X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    O matko, odeslalabym Cie do strony, ale za cholere nie pamietam, ktora to byla. Chyba z 500 stron temu :-) tak,mamy coreczke.
    Naprawde mi umknęło, ja bym sobie dala rękę uciąć ze to wasze pierwsze maleństwo, pamiętam jak pisalas na piczatku ciąży ze po kłótni z mezem na kilka dni sie wynioslas do koleżanki ale nie kojarzę żeby tam byla mowa o córci a i teraz tez zauwazylam suwaczek :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=sie ujawnilam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Masz racje, nie bylo tam mowy o dziecku ani nigdzie indziej. Dopiero niedawno sie ujawnilam :-)

Właśnie patrzę na suwaczek i widzę, że Twoja niunia zaraz chyba urodzinki ma! :D
    Ucałuj ją od ciotek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Tusia Ty się śmiej, ale poczytaj trochę internetów. Wiadomo, że wiarygodnym źródłem internet nie jest, ale siedząc kiedyś na forum czytałam dyskusję dziewczyn o tym jak jedna z nich chciała chłopa na dziecko złapać.
    UWAGA NIE DLA WRAŻLIWYCH!
    Babsko uprawiało tylko seks analny, bo facet tylko na taki się godził a później leciała do łazięki "wypróżniała się" tzn tą spermę i sobie wkładała do cipki i niby zaszła za którymś razem.
    Powiem wam gówniana sprawa...
    Nie no w to juz chyba nie uwierze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:22

MyE lubi tę wiadomość

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:10

MyE, Ink@, Martka10 lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Nie no w to juz chyba nie uwierze :-)

No mi też ciężko uwierzyć :P
    Jak byłam w ciąży to nie mogłam przez większość czasu z łóżka wychodzić więc jakieś 6-7 miesięcy przesiedziałam tylko w internecie i mase takich histori się naczytałam.
    O wyciąganiu spermy z prezerwatywy itp. :D
    Później co ciekawsze wątki mężowi czytałam i mieliśmy z tego ubaw. ;)
    Jak się ma za dużo wolnego czasu i spędza się go w internecie to nie tylko na takie tematy się czyta z nudów a uwierzcie były gorsze :D

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka juz wszystko wiem :) a tak naprawde nie bylas taka gruba, czyż byś urodził przed terminem. Fajnie córcia bedzie miał siostrzyczke :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Annie zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj ze plemniki żyją nawet 3 dni i najbezpieczniej zeby nie przegapić owu jest kochać sie regularnie w okresie okoloowulacyjnym,a testy owu niestety nie zawsze prawidłowo wychodzą a czasami w ogóle nie wychodzą. Poza tym Twoj mąż nie bedzie miał Ci za złe ze kochasz sie z nim tylko w czasie owulacji? Faceci nawet jak chcą mieć dziecko to zazwyczaj buntują sie kiedy kobieta chce sie kochać tylko w celach rozrodczych :)
    Mi testy owu wychodzą zawsze, więc teraz też powinno być ok. Wiem, że plemniki mogą dłużej żyć, ale po pierwsze u mnie ze śluzem kiepsko, więc marne szanse na przeżycie. Poza tym mam obawy, że plemniki są kiepskie, bo mój bierze leki które je osłabiają. Badanie mamy na koniec lutego, więc się okaże. Coś kiedyś czytałam, że przy słabych plemnikach nie zaleca się częstego seksu.
    Do tej pory kochaliśmy się w dni płodne codziennie, potem co dwa dni i nic z tego nie wyszło. Ten cykl chcę spróbować jeszcze inaczej – czyli raz lub dwa, tym bardziej, że teraz ja w ogóle nie mam ochoty.
    Jeżeli chodzi o potrzeby mojego to z tym jest bardzo kiepsko, bo on bierze leki, które obniżają libido. Od niedawna bierze macę, ale nie widzę poprawy. Jak na razie nie narzeka na zbyt małą częstotliwość, a przeważnie to właśnie tak wychodzi, że jest często w dni płodne a potem nic. Już prędzej ja na ta narzekam ;)

Mi się coś obiło o uszy, że już nie robią tego testu na wrogość śluzu, bo nie ma to sensu, ale nie pamiętam z jakiego powodu.
    MyE wrote:
    U nas też picolo :D Choć już usłyszałam od mojej najukochańszej teściowej, że w taki sposób uczę dziecko, że picie alkoholu jest dobre :)
    To akurat prawda. W ten sposób pokazujemy najmłodszym, że bez alkoholu nie można się dobrze bawić, że zawsze on musi być obecny przy takich sytuacjach.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMii - bardziej spodziewałam się raczej, ze wpadniesz tu opowiedzieć się z testu negatywnego niż pozytywnego,a le gratuluje i życzę powodzenia. Niech Ci się wiedzie pomimo braku wsparcia ze strony rodziny własnej.

Witajcie dziewczyny.Musze wziąć się za naleśniki, a weny do gotowania brak. Effy ja czasami tez ma taki lekki odcień ceglany w śluzie - ale zwalam t na wit. i leki. Prg to hormon, tez zmienia coś w gospodarce - raz jest go więcej raz mniej jak od dawki do dawki więc i śluz może być innej barwy w ciągu dnia.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

12cs
    23.11.2022 ⏸
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Tusia tez tak czasami mialam i sie dziwilam na co dziewczyny odpisuja skoro ja nie widze ;d ale jak odswiezylam calkiem strone to wchodzily.

To jest lurcher. Krzyzowka psa pasterskiego z nie pamietam ;D collie x whippet bodajze. Ale do amstafa duzy wgl nie jest podobny ;)
    Natka szukasz jakiejś konkretnej rasy? bo ostatnie szczeniaki chyba były innej rasy niz te?

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:23

Natka2, Tusia_87, Martka10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:23

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

12cs
    23.11.2022 ⏸
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a jak teraz macie na glowie przeprowadzke i pisalas, ze musicie oszczedzac i jeszcze dzidzius ma sie pojawic to jestescie pewni, ze chcecie teraz tez pieska? Nie pamietam juz czy pisalas o tym, moze przeoczylam :-)
    Pytam tylko tak z ciekawosci, czy sie nie boisz, bo to jakby "drugie dziecko", wiadomo obowiazki i pieniazki tez trzeba miec :-) jak nie chcesz odpowiadac to nie odpowiadaj oczywiscie :-*

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Pierwsze co to napisze odn tego picia alkoholu całkowicie się nie zgadzam.
    Jest to szampan symbolicznie aby uczcić myślę że niczego takiego dzieci się nie uczy bo inaczej gdyby kupić z 10 butelek to wtedy owszem zgodzę się ale jeżeli dziecko napije się symbolicznie myślę że nie ma co paniki siać. .
    Jak raz w roku dzieci napiją się Picolo to faktycznie nic się nie stanie, ale taki szampan przy każdej okazji jednak czegoś dzieci uczy. Podtrzymuję swoje zdanie, bo mam sporą wiedzę na temat mechanizmów uzależnienia.
    Tusia_87 wrote:
    Odnośnie owulacji czytałam dobry artykuł ze lepiej wspolżyć przed owulacja wiec jeżeli wyjdzie pozytywny test myślę że wtedy dobrze byłoby współżyć i później co drugi dzien. Ale jak zrobicie to już wasza decyzja.
    Ja też myślę, że lepiej przed owu i tak zrobimy jak pojawią się dwie kreski. Potem to już zobaczymy, bo codziennie nie chcę z uwagi na ewentualne słabe nasienie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Tasza szukalam, ale jest tak trudno dostac w kwocie jaka chce za psa dac, ze teraz juz leje na rase, moze byc i kundelek, byle szczeniak i dobry dla dzieci.
    chyba, ze tak. To powodzenia.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja też myślę, że lepiej przed owu i tak zrobimy jak pojawią się dwie kreski. Potem to już zobaczymy, bo codziennie nie chcę z uwagi na ewentualne słabe nasienie.
    A ja sie troche dziwie, zeby z seksem czekac na dwie kreski na tescie owulacyjnym. Ale to tylko moje zdanie :-)

Natka2, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja mam shih - tzu ale nie miniaturkę tylko normalnej wielkości.Obcinam go na krótko raz na 1,5msc - nie zapuszczam mu włosów bo nie mam czasu do wyczesywania tak długiego włosa. Jedynie włosy na uszach i ogonie ma zapuszczone. Są bardzo towarzyskie, dobrze tolerują dzieci i inne zwierzęta.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ