Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza33 wrote:Effy mam nadzieję, że umowę macie?
No i najważniejsze..
Zadzwoń i powiedz ze ma przyjść kominiarz, elektryk ktokolwiek i sprawdź w jakim stanie jest mieszkanie.
Ludzie różni są. Może wyglądać dobrze a zachować się jak najgorszy chuj i odwrotnie. Lepiej trzymać rękę na pulsie.
Zostawił kaucje przed umowa nawet nie dałam mu żadnego pokwitowania pierwsza wpłata była na czas.
Jest z nim kontakt odzywa sie przeprasza za sytuacje ale cholera go wie.
Pomysł z elektrykiem jest dobry musze wysłać w takim razie męża albo brata zeby obczaił tak ?
Mysle, ze nic sie mie wydarzyło ale jak mówisz ludzie sa różni.Zuza33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuza33 wrote:Effy mam nadzieję, że umowę macie?
No i najważniejsze..
Zadzwoń i powiedz ze ma przyjść kominiarz, elektryk ktokolwiek i sprawdź w jakim stanie jest mieszkanie.
Ludzie różni są. Może wyglądać dobrze a zachować się jak najgorszy chuj i odwrotnie. Lepiej trzymać rękę na pulsie. -
Po prostu miał wpłacić do 4 każdego miesiąca dzis jest 9ty i nie mam przelewu a trudno mi uwierzyć ze przelew nie doszedł wuec od momentu kiedy mówi, ze zrobił przelew a kasy nie ma przestałam mu ufać. Bo jakby powiedział prawdę to w ogóle bym sie nie martwiła i zrozumiała ok nie ma kasy, mam jego kaucje jakos sie dogadamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:35
Zuza33 lubi tę wiadomość
-
Ink@ wrote:Effy ja wiem, że Ty dobra duszyczka jesteś i chwała Ci za to.. ale żebys nie została z wszystkimi rachunkami do opłacenia ze niego.. bo i tak nie daj boze moze się zdarzyć.. nie chcę go z góry skreślać, ale Martynka ma racje, weż męża i idzcie razem na spokojnie porozmawiać i jakoś ten problem rozwiązać. Sprawdzicie mieszkanie i to jak się zachowuje ten facet
Napisałam mu smsa on jest mało komunikatywny i nigdy nie odpisuje, ale podejrzewam, ze jutro oddzwoni jak zwykle. I zobaczymy co powie i powiem, mu ze przyjedziemy wieczorem.Ink@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffy wrote:Po prostu miał wpłacić do 4 każdego miesiąca dzis jest 9ty i nie mam przelewu a trudno mi uwierzyć ze przelew nie doszedł wuec od momentu kiedy mówi, ze zrobił przelew a kasy nie ma przestałam mu ufać. Bo jakby powiedział prawdę to w ogóle bym sie nie martwiła i zrozumiała ok nie ma kasy, mam jego kaucje jakos sie dogadamy.
Zadzwonilabym ze chce przyjsc na mieszkanie porozmawiac.
Przychodze np jutro.
Prosze o potwierdzenie przelewu jak nie ma to sprawa jasna.
Mowie ze prosze w takim razie o zaplacenie. Jak nie chce zaplacic lub nie ma to juz decyzja nalezy do ciebie co dalej.
Prosto z mostu, pojsc pogadac, bez wysylania domniemanych kominiarzy -
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:Ja zrobilabym tak.
Zadzwonilabym ze chce przyjsc na mieszkanie porozmawiac.
Przychodze np jutro.
Prosze o potwierdzenie przelewu jak nie ma to sprawa jasna.
Mowie ze prosze w takim razie o zaplacenie. Jak nie chce zaplacic lub nie ma to juz decyzja nalezy do ciebie co dalej.
Prosto z mostu, pojsc pogadac, bez wysylania domniemanych kominiarzy
Mam nadzieje, ze z mieszkaniem jest ok juz naprawde odzaluje nawet ten jeden miesiąc niezapłacony...
Ja kurcze nigdy w życiu nikomu nie robiłam problemu. Jak wynajmowakam mieszjanie płaciłam za rok z góry !
Jak komuś wiszę w pracy 2 zł to zapisuje sobie na ręce albo w telefonie alarm, zeby pamiętać zwrócić odrazu na drugi dzien.
Ale ludzie są jacyś tacy niepoważni.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Ink@ wrote:noo to jest "urok" wynajmowania komuś mieszkania nie wiadomo na kogo się trafi.. ja miałam z mężem zawsze nie fart do właścicieli od których wynajmowaliśmy
I tez byłabym super właścicielka tylko kurde jak widać sie nie daInk@ lubi tę wiadomość
-
Effy wrote:Po prostu miał wpłacić do 4 każdego miesiąca dzis jest 9ty i nie mam przelewu a trudno mi uwierzyć ze przelew nie doszedł wuec od momentu kiedy mówi, ze zrobił przelew a kasy nie ma przestałam mu ufać. Bo jakby powiedział prawdę to w ogóle bym sie nie martwiła i zrozumiała ok nie ma kasy, mam jego kaucje jakos sie dogadamy.
Ja wynajmowałem nie jedno mieszkanie i zawsze miałam taki zapis w umówię. Oczywiście nikt nie wchodził bez pukania, ale jedna z właścicielek robiła nam niezapowiedziane wizyty...niby pod pretekstem zabrania czegoś z szafy. Nawet ja rozumiem
jakbym miała własne mieszkanie, które bym podnajmowała to bym nie miała w nim za cennych rzeczy. Raczej standard studencki+ wypasionego telewizora bym w nim zapewne nie zostawiła i sprzętu AGD z wyższej pułki.
Moi rodzice maja mieszkanie i nikomu nie wynajmują bo się zwyczajnie boja, nawet nie tego ze im ktoś je zniszczy tylko tego ze ktoś się z niego im nie wyprowadzi i będą mieć kłopot.
-
Bluebell1984 wrote:Kurde, u mnie dzisiaj test owu książkowe pozytywny. Jak jeszcze jutro temperatura skoczy, to cykl będzie stracony, bo nie zdążyliśmy poszaleć z finałem w środku. Mój mąż się "nawrócił" i postanowił że jutro jednak pójdzie te badania zrobić, więc nawet go dzisiaj tknąć nie mogę. A jak jutro rano odda materiał, to do wieczora nie zdążą dojrzeć nowe plemniki. #trudnesprawy
Trudna sprawa...hym... ja bym oddała próbkę do labo, a wieczorem go wykorzystała...a nawet od razu do zapłodnienia wystarczy 1 sprytny plemnik...trzeba mieć nadzieje ze ten jeden jedyny jeszcze w jąderkach zostanieBluebell1984, Zuza33 lubią tę wiadomość
-
Effy wrote:Po prostu miał wpłacić do 4 każdego miesiąca dzis jest 9ty i nie mam przelewu a trudno mi uwierzyć ze przelew nie doszedł wuec od momentu kiedy mówi, ze zrobił przelew a kasy nie ma przestałam mu ufać. Bo jakby powiedział prawdę to w ogóle bym sie nie martwiła i zrozumiała ok nie ma kasy, mam jego kaucje jakos sie dogadamy.
Też tak myślę
Tak więc siostro przebieraj męża lub brata za elektryka i jedziesz
Ink@, Bluebell1984, myszeczka89 lubią tę wiadomość
-
olciaa wrote:Nie masz w umówię najmu napisane, ze możesz wejść bez zapowiedzi?
Ja wynajmowałem nie jedno mieszkanie i zawsze miałam taki zapis w umówię. Oczywiście nikt nie wchodził bez pukania, ale jedna z właścicielek robiła nam niezapowiedziane wizyty...niby pod pretekstem zabrania czegoś z szafy. Nawet ja rozumiem
jakbym miała własne mieszkanie, które bym podnajmowała to bym nie miała w nim za cennych rzeczy. Raczej standard studencki+ wypasionego telewizora bym w nim zapewne nie zostawiła i sprzętu AGD z wyższej pułki.
Moi rodzice maja mieszkanie i nikomu nie wynajmują bo się zwyczajnie boja, nawet nie tego ze im ktoś je zniszczy tylko tego ze ktoś się z niego im nie wyprowadzi i będą mieć kłopot.
Wynajmuje to mieszkania od kwietnia i czysty zysk z niego to prawie 27 tys z groszami Wiec mi sie to opłaca.
Ja nigdy nie miałam takiego punktu, ze ktoś mi moze wejść bez pytania i nie przyszłoby mi nawet do głowy, zeby zawrzeć w umówię. Trochę szacunku do prywatności
Lokatorzy w polskim prawie wbrew pozorom maja dużo praw. Np. Nie można wyrzucić kobiety z dzieckiem z dnia na dzien jesli nie zapewnisz im innego mieszkania nawet jak nie płaca nie można tak samo dotykać rzeczy. Np nie można kogos spakować i go wyprowadzić bo poda Cie do sądu i niestety przegrasz ale to juz glębsze niuanse.
No nic zobaczymy
-
Bluebell1984 wrote:Kurde, u mnie dzisiaj test owu książkowe pozytywny. Jak jeszcze jutro temperatura skoczy, to cykl będzie stracony, bo nie zdążyliśmy poszaleć z finałem w środku. Mój mąż się "nawrócił" i postanowił że jutro jednak pójdzie te badania zrobić, więc nawet go dzisiaj tknąć nie mogę. A jak jutro rano odda materiał, to do wieczora nie zdążą dojrzeć nowe plemniki. #trudnesprawy
Ukradnij mu jutro rano z tego pojemnika trochęBluebell1984, mili_moli, olciaa lubią tę wiadomość