X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura witaj i powodzenia :)

Adele jak po Clo? Przeszla deprecha? :* Ja mialam wszystkie efekty uboczne, procz najwazniejszego :P Ale powiem ci, ze niedogodnosci fizyczne znioslam dzielnie, tylko te deprechy i psycho-jazdy mnie dobily. Szmergla mozna dostac.

U mnie jakies 5 dni do @ i nic. Ano na @ ani na fasola. I zero witaminek, ziolek i bzdur w tym cyklu. Mam w nosie :P

Hehehe wlasnie dostalam list ze szpitala, ze mam gina za miesiac. A bylam u lekarza w styczniu, zdazylam zapomniec, ze sie zglaszalam :P Teraz sie zastanawiam, czy jest sens isc w ogole, bo jestem w klinice prywatnie. Musze poczytac, czy mi przysluguje iui na kase jak mam juz dziecko (bo ivf platne niestety). Jakby co probowalabym na kase a potem dopiero prywatnie ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zycie ze zmeczenia ze mnie uchodzi mam tak niskie temp.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie bylo jeszcze skoku o 0,2?
    Adele ty tą lutke na plamienia to masz dowcipną czy łykasz?
    Wczoraj rozkrecila sie @ wiec akurat jutro zdaze w 3dc skoczyc na badana hormonow :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:47

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Wichura witaj ;) dopiero zaczynasz starania ?

Tak. Wcześniej problemy zdrowotne po ciąży. Ostatnio ovufriend przyniosło mi szczęście, mam nadzieję, że i tym razem się uda :)
    Dzień dobry dziewczęta, kawa dla wszystkich :D

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat wczoraj bez Clo dobrze się czułam :)

Iza przez stres nerwy itp też się owu może przesunąć

Pap biorę dopochwowa. Pod jezyk też raz brałam ale i tak miałam wtedy plamienia więc nie pomogła.

Wichura oby szybko poszło ;) oooo kawaaaaa taaaak :D

Mnie zaczął właśnie mocno boleć jajnik mam nadzieje,że rośnie i to nie owu jeszcze bo męża nie ma od 4 dni dopiero jutro będzie :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele pociagne dalej-a przez lutke nie masz problemu z okreslaniem sluzu i ogolnie z nawilzeniem podczas serduszkowania? Bo to ze wyplywa to huk bo sie wkladki zaklada. W tym cyklu znow biore sie za termometr i jak zrobie jutro hormony to moze miala bym szczescie i trafila bym na zapisy do innego gina na NFZ przed moją owu to moze by sprawdzil na usg.. plan mam :) (jeszcze bawie sie w NFZ ale jeszcze troche i musze poszukac jakiegos kompetentnego w leczeniu problemow z plodnoscia)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap lutkę biorę 2-3dpo więc nie interesuje mnie już wtedy jaki jest śluz :P nie zwracam na niego uwagi i w nawilżeniu też nie przeszkadza ;)
    dobrze,że masz plan a jak jakiś lekarz na NFZ będzie ogarnięty to warto próbować

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej przy lutce dopochwowej balam sie,ze jakis stan zaplany bedzie grzyb czy cos bo roznie sie reaguje. Ale zupelnie nic mi po niej nie dolega

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wczoraj byłam na cyto. Do szpitala N monitoring idę jutro.
    Wczoraj pobolewalo mnie podbrzusze i dzisiaj też troszkę. Mam nadzieję ze to nie po wczorajszym badaniu tylko, może coś tam rośnie
    Zaczelam sikac na testy owu wczoraj (tez mam jednak fioła). Chce to zweryfikować.

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina -jak po pierwszym dniu pracy?

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    pap lutkę biorę 2-3dpo więc nie interesuje mnie już wtedy jaki jest śluz :P nie zwracam na niego uwagi i w nawilżeniu też nie przeszkadza ;)
    dobrze,że masz plan a jak jakiś lekarz na NFZ będzie ogarnięty to warto próbować
    Haha no tak przeciez lutke juz po owu sie bierze lol. Jak w ciazy bralam to tez mnie nie podrazniala, wszystko bylo gites. Chc3 jeszcze wykorzystac szanse na NFZ no bo to bedzie dopiero 6cykl, taki z testami owulacyjnymi to bedzie 3. Chcialabym pojsc skonsultowac to czego dowiedzialam sie na forum z jakims ginem.do takiego fajniejszego to mam numerek dopiero na 26czerwca to juz dawno po owu bedzie albo i nowy cykl i fajnie jak bym poszla z jakimis wynikami a jak by po drodze teraz udalo sie dostac w okoliach owu do innego zeby sprawdzic na usg i przy okazji tez zamienic pare slow to bylo by fajnie. Mnie zastanawia dlaczego zawsze ale to zawsze boli mnie tylko 1jajnik lrwy, ja nie pamietam zeby bolal mnie prawy na owu. Jak dwa razy trafilam w okoliach owu do gina i robil usg to tez jajka byly tylko na lewym, na prawym nigdy nic!)-czy to tak powinno byc ze tylko jeden mi pracuje? :( pewnie nie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap to jeszcze masz czas na spokojnie :) choc wiadomo lepiej wczesniej sie pobadac. Ja zawsze czulam lewy jajnik no moze czasem prawy zabolal ale rzadko. Na hsg wyszlo,ze prawy jajowod byl przypchany. Teraz czuje i ten i ten. Ale,ze jaka ci nie rosna w ogole na prawym to dziwne. Jak pojdzesz na usg to zapytaj czy sa no i przed owu najlepiej jakbys poszla

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze skoku nie mialam, raczej odwrotnie -temp.idzie w dol. Tyle mam pracy ze sama mysl o tym mnie wnerwia ze nie wyrabiam a co dopiero sama praca. Zostala mi 1 redlanka do opielenia a tam łąka sie już zrobila, zajmie mi to jakies 4 godz. A jeszcze stare truskawki musze opielic, slome rozlozyc, wasy z tryskawek podrzucic no i rwac juz truskawki, do tego dom, dziecko, trzeba cos jesc. Wczoraj padlam brudna, czekalam na ciepla wode bo juz nie bylo i mnie zmoglo. Jak opiele moje mlode truskawki to bede szczesliwa, poza tym ciesze sie ze juz z tych mlodych sprzedalam parę lubianek, po trochu dam rade. Jeszcze musze wygospodarowac czas na zrobienie z dzieckiem pracy na konkurs. Niewiele spie, jem byle co, czssu dla siebie zero ale nic na to teraz nie poradze, taki czas. To i u mnie owu moze sie kickac.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, rzeczywiście przy takiej ilości roboty z owu mogą być problemy, bo jednak zmęczenie fizyczne może wpływać na cykl. Ale z drugiej strony ja zazwyczaj mam spadek temperatury zaraz przez skokiem temperatury, więc może po prostu owu będzie u Ciebie dziś lub jutro? Ja mam zawsze późno, 17-18dc, a teraz po ciąży to w ogóle w 20-21dc. Więc na monitoringu w 14dc to u mnie niewiele się jeszcze dzieje.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Dawno tu nie zaglądałam. Widzę, że pojawiły się nowe osoby.

Chciałabym przede wszystkim pogratulować Jangwie :) Wszystkiego dobrego dla Was! Super, ze córeczka jest juz na świecie :)

Z tego co też widziałam, to chyba Luci doczekała się dwóch kreseczek :) WOoooW :D Gratuluję serdecznie!!!

Za pozostałe dziewczyny trzymam wciąż kciuki! Adele, Hugolina, Iza, Pap nie poddawajcie się!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej dziewczyny! :)

Dawno tu nie zaglądałam. Widzę, że pojawiły się nowe osoby.

Chciałabym przede wszystkim pogratulować Jangwie :) Wszystkiego dobrego dla Was! Super, ze córeczka jest juz na świecie :)

Z tego co też widziałam, to chyba Luci doczekała się dwóch kreseczek :) WOoooW :D Gratuluję serdecznie!!!

Za pozostałe dziewczyny trzymam wciąż kciuki! Adele, Hugolina, Iza, Pap nie poddawajcie się!

A jak Wy się czujecie? :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A jak Wy się czujecie? :)

Teraz już trochę lepiej. Weszłam w II trymestr i mdłości pomału mi ustępują. Zaczęły się w 8 tygodniu, kilka razy kończyły się wymiotami, do tego brak energii i senność, ale wychodzę na prostą ;)

U Ciebie już 32 tyg, wow, ale ten czas leci :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Teraz już trochę lepiej. Weszłam w II trymestr i mdłości pomału mi ustępują. Zaczęły się w 8 tygodniu, kilka razy kończyły się wymiotami, do tego brak energii i senność, ale wychodzę na prostą ;)

U Ciebie już 32 tyg, wow, ale ten czas leci :)
    Czyli tak jak u mnie wyglądał I trymestr :) Przy starszej córce nie miałam żadnych takich objawów.
    No tak, jeszcze dwa miesiące i oddaję brzuszek w dobre ręce :D

Nudnej ciąży!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - dziękuję :). Dobrzr, że mdłości minęły. Teraz będzie lepiej. Końcówka znów może być gorsza :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde rok temu kupowałam Pregnyl za grosze. Dziś za 10 000j zapalcilam 80zl.. ma zupełnie inne opakowanie niż ten co kiedyś kupowałam nie wiem w czym jest roznica. No nic.. wqrwie się jak kasa w tym miesiącu na tą całą stymualcje pojdzie na marne wrrr

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ