X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak reagować na te okropne wścibskie pytania: a wy kiedy 2 dziecko?
    wczoraj mąż wypił sobie piwo ze znajomym, który się pyta: a ty co tak nie chcesz piwa? może w ciąży jesteś? kurde przecież nie będę mówiła byle znajomym o 5 tyg. ciąży. najpierw muszę powiedzieć w pracy. nie hcialabym żeby się dowiedzieli od kogoś innego.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do kiedy pracowalyscie w ciąży?

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 6 miesiąca

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza może głupie pytanie, ale chciałabym dżemy porobić z truskawek. Widze, że stoją już za 8.50zl u nas nie wiem czy jeszcze czekac, bo w tym roku coś szybciej są. Może doradzisz :P

8,5zl na kg czy lubianka? Ja wg powiedzenia-szewc boso chodzi wiec na ogol robie z resztek co juz na habdel sie nue nadaja ale wtedy czesto sa najsmaczniejsze. To tez zależy od odmiany. My w tym roku mamy pierwszy raz bardzo wczesne, jedna odmiana jest ladna ale druga smaczniejsza. A na dzem to z takich ciemnych, ja zwykle robie z Marmolady ale teraz jest Hanoy tez ciemna. Poczekaj jeszcze, truskawki beda do lipca albo i dluzej, pierwsze zawsze byly drozsze a pozniej bedzie wiecej słońce to i slodsze beda.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.50zl za kilogram. Dzięki :)

Rozczarowana na sciemnialam, że na antybiotyku jestem. A na zwolnieniem szłam od razu, bo raz że mam nadciśnienie a teraz po tym poronieniu to już całkiem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj kupiłam truskawki po 7zl za kg.

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprzedaje po 12zl lubianka czyli 6zl kg. U nas takie ceny bo duzo jest truskawek.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie truskawki od poniedziałku po 5,5 zł są (Katowice).
    A do pracy chodziłam do 24 tygodnia czyli do 6 miesiąca.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water sikam jakos w weekend dla swietego spokoju no i uzalezniona jestem :P Od 4 lat sikam co miesiac, pominelam chyba 2-3 cykle bo bylam chora albo <3 nie bylo (wiatropylna nie jestem) ;) Testy mi maja dojsc poczta do czwartku, 50 chyba :P to bede sikac na potege hahaha

Adele noo cos mi sie te hormony nie podobaja wlasnie, ale jak badam, to zawsze sa w super normie. Ja juz nie wiem.

Jesuuu wlasnie mialam grilla z banda muzykow, troche mi szumi haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas truski po 7 zł.
    Co do pracy - chodziłam do 15tc ze względu na podejżenie rwy kulszowej. Pracę mam siedzącą więc czasem jak wstałąm od komputera po kroka nie mogłam zrobić :/ chciałam dłużej ale z bólem i na apapie nie spinałam się.

Miska87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli kiedykolwiek zajde w ciaze, to powinnam pracowac 6 miesiecy. Ale nie ma szans. Mam PCO, przepukline pepkowa (niewielka, ale jest), po pierwszym porodzie rozdarta szyjka w strzepy, rozwalony kregoslup. No i praca fizyczna jak cholera, wiec nie ma takiej opcji. Chocbym miala za darmo w domu siedziec, nie pojde do roboty i juz! Za dlugo walcze o dziecko, zeby je stracic w pracy :) Mam dosyc czasu do emerytury, jeszcze sie swoje narobie :P

Urszulka89 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ta godzina, corka nie spi, ja jeszcze kolacji nie jadlam, zająłem się myciem corki a dlugo bylam na polu. Maz jeszcze pracuje. Tak więc zaczelo sie. O ❤ można pomazyc, on będzie sie kladl, ja bede już wstawala, jutro pobudka o 5. Damy rade ze wszystkim.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat lubię za podejście nie za Twoje dolegliwości :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat fajne uzaleznienie :P ja nie lubię sikać.. wqrwia mnie widok jednej krechy :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez. Niemozebnie. Od 47 cykli :P Ale sikam, co poradze, a nuz sie akurat zdarzy no!

water lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już wstaje. Sama z synem jestem to go muszę dowieść na 7 do pkola.
    Testu nie kupuje. Nic się nie dzieje w tym cyklu nadzwyczajnego.. :/ standard. Kat kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie patrzę że@ ma być w pon lub wtorek Max. Szybko mi zleciało. Cycki leżą i kwicza haha więc zapewne lipa

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina wstalam razem z toba, przyszlam z pola córkę do przedszkola wyszykowac. Ale zoladek sie domaga. I nie wiem co z tym dupkiem. Powinnam wziac dzisiaj a temp. nadal niska. Czy sugeriwac sie usg czy temp.?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie wiem co ci doradzic..dziwna sytuacja u ciebie. Jak nie mialas jeszcze owu to dupiek sobie ja zablokujesz pewnie. A ktory masz dc dzis? moze @ sama przyjdzie ?

Ja już dzis bez Clo. Cale szczecie bo mialam juz jakies dziwne stany zahaczajace o jakas depreche ...:P sluz juz sie od wczoraj troche leje. Zobaczymy co gin w pt powie bo jajnikow praktycznie nie czuje...wiec nie wiem czy cos tam w ogole rosnie...

LUCI wszystko ok ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugolina wstalam razem z toba, przyszlam z pola córkę do przedszkola wyszykowac. Ale zoladek sie domaga. I nie wiem co z tym dupkiem. Powinnam wziac dzisiaj a temp. nadal niska. Czy sugeriwac sie usg czy temp.?
    Ja bym się sugerowała usg. Temperatura może skakać nawet ze zmęczenia czy niewyspania.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ