X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde :/
    Od jakichs 3-4 miesiecy mam ladny sluz (wreszcie), a po owulacji od razu z byka zmienia sie na gesty, bialy, kremowy. I tu zonk, bo jakies 6-7dpo mam nagle sluz niby bialawy, ale sliski i srednio rozciagliwy. Czyli kurde plodny jakby?
    Ja sie pytam??
    Naczytalam sie na angielskich stronach wlasnie, ze jak dochodzi do zaplodnienia, to jest taki sluz niby, zeby chronic fasola przed bakteriami itd. Bo normalnie powinno byc gesto i srogo tudziez Sahara do @.
    A tu testy jak zwykle zawsze biale, @ przychodzi jak w zegarku i co to do jasnej anieli ma byc?

Ja juz nie wiem, co mam zbadac. Niby hormony wszystkie super, ale sie boje zmarnowac iui (i kupke kasy) przez niedopatrzenie doktorow :(

Jakies pomysly?

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat co do tego ze zaraz po owu zmienia sie sluz to ok,tak powinno byc.a jestes pewna ze pozniej ten sluz sie robi sliski i rozciagliwy? Na dlugo? Moze przed @ tak sie zmienia choc ja ci zycze dwoch kresek a nie @.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w kropce. Dostalam dupka, mam brac od jutra od 16dc. Lekarz twierdzi ze albo owulacja byla albo bezowulacyjny. A co z temp.ktora byla kilka dni dosc wysoka a od kilku jest niska jak na piersza polowe cyklu i rowna bez skokow, sluzu zero, nawet ❤ wczoraj wieczorem bez zelu by nie bylo, sluz byl ok 10dc i znikl. Mozliwe ze lekarz sie pomylil? Ze owu przede mna tylko pozno? Mam brac tego dupka czy nie? No i ten bol jakby jajnika, jeszcze w nocy bolalo, jakues 12 gidz.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a przy iui nie dostaniesz żadnych leków na drugą fazę itp ? Bo stymulacji mieć nie będziesz z tego co pamietam. Ja mam różny śluz po owu ale przeważnie był kremowy czasem też taki wodnisto kremowy. Nie wiem jaki musi być w ciąży :P

Iza a temp wyznaczyła ci owu ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ost tabletkę Clo.. W pt do gina jadę

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no właśnie chyba nic nie dostanę. Lutke mam z Polski w zapasie sama będę brała.
    A ten śluz to mam od kilku cykli taki niby płodny. Zawsze około tygodnia przed @

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat to może za dużo estrogenow w 2 fazie. Ja będziesz brała lutke to wyrówna może wtedy poziom miedzy estrogenami a progesteronem

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:47

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - a planujesz zatestować teraz jakoś na dniach?

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kat a przy iui nie dostaniesz żadnych leków na drugą fazę itp ? Bo stymulacji mieć nie będziesz z tego co pamietam. Ja mam różny śluz po owu ale przeważnie był kremowy czasem też taki wodnisto kremowy. Nie wiem jaki musi być w ciąży :P

Iza a temp wyznaczyła ci owu ?

Wlasnie nie, temp.niskie w miare rowne, brak skoku. I wlasnie o to mi chodzi czy jak wezme dupka to sobie nie spie... Bo jak mialam bezowulacyjne to wykres to gory i doliny byly.

Bylam dzis w gminie i zajrzalam di bylej szefowej. I sie poplakalam. Tak zyczliwa kobieta i az pękło cos we mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gloduje żeby iść zrobić badania tarczycowe. Standard powinnam zrobić wcześniej a dziś w sumie ostatni dzień kiedy mogę iść. Oby laboratorium było czynne dłużej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water moim zdaniem dla nich tylko pesel sie liczy i KASA! Ja nie czuje sie staro ale wiem ze rzeczywiscie czasu to moge miec malo, moja mama bardzo wczesnie weszla w menopauze. A mnie teraz stres zabija a nadmiar fizycznej roboty przytlacza. Dopiero jem sniadanie, rano nie mialam czasu bo przysnelam ze zmeczenia.

water lubi tę wiadomość

• water Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - Rozumiem. Macie teraz sezon.
    ps. wcale tego nie lubię, tylko mi się kliknęło!

Hugolina - dlatego ja się zbieram możliwie jak najwcześniej na badania i już po kawce i śniadanku ;)

Mam jeszcze do zrobienia cytologię - jutro.

edit: Glukoza w normie. Jeszcze tylko wynik TSH (robiłam bez tych ft, jak cię)oś wyjdzie to dorobię.

Ciągle myślę o tych moich objawach owu, bez rzekomej owu. Do piątku tyyyyyle czasu jeszcze.

wynik TSH 2,11 - niby norma, ale gdzieś wyczytałam, że niekoniecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 12:29

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam, że przy staraniach wynik tsh 2,11 jest już zbyt wysoki i świadczy o niedoczynności tarczycy

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Iza - Rozumiem. Macie teraz sezon.
    ps. wcale tego nie lubię, tylko mi się kliknęło!

Hugolina - dlatego ja się zbieram możliwie jak najwcześniej na badania i już po kawce i śniadanku ;)

Mam jeszcze do zrobienia cytologię - jutro.

edit: Glukoza w normie. Jeszcze tylko wynik TSH (robiłam bez tych ft, jak cię)oś wyjdzie to dorobię.

Ciągle myślę o tych moich objawach owu, bez rzekomej owu. Do piątku tyyyyyle czasu jeszcze.

wynik TSH 2,11 - niby norma, ale gdzieś wyczytałam, że niekoniecznie

Co do tsh to moja gin wychodziła z założenia, że przy staraniach max do 2.

water lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra-dopytalam moja mame kiedy weszla w menopauze. Tragedia-przed 40. Myślałam ze ok 44 roku zycia. Naprawde mam malo czasu.

No i chyba zrobimy tak-odpuszczamy do sierpnia ze wzg.na nawal roboty, w lipcu jedziemy na wakacje, teraz odpuszczam stymulacje i iui a w sierpniu ruszymy jednak do jakiejs kliniki i raczej nastawiamy sie na in vitro. A, gdzies kiedys musimy zakręcić sie za kredytem, z banku dla rolnikow nie ma problemu z kredytem, ustanawiaja hipoteke na ziemie i masz.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    O masakra-dopytalam moja mame kiedy weszla w menopauze. Tragedia-przed 40. Myślałam ze ok 44 roku zycia. Naprawde mam malo czasu.

No i chyba zrobimy tak-odpuszczamy do sierpnia ze wzg.na nawal roboty, w lipcu jedziemy na wakacje, teraz odpuszczam stymulacje i iui a w sierpniu ruszymy jednak do jakiejs kliniki i raczej nastawiamy sie na in vitro. A, gdzies kiedys musimy zakręcić sie za kredytem, z banku dla rolnikow nie ma problemu z kredytem, ustanawiaja hipoteke na ziemie i masz.

Grunt to mieć jakiś plan ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja jestem w kropce. Dostalam dupka, mam brac od jutra od 16dc. Lekarz twierdzi ze albo owulacja byla albo bezowulacyjny. A co z temp.ktora byla kilka dni dosc wysoka a od kilku jest niska jak na piersza polowe cyklu i rowna bez skokow, sluzu zero, nawet ❤ wczoraj wieczorem bez zelu by nie bylo, sluz byl ok 10dc i znikl. Mozliwe ze lekarz sie pomylil? Ze owu przede mna tylko pozno? Mam brac tego dupka czy nie? No i ten bol jakby jajnika, jeszcze w nocy bolalo, jakues 12 gidz.

ja miałam tak samo w poprzednim cyklu. lekarz mi powiedział ze nie ma co czekać bo owu albo była bardzo wcześnie albo jej nie było, a na nic się w usg nie zapowiada, wiec kazał brać przez 5 dni luteinę żeby wywołać @. a w szczęśliwym cyklu kazał brać cLO od 5dc. i się udało.

a szkoda mu było tego poprzedniego cyklu bardzo!

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore sie za handel truskawkami, dzis mam zamowienie na 5 lubianek, zaraz zawoze, jutro na 13 lubianek to z corka bedziemy rwac pod wieczór. Malo mam z mlodych krzaczkow ale zawsze coś. Trochę mi humor wrocil.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może głupie pytanie, ale chciałabym dżemy porobić z truskawek. Widze, że stoją już za 8.50zl u nas nie wiem czy jeszcze czekac, bo w tym roku coś szybciej są. Może doradzisz :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ