Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:11
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:06
Wojcinka lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
sheerah24 wrote:Weronika20 no to rzeczywiście jesteśmy sąsiadkami, ciekawe jak blisko mamy do siebie, haha
Annie1981 - piękne testy, baardzo ładny przyrost
Martyna w ogóle nie widać po Tobie tych 8kg, nie wiem gdzie Ty to magazynujesz, chyba w butach
Bluebell kochana daj znać koniecznie po tym lekarzu, co tam się dzieje z Tobą, martwię się
MyE ja czekam na Twoją zieloną kropę a nie @, to drugie to w ogóle wymaż ze słownika, nie ma czegoś takiego
Ink@ ale u mnie będzie, zobaczysz a co do Twojego fasola to czekamy na niego :*
myszeczka89 jak się czujesz przed testowaniem?
Może to dziwne ale imiona damskie jakie mi się podobają to Daniela, Daria, Diana (mąż uważa, że imię dla psa, to samo o Sarze ), Sara, Aurelia, Emilia (kiedyś mi się podobało, ale niestety po doświadczeniach mojego kuzyna z dziewczyną o tym imieniu nie wybrałabym tego imienia), Lara, Laura.
A z męskich to Dawid numer jeden, ale oczywiście kiepskie zdrobnienia, Daniel, Antoni, Artur, Kamil
... i dalej nie wiem
-
Kuchcinka wrote:Kochane myslicie ze skurcze macicy w 8dpo to zagnieżdżenie? Haha
sheerah24, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Effy, haha, sama nie wiem
Może dlatego że sama miałam być Danielem, rodzice nie byli przygotowani na córkę (mimo że do dnia porodu nie znali płci) i jakoś tak podoba mi się to imię i żeński odpowiednik, a reszta... sama nie wiem
Oo, ale np. Dariusz, Dominik mi się nie podoba, Dominika też nie, ale DAMIAN w sumie też jest ok -
Kuchcinka wrote:Oj tak sie ładnie wtedy rozpisałam a Ty przegapiłas ok napisze jeszcze raz,,,
Nie chce kwestionować Twojego lekarza , ale zastrzyk przy pecherzyku 16 mm to straaaaasznie wcześnie. Owszem zastrzyk jest na dojrzewanie a nie pękanie, ale nie można to tez podawać za wcześnie, w końcu mie podaje sie go np na początku cyklu tylko blisko owu, to jest na takie "ostatecznie" dojrzewanie. Siedziałam troche na wątku o inseminacji i tam wszystkie dziewczyny robiły zastrzyki i nigdy nie spotkałam sie z robieniem ich przy tak małym pęcherzyku. Zakładając ze owu miałaś w piątek to pęcherzyk miał max 20 mm to to w sumie malutko na owulacje. Oczywiście ZDĄŻAJĄ sie ciaze z takich pęcherzyków, tak samo jak z takich co maja 30mm ale to jednak wyjątki a nie zasada. Ja np zastrzyk robię dopiero jak pęcherzyk ma powyżej 20mm, czyli zazwyczaj robiłam jak miał 20mm a w tym cyklu zrobiłam jak miał aż 22 i wydaje mi sie ze to był strzał w dziesiątkę bo owulacje miałam 2 dni pozneij ku mojemu zaskoczeniu jak pęcherzyk miał 26mm, a nigdy wcześniej nie mi udało sie wychodować takiego ładnego pęcherzyka bo zawsze pękały mi naturalnie przy ok 23mm. Wg lekarzy w klinice w której sie leczę wszystko miedzy 22-28mm ich zadowala ale 24-26 to oby takie ideały. Oczywiście podkreślam ze każdy jest inny wiec nie ma co popadać w paranoje jak zawsze jest owu np z pęcherzyka 23mm, ale 20mm to moim zdaniem jednak za mało.
Aby sprawdzić dojrzałość pęcherzyka możesz tez ok 2 dni przed spodziewana owu zbadać sobie estradiol i LH. Na każdy dojrzały pęcherzyk przypada 200 jednostek estradiolu. Ostatnio dziewczyna na wątku o inseminacji tez zrobiła zastrzyk naszym zdaniem za wcześnie bo miała 17 mm i zbadała estradiol tuż przed IUI i miała wynik tylko 153. Lekarz i tak zrobił IUI ale oczywiście ciazy z tego nie było bo pęcherzyk był ewidetnie niedojrzały.
Co do pęcherzyków ja tydzień temu w środę miałam pecherzyk 17,5 dzień wcześniej we wtorek był 15 a potem w piątek miał 21 a w czwartek miałam zastrzyk lekarz nic mi nie mówił ze pecherzyk za mały moje cykle są 28 dniowe i przypuszczam ze pecherzyk mógł pęknąć w sobotę nie wiem ile wtedy miał pecherzyk. Może u mnie też był za maly
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:12
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:Z tego co piszesz to myśle ze miał tak 19-20mm w dniu zastrzyku wiec na pewno lepiej niż 16mm dziewczyny nie chce siać paniki bo umówmy sie ze zastrzyk przy pęcherzyku ok 20mm jest ok, No ale 16mm to po prostu za wcześnie...
Nie spokojnie dobrze wymienić się informacjami zawsze to w następnym cyklu warto zwrocic uwage no ja też myślę ze jeszcze trochę urósł i pękł albo w piątek wieczorem albo w sobotę rano no zobaczymy ja i tak się nie nastawiam ale uważam ze dobrze wiedzieć
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI-