Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:14
sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:To jak Monia sie pojawi (w co watpię bo od kiedy sie przenioslyscie przestała sie pojawiać
) to jej pogratuluje
Ja dla równowagi wydałam dzisiaj 350 zł na wizyty... wlewy opłaciłam ale nie miałam ich jednak dzisiaj tylko bedą w poniedziałek. W poniedziałek tez kolejny monitoring ale zacznę od początku...
Byłam na tej wizycie u gin na NFZ i była miła , zbadała mnie powiedziała ze ginekologicznie (oczywiście) wszystko ładnie wyglada, potwierdziła lekkie przodozgiecie macicy - żadna nowość dla mnieNo i najważniejsze dała mi skierowanie do przyszpitalny poradni leczenia niepłodności na NFZ ❤
Zadzownilam do poradni i mam wizytę dopiero 10.03 No ale cóż, poczekamy i tyle.
Pozniej byłam w klinice na monitoringu i niestety w tym cyklu nici z bliźniaków bo jak narazie jest jeden pęcherzyk dominujący 15mm i kilka mniejszych, ale nie podał mi ich rozmiaru nawet. Endo jak na razie tylko 4mm ale lekarz powiedział ze jeszcze urośnie, a ja dzisiaj juz mam zaplanowany wieczór z czerwonym winem
I to by było na tyle,
Czekam na relacje z wizyt pozostałych dziewczyn :*no worries
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Ja ledwo zyje urwalam sie wczesniej i wracam do domu skora mnie nawet boli masakra Fajnie ze u Moni wszystko git
oczywiscie za testujace trzymam kciuki
Kuchcinka skoro rozmowa poszla rewelacyjnie to trzeba byc tylko dobrej mysli
a ta praca to od pon do piatku ? Natka super ze wracasz do zycia
teraz juz tylko lepiej bedzie
ja chyba pierwsza bede w tabelce zgonow hi hi chociaz tam hi
nana266 lubi tę wiadomość
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
.
sheerah24 lubi tę wiadomość
-
Ewelina2605 wrote:Ja ledwo zyje urwalam sie wczesniej i wracam do domu skora mnie nawet boli masakra Fajnie ze u Moni wszystko git
oczywiscie za testujace trzymam kciuki
Kuchcinka skoro rozmowa poszla rewelacyjnie to trzeba byc tylko dobrej mysli
a ta praca to od pon do piatku ? Natka super ze wracasz do zycia
teraz juz tylko lepiej bedzie
ja chyba pierwsza bede w tabelce zgonow hi hi chociaz tam hi
Kuruj się Kochana i herbatkę z cytrynka i sokiem malinowym pij :* -
nick nieaktualnyHej hej hej
Juz jesteśmy
Byliśmy w gabinecie ponad godzine i wchodzilam potem jeszcze dwa razy bo dzidzia tak sie ułożyła ze zakrywala sie raczkami nozkami, takie figle platala ze az lekarz sie śmiał, jezdzil mi po tym brzuchu i pukal
Wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia wazy uwaga!!!! 560g i mowil zeby sie nie nastawiac odrazu ze bedzie dziecko wazylo 4czy5kg bo to moze sie zmienić jeszcze w ciagu tych miesięcy, lepiej ze jedt większe niz jakby mialo byc za małe, no i wg usg odrobinę starsze wyszlo
Ale najwazniejsze dla mnie to to ze wszystko jest wporzadku, pytalam o lozysko mowil ze nie widzi nic niepokojącego, dzidzia ma duzo miejsca mam pic duzo płynów i przed ostatnim takim badaniem zeby latwiej bylo oglądać
I uwaga wiadomość dnia!!!
To nie będzie Rysiek hahahaha wiedzialam poprostu czulam to...
Dziewczynka już tak napewnoa wieczorem ruszamy w trase po wózek
Agnieszka93, Effy, Wojcinka, Ink@, sheerah24, Mila123, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
Ewelina , tak praca na szczęście od pon do pt w systemie dwuzmianowym wiec całkiem spoko
wolne weekendy to jest to co tygryski lubią najbardziej
nana266, Annie1981, sheerah24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i kuchcinka to nie jest tak ze tu nie zagladam bo czytam na bieżąco, tylko ostatnio jakos wiecej na tamtym forum jestem, pytałam kiedys ciebie o kosmetyki jakich uzywasz bo pisalas ze takie z lepszej polki do makijazu i byłam ciekawa ale nie zauwazylas tez chyba mnie
buźka
-
.
sheerah24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny tak jak pisalam wczesniej, kazdy niech jest ile chce gdzie chce , bo jak zaczniemy sobie wypominac ze kogos gdzies nie ma to tez za dobrze nie bedzie :-*
Kuchcunka ciesze sie z wizyty, szczerze mowiac jeden pecherzyk ale ten szczesliwy jest lepszy niz dwa nieudanedo marca szybko zleci zobaczysz
Annie trzymam kciuki za jutro, przydalaby sie tu jakas pozytywna minka bo juz dlugo nie byloAnnie1981, sheerah24 lubią tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Ewelina , tak praca na szczęście od pon do pt w systemie dwuzmianowym wiec całkiem spoko
wolne weekendy to jest to co tygryski lubią najbardziej
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
nick nieaktualny
-
Zacznę od początku :
Po wejściu do gin usłyszałam najpierw że suchar ze mnie ;)Opoowiedziałam co i jak pokazałam wszystkie wyniki, wykresy. Ta zaczęła się śmiać że rzadko kto taki przygotowany przychodzi. Oczywiście nie omieszkałam wspomnieć ze cztery razy o progesteronie, luteinie i innych
Diagnoza: Moje wszystkie wyniki są w jak najlepszym porządku. Po moich wynikach i wykresach powiedziała że widzi że owulacja nie przebiega u mnie dobrze. Mam słabe miesiączki, moja druga faza trwa tylko 12 dni. A mój wykres pomimo tego że jest ładny nie jest do końca wyznacznikiem owulacji którą ten system wyznacza. Dlatego też moje testy owulacyjne nie wychodzą do końca ciemne jak by się chciało. Powiedziałam że na chwilę obecną nie będzie się czepiała mojego progesteronu bo mieści się on w normach a jego niedobór wiąże się ze słabą owu.
Zapytała mnie co planujemy jak się nie uda. Czy chcemy iść gdzieś do kliniki. Powiedziałam jej zgodnie z prawdą że daje nam czas do końca tego roku, jeśli się nie uda to rezygnujemy.
Dlatego pyta bo gdybym nie miała dzieci to od razu by mnie wysłała do kliniki ale jeśli nasza decyzja jest taka a nie inna to będziemy działać. Plan jest taki :
Od następnego cyklu mam przyjmować Clostilbegyt. Zadzwonić do niej i umówić się na 12 dzień cyklu. I tak trzy miesiące. Zobaczy jak pękają pecherzyki bo narazie wie tylko tyle że rosną trochę. Jeśli ładnie mi pęknie pecherzyk to wtedy mam zbadać progesteron i jak coś będziemy działać dalej.
Przygodę zacznę dopiero za miesiąc bo teraz lecę do siostry więc bez sensu to łykać bo jeszcze nie daj bóg na wyjeździe w ciążę zajde
Pani doktor była zawiedziona że mąż ze mną nie leci i zapłaciłam 30 zł i mam namówić męża żeby leciał z nami bo często z takich podróży dzieci się przywozi
Nie wiem co myśleć ale ona jedyna jakoś rozsądnie mnie przyjęła i chyba jej wierzę.
sheerah24, kania901, myszeczka89, Wojcinka, Ink@, Annie1981, Mila123, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:36
Zuza33 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec.