Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluebell1984 wrote:28 lat, to straszne... jeśli jeszcze dzieci nie miała.
Trudne pytanie mi się nasunęło - umiałybyście pogodzić się z faktem, że nie będziecie mogły mieć dzieci?
Ale na pewno łatwiej mi bedzie podjąć taka decyzje jesli nie bedzie to mus. Tylko na przykład jedno swoje w teraźniejszym przypadku i jedno adoptowane w pełnej świadomości i z pełną chęcią pozniej ...Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie było mnie chwilę. Tak mieszkam w Polsce na Podkarpaciu lekarz dał mi skierowanie na dwa prpgesteron i estradiol ale lh i to drugie już prywatnie. U endo byłam na kasę chorych. Zaraz wam wyślę jak dojadę do domu tą kartkę od endo może wy się doczytacie co on tam napisał . Większość badań niestety jest nie refundowanych więc tak czy siak będę musiała za to płacić. Nie wiem czy chodziło o zespół policystycznych jajników on mówił coś innego
-
olciaa wrote:Moze zwyczajnie za wczesnie ta bete zrobiłaś?
Który u Ciebie dzień cyklu? Jakie miałaś najdłuższe cykle?
dzis 33dc, jak juz wielkokrotnie pisalam - w czerwcu odstawilam tabletki anty, plamienie po odstawieniu mialam poczatkiem lipca, potem juz tylko wywolywane dupkiem, jak tak na to patrze to nie wyglada to dobrze... niestety nie ma na NFZ lekarza ktory by sie mna zajał tak jak powinien, kazdy dawal tabletki anty (mimo ze nie chcialam) badania robilam na wlasna reke, sa w porzadku, chyba moge zapomniec o drugim dziecku.... jeden lekarz kaze schudnac by miec @, drugi mowi wrecz odwrotnie, by schudnac to musze miec @.. mam spora nadwage ktorej nie moge zbic... niczym, doslownie niczym -
Bluebell1984 wrote:28 lat, to straszne... jeśli jeszcze dzieci nie miała.
Trudne pytanie mi się nasunęło - umiałybyście pogodzić się z faktem, że nie będziecie mogły mieć dzieci?
Powiem Ci ze coraz częściej o tym myślę. Napewno długo bym nie mogła pogodzić się z tym teraz mi ciężko a nie jest wykluczone ze się nie uda a jak bym wiedziała ze już napewno się nie uda porażka uuu az mi dreszcze przeszły
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamusia_Ksawusia wrote:dzis 33dc, jak juz wielkokrotnie pisalam - w czerwcu odstawilam tabletki anty, plamienie po odstawieniu mialam poczatkiem lipca, potem juz tylko wywolywane dupkiem, jak tak na to patrze to nie wyglada to dobrze... niestety nie ma na NFZ lekarza ktory by sie mna zajał tak jak powinien, kazdy dawal tabletki anty (mimo ze nie chcialam) badania robilam na wlasna reke, sa w porzadku, chyba moge zapomniec o drugim dziecku.... jeden lekarz kaze schudnac by miec @, drugi mowi wrecz odwrotnie, by schudnac to musze miec @.. mam spora nadwage ktorej nie moge zbic... niczym, doslownie niczym
A próbowałaś dietetyka. Ćwiczeń?
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:Ten androstedion to u mnie koszt ok 40zl, pamietam ze specjalnie sprawdziłam ile bym za to zapłaciła i troche mnie wbiło. Nie masz czasami jakiegoś pakietu medycznego w pracy? Bo czasami sie opłaci dopłacić i miec badania za darmo. U mnie pakiet medyczny taki podstawowy jest darmowy czyli internista, ginekolog ( 2 razy w roku) i cos tam...ale jak dopłacam miesięcznie 35zl to mam dostęp do większości specjalistów bez ograniczen i wszystkie badania ze skierowaniem za darmo plus jakieś tam zawsze na życzenie jak morfologia, ob itp. Wiec w moim przypadku jest to bardzo opłacalne, bo nie czuje jak mi pobierają z wynagrodzenia, a jakbym miała wybulić kilkaset złotych to niestety mogłoby zakłócić mój budżet domowy.
Mam dodatkowe grupowe ubezpieczenia w PZU i w axie nie wiem czy jest coś takiego....musiałabym się orientować zaraz wkleję zdjęcie tego jego skierowania. Mnie 40 zł nie przeraża bardziej te powyŻej 100:-/ tak czy siak nie minie mnie to -
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Oj on biedny ma problemy duże jelitowe, okropnie śmierdzące gazy ale serio tak nie do wytrzymania, zaparcia starszne i od jakiegoś czasu krew w kale ale na szczęście nie taka z jelit tylko żywa czerwona wiec raczej nic groźnego. Często boli go brzuch i ma wzdęcia , ogólnie cos jest nie tak ale nie wiadomo co.
A co do kolonoskopii na NFZ to Artur tez oczywiście robi prywatnie bo zeby dostać sie na NFZ dostał najpierw skierowanie do jednego specjalisty potem do kolejnego potem znowu musiał wrócić do rodzinnej i to trwało juz 7 miesięcy i jak w końcu dali mu skierowanie na badanie to termin za kolejne pol roku i stwierdziliśmy ze koniec z marnowaniem czasu i poszedł prywatnie... leki 300 badanie 300 i znowu 600 zł do kosza za cos za co powinno byc na NFZ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:51
Bluebell1984, Zuza33, stella_88, sheerah24, Mila123, Ink@, nana266 lubią tę wiadomość