X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Witaj :)
    Jak długie masz cykle? Jakie badania masz wykonać? Masz pco?
    Moja endokrynolog mnie zrugała za bracie ovarinu . Ovarin jest zalecany przy pco, ja nie mam pco wiec kazała odstawić.
    Staracie sie o 1 dziecko?

Serio? Mi mój ginekolog nic o tym nie mówił a endo jak go o ovarin zapytałam powiedział że to zwykły suplement bez recepty więc jak chce mogę go dalej brac

Zuza33 lubi tę wiadomość

• Anette93 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam właśnie na jakie bo została mi ta karta w pracy i jutro mam zamiar się za to zabrać.

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette93 wrote:
    Nie pamiętam właśnie na jakie bo została mi ta karta w pracy i jutro mam zamiar się za to zabrać.

Ja też dostałam od endo skierowanie na badania ale najpierw idę do gina na badanie ze skierowaniem od endo i dopiero badania niech on powie które badanie w jaki dzień mam robić

• Anette93 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Hej ja od lipca brałam ovarin i nic skończyłam opakowanie i więcej nie biorę jem tylko wiesiolek i jod póki co. Też z tarczycy mam ok a ciąży nie ma. Jak długie masz cykle badaliscie nasienie męża? Mierzysz temp?

Jeszcze nie badaliśmy ale wiem, że musimy to zrobić. Też moja endo wskazała mi najpierw jakie badanie musi zrobić. cykle mam 32, 33 dni czasem krótsze ale zazwyczaj regularnie. właśnie kupiłam termometr ale zwykły i chyba lipa. Muszę kupić ten owulacyjne nie?

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:36

Zuza33, Anette93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Anette93 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Jak długie masz cykle? Jakie badania masz wykonać? Masz pco?
    Moja endokrynolog mnie zrugała za bracie ovarinu . Ovarin jest zalecany przy pco, ja nie mam pco wiec kazała odstawić.
    Staracie sie o 1 dziecko?

Cukle 32, 33 dni zazwyczaj regilarne. Nie wiem czy mam pco bo nie byłam dosyć długo u ginekologa. Ale czytałam, że pomaga i to suplement także pomyślałam, że nie zaszkodzi. Tak staramy się o pierwsze dziecko.

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • Anette93 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Ja też dostałam od endo skierowanie na badania ale najpierw idę do gina na badanie ze skierowaniem od endo i dopiero badania niech on powie które badanie w jaki dzień mam robić

Ja w takim razie też tak zrobię. A ty masz niedoczynność czy nadczynność?

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette93 wrote:
    Cukle 32, 33 dni zazwyczaj regilarne. Nie wiem czy mam pco bo nie byłam dosyć długo u ginekologa. Ale czytałam, że pomaga i to suplement także pomyślałam, że nie zaszkodzi. Tak staramy się o pierwsze dziecko.

No to tak jak i my. Idź najpierw do gin później wyniki on ci powie w jakie dni JE robić. Zaszkodzić nie zaszkodzi natomiast u mnie do ostatniej @ nic nie pomógł ale ja to wogole wybryk natury. Mierzyłam zwykłym szklanym miej pod ręką co by daleko nie sięgać i nie wstawać po niego. My też nasionek jeszcze nie badalismy ale wszystko przed nami :-)

• Anette93 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka93 wrote:
    Moim zdaniem zwykly lepszy :) tzn szklany :)

ok w takim razie zacznę mierzyć. Codziennie rano po przebudzeniu mam mierzyć? Zaopatrzyłam się też w testy owulacyjne.

Dombrusia lubi tę wiadomość

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette93 wrote:
    Ja w takim razie też tak zrobię. A ty masz niedoczynność czy nadczynność?
    Nie mam ani tego ani tego do endo dostałam skierowanie od rodzinnej zrobiłam cały pakiet tarczycy plus antyciala i wszystko ok. Dostałam jedyne jod(kelp) jem 3 kapsułki wiesiolka i femibion natal oprócz tego na przewlekłe zapalenie pęcherza 2tabletki furaginy + pół tabletki cardury na noc i oslonowo lacibios femine

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette93 wrote:
    ok w takim razie zacznę mierzyć. Codziennie rano po przebudzeniu mam mierzyć? Zaopatrzyłam się też w testy owulacyjne.
    Tak jak się przebudzisz pakujesz w pipke termometr ja tak przynajmniej robiłam. Codziennie rano o tej samej porze. Nie wstawaj wcześniej z lozka
    Jeśli chcesz możesz ich używać ją mam mnóstwo ale jakoś im zbytnio nie wierzę to już twój wybór :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:10

Agnieszka93, Anette93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, niechcący połknęłam luteinę, zamiast ją dopochwowo podać! co mam zrobić? coś się stanie? przyjąć jeszcze jedną do pochwy? czy już nie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Dziewczyny pomocy, niechcący połknęłam luteinę, zamiast ją dopochwowo podać! co mam zrobić? coś się stanie? przyjąć jeszcze jedną do pochwy? czy już nie???

Zadzwoń do najbliższej apteki i zapytaj może Cię boleć żołądek bo ta dopochwowo jest mocniejsza
    ...albo zwymiotujesz albo będzie biegunka zadzwoń nawet na pogotowie i zapytaj w końcu jesteś w ciazy

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:

O matko taka pomyłka. Poczytaj w necie albo zrób jak Dobrusia radzi innej opcji nie ma :(

MyE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam na pogotowie, powiedzieli, żebym zadzwoniła na dyżurkę, ale nikt nie odbiera

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Dzwoniłam na pogotowie, powiedzieli, żebym zadzwoniła na dyżurkę, ale nikt nie odbiera
    Próbuj do skutku nie to wywołaj wymioty to co do pipki nie koniecznie do buzi szczególnie jesli chodzi o leki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa przeczytałam na forum iż taka pomyłka może skutkować jedynie bólem żołądka i biegunką, ale żeby na przyszłość uważać. Tak jednej kobiecie odpowiedział ginekolog

Wojcinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłopak zadzwonił do znajomej ginekolog i ona powiedziała, że nic się nie stanie, że po prostu będzie się wolniej wchłaniać i żebym uważała... masakra, ja to chyba se kupię pojemniczki na leki, żebym się nie pomyliła znowu...

Martka10, olciaa, Wojcinka, Zuza33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ