Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Nie konsultowalam bo wtedy jak robiłam badania byłam już w ciaży
Później jakoś udało się za drugim razem kolejna za trzecim ale pozamaciczna i dopiero teraz mam problem wiec idę w listopadzie do endokrynologa -
Lalita2710 wrote:Ja mam 4 dniowe też w sumie skąpe... i myślę już o cyklach bezowulacyjnych
Dziewczyny tak myślę sobie... cały czas czy jeśli w pierwszej fazie cyklu sprawdzałabym temperaturę bardziej dokładnie i jej wartość byłaby niższa
To czy po zagnieźdzeniu jeśli by do niego doszło... temperatura w drugiej fazie musi być w granicach 37 ,czy niżej też jest dopuszczalne
Ja mam mniej więcej 36,80 od zagnieżdżenia wiec dopuszczalne i kwestia indywidualnaCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Ja mam mniej więcej 36,80 od zagnieżdżenia wiec dopuszczalne i kwestia indywidualna
No tak myślę że gdybym regularnie o stałej porze i od początku mierzyła temp... to ta wyjściowa byłaby niższa ,więc i te przed @ byłyby pewnie na innym pułapie.
Przy synu miałam ok 37 i ponad... dlatego teraz zastanawiam się czy koniecznie musi być 37. Mimo późne owulacji potem wykres był idealny...
No nic czekam na @ ,albo testowanie jeszcze 2 dni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 14:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zuzu nie smutkaj Tobie tez sie uda zobaczysz mysl w tych kategoriach bo zwariowac idzie wiem o tym dobrze. Ja wkoncu sie umowilam na 20.10 wiec dosc szybko udalo mi sie lekarza przekonac hi dobrze ze juz niedlugo
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
nick nieaktualny
-
Bella - a może zrób test? Czasami w ciąży kobiety lekko krwawią w dniu spodziewanej miesiączki bo przysadka nie zdążyła się jeszcze przestawić Może to nie okres
KateA - hehe.. dzięki Kochana Może masz rację bo czasami wystarczy, że się wody lekko napiję, albo i na czczo się zasiedzę a jednak po kilku godzinach brzuch dwa razy taki
zuza - rozumiem smutek, ale pomyśl sobie, że i Tobie zaraz się uda a wtedy między dzieciakami będzie nieduża różnica, będą się ze sobą praćNajbliższa wizyta 15.03
-
zuzu wrote:Muszę wziąć męża w obroty i kupić testy owulacyjne zeby wiedziec lepiej kiedy sa te najlepsze dni.. one dają duża pewność?
Pewność nie ale pozwalają lepiej utrafić, mi dzięki nim udało sie wyczaić ze mam pozniej owulacje mimo krótkich cykli, i w drugi cykl testów owu i mierzenia temperatury sie udało.
Trzeba pamiętać ze testy owu nie powiedzą na pewno czy owu była, bo mogą wychodzi pozytywnie a np pęcherzyk nie pęknie.
Polecam metodę która sama stosowałam, jak na testach owu pojawia sie druga kreska aż do czasu skoku temperatury. Duża szansa ze sie utrafiCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Różowy kordonek, widziałam że jednym z Twoich objawów ciążowych były tkliwe piersi, możesz powiedzieć jak Cię bolały? Cały czas, czy jak? I kiedy to się zaczęło?
U mnie 30dc, nadal brak @ i testy negatywne... od wczoraj czuję piersi i chyba zaczynam mieć mdłości... też od wczoraj. W poniedziałek rano idę na betę... -
nick nieaktualny