic.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo siedzimy tu wszystkie te, co zajsc dlugo nie moga. Nowe dziewczyny wpadaja na chwile i odchodza. A ze nic sie nie dzieje? Nie mamy juz pomyslow, co jeszcze mozna zbadac po prostu :) Tak czy inaczej, wiecznie tu siedziec nie bedziemy.

Ja mam w srode o 12:00 klinike, jak nic nie wymysla (albo jak sie nie uda naturalnie w tym roku) to odpuszczam. 35 lat na karku, wlosy siwieja. Na in vitro mnie nie stac.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - u was to sam katar czy coś więcej?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka najpierw byl suchy kaszel, pozniej mokry ciezki kaszel, po tyg.poszlam do pediatry, córka dostala antybiotyk i w 4 dobie pojawil sie katarzysko a pediatra zapewniala ze teraz napewno wyzdrowieje. We wtorek znow pojde i niech zobaczy "zdrowe" dziecko. Od wrzesnia mamy katar dosłowne co miesiac ktory przechodzi, troche jest zdrowa i znow od poczatku. Do przedszkola praktycznie nie chodzi.

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ