Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde
Od jakichs 3-4 miesiecy mam ladny sluz (wreszcie), a po owulacji od razu z byka zmienia sie na gesty, bialy, kremowy. I tu zonk, bo jakies 6-7dpo mam nagle sluz niby bialawy, ale sliski i srednio rozciagliwy. Czyli kurde plodny jakby?
Ja sie pytam??
Naczytalam sie na angielskich stronach wlasnie, ze jak dochodzi do zaplodnienia, to jest taki sluz niby, zeby chronic fasola przed bakteriami itd. Bo normalnie powinno byc gesto i srogo tudziez Sahara do @.
A tu testy jak zwykle zawsze biale, @ przychodzi jak w zegarku i co to do jasnej anieli ma byc?
Ja juz nie wiem, co mam zbadac. Niby hormony wszystkie super, ale sie boje zmarnowac iui (i kupke kasy) przez niedopatrzenie doktorow
Jakies pomysly?
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat co do tego ze zaraz po owu zmienia sie sluz to ok,tak powinno byc.a jestes pewna ze pozniej ten sluz sie robi sliski i rozciagliwy? Na dlugo? Moze przed @ tak sie zmienia choc ja ci zycze dwoch kresek a nie @.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyA ja jestem w kropce. Dostalam dupka, mam brac od jutra od 16dc. Lekarz twierdzi ze albo owulacja byla albo bezowulacyjny. A co z temp.ktora byla kilka dni dosc wysoka a od kilku jest niska jak na piersza polowe cyklu i rowna bez skokow, sluzu zero, nawet ❤ wczoraj wieczorem bez zelu by nie bylo, sluz byl ok 10dc i znikl. Mozliwe ze lekarz sie pomylil? Ze owu przede mna tylko pozno? Mam brac tego dupka czy nie? No i ten bol jakby jajnika, jeszcze w nocy bolalo, jakues 12 gidz.
-
Kat a przy iui nie dostaniesz żadnych leków na drugą fazę itp ? Bo stymulacji mieć nie będziesz z tego co pamietam. Ja mam różny śluz po owu ale przeważnie był kremowy czasem też taki wodnisto kremowy. Nie wiem jaki musi być w ciąży
Iza a temp wyznaczyła ci owu ? -
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Kat a przy iui nie dostaniesz żadnych leków na drugą fazę itp ? Bo stymulacji mieć nie będziesz z tego co pamietam. Ja mam różny śluz po owu ale przeważnie był kremowy czasem też taki wodnisto kremowy. Nie wiem jaki musi być w ciąży
Iza a temp wyznaczyła ci owu ?
Wlasnie nie, temp.niskie w miare rowne, brak skoku. I wlasnie o to mi chodzi czy jak wezme dupka to sobie nie spie... Bo jak mialam bezowulacyjne to wykres to gory i doliny byly.
Bylam dzis w gminie i zajrzalam di bylej szefowej. I sie poplakalam. Tak zyczliwa kobieta i az pękło cos we mnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWater moim zdaniem dla nich tylko pesel sie liczy i KASA! Ja nie czuje sie staro ale wiem ze rzeczywiscie czasu to moge miec malo, moja mama bardzo wczesnie weszla w menopauze. A mnie teraz stres zabija a nadmiar fizycznej roboty przytlacza. Dopiero jem sniadanie, rano nie mialam czasu bo przysnelam ze zmeczenia.
water lubi tę wiadomość
-
Iza - Rozumiem. Macie teraz sezon.
ps. wcale tego nie lubię, tylko mi się kliknęło!
Hugolina - dlatego ja się zbieram możliwie jak najwcześniej na badania i już po kawce i śniadanku
Mam jeszcze do zrobienia cytologię - jutro.
edit: Glukoza w normie. Jeszcze tylko wynik TSH (robiłam bez tych ft, jak cię)oś wyjdzie to dorobię.
Ciągle myślę o tych moich objawach owu, bez rzekomej owu. Do piątku tyyyyyle czasu jeszcze.
wynik TSH 2,11 - niby norma, ale gdzieś wyczytałam, że niekoniecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 12:29
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
doczytałam, że przy staraniach wynik tsh 2,11 jest już zbyt wysoki i świadczy o niedoczynności tarczycy2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
water wrote:Iza - Rozumiem. Macie teraz sezon.
ps. wcale tego nie lubię, tylko mi się kliknęło!
Hugolina - dlatego ja się zbieram możliwie jak najwcześniej na badania i już po kawce i śniadanku
Mam jeszcze do zrobienia cytologię - jutro.
edit: Glukoza w normie. Jeszcze tylko wynik TSH (robiłam bez tych ft, jak cię)oś wyjdzie to dorobię.
Ciągle myślę o tych moich objawach owu, bez rzekomej owu. Do piątku tyyyyyle czasu jeszcze.
wynik TSH 2,11 - niby norma, ale gdzieś wyczytałam, że niekoniecznie
Co do tsh to moja gin wychodziła z założenia, że przy staraniach max do 2.water lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO masakra-dopytalam moja mame kiedy weszla w menopauze. Tragedia-przed 40. Myślałam ze ok 44 roku zycia. Naprawde mam malo czasu.
No i chyba zrobimy tak-odpuszczamy do sierpnia ze wzg.na nawal roboty, w lipcu jedziemy na wakacje, teraz odpuszczam stymulacje i iui a w sierpniu ruszymy jednak do jakiejs kliniki i raczej nastawiamy sie na in vitro. A, gdzies kiedys musimy zakręcić sie za kredytem, z banku dla rolnikow nie ma problemu z kredytem, ustanawiaja hipoteke na ziemie i masz.
-
Iza34 wrote:O masakra-dopytalam moja mame kiedy weszla w menopauze. Tragedia-przed 40. Myślałam ze ok 44 roku zycia. Naprawde mam malo czasu.
No i chyba zrobimy tak-odpuszczamy do sierpnia ze wzg.na nawal roboty, w lipcu jedziemy na wakacje, teraz odpuszczam stymulacje i iui a w sierpniu ruszymy jednak do jakiejs kliniki i raczej nastawiamy sie na in vitro. A, gdzies kiedys musimy zakręcić sie za kredytem, z banku dla rolnikow nie ma problemu z kredytem, ustanawiaja hipoteke na ziemie i masz.
Grunt to mieć jakiś plan
-
Iza34 wrote:A ja jestem w kropce. Dostalam dupka, mam brac od jutra od 16dc. Lekarz twierdzi ze albo owulacja byla albo bezowulacyjny. A co z temp.ktora byla kilka dni dosc wysoka a od kilku jest niska jak na piersza polowe cyklu i rowna bez skokow, sluzu zero, nawet ❤ wczoraj wieczorem bez zelu by nie bylo, sluz byl ok 10dc i znikl. Mozliwe ze lekarz sie pomylil? Ze owu przede mna tylko pozno? Mam brac tego dupka czy nie? No i ten bol jakby jajnika, jeszcze w nocy bolalo, jakues 12 gidz.
ja miałam tak samo w poprzednim cyklu. lekarz mi powiedział ze nie ma co czekać bo owu albo była bardzo wcześnie albo jej nie było, a na nic się w usg nie zapowiada, wiec kazał brać przez 5 dni luteinę żeby wywołać @. a w szczęśliwym cyklu kazał brać cLO od 5dc. i się udało.
a szkoda mu było tego poprzedniego cyklu bardzo!Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
nick nieaktualny
-
Iza może głupie pytanie, ale chciałabym dżemy porobić z truskawek. Widze, że stoją już za 8.50zl u nas nie wiem czy jeszcze czekac, bo w tym roku coś szybciej są. Może doradzisz