Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Mili Moli. A powiedz jak u Ciebie z diagnostyka? Leczysz gdzie na cos ? Badałas hormony, drożność jajowodów, nasienie męża, monitoring cyklu itd?
Zuza33 lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:Witaj Mili Moli. A powiedz jak u Ciebie z diagnostyka? Leczysz gdzie na cos ? Badałas hormony, drożność jajowodów, nasienie męża, monitoring cyklu itd?
Diagnostykę rozpoczęłam od badania nasienia i wyszło dobrze a w drugiej kolejności badanie drożności-oba drożne. W między czasie kontrolowanie owulacji, pęcherzyki rosły, zawsze był jeden dominujący. Raz tylko gin miał zastrzeżenie, że może troszkę mogły być większe. Raz w trakcie wizyty okazało się, że pęcherzyk nie pękł jak trzeba więc w następnym cyklu miałam podany pregnyl, ale nic z tego nie wyszło. W między czasie okazało się, że mam hiperinsulinemię, ale nie jakąś dużą i trochę mi skoczyło TSH z 2->3,3 więc dostałam Euthyrox 25 i Glukophage.
Zmieniałam ginekologa który zapisał mnie do szpitala na szczegółową diagnostykę i doszła hiperprolaktynemia czynnościowa (nie duża) stąd bromergon i z biopsji wyszło, że w tym cyklu nie było owulacji.... co było dla mnie szokiem. Więc od 3mcy biorę dodatkowo bromergon, dieta (schudłam 5kg) więc mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku.
Byłam w tym miesiącu po leki to lekarka powiedziała, żebym pobrała jeszcze z 3mce bromek, jak nic się nie uda to będziemy stymulowały.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bluebell1984 wrote:Ile dni po owu robiłaś?
Badalas tez prolaktynę z obciążeniem na początku cyklu?
to był 21szy dzień cyklu a ten cykl miałam 35cio dniowy bezowulacyjny.
Z obciążeniem nie miałam, też lekarka w szpitalu nie wspominała mi o tym ani na wizycie do szpitalu. Zrobiłam sama kontrolnie dziś w pon odbiorę wyniki. A co może pokazać mi takie badanie z obciążeniem? -
Mili Moli widze ze diagnostyka pełna para, wiec na pewno jesteście na dobrej drodze doprowadzicie prolaktynę do dobrego poziomu i nim sie obejrzysz będziesz w ciazyŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:Mili Moli widze ze diagnostyka pełna para, wiec na pewno jesteście na dobrej drodze doprowadzicie prolaktynę do dobrego poziomu i nim sie obejrzysz będziesz w ciazy
Na to liczę.
widzę, że i Ty masz podobny czas starań.
Grunt to pozytywne myślenieWojcinka lubi tę wiadomość