X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:12

Ink@, Zuza33, olciaa, sheerah24 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    No rozumiem ze facet też się tym przejmuje ale powiem Ci ze ja też na początku liczyłam ze się uda a potem okazały się problemy. Nie wiem ile się staracie bo ja bym na Twoim miejscu kilka miesięcy się przełożyła. Oczywiście nic na siłę tylko regularne współżycie i dopiero wtedy jak już poszła do giną. Ja kilka miesięcy się starałam potem byłam u giną kobiety i zmarnowalam pół roku bo nie zbadali mi droznosci K tu był problem tylko lekami mnie leczyla to też ważne by na dobrego lekarza trafic
    Jak rozmawiałam z moją gin to powiedziała że najpierw faceta zbadać a potem sprawdzać droznosc bo powiedziała że to coś koło 500 zł będzie kosztować więc chyba zrobimy tak że e marcu mąż się przebada a potem będę ja, ale może znajdę jakiegoś gin który mi to zleci na NFZ bo czytałam że też można a moja chyba by chciała żebym prywatnie to robiła

Ja za niedługo jadę do teściów na obiad rodzinny i znów będę patrzeć na te miny podejrzliwe czy jestem w ciąży czy nie bo tylko my nie mamy... Ehh nie lubię tego, zresztą im nie można nic powiedzieć bo oni nie rozmawiają nigdy o żadnych problemach nikogo, wg mnie taka typowa dulszczyzna ( nie mówię tu o problemach z zajściem w ciąże tylko o wszystkich) dla ludzi wszystko zawsze jest idealnie... Takie sztuczne uśmiechy... Ehh cóż kilka godzin wytrzymam

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:43

Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza :) Skarbie nie prowadzisz wykresu???

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to mnie pocieszylas :) ja rozmawiałam właśnie z nim na temat tabletek i śmieje się że już bierze na tarczyce, ciśnienie, dodatkowo Wit B1,b6, czasem magnez i jeszcze chce go karmić selerem i chyba będzie musiał garściami brać:) więc może to tylko w mojej głowie jest z nim problem, no w każdym razie życzę wam miłego dnia ja lecę już do teściów, pozdrawiam ;)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:43

isi_87, Annie1981, Bluebell1984, Marlena24, Natka2 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Zuza :) Skarbie nie prowadzisz wykresu???

Oczywiście, że prowadzę :)
    Co prawda mam tam tylko @ zaznaczone i bije się narazie z myślami czy mierzyć temperaturę ;)

Kurde i nie wiem czy te CLO zadziała bo wszyscy biorą dłużej a ja tylko trzy dni :(

• olciaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Oczywiście, że prowadzę :)
    Co prawda mam tam tylko @ zaznaczone i bije się narazie z myślami czy mierzyć temperaturę ;)

Kurde i nie wiem czy te CLO zadziała bo wszyscy biorą dłużej a ja tylko trzy dni :(
    To Kochana udostępnij wykres:*
    Wczoraj pisałam z dziewczyna która będzie zaczynać brać clo od przyszłego cyklu w dawcę 0,5 tabletki od 1 do bodajże 6 dc. Co lekarz to pomysły. Natomiast lekarze boja się przestymulowac. Wiec zaczynaja zwykle małymi dawkami. Po ile tabletek bierzesz clo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:13

Zuza33 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Niech zapbada asionka, jak wyniki będą dobre to nie będzie musiał brać więcej leków.

Średnio mi się chce to kolejny raz pisać ale niech stracę - przestańmy my baby użalać się nad naszymi "biednymi" facetami ze maja spuścić się do kubka.... to nie boli, może i jest krępujące ale trudno takie jest życie. Gwarantuje Ci ze ból podczas badania drożności może być tak silny ze tym bardziej będziesz wkuriwona ze twój ma problem ze spuszczeniem się do kubka, albo ze ty ze ty z irracjonalnego powodu mu tego szczedzisz. Trzeba to zrobić i już nie ma co na tym się rozwodzić. Zreszta moim zdaniem badanie nasienia nie wyklucza wykonania hsg. Nikt nie powiedział ze problem z zajściem w ciąże leży tylko po stronie jednego z partnerów. Mąż może mieć słabe nasionka a ty niedrożne jajowody i nie ma w tym nic dziwnego bo jeden i drugi problem statystycznie dotyka ogromna ilość osób. Nie uważam żeby wykonanie przez Ciebie hsg powinno być zależne od wyników nasienia męża. Jedno i drugie trzeba zrobić.

Zgadzam się :)
    Hsg można robić na NFZ więc nie ma sensu płacić a tak jak Kuchcinka pisze można zbadać meza i jednocześnie siebie ja wolałabym szybciej wiedzieć niż czekać kółka miesięcy ale to jak kto woli ja do dziś żałuję ze tą babka gin mi nie ds la drożności a to jedno z podstawowych badań

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Zgadzam się :)
    Hsg można robić na NFZ więc nie ma sensu płacić a tak jak Kuchcinka pisze można zbadać meza i jednocześnie siebie ja wolałabym szybciej wiedzieć niż czekać kółka miesięcy ale to jak kto woli ja do dziś żałuję ze tą babka gin mi nie ds la drożności a to jedno z podstawowych badań
    My drożność i nasienie sprawdziliśmy praktycznie jednocześnie. Dla mnie hsg to podstawa przed stymulacja np clo. Boli, ale da się przeżyć. Aaaaa i nie ma sensu płacić prywatnie

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    To Kochana udostępnij wykres:*
    Wczoraj pisałam z dziewczyna która będzie zaczynać brać clo od przyszłego cyklu w dawcę 0,5 tabletki od 1 do bodajże 6 dc. Co lekarz to pomysły. Natomiast lekarze boja się przestymulowac. Wiec zaczynaja zwykle małymi dawkami. Po ile tabletek bierzesz clo?

Udostępniłam, możesz mi tam otuchy dodać ;)
    Jedna tabletka 50 przez trzy dni :)
    Mówiła mi gin że u mnie CLO ma sprawić żeby były dobre bo rosnąć to rosły bez CLO.

olciaa lubi tę wiadomość

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Udostępniłam, możesz mi tam otuchy dodać ;)
    Jedna tabletka 50 przez trzy dni :)
    Mówiła mi gin że u mnie CLO ma sprawić żeby były dobre bo rosnąć to rosły bez CLO.

Zuza z clo trzeba uważać łatwo przestymulowac jajniki i wtedy jest słabo a tak jak zaczynasz od mniejszej dawki może powoli idzie ale jest bezpieczniej dla Twoich jajników. Ja tez na początku się wkurzalam po pierwszym cyklu czemu s następnym nie zwiększył mk dawki ale widzę że nie ma takiej potrzeby teraz są dwa piękne pecherzyki.

Zuza33 lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Zuza z clo trzeba uważać łatwo przestymulowac jajniki i wtedy jest słabo a tak jak zaczynasz od mniejszej dawki może powoli idzie ale jest bezpieczniej dla Twoich jajników. Ja tez na początku się wkurzalam po pierwszym cyklu czemu s następnym nie zwiększył mk dawki ale widzę że nie ma takiej potrzeby teraz są dwa piękne pecherzyki.

Skoro tak piszesz to wierzę :)
    Trzymaj za Twoje jajeczka kciuki <3

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza skoro i tak będziesz na monitoringu u lekarza to nie mierz temp, bez sensu

Zuza33 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:38

Zuza33 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj byliśmy Na Greyu z mężem. W sumie fajny, ale w porównaniu do książki raczej słaby. Maz sie troszkę wynudzil, bo akcji było malo.
    Dziś się ucieszylam, bo ovu mi wyznaczył owulke na,wykresie, pierwszy raz widzę cos takiego u siebie. Do testowania coraz mniej ale tym razem staram się nie nakrecac. Szybko zleci :)

Zuza33 lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ej to samo Ci już pisałam :P

Ok... Wszystkim Wam wierzę bardziej niż dla wszystkich ginekologow razem wziętych ;)
    Szkoda że monitoringu nie robicie, taniej by było :)

sheerah24, Wojcinka, Ink@ lubią tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Hej dziewczyny i chłopaku :) U mnie mało czasu jeszcze jeździmy po klinikach sprawdzać pecherzyk i wczoraj były dwa 21 mm i 20 mm na droznym dziś zastrzyk i jutto drugie podejście do IUI nawet dwa zastrzyki mam dziś przyjść
    Jeszczd dziś gości mamy więc muszę zaraz wstawac i coś na obiad zrobic

Co do badania facetów to uważam jak dziewczynh my też się badamy nie raz to jest lekarz ok ale nie jest miło ja kilka razy w tyg zagląda w twoje krocze. Często jest tam ze u faceta coś nie tak i chwila moment i można pozbyć się problemy kobietę trudniej i dłużej się diagnozuje więc uważam ze warto.

Zresztą mój mąż przed inseminacji ma oddać nasienie i co musi to zrobić fakt mówi ze nie jest to fajnem może gdyby był w domu, a jest w klinice alę dla dziecka robi to bez problemu bo to nasz wspólny problem i nie ma co faceta oszczędzać bo oni też muszą wiedzieć ze nam łatwo nie jest.

Bajka uważam ze powinnaś porozmawia Z mężem że Ty byś już chciała dziecko ze boli Cię ze co miesiąc dostajesz @. Wiadomo jeżeli maz nie jest gotowy to nic na siłę ale moim zdaniem powinien wiedzieć co Ty czujesz
    Bliźniaki <3

Zuza33, Wojcinka, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a tak właściwie o co chodzi ze spuszczaniem sie do kubka ?
    Przeciez faceci sie masturbują w różnych miejscach i czy sie spuszczają pod prysznic czy na rękę czy chuj ich sie w co wtf :D?!
    Co to za problem w ogóle

Wojcinka, Annie1981, Ink@, Marlena24, isi_87, Natka2 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Bajka ja powiem krótko, nie ma co się rozczulać tylko faceta trzeba wysłać na badania. Jeszcze się wiele razy w życiu zdziwisz reakcjami swojego męża które nie będą takie jakich oczekiwałas. Ja nie miałam problemu z posłaniem mojego na badania, za to jak otrzymaliśmy wyniki i pokazałam je swojej gin i okazało się ze jest źle to cała drogę do domu denerwowałam się jak mu to powiedzieć, zakładałam wszystkie scenariusze jego reakcji i spodziewałam się najgorszego. A w domu co? No niby się przejął ale w sumie to trochę tez jakby to po nim spłynęło. Potem była moja długa i ciężka droga ziemi mu uświadomić ze coś musi z tym zrobić bo on momentami problemu nie widział. Na szczęście teraz jest już dobrze.

Co do drożności to jak najbardziej można to zrobić na NFZ. Nie jest to żaden problem, ja ze skierowaniem od mojej gin która pracuje tez w szpitalu na badanie czekałam całe 2 dni i gorsza nie zapłaciłam.
    Moja żona tez na NFZ zrobila na drożność ( jedna doba w szpitalu)

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ