X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • szygas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Żartujesz chyba ja 8 nie mogę zdzierzyc :-/
    nie, nie żartuję ide na 7.30 a wrócę następnego dnia koło 9.00

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    19ina maszyny sa drogie;P:P

Zuza kochanie ja doczytałąm się, że szukasz hotelu ze spa:)

Ja serdecznie zapraszam na zamojszczyznę:)

Hotel znajdę.. i zapewniam darmowego przewodnika;)
    Jest co zwiedzać:P

Cześć Brygado!!! ;)
    A Wy dziś od rana dążycie uparcie do 2000 str :)

Jeśli chodzi o placki to jestem specjalistką ;)Mojej siostry chłopak już mi zapowiedział, że w ferie jak do nich polecę to będę smażyć :)

Viola u mnie też depresja i czarne myśli bo nie mam objawów jak co miesiąc i pięknych jedrnych cycków. Ty jesteś lepszej sytuacji bo już ciążę masz ;)

Szukam czegoś Kochana ale z basenem bo moja córka pływaczka by się nudziła ;)
    Ale jak już coś znajdę to albo zajęte albo drogie. Koniec końcem zabiorę ich na grilla na majówkę chyba ;)

Dziś taki ranek miałam już śmierć w oczach widziałam. Mało co nie przydzwoniłam w faceta :(

Uwaga jutro przyjeżdża Pan od łóżka :). Nie mogę się doczekać ;)

Natka2 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś na obiadek.
    Chili z indykiem, warzywami i ryżem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdf074c98c26.jpg

Natka2, MyE, isi_87, Wojcinka, Mila123, nana266, kania901, Bluebell1984, InBlue lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:39

nana266 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł! pędzicie jak szalone! ja melduję że u nas wszystko ok, jedziemy juz we środę!

Wojcinka, nana266 lubią tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchci ka a jak z praca, nadal nie ma żadnego odezwu ?

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Mam taki spa u siebie
    Artis Hotel jest basen :) jest Wiola jest Yeti jest wszystko:):):)

Co do objawów pamiętasz mnie:) nic a nic objawów a co lepsze do tej pory ich nie ma:)

To kusisz.. Zaraz sprawdzę jak się tam cennik przedstawia ;)
    Yeti mnie przekonał :)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:40

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • caroline29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to po ul tabl tej luteiny bierzesz? Wiem co to znacza długie cykle, na 5 cykli mialam 2 dlugie 40 i 48 dni . Aby szybko przyszla ...

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Testu nie robiłaś może to biochemiczna? Takie skrzepy. Hmm

Jeśli tak to dobrze, że nie robiłam testu i oznacza to że z czegoś ten mój strach przed testowanie wynikał.
    W takiej sytuacji wolę jednak żyć w niewiedzy.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nana266 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kuchcinka jadła śniadanko z mężusiem ;) ah jeszcze nigdy mie widzieliśmy tyle czasu razem w domu , podoba mi sie to ze choruje ;) hehe

Nana mój tata faktycznie z wykształcenia (ale nie z zawodu) jest prawnikiem i zreszta moi dziadkowie i pradziadkowie tez byli prawnikami i brat rownież jest prawnikiem ;) ja tez miałam iść na prawo ale poszłam po rozum do głowy i zrezygnowałam ;)

Cos często Wam sie śnię :P
    Patrz jak Was wyczulam :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette93 - no stosowałam ovarin, mi pomógł, poprawiło się, nie miałam skutków ubocznych, myślę, że po nim poprawiła mi się ovulacja i cykle się wyregulowały, podobno ułatwia zajście w ciążę, mi widocznie ułatwił ;) polecam ;) my też staraliśmy się ponad rok
    stella_88 - masz sporo tych objawów ciążowych, to wygląd, to mdłości, a no właśnie, jak tam się czujesz? :) niedługo masz wizytę :)
    MyE - współczuję takiego samopoczucia... ja też miałam raz taki okropny ból miesiączkowy, myślałam, że umrę, aż wymiotowałam z bólu...
    19ina90 - twój też się boi sexu w ciąży??? my się też nie kochamy od pozytywnego testu :( ;( :( ostatnio rozmawiałam ze swoim o tym i powiedział, że porozmawia z lekarzem, zapyta, bo on się boi i lekarz musi dać mu zgodę hahahaha xD biedny :D a raczej ja biedna :(
    szygas - kiedy Twoja żonka testuje?
    A ja jutro albo w środę będę robiła swoje kartacze z mięskiem :D :) a placki ziemniaczane też uwielbiam, muszę kiedy zrobić :D co do wyprawki, ja bym chciała zrobić ją jak najwcześniej, albo będę kupowała po trochu ;) coś czuję, że noszę w sobie chłopaczka hihi :D a ja dzisiaj idę na szkolenie w komisji wyborczej :D bo będę miała jakoś pod koniec stycznia iza parę godzin zarobię 300 zł :D

• nana266 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj najdłuższy cykl trwał 72 dni ;)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:

To jak moja siostra. ;) Ona czasem po pół roku miesiączki nie miała. Lekarze zawsze jej powtarzali, że wątpią czy kiedyś w ciąże zajdzie. Ale jej to akurat nie przeszkadza więc spoko.

• nana266 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chce czekac z wyprawką bo jak łożysko juz takie zostanie to raczej nie donoszę Dzidzi do terminu :( moze się urodzi w moje urodziny :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Anette93 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Anette93 - no stosowałam ovarin, mi pomógł, poprawiło się, nie miałam skutków ubocznych, myślę, że po nim poprawiła mi się ovulacja i cykle się wyregulowały, podobno ułatwia zajście w ciążę, mi widocznie ułatwił ;) polecam ;) my też staraliśmy się ponad rok
    stella_88 - masz sporo tych objawów ciążowych, to wygląd, to mdłości, a no właśnie, jak tam się czujesz? :) niedługo masz wizytę :)
    MyE - współczuję takiego samopoczucia... ja też miałam raz taki okropny ból miesiączkowy, myślałam, że umrę, aż wymiotowałam z bólu...
    19ina90 - twój też się boi sexu w ciąży??? my się też nie kochamy od pozytywnego testu :( ;( :( ostatnio rozmawiałam ze swoim o tym i powiedział, że porozmawia z lekarzem, zapyta, bo on się boi i lekarz musi dać mu zgodę hahahaha xD biedny :D a raczej ja biedna :(
    szygas - kiedy Twoja żonka testuje?
    A ja jutro albo w środę będę robiła swoje kartacze z mięskiem :D :) a placki ziemniaczane też uwielbiam, muszę kiedy zrobić :D co do wyprawki, ja bym chciała zrobić ją jak najwcześniej, albo będę kupowała po trochu ;) coś czuję, że noszę w sobie chłopaczka hihi :D a ja dzisiaj idę na szkolenie w komisji wyborczej :D bo będę miała jakoś pod koniec stycznia iza parę godzin zarobię 300 zł :D

A jakie skutki uboczne mogą być? Bo ja nigdzie nie wyczytałam.

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:44

nana266, kania901, Viola999, isi_87, Wojcinka, Bluebell1984, InBlue, Mila123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Śpioch dopiero wstał :D
    Grzecznie zjadlam dziś mleczko z platkami owsianymi co by to moje dzieciątko nie mialo takiego odrzutu od mleka juz od niemowlaka jak mamusia, ze wolala odrazu nie wiadomo co, miecho haha :)

Mowicie tak o wyprawce a ja wlasnie zastanawiam sie nad wózkiem bo trafila sie super okazja, wózek taki podobny jak Chcialam za dosłownie połowę ceny, uzywany z olx ale zadbany wyglada jak nowy w komplecie gondola, spacerówka, nosidelko i wlasnie brałabym go już tylko siostra mnie tak zazyla ze w moim przypadku ze non stop cos sie dzieje nie powinnam kupowac nic wcześniej.. Tylko ze ten wozek jest akurat szary dobry dla dziewczynki i chlopca, postawilabym na strychu i by juz czekal.. A na ostatnia chwile wydac dwa razy tyle na wózek? Sama juz niewiem co zrobić

• nana266 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    To jak moja siostra. ;) Ona czasem po pół roku miesiączki nie miała. Lekarze zawsze jej powtarzali, że wątpią czy kiedyś w ciąże zajdzie. Ale jej to akurat nie przeszkadza więc spoko.
    Ja na studiach potrafilam miesiąc miec a miesiąc nie i tak kilka razy w roku i tez sie balam czy kiedys zajdę w ciążę ale pozniej jakos się troche unormowalo i teraz Szymek w drodze :)

MyE lubi tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:

A idź mój 60 i oby nigdy więcej takiego cyklu

‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ