X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Effy Jakaś laska właśnie skomentowała pod moim postem ze jej zdaniem lekarze dobrze zarabiają i dostała taka odp :
    "Ago, za etat mam teraz 1997zł brutto czyli 1418 na rękę jako lekarz. To jaka jest źle płatna? A nie czekaj, poniżej 2000 brutto nie wolno już płacić. A nie czekaj, lekarzom można, bo ustawa zezwala."

Effy wątpię żeby pilot w wizzair tyle zarabiał ;) No ja się im na prawdę nie dziwie ze decydują się na wyjazd... smutne to ale prawdziwe i wina leży w systemie a nie w lekarzach.
    Tak zgodzę się, rezydenci zarabiają bardzo kiepsko. Ale później to są bardzo dobre pieniądze. Ale powiem Wam, ze ja wiedziałam od zawsze jedno...nigdy nie chciałabym być lekarzem. Bo moj gorszy dzień, moje nie dopatrzenia, albo brak dążenia tematu może kosztować kogos życie :(

Wojcinka lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przydała by nam się TU jakaś lekarka. Tyle tu zawodów mamy....
    Zawsze by poradziła i wyleczyła jak by trzeba było ;)

Effy, olciaa, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza Ty masz nerwy ze stali :P
    Ja miałam nadzieje ze jestem w ciąży nawet jak sie nie staraliśmy bo po poronieniu świadomie czekaliśmy 3 miesiące. Ale myslalam ze może akurat miałam owulacje 6 dnia cyklu co akurat sie przydarzył seks Haha i takie takie ... objawów może nie miałam ale nadzieja była :D

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie nie leci Harry co sie stało :)?
    Chyba ze wczoraj leciał i przegapiłam
    A seksmisja dobra jest :) kuchcinka chyba siedzi z popcornem wpatrzona :)

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem że wiem że żadne z objawów które mogą być teraz nie świadczą jednoznacznie o ciąży, wiem tylko że mój organizm przygotowuje się albo do @ albo cos tam sie dzieje, ale tak jak teraz czułam sie już kilkukrotnie więc niestety rozum mi podpowiada że nic nowego się nie dzieje, zresztą chyba tak naprawde większość objawów jest dopiero po tym jak się człowiek dowie że jest w ciąży bo dopiero hormony szaleją, raz nawet tak miałam że czekałam 37 dni na @ i już byłam pewna ( a wtedy jeszcze byłam na etapie jak sie zdaży to fajnie)i nawet poszłam do kolezanki na kawe i nie mogłam wytrzymać tak u niej na klatce schodowej dziwnie śmierdziało, i mówie jej że chyba w ciąży jestem i cieszyłyśmy się dopóki nie poszłam do wc, i zobaczyłam że właśnie zaczeła mi się @, hehe więc jeśli chodzi o mnie to nawet wyczulenie na zapachy nie działa :P

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Zuza Ty masz nerwy ze stali :P
    Ja miałam nadzieje ze jestem w ciąży nawet jak sie nie staraliśmy bo po poronieniu świadomie czekaliśmy 3 miesiące. Ale myslalam ze może akurat miałam owulacje 6 dnia cyklu co akurat sie przydarzył seks Haha i takie takie ... objawów może nie miałam ale nadzieja była :D

Ja co miesiąc miałam nadzieję do 10 miesiąca a teraz to już z górki leci ;)

Effy lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popcorn... :) zjadłabym,

i wogołe od kilku dni mam ochotę na gofry i nawet siostra obiecała pożyczyć gofrownice, ale jakoś mi nie po drodze do niej, chyba że jutro się bedę nudzić to pójdę i przy okazji napije się z nią kawki

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która/ który siedzi sama w domu :)?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    popcorn... :) zjadłabym,

i wogołe od kilku dni mam ochotę na gofry i nawet siostra obiecała pożyczyć gofrownice, ale jakoś mi nie po drodze do niej, chyba że jutro się bedę nudzić to pójdę i przy okazji napije się z nią kawki
    Ja ostatnio przepadam za słodyczami ale domowej roboty. Ostatnio robiłam tiramisu a dziś naszło mnie o 20 na babeczki kruche z masą i owocami i musiałam zrobic☺ teraz tylko czekam aż galaretka stężeje. A popcorn mam w szafce więc zapraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:45

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to męczy mnie zgaga już jakiś czas, i nie wiem od czego, ostatnio nie mam dużego apetytu, wręcz przeciwnie jem bo muszę i nie wiem czemu mnie to dopada... chyba tak żeby mi się nie nudziło za bardzo haha

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam niedawno rogaliki drożdżowe ale za dużo ich zjadałam więc już nie robie hehe

ja czekam na męża aż wróci z pracy więc siedzę na forum, psa już dawno oddałam, więc nie mam towarzysza w domu żadnego

no ale gofry to co innego niż rogaliki hehe nie będzie ich tak dużo:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:47

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    ja wam powiem że wiem że żadne z objawów które mogą być teraz nie świadczą jednoznacznie o ciąży, wiem tylko że mój organizm przygotowuje się albo do @ albo cos tam sie dzieje, ale tak jak teraz czułam sie już kilkukrotnie więc niestety rozum mi podpowiada że nic nowego się nie dzieje, zresztą chyba tak naprawde większość objawów jest dopiero po tym jak się człowiek dowie że jest w ciąży bo dopiero hormony szaleją, raz nawet tak miałam że czekałam 37 dni na @ i już byłam pewna ( a wtedy jeszcze byłam na etapie jak sie zdaży to fajnie)i nawet poszłam do kolezanki na kawe i nie mogłam wytrzymać tak u niej na klatce schodowej dziwnie śmierdziało, i mówie jej że chyba w ciąży jestem i cieszyłyśmy się dopóki nie poszłam do wc, i zobaczyłam że właśnie zaczeła mi się @, hehe więc jeśli chodzi o mnie to nawet wyczulenie na zapachy nie działa :P
    Nie ma chyba żadnego jednoznacznego objawu ciąży :)
    Ojej reklama whiskas chyba sobie sprawie koteczka <3

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Ja z mężem ale czuje się jakbym była sama bo siedzi ze słuchawkami i gra i n8c do niego nie dociera

Zuza33 lubi tę wiadomość

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    kurcze właśnie napisałam długi post i coś kliknełam i sie skasowało :(

a wiecie co znajoma też bardzo chciała dziecko, i udało jej się i pytałam czy odpuściła starania? czy wrzuciła na luz i że tak jak wszyscy mówią pełen spontan? a ona że nie, że tak samo myślała itp... więc ja już nie wiem jak to będzie, zreszta u mnie to pewnie tak jak moją gon mi powiedziała że u mnie psychika robi swoje, że ejstem bardzo negatywnie nastawiona, a to prawda, ja poprostu w to nie wierze mimo iż bardzo bym chciała, zresztą całe życie mam pod górkę więc czemu teraz miało by być inaczej?

a co do badań męża to wiecie z jednej strony chciałabym już a z drugiej strony boję się że wyjdą źle badania i ja wiem ze to sie leczy itp ale to mi odbierze całkiem nadzieje na szybką ciąże, wiem dziecinne to trochę...
    ja tez mialem obawy, z perspektywy czasu mogę powiedziec ze badania nie bolą, wiec pogoń chlopa na badania :P

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:

Oczywiście JA jak zawsze w sobotę ;)

• Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    ja tez mialem obawy, z perspektywy czasu mogę powiedziec ze badania nie bolą, wiec pogoń chlopa na badania :P
    Romus Ty wiesz ze jesteś wyjątkowy ;)<3

Zuza33 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się boje za niego, że będzie się czuł źle z tym itp i to kolejny powód dlaczego tak nie naciskam na te badania

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Oczywiście JA jak zawsze w sobotę ;)
    Ja to samo mój albo jest w pracy albo idzie na imprezę z kolegami.
    Dziś ta druga opcja.
    A Twój w pracy ?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • szygas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    ja to dziunią siedzę, tzn ona ogląda seksmisję

cykl 26/27dn
    m:

• szygas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Romus Ty wiesz ze jesteś wyjątkowy ;)<3
    ojojojoj aż zarumieniłem się :D

Effy lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    m:

‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ