Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olciaa - ja tez mam hashimoto, zdiagnozowane dopiero na początku ciąży. Endo przepisała mi tylko euthyrox i wit D3 a o jod zapomniałam ją zapytać, bo w necie pełno sprzecznych informacji. Z jednej strony przy hasi nie powinno się łykać jodu bo pobudza on tarczycę a tym samym wzrastają przeciwciała a z drugiej strony w pewnym momencie dziecko zaczyna produkować już swoje hormony tarczycy i potrzebuje do tego jodu. Zapytałam się jej na kolejnej wizycie i powiedziała, ze mogę brać i to z taką pewnością jakby nawet chciała powiedzieć, ze wręcz powinnam. Jodu mi nie przepisała ale kupiłam kompleks witamin dla kobiet ciężarnych z jodem. Jest tam wymagana dzienna dawka a taka ilość wystarczy dziecku a tym samym nie pobudzi mi tarczycy jakoś specjalnie i z takimi informacjami się najczęściej spotykałam, ze najlepiej brać jod w ilości 150-200 ug
Poza tym euthyrox to przecież nic innego jak 4 atomy jodu )
Martynka sama jestem zaskoczona Pamiętam jak marzyłam by być już w 10tc bo to dla mnie była już taka zaawansowana i względnie ustabilizowana ciąża a i dzidziuś już przypominał dzidziusia a tu 14 tydzień ucieka Dzisiaj zapisałam się już na badania połówkowe w połowie listopada, ani się obrócę a już będę jechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 20:12
Najbliższa wizyta 15.03
-
Tusia_87 wrote:Czyli musiałaś na oddział się wpisać?
Ja myślałam że to przychodzi się jak na wizytę i odrazu robią. Ale faktycznie chyba i Kuchcinka pisała ze na inny oddział poszła bo na ginekologii nie było miejsc. Ile czasu po takim badaniu jest się w szpitalu? Słyszałam że dają tez narkozy
Jak wyglądały Twoje porody? rodziłaś? czy wyjęli z Ciebie dzieci (CC)?
-
Różowy_Kordonek wrote:olciaa - ja tez mam hashimoto, zdiagnozowane dopiero na początku ciąży. Endo przepisała mi tylko euthyrox i wit D3 a o jod zapomniałam ją zapytać, bo w necie pełno sprzecznych informacji. Z jednej strony przy hasi nie powinno się łykać jodu bo pobudza on tarczycę a tym samym wzrastają przeciwciała a z drugiej strony w pewnym momencie dziecko zaczyna produkować już swoje hormony tarczycy i potrzebuje do tego jodu. Zapytałam się jej na kolejnej wizycie i powiedziała, ze mogę brać i to z taką pewnością jakby nawet chciała powiedzieć, ze wręcz powinnam. Jodu mi nie przepisała ale kupiłam kompleks witamin dla kobiet ciężarnych z jodem. Jest tam wymagana dzienna dawka a taka ilość wystarczy dziecku a tym samym nie pobudzi mi tarczycy jakoś specjalnie i z takimi informacjami się najczęściej spotykałam, ze najlepiej brać jod w ilości 150-200 ug
Poza tym euthyrox to przecież nic innego jak 4 atomy jodu )
Dokładnie to samo czytałam .
-
nick nieaktualny
-
Tusia - sama sobie zrobiłam TSH, to wyszło wysokie, więc zleciłam sobie Ft3 i Ft4 - te wyszły w normie. Doleciłam sobie później przeciwciała anty-TPO i anty-TG - wyszły podwyższone, więc już wiedziałam o czym to świadczy. Na wizycie endo zrobiła mi jeszcze USG tarczycy i potwierdziła stan zapalny, choć ogniska nie były duże.Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualny
-
Tusia_87 wrote:Natka być może no ale na pewno mnie mój mężo kręci i nęci haha
Sheerah nie trać nadziei może właśnie po zagnieżdzeniu odczuwasz ból rozciągająca macica może dawać o sobie znać
A ile dni trwałby taki ból?
Mi się wydaje, że jutro pewnie dostanę @. -
sheerah24 wrote:ktoś jeszcze testuje na dniach, czy tylko ja?
Jutro 29dc, zwykle mam cykle 27-28 dniowe... Już bym chciała żeby @ przyszła, wkurza mnie to czekanie, czy się udało, czy nie... Nastawiam się, żeby przyszła a tu nic. I pewnie się spóźni parę dni i nic z tego
Brzuch ciągle boli...
Żeby to się dało przyspieszyć Trzeba czekać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaroline i Martynka wszystkiego dobrego z okazji rocznic ślubu dużo miłości
Nana trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Niepokoję się milczeniem Moni mam nadzieję, że mimo ciszy wszystko jest ok.
Zaległości nadrobiłam, aczkolwiek było ciężko, tyle zapisałyście. U mnie 13 mam termin @, jeszcze trochę czekania, mam nadzieję, ze tym razem będzie inaczej niż od prawie roku Syn coraz bardziej chce rodzeństwo, aż mi serce pęka jak widzę jego smutną minkę Jutro idę z mężem do szpitala na kolejną kontrole po wypadku. Wracając do męża to jest ode mnie młodszy o 3 lata, na co dzień tej różnicy nie widać :)Zawsze umawiałam się ze starszymi chłopakami, ale jak poznałam męża nie wnikaliśmy ile kto ma lat, super czuliśmy się w swoim towarzystwie, tak jest z resztą do dzisiaj. Mimo iż nie mieszkam w kraju i nie wypowiadam się zwykle na tematy polityczne, to tym razem zrobię wyjątek i mam nadzieję, że ten dzisiejszy protest przyniesie pozytywny skutek i rząd podejmie decyzję zgodną z wolą kobiet i ich rodzin. Przykre jest to, co się dzieje w Polsce.
Witam nowe dziewczyny, Ines gratuluję. Bluebell udanego wypoczynku :)Aniu to smutne, ze tak się sprawy potoczyły, moim zdaniem powinnaś szczerze z mężem porozmawiać. Jeśli faktycznie nadal myśli tak samo, to może faktycznie lepiej rozstać się teraz, kiedy nie macie jeszcze dzieci. Wiem, ze to okrutne co piszę, ale mam znajomą, która miała podobna sytuację. Mąż też jej mówił, że jej nie kocha, że nie chce z nią być, wyprowadzał się z domu, miał kochankę. Czasami wracał, jak nie miał kto jemu obiadu ugotować, wyprać itd. Później zapewniał, że chce byc jednak z nią i dziećmi. Obecnie- została sama z dziećmi, okazało się że kłamał. Właśnie są w stanie rozwodu i wojny o pieniądze. Czasami nie warto ratować za wszelką cenę małżeństwa. Ułożysz sobie życie, a on kiedys zrozumie, ze byłaś najlepszą "rzeczą" (przepraszam za określenie) jaka się jemu w życiu przytrafiła. Zadbaj o siebie, myśl o sobie, bo w teraz to ty jesteś dla siebie najważniejsza.caroline29 lubi tę wiadomość