Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVaina przepraszam, odpisze ci troche pozniej, musze truskawki rwac, msm zamieiond i muzze sie wywiązać. Zeby kregoslup nie zastygl.
A, ja pierwszy zbior truskawek tez mialam takie bomby, polskie truskawki tez sa okazale. Ale co tam Pap widziała to nie wiem. Po odmianie moge powiedziec czy moglyby byc polskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 10:46
-
Hehehe Adele to znaczy, ze obie robimy dzieci. U mnie też pecherzyk jeden w lewym ma 18mm drugi z tego co zrozumiałam ma 13mm.
Mamy się bzykac jutro i pojutrze. Zapytałam czy dzisiaj na wszelki wypadek też mogę))
Powiedział ze lada dzień popekaja.
Jestem taka zadowolona jakbym JuŻ była była ciąży
Aaaa i endometrium mi ładnie przyroslo, ale nie pamiętam z tego wszystkiego.
Mam fotki z usg2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Mam nadzieje, ze mezus nie będzie strzelał ślepakami i ominie go seminogram.
Już mi zadzwoniłam i zapowiedzialam jaki jest plan na 3 dni.
Śmiał się mówiąc ze może podoła
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
odebrałam środowy wynik bety = 1500. to chyba dobrze.
dostałam dzisiaj podwyżkę. ale jaja. a wczoraj chciałam powiedzieć o fasolce. dobrze ze się wstrzymałam.water, Vaina, karolcia87, Urszulka89, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
water hahaha usmialam się z tej ciąży
a który to DC twój ? Ty nie bylas na stymulacji teraz no nie ?
u nas dzisiaj już byłodwa razy bo mąż wczoraj o 2 wrócił (tydzień go nie było) więc odrazu mnie zbałamucił no i jeszcze dziś po lekarzu hahaha a jeszcze parę min wcześniej jak mu powiedziałam,że są dwa jajka to bym przerażony,że mogą być bliźniaki ale jakoś mu to później nie przeszkodziło przy
ale minę miał jakbym już w tej ciąży bliźniaczej była haha zamilkł i gapił się w ścianę jakiś czas
cud będzie jak w ogóle w ciążę zajde a ten o bliźniakach gada...
-
water wrote:Mam nadzieje, ze mezus nie będzie strzelał ślepakami i ominie go seminogram.
Już mi zadzwoniłam i zapowiedzialam jaki jest plan na 3 dni.
Śmiał się mówiąc ze może podoła
ja przestalam męża uświadamiać jaki to dzień cyklu. bo to mu zabierali ochotę. nic nie wiedział i działał jak należy. hahahaPonad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
Mój 14dc. Tak. bez stymulacji. Jak nie pyknie to lecimy na maxa, zaczynamy od badania nasienia.
Co do reakcji na bliźnięta to się nie dziwię, mój też by analizował od razu metraż, samochód i wszystko.
Kurde Adele nie wypstrykajcie się przed czasem z zolnierzykow :*
Rozczarowana beta poszybowala w górę. Super i Gratuluję podwyżki hahahaha
Jak mnie wkurza ten słownik słownik telefonie. Potem poprawiam po 3 razy błędy bo nic się nie da zrozumieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:36
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
nick nieaktualny
-
Rozczarowana wrote:ja przestalam męża uświadamiać jaki to dzień cyklu. bo to mu zabierali ochotę. nic nie wiedział i działał jak należy. hahaha
Zresztą sama staram sie też nie uswiadamiac siebie
Ale pewnie w czerwcu jak zaczniemy chodzić znów do gina to będzie uświadamianie nas przez gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:18
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyVaina wrote:Wreszcie was nadrobiłam z czytaniem
Iza - a skąd jesteś, jak ze śląska, to mogę polecic dobrego lekarza, nawet jak rodziłam dziecko to inny lekarz zwracał mi uwagę, że mój prowadzący to jest jeden z najlepszych lekarzy jakich zna. Generalnie zajmuje się własnie niepłodnością, ale i ciąże potem prowadziNie jest nastawiony na IVF, ale uważa że jak nie ma wyboru to trzeba zrobić, nie jest tez mega na kasę, bo jak staraliśmy się to mówił, że może nam zaproponować leki stymulujace o lepszym działaniu, ale są drogie i to nasza decyzja czy chcemy.
Ja uważam że IVF by ło najlepszą decyzją jaką podjeliśmy, ale nie ukrywam, że wolałabym uniknąć, dlatego zawsze warto spróbować, a jaki problem w sumie u was poza prawie proszącym się o chodzik wiekiembo tak jak dziewczyny pisały, ważny wiek organizmu. Miałaś kiedyś badane AMH - to bardzo dużo mówi o tym czy jeszcze twoje jajniki sa młode
Mieszkam jakieś 80km od Warszawy. Klinik nieplodnosci mamy do wyboru do koloru. Lekarze mowia ze nie te pesele i nie te plemniki na naturalne zajscie. Maz ma kiepskie nasienie i niski testosteron. Dostal kuracje ovitrelle ale cena nas zmrozila a i tak androlog twierdzi ze jak sie poprawi to i tak in vitro. Wiec myslimy co z tym zrobic. Ja mialam problem z tarczyca, teraz leków nie biore ale widze ze powinnam kontrolowac tsh bo spada, badania robie na wlasna reke a takiego jsk AMH nigdy nie robilam. Ten ostatni lekarz chcial na inseminacje i nawet nie zapytal o droznosc jajowodow. Chyba musze sama sie zakrecic za hsg bo oni patrza na wyniki męża i od razu-in vitro. -
Adele27 wrote:No będziemy musieli teraz przyhamować..
ale szczerze to nie wiem kiedy pęcherzyki pekna skoro mają już tyle mm
kurde Adele, właśnie przeczytałam historię dziewczyny, która miała 2 pęcherzyki (22mm i 21mm) 17.01., tyle, że 18.01. wzięła ovitrelle, 20.01 poszła na monitoring i były już pęknięte. Cudowna wiadomość to taka, że 4.02. wysikała 2 krechy. Ale były jaja, bo 28.01. poszła na betę i nic nie wyszło.
Adele - trzymam Kochana za Ciebie kciuki!
Tylko nie wiem czy gdyby nie ten zastrzyk, to by tak szybko pękły same.
Kurde, my mamy 18mm - bzykać się przez tydzień codziennie to ani M ani ja nie dam rady:)
ale jeśli u mnie w poniedziałek nic nie było, a dzisiaj mój gin zadowolony to chyba wie co mówi, że pękną w weekend.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:30
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Iza34 wrote:Water ja cie biore na pszesluchnie. Dzus masz 14dc i ladne pecherzyki. Ostatnio jsk bylas na usg to byl chyba 10dc, tak? I co bylo wtedy na usg widac? A wtedy jakue miala endo?
Iza dokładnie tak. Mam cykle 29dniowe i w 10dc gin nic nie widział, dlatego powiedział, że mogę nie mieć owu wcale. Dzisiaj 14dc i 2 pęcherzyki.
Co do endometrium, nie narzekał wtedy, dzisiaj się nim zachwycił, ale nie zakodowałam parametrów.
Rozczarowana - trudno byłoby go nie uświadomić, jak wiedział po co idę do gina dzisiaj do szpitala na jego dyżur. Wolę go uprzedzić, żeby się nastawił i nie walnął mi wieczorem czymś w stylu 'boli mnie głowa, nie dzisiaj kochanie' hahahaha - wiadomo jak bywa. Zmęczenie przy piątku to u nas standard
przynajmniej wiem, że pobolewanie w brzuchu to nie ściema. Tyle, że to ból okołowulayjny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:41
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
pap86 wrote:Niech beda ladne i dojrzale
dziewczyny czy ktoras z Was jest z Warszawy i moze polecic jakiegos sensownego gina?