X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE - będziemy kotka odwiedzać, bo będzie na wsi u mamy mojego, więc jakoś to będzie, tylko tam jest jeszcze matka kotka i jego rodzeństwo i nie wiem jak zareagują na niego teraz
    Kuchcinka - rozumiem osoby, które nie popierają takiego czegoś, ale trzeba też zrozumieć te osoby, które się boją, to jest moje pierwsze dziecko, dmucham na zimne jak się mówi, wiem, mogłam nie brać kotka do domu, a teraz go oddawać, ale nie myślałam, że mi się uda w końcu zajść w ciążę, a jak kotek się pojawił, to jakimś cudem tak się stało, że w ciąży jestem :) ale nadal się boję, co będzie jak urodzi się dziecko, a jak inaczej będzie reagował? że w sensie będzie skakał, drapał? nie każde zwierzę się zmienia na lepsze i tak samo nie każdy człowiek się zmienia na lepsze, nie raz mój kot mi drapnął brzuch i się wystraszyłam, a co do chrztu, to tylko pytam o Wasze zdanie, bo też pierwszy raz o tym słyszę :)

Zuza33, Martka10 lubią tę wiadomość

• szygas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Ciekawe gdzie Tusia i reszta dziewczyn i nasz rodzynek oczywiscie :)
    rodzynek maluje salon
    najpierw robota później przyjemności
    MUSZE JAKOŚ ŻONIE PRZYMILIĆ SIE :D

InBlue, Martka10, caroline29 lubią tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:09

InBlue, Effy, nana266, anq05, olciaa, Zuza33, Mila123, Martka10, caroline29, Natka2, sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Jestem ;-)
    Byłam z Romkiem na spotkaniu haha :-P

Czuje się od dwóch dni gorzej, wczoraj do pracy nie poszłam bo kręciło mi się w głowie słabo mi się robiło. Zawiozlam syna do szkoły, wrocilam do domu i poszłam spać.
    Obudził mnie mąż jak wrócił z pracy. Później biegiem po syna córkę po kwiaty i ma imprezę urodzinowa do koleżanki syna.
    Impreza dość droga ma powrocie zarobilam 8pkt i 300 zł (zabrakło mi 4km/h żeby mi prawko zatrzymali).
    Czasem człowiek się tak spieszy ze tego nie czuje jak leci, ale panowie byli mili i mi kwotę zmniejszyli nie dali się udobruchac hehe.

Niestety ale mam IO i to bardzo duża. Przy tak wysokim wyrzucie przy zajsciu w ciaze ryzyko poronienia jest bardzo duże. Wiec mam nadzieje ze w poniedziałek dostane konkretne leki no i od dzisiaj częściowa dieta juz weszła w życie.
    Od poniedziałku zero słodyczy choć wiem ze będzie mi bardzo ciężko od dzisiaj slodze 1 płaska łyżeczkę, daje sobie czas tygodnia na przejście na całkiem gorzkie.
    Koniec z napojami soczkami i innymi pysznosciami.
    Odstawić tez musze pieczywo ziemniaki makarony i wiele innych rzeczy. Ale mam nadzieje ze efekty będą piękne i warto chwile się przemeczyc bo początek będzie ciężki a później wejdzie mi to w krew.
    Efektem ma być zdrowa ciąża i moja piękna figura :-)
    Startuje z 80kg przy 166cm wzrostu.
    Koniec chce ważyć maks 65kg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:10

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Jestem ;-)

Czuje się od dwóch dni gorzej, wczoraj do pracy nie poszłam bo kręciło mi się w głowie słabo mi się robiło. Zawiozlam syna do szkoły, wrocilam do domu i poszłam spać.
    Obudził mnie mąż jak wrócił z pracy. Później biegiem po syna córkę po kwiaty i ma imprezę urodzinowa do koleżanki syna.
    Impreza dość droga ma powrocie zarobilam 8pkt i 300 zł (zabrakło mi 4km/h żeby mi prawko zatrzymali).
    Czasem człowiek się tak spieszy ze tego nie czuje jak leci, ale panowie byli mili i mi kwotę zmniejszyli nie dali się udobruchac hehe.

Niestety ale mam IO i to bardzo duża. Przy tak wysokim wyrzucie przy zajsciu w ciaze ryzyko poronienia jest bardzo duże. Wiec mam nadzieje ze w poniedziałek dostane konkretne leki no i od dzisiaj częściowa dieta juz weszła w życie.
    Od poniedziałku zero słodyczy choć wiem ze będzie mi bardzo ciężko od dzisiaj slodze 1 płaska łyżeczkę, daje sobie czas tygodnia na przejście na całkiem gorzkie.
    Odstawić tez musze pieczywo ziemniaki makarony i wiele innych rzeczy. Ale mam nadzieje ze efekty będą piękne i warto chwile się przemeczyc bo początek będzie ciężki a później wejdzie mi to w krew.
    ŻE CO???? HMMMM FAKT FAKTEM RANO MNIE NIE BYŁO , KOLEGI ŻONĘ ODBIERAŁEM Z PORODÓWKI, BO ON ZE SZCZĘŚCIA NACHLAŁ SIĘ WCZORAJ
    HMMMM
    NIE PRZYPOMINAM SOBIE ZE CIE WIDZIAŁEM PRZY SZPITALU

cykl 26/27dn
    m:

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze pomozcie. Beta 212.1 prog 25 ostatnia @4.11 owulka 21.11 bardzo sie boje ze beta jest za mala ;(

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:10

InBlue, olciaa, Ewelina2605, sheerah24 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Prosze pomozcie. Beta 212.1 prog 25 ostatnia @4.11 owulka 21.11 bardzo sie boje ze beta jest za mala ;(
    Musisz powtórzyć betę i sprawdzić przyrost, sama wysokość bety o niczym nie świadczy :) najważniejszy jest przyrost po 48/72h. Powodzenia i gratuluje :)

Olciuska lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Musisz koniecznie powtórzyć betę. Skąd wiesz kiedy była owulacja? Jakie długości cykli? To moze być nic złego spokojnie. Rzeczywiście powinna byc chyba wyższa ale przede wszystkim zrób powtórkę. Nie masz plamień?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:42

Zuza33, Martka10, Kaaarooolina89, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Musisz koniecznie powtórzyć betę. Skąd wiesz kiedy była owulacja? Jakie długości cykli? To moze być nic złego spokojnie. Rzeczywiście powinna byc chyba wyższa ale przede wszystkim zrób powtórkę. Nie masz plamień?
    Robilam testy owulacyjne 20.11 byl pozytyw bole 21.11 nie mie mam plamień. Cykle mam nie regularnie czasem 29 a czasem 36dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 - co za postanowienia, no brawo :) życzę powodzenia :)
    Kuchcinka - zdania raczej nie zmienię, nie mam przekonania poprostu, fakt, źle zrobiłam biorąc go pod swoją opiekę, ale po co mam czuć strach, czy w nocy, czy jak dziecko będzie leżało na chwilę samo? skoro teraz się boję? z złe ręce nie trafi :) a będziemy go odwiedzać

• Effy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Robilam testy owulacyjne 20.11 byl pozytyw bole 21.11 nie mie mam plamień. Cykle mam nie regularnie czasem 29 a czasem 36dni
    Niski poziom bety moze oznaczać że bardzo wolno ona przyrasta. Piszę tylko dlatego, że warto to wiedzieć, bo mały przyrost to może być ciąża poza maciczna, ale chyba często temu towarzysza plamienia.
    Albo po prostu miałaś późno owulacje, długo sie zarodek zagnieżdżał itd :) jesli beta była robiona wczoraj, dorwij jutro jakies labo czynne w niedziele może szpital, i sprawdź to. Bedzie dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:44

Olciuska, szygas lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Jestem ;-)

Tusia podoba mi się to :)!!

szygas lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:08

sheerah24, Wojcinka lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• szygas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko loko

cykl 26/27dn
    m:

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:12

olciaa, Martka10, InBlue, sheerah24, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież napisałam, że nie chcę go oddawać, że nie wiem co mam zrobić, trudno mi będzie go oddać i w ogóle, napisałam też, że się obawiam, bo to moje pierwsze dziecko i tak po prostu jest, nie mówię, że na 100% kot skrzywdzi dziecko, tylko mówię, że tak może być, że zadrapie mocno, zwierzę też ma swoją cierpliwość, jak dziecko zaczepia go np... chyba mam prawo mieć obawy? dużo ludzi też broni psy, mówią, że są wierne, kochają, owszem, ale często się zdarza, że pies zagryzł dziecko, albo właściciela, ja tylko proszę o rady, nie chcę żeby ktoś mnie osądzał, że nie powinnam mieć zwierząt, bo się nie nadaję, jestem tylko człowiekiem, miałam w życiu chomika tylko i miałam go do samej jego śmierci, a kot to jednak duże zwierzę, przynajmniej większe od chomika, zastanowię się jeszcze, co do oddania, przynajmniej spróbuję

• Effy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zwierzaczki są bardzo wazne w życiu dzieci, dziec sie super wychowują ze zwierzętami, zwierzeta sa trochę jak rodzeństwo dla nich i na pewno dają dzieciom wiele radości.

caroline29, sheerah24 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ