Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:57
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anq05 lubi tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Tusia jak tam , bierzesz poznańska luteinę?
Ink@, Zuza33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:To nir ja to napisałam
Możesz mieć niewydolność jajników
A ciul już wipójdę zobaczę się okaże
Kuchcinka nie wiem jak finansowo podołam ale napewno wszystkie badania będą wykonane i jak trzeba będzie to HSG czy jak mu tam teżpóki co czekam na okres do końca stycznia zalecenie lekarza zero luteiny ma przyjść sam no i jak już przyjdzie to badania a jak nie przyjdzie to też badania:-D
Co do kudlatych przyjacieli ja wprowadzając się od rodziców zostawiłam moją suczkę na mieszkaniu z rodziną pies bardzo źle to przeżył po każdej mojej wizycie w domu nie mogła sobie znaleźć miejsca wymiotowala i robiła pod siebie dlatego stwierdziłam że dla jej dobra będę rzadkim gościem u rodziców ale jak już przyjadę to pierwsze pół godziny tarzam się z nią na podłodze wysliniona przez nią cała w jej klakach waży około 20 kilo więc jak rzucą się z jezorem na mnie to zawsze wyląduje na ziemi jak kucam do niej niestety później pies to bardzo przezywa a byłyśmy na tyle zzyte że jak miałam @ pies leżał kolo brzucha jak byłam chora nie odstepowala mnie na krok i jak ona chwytala infekcje ja też zaraz po niej byłam chora spala że mną na łóżku mama wiecznie się darła ale ja i tak po cichu ją wolalam tęskni mi się strasznie za nią ale u mnie by jej źle było natomiast rodzice się wyprowadzili i jest w dużym domu mama mówi że Pani na wlosciachstella_88, Zuza33, Martka10, nana266 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:Laparoskopia jest duzo bardziej inwazyjna od HSG, laparoskopię robi sie pod narkoza i zazwyczaj zleca sie to badanie kiedy podejrzewa sie endometriozę, wady w budowie macicy, przebyte zakażenia itd. Sam brak owulacji nie jest powodem do wykonania laparoskopii. Niedrożności jajowowod nie da sie "podejrzewać" po obrazie usg. Na to badanie kieruje sie pacjentki które starają sie juz jakiś czas bezowocnie i jest to jedno z podstawowych, choć nieprzyjemnych badań.
Brak owulacji i niedrożność jajowodów to dwie niezależne od siebie rzeczy. Można mieć owulacje i mieć niedrożne jajowowy tak jak np Ewelina i można nie mieć owulacji i mieć drożne jajowody jak np Olcia(przepraszam za przykłady mam nadzieje ze sie nie obrazicie
)
Także oczywiście dobrze żebyś miała zrobione HSG i zachęcam do tego, ale dopóki nie będziesz miała wyników badań nie można przypuszczać ze jajowody sa drożne albo nie.
Ja np mam owulacje zawsze w każdym cyklu, ciazy nie było, zrobili mi HSG myśląc ze moze to jest powodem braku ciąży, a jednak obydwa jajowody mam drożne wiec trzeba było szukać dalej
Bardzo dobrze, ze podajesz przykłady jak ktoś by chciał wiedzieć coś więcej o niedroznych jajowodach to walić jak w dymKuchcinka ma rację w tym co pisze z niedroznym jsjowodami to tylko badania HSG bądź laparoskopia.
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:46
-
Dombrusia wrote:A ciul już wi
pójdę zobaczę się okaże
Kuchcinka nie wiem jak finansowo podołam ale napewno wszystkie badania będą wykonane i jak trzeba będzie to HSG czy jak mu tam teżpóki co czekam na okres do końca stycznia zalecenie lekarza zero luteiny ma przyjść sam no i jak już przyjdzie to badania a jak nie przyjdzie to też badania:-D
Co do kudlatych przyjacieli ja wprowadzając się od rodziców zostawiłam moją suczkę na mieszkaniu z rodziną pies bardzo źle to przeżył po każdej mojej wizycie w domu nie mogła sobie znaleźć miejsca wymiotowala i robiła pod siebie dlatego stwierdziłam że dla jej dobra będę rzadkim gościem u rodziców ale jak już przyjadę to pierwsze pół godziny tarzam się z nią na podłodze wysliniona przez nią cała w jej klakach waży około 20 kilo więc jak rzucą się z jezorem na mnie to zawsze wyląduje na ziemi jak kucam do niej niestety później pies to bardzo przezywa a byłyśmy na tyle zzyte że jak miałam @ pies leżał kolo brzucha jak byłam chora nie odstepowala mnie na krok i jak ona chwytala infekcje ja też zaraz po niej byłam chora spala że mną na łóżku mama wiecznie się darła ale ja i tak po cichu ją wolalam tęskni mi się strasznie za nią ale u mnie by jej źle było natomiast rodzice się wyprowadzili i jest w dużym domu mama mówi że Pani na wlosciach
Ojej ja uwielbiam psiaki takie kochane są. Jednak mieszkam w bloku wiecznie nas w domu nie ma i nie moge mieć psiaka ale uwielbiam je. One są takie oddane
4 cykl z CLO
2 IUI- -
Dombrusia niech u Ciebie lekarz najpierw potwierdzi pecherzyki i owulacje a potem droznosc. Naprawde nie życzę nikomu mieć niedroznych jajowodow ja mam piękne owulacje jak to określił gin tylko co z tego jak na niedroznym jajowodzie i tak czekam na rozwój sytuacji
4 cykl z CLO
2 IUI- -
Mamusia_Ksawusia wrote:hejka!
w końcu przyszła @!!!! szkoda że tak późno, więc będę przed owu na wyjeździea taką miałam nadzieję... no cóż ważne że się pojawiła @ i można będzie działać
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
4 cykl z CLO
2 IUI- -
olciaa wrote:Zmykam
jedziemy do mojej babci i pewnie juz po 5minutach zapyta czy w ciazy nie jestem
Ale moi dziadkowie to bardzo specyficzni sa:) przez 30 lat sie przyzwyczaiłam
Z reszta o mojego tatę starali sie 3 lata wiec jakieś zrozumienie powinno im jeszcze zostać.
Odpoczywające i kto moze niech korzysta z dnia wolnego
Do wieczora
Olcia to miłej wizytyolciaa lubi tę wiadomość
4 cykl z CLO
2 IUI-