Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
a jeszcze mam do was pytanie, ustawiłam ręcznie owulację 17dc, tylko zakładając, bo:
- 19dc byłam u gina na usg i powiedział, że jestem jego zdaniem świeżo po owulacji, nie wiem czy "świeżo" mogę liczyć w dobach, czy godzinach, ale zastanawiam się jednak, że może owu miała miejsce między 18dc a 19dc przed wizytą - 18dc miałam test owulacyjny pozytywny. Wiem, że to takie gdybanie, ale gdybym faktycznie miała owu 18dc to testowanie ustawiłabym jednak na 31.01 -
Marlenka szkoda, że teraz się nie udało ale za miesiąc pokażesz nam piękne 2 kreseczki
Sheerah przed testowaniem czuje się średnio, bo głowa mnie boli od kaszlu, co zakłóca moje objawy ciążowe
Pytanie od mojego męża do staraczek: czy wy też chodzicie ze swoimi mężami do sklepów i oglądacie ubranka i akcesoria dla niemowląt?
Bo nas dzis tak do Smyka poniosło -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:12
sheerah24, olciaa, Zuza33 lubią tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
myszeczka89 wrote:Marlenka szkoda, że teraz się nie udało ale za miesiąc pokażesz nam piękne 2 kreseczki
Sheerah przed testowaniem czuje się średnio, bo głowa mnie boli od kaszlu, co zakłóca moje objawy ciążowe
Pytanie od mojego męża do staraczek: czy wy też chodzicie ze swoimi mężami do sklepów i oglądacie ubranka i akcesoria dla niemowląt?
Bo nas dzis tak do Smyka poniosło
Kurcze, czy tylko ja jestem zdrowa na tym forum?
Nie, nie chodzimy po sklepach z mężem i nie przeglądamy akcesoriów dla dzieci, nie wiem jak resztaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hahaha a ja jeszcze zanim 2 kreski zobaczylam to juz mialam łóżeczko w garażu naszykowane.
stwierdzilam, ze skoro sie staramy a znajoma sie pozbywała, to wezmę
i stoi nadal.Wojcinka, myszeczka89, Bluebell1984, olciaa, Annie1981, Zuza33 lubią tę wiadomość
Daniel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My z mężem o pierwszą ciążę staramy się od września 2015r.
Trochę już przeszliśmy.
Za każdym razem robiłam testy hcg czasem nawet dużo wcześniej (wiedziałam, że i tak nie wyjdą) wypatrując chociaż cienia drugiej kreski. Objawy ciąży czułam co miesiąc przed @... Po sklepach bałam się chodzić, żeby się nie nastawiać.
W tym cyklu postanowiłam jakoś inaczej to tego podejść. Zrobiłam testy owulacyjne - długo leżały w szafce i czekały nie wiem na co. Pierwszy raz w życiu zobaczyłam piękny test owulacyjny w 14stym dniu. Z mężem działaliśmy na spontanie, bez spiny.
Dziś zrobiłam kontrolnie prolaktynę i progesteron, żeby zobaczyć czy bromergon zdziałał cuda i może dowiem się czy ta owulacja była.
Czekam na @ bo nie chce nastawiać się na II, nie będę robić testu w tym miesiącu. Będę cierpliwie czekać z nadzieją.
Nie chcę w tym miesiącu znowu oglądać negatywnego testu...
2giego czyli w dniu "testowania" mam bardzo ważną rozmowę i liczę, że chociaż ona będzie pozytywna.
Skrycie wierzę, że ten rok będzie szczęśliwy dla każdej z nasInk@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bluebell1984 wrote:No właśnie. Pytanie tylko, czy tędy droga? Bardzo chcę mieć dziecko, ale nie za wszelką cenę. I nie chcę się zmuszać już więcej, bo to źle później wpływa na relację między nami. Nawet jeśli to rozciągnie starania w czasie, to wolę w ten sposób. Z miłości, a nie z musu
Popieram w 100 %
Jak człowiek trochę odpuści to ten seks jest dużo przyjemniejszy bo z miłościBluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Marlena24 wrote:Olcia to nie chodzi o wiek. Raczej samo w sobie libido.. hormony. Ja mam 24 lata, a jak słyszę że ktoś normalnie ma ochotę codziennie na seks to jestem w szoku. Ja żebym miała raz na tydzień to dość