Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nana266 wrote:Olciaa a kilka scen bylo kręconych w miejscowości z której pochodze m.in. chyba ślub w takim starym kosciolku u mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 12:31
-
olciaa wrote:Oj super:) tam były bodajże dwa kościoły w filmie. Oba śliczne:) tak sobie mysle ze my to żyjemy w zajebistych czasach. Mamy wszystko...a tam nawet wody w krainie nie było, kobiety w ciazy w polu robiły, a krowa była ważniejsza niż własne dziecko.
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:32
-
Kuchcinka moze właśnie teraz jak odpuściłaś i spisalas cykl na straty to bedziesz miała niespodzianke
Olciaa 3mam kciuki :*
A propo picia w ciąży to ja nie mam problemu bo ogólnie od pewnego czasu rzadko przed ciąża sięgałam po alkohol, czasami tylko jakies piwko albo winko bylo
Moja siostra tez rzuciła palenie z dnia na dzien w ciąży i do dzis nie pali a Mala ma 3 lata -
Jezu dziewczyny.. przez całe pierwsze trzy miesiące przytyłam 3 kg a teraz przez TYDZIEŃ siedzenia e domu 2kg do przodu ;( Musze wyegzekwować to L4 chodzące bo to jakaś paranoja.. dzisiaj kupiłam spodnie ciążowe.
Martynka chciałaś brzuszka to masz. Niektóre dziewczyny chwalą się zdjęciami to brzuszki zupełnie płaskie albo lekki wzgórek a ja wyglądam jakbym połknęła piłkę Swoją drogą, pokażesz swój piękny i mały brzuszek? Niech się zdołuję jeszcze bardziej xD
olciaa, Natka2, Lalita2710 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Jezu dziewczyny.. przez całe pierwsze trzy miesiące przytyłam 3 kg a teraz przez TYDZIEŃ siedzenia e domu 2kg do przodu ;( Musze wyegzekwować to L4 chodzące bo to jakaś paranoja.. dzisiaj kupiłam spodnie ciążowe.
Martynka chciałaś brzuszka to masz. Niektóre dziewczyny chwalą się zdjęciami to brzuszki zupełnie płaskie albo lekki wzgórek a ja wyglądam jakbym połknęła piłkę Swoją drogą, pokażesz swój piękny i mały brzuszek? Niech się zdołuję jeszcze bardziej xD
Przepiękny;)
-
ale nie na tym etapie To jest brzuch kobiety w 6 miesiącu a nie w 4 heh.. jeszcze się zdenerwowałam bo chciałam spodnie M i pytam czy to M na pewno a w domu patrze, że S! Niby dobre są ale w nogawkach na styka, tylko tyle, że to takie elastyczny jeans i mam nadzieję, że nie wyrosnę z nich za miesiąc! To miały być spodnie już na całą ciążę.. nie chcę mi się jeździć i wymieniać, tym bardziej, że metka odpadła mi w przymierzalni a przecież w ciemno ich tez nie brałam..Najbliższa wizyta 15.03
-
nana - to nie są badania obowiązkowe. Mnie na pierwszej wizycie gin poinformowała, że są takie badania i robi się je między 11t0d a 13t6d i kazała nam wspólnie z mężem przemyśleć czy chcemy robić. Na takie badanie musisz umówić się do lekarza z certyfikatem, chyba, ze Twój gin takowy ma Wskazania do wcześniejsze poronienia, wiek powyżej 35 rz i sama nie pamiętam co jeszcze.. Ja robiłam prywatnie bo znając siebie, spokoju by mi to nie dawało. Nie żałuje bo ulga ogromnaNajbliższa wizyta 15.03
-
Dziewczynki długo nie pisałam bo leżałam w szpitalu aż tydzień z powodu moich boli podbrzusza... Stwierdzili bakteryjne zapalenie jelit antybiotyk na 2 tygodnie wiec w tym cyklu musieliśmy dac sobie spokój. Ale @ przyjdzie w nast tyg wiec dalej bd działać obiecałam sobie że nie będę się nakręcać tak jak w poprzednim cyklu i bd mierzyć temperaturę)Niecierpliwa
-
KateA - a Ty ile przytyłaś na początku?a ile w całej ciąży? Wiesz, ja przez pierwsze 3 miesiące 3 kg a teraz w tydzień 2 to jest dla mnie szok. Nie twierdzę, że teraz źle wyglądam, ale przede mną jeszcze pół roku siedzenia w domu, gdzie nawet na spacer nie mam jak wyjść, żeby cokolwiek spalić. Jem raczej tak jak jadłam, tylko to siedzenie... ehh.. ćwiczyć jakoś nie mam ochoty, to nie dla mnie, wolę długie spacery Pokażcie mi tu szybko swoje brzuszki!Najbliższa wizyta 15.03
-
KateA92 wrote:Rozowy kordonek moim zdaniem nie da się jednych spodni na cala ciaze kupić.. ja swoje pierwsze tez coś w 3 miesiącu chyba kupiłam i powiem Ci ze pod koniec 6 miesiąca kupiłam juz sobie ciut większe - w tamte jeszcze się teoretycznie zmieszcze, ale komfort juz nie ten sam jak na początku Mąż się śmieje, że do końca ciąży to pewnie jeszcze raz zmienię rozmiar... okaże się
ehh.. ja mało co teraz z domu wychodzę, chciałam mieć spodnie "na zaś" jak przyjdzie wizyta u lekarza, czy jakiś wyjazd.. Myślałam, że kupię tylko jedną parę a dokupię jakieś cieplejsze sukienki, ale tez obawiam się tego, że niestety będę rosła wszędzie, nie tylko w brzuszku i ta S za chwilę będzie ciasna Kurcze.. to może jednak przejadę się w poniedziałek i wymienię? Tylko czy bez metki przyjmie? Metka została u niej bo od razu powiedziałam, że zahaczyłam i urwałam ale to było bez znaczenia bo chciałam je kupić. A jak nie to daruję sobie te sukienki i za jakiś czas kupię drugą parę Chociaż sukienki wykorzystałabym po ciąży hehe.. kobiece dylematyNajbliższa wizyta 15.03
-
nana - ja za USG gnetyczne płaciłam 200 zł, do tego zrobiłam jeszcze test podwójny z krwi tzw. test Pappa za kolejne 200 zł ;/ Ale wydaje mi się, że jeśli USG wychodzi ok to ten test jest zbędny. Ja go nie chciałam robić, ale lekarka zapytała i coś tam doradziła, że warto bo samo USG genetyczne daje ok 80% pewności a skorygowane z wynikami krwi niemal 95% i mąż zdecydował, ze robimy a ja nie chciałam się tam kłócić przy lekarce, że to tylko statystyka..Najbliższa wizyta 15.03