X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:08

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Przecież napisałam, że nie chcę go oddawać, że nie wiem co mam zrobić, trudno mi będzie go oddać i w ogóle, napisałam też, że się obawiam, bo to moje pierwsze dziecko i tak po prostu jest, nie mówię, że na 100% kot skrzywdzi dziecko, tylko mówię, że tak może być, że zadrapie mocno, zwierzę też ma swoją cierpliwość, jak dziecko zaczepia go np... chyba mam prawo mieć obawy? dużo ludzi też broni psy, mówią, że są wierne, kochają, owszem, ale często się zdarza, że pies zagryzł dziecko, albo właściciela, ja tylko proszę o rady, nie chcę żeby ktoś mnie osądzał, że nie powinnam mieć zwierząt, bo się nie nadaję, jestem tylko człowiekiem, miałam w życiu chomika tylko i miałam go do samej jego śmierci, a kot to jednak duże zwierzę, przynajmniej większe od chomika, zastanowię się jeszcze, co do oddania, przynajmniej spróbuję

W jakim wieku jest kot? W jakich sytuacjach jest agresywny?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    W jakim wieku jest kot? W jakich sytuacjach jest agresywny?
    Kotek ma z 4 miesiące, jak się zdenerwuje, to wyciąga pazurki i potrafi ugryźć i zadrapnąć ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:12

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia polecam ksylitol zamiast cukru, ja tez slodzilam kawę 2 czubate łyżeczki a teraz 1 ksylitolu i jest super :) ma bardzo niski indeks glikemiczny, zapobiega próchnicy itd.

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochana ja na chwile.. Mysle o was i ide sie klasc no czuje sie nie fair ... ;\

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:11

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:12

Tasza lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Tasza, sheerah24 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Dzięki :-)
    Aga tez mi pisała ze są inne rzeczy którymi można słodzić.
    Zastanawiam sie czy nie poprosić kolegę o rozpisanie mi diety (ten co pisałam kiedyś ze prowadzi sklep z odżywkami itd)
    Jest też trenerem osobistym i układa ludziom diety

Ja robiłam dietę Lewandowskiej i jestem meeeeega zadowolona. Schudłam tyle ile chciałam (8kg), z przepisów korzystam do tej pory, nawyki zmieniłam na zdrowe dzięki niej. Pokochałam kasze jaglana i do smażenia/pieczenia używam tylko oleju kokosowego lub masła klarowanego. I super jest to ze jest to w formie aplikacji na telefon wiec bardzo wygodne i mozna wymieniać poszczególne składniki lub całe Dania jesli nam nie pasują. Taka darmowa reklama hehe :D

sheerah24 lubi tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [i

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Musze mojej mamie powiedzieć :-)
    A gdzie to kupię?

W sklepach ze zdrowa żywnością. Ja polecam talizman.pl bo jest bardzo duży wybór i taniej niż w stacjonarnych sklepach.

Tasza lubi tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę to jest trudna decyzja dla mnie, nie chcę go oddawać, bo się przywiązałam :( i chyba dam mu szansę... jak będzie ok, to zostanie, a jak będzie gorzej, to nie zostanie...

Mila123, Effy, stella_88, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Kotek ma z 4 miesiące, jak się zdenerwuje, to wyciąga pazurki i potrafi ugryźć i zadrapnąć ;p
    Ona - Twój kot to jeszcze dzieciuch ;) nie jest agresywny. On się bawi i próbuje na ile mu pozwolisz przesuwać granice. Wychowaj go, a będzie ok. Koty jak większość zwierząt daje się z socjalizować,bo to są mądre stworzenia jak mądrze się do nich podchodzi. Mój syn sypia z kotami. Nigdy go nie zadrapały chyba, ze bawili się, ale to za każdym razem wina leżała po stronie dziecka bo szarpnęło lub za daleko przesunąło granice i kot potraktował go jak "swojego" czyli tak jak po kociemu bawią się w stadzie kocięta, ale nic się nie stało. Teraz koty szybciej uciekną niż coś zrobią. Czasem są takie sytuacje ze budzi nas wrzask kota. Idziemy do pokoju syna a tam moje dziecko leży centralnie snem sprawiedliwego na kocie, który nie umie się wyczołgać spod niego. I ten kot nic wtedy mu nie robi poza wołaniem nas miaucząc na całe gardło. My wyjmujemy kota, przesuwamy dziecko a kot i tak kładzie się dalej - na upartego - koło niego. Koty też kochają i dbają jak się wychowa je dobrze także ucz swojego kociaka mądrości ;) a będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 18:00

olciaa, sheerah24 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Ja nie lubię Lewandowskiej...drażni mnie kobieta. Za duzo jej wszędzie.

Hehe ja ją akurat uwielbiam ale wiem ze rożne emocje wzbudza. Ja ja bardzo szanuje za to ze przy tym ile jej mąż zarabia mogłaby siedzieć na dupie i pachnieć, a sama dużo w sporcie osiągnęła, cały czas sie rozwija i łapie sie jakis nowych projektów No i za ta dietę to ja ubóstwiam. Zawsze było mi ciezko przestawić sie na jakies zdrowe nawyki i dopiero jej sposoby jakos do mnie trafiły. Samopoczucie mi sie zmieniło totalnie dzięki zmianie odżywiania, przestałam ciagle chorować (co przy niedoczynnosci nie jest takie łatwe) i mnóstwo innych zmian na plus. A narzeczony sie przestawił ze mną i tez zachwycony :)

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Naprawdę to jest trudna decyzja dla mnie, nie chcę go oddawać, bo się przywiązałam :( i chyba dam mu szansę... jak będzie ok, to zostanie, a jak będzie gorzej, to nie zostanie...
    pytaj kociary z forum. Ja też o kotach mogę Ci mówić. W ciągu tych wszystkich lat tylko jeden kot nie z socjalizował się z nami, ale to był absolutny wyjątek i wyłączna wina człowieka ponieważ hodowca za szybko oddzielił go od matki. Twojego kota to nie dotyczy na pewno. Przypomnij - jak ma na imię?

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Tusiaa musimy sie wspierac w odchudzaniu :-D ja wczoraj tak sie wkurwilam, ze poszlam spac o 21:00 xD hah
    Slodzilam kiedys 3 lyzki, pije jej b.duzoo jestem herbaciara - dwa lata temu poklocilam sie z cukrem i przestalam slodzic.. ciezko bylo, a dzis nie wypije odzonej bo od razu bełt hehe ale ksylitol, jak juz napisano wczesniej, to super zamiana :-)
    ja słodzę dużo i nie umiem się oduczyć, muszę bardziej się postarać teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 18:09

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:12

• Tasza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonkę gdzieś wcięło.
    Ag myknęła po testy.
    A Dombrusia gdzie z betą?

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ