X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    A macie teraz ten cykl stopować, czy nic nie wspominała? Bo nam kazała się najpierw wyleczyć a dopiero potem startować ze staraniami. ;/

Marlena a Ty miałaś jakieś objawy?

Kurde tyle tu piszecie o różnych zapaleniach, że aż się zastanawiam. Mnie nigdy w życiu nic na dole nie bolało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 12:48

• Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka co do studiów medycznych widziałam na fejsie. Z jednej strony trudno zmuszać drugiego człowieka do tego zeby gdzies mieszkał czy pracował jak nie chce, z drugiej strony państwo płaci pieniądze za wykształcenie lekarza, który pozniej pracuje i leczy dla innego kraju to jest trochę nie fair. Wykładamy pieniądze na takiego studenta wszyscy a pozniej nie ma lekarzy w szpitalach i przychodniach.
    Trochę tak jakby pilot poszedł do wuzzair na kurs na boeinga warty 200 tys zł i odrazu po kursie zaczął by prace w rynair. Jest to pewien problem i trzeba to rozwiązać chociażby to zeby lekarze pracowali ileś lat w Polsce i odrobili ten dług.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Bluebell zabawa w windzie z waga - mistrzowski pomysł Haha wariatki :D
    AMERRY nawet nie skomentuje :P :D

Co do greya to mojemu film tez się mogą podobał ale to już chyba pisałam :) książki mi się tez bardzo podobały a co do trzeciej części to neistety prawda jest taka ze pierwsza połowa jest nudna jak flaki z olejem za to w drugiej połowie akcja się tak rozkręca ze czyta się to na jednym wdechu :) wiec Olcia chyba za szybko się podałaś ;) a co do tego ze Grey bywa przynudny to ja te sceny seksu już pozneijnpo prostu przeskakiwała bo faktycznie nie wiele się one różnią i dla mnie tez były nudne :)

Zuza nigdy nie mów nigdy co do podróży ;) nie znasz dnia ani godziny jak wygrasz milion w lotka :P

Ah i muszę pochwalić Wam urząd paszportowy, złożyłam w we wtorek 14.02 wniosek o paszport z prośba o szybsze wydanie ze względu na podjęcie nowej pracy. Podałam termin na który potrzebuje paszport do 27.02 , teraz weszłam sprawdzić stan wniosku na stornie internetowej, liczyłam na to ze zobaczę ze wniosek wpłynął i paszport już się powoli tworzy a tu SZOK i paszport po 3 dniach jest gotowy do odbioru!! :O No na prawdę miło się zaskoczyłam, mam nadzieje ze to nie jest jakaś pomyłka :P
    Od kilku kat można wyrobić paszport w kilka dni, bardzo sie to zmieniło :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis gołąbki u mamusi i na kolacje jeszcze wszamie bo przywiozłam w "sloikach" :D

Ink@ lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:42

Annie1981 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 20:05 na Polsacie zaczyna się seksmisja :D już nie pamietam kiedy ostatni raz ten film widziałam :D

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:43

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Effy gdyby w Polsce lekarzy się lepiej traktowało to nie myśleliby o wyjeżdżaniu (i lepiej by pacjentów traktowali) . Dla większości ludzi decyzja o zmianie kraju zamieszkania nie jest łatwa, wiec jeśli się na to decydują i to na taka skale ze jest z tym problem to znaczy ze problem leży głębiej. Moim zdaniem lepiej lekarzy ZACHĘCAĆ do zostania w kraju niż zmuszać. Zreszta studenci medycyny już w czasie studiów pracują za praktycznie za free wykonując ciężka prace w ogromnym nakładzie godzin, wiec nie jest to tak ze oni przez kilka lat nic nie robią tylko się uczą a potem nagle oczekują kokosów lub wyjeżdżają. Z reszta po studiach nie jest lepiej taki przeciętny stażysta pracuje w wariackich godzinach za śmieszne pieniądze i nie szybko się to zmienia. Stereotyp ze lekarze zarabiają miliony jest śmieszny. Zanim lekarz zacznie zarabiać dobre pieniądze przez wiele lat nie dostaje więcej niż w każdym innym zawodzie a warunki pracy ma znacznie gorsze.
    Ja wiem jak jest, nasi najlepsi przyjaciele są lekarzami takimi początkującymi i jeszcze przyjaciel mojego męża tez, No i ich znajomi których tez znamy. Aż tak źle nie jest, robią specjalizacje i zarabiają jak każdy początkujący student ale te możliwiści podjęcia zatrudnienia i zwiększenia zarobku diametralnie wzrastają po zrobieniu specjalizacji szczegolnie jak ktoś jest ambitny i chce. W kazdym zawodzie sa ludzie którzy tak samo zaczynaja a kończą różnie i jedni zarabiają mniej drudzy więcej. Jedni idą dalej drudzy stoją w miejscu, nawet lekarze, często na własne życzenie.
    Ale generalnie to problem nad którym warto sie pochylić bo najwidoczniej wszystko nie gra.
    Niestety za granica sa lepiej płatni lekarze Tez dlatego, ze wszędzie studia medyczne sa bardzo drogie. Gdyby Państwo wpłaciło pieniądze wydane na studentów i uczelnie szpitalom na pewno pensje by były wyższe. No nie mam pomysłu jak to rozwiązać.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Effy Jakaś laska właśnie skomentowała pod moim postem ze jej zdaniem lekarze dobrze zarabiają i dostała taka odp :
    "Ago, za etat mam teraz 1997zł brutto czyli 1418 na rękę jako lekarz. To jaka jest źle płatna? A nie czekaj, poniżej 2000 brutto nie wolno już płacić. A nie czekaj, lekarzom można, bo ustawa zezwala."

Effy wątpię żeby pilot w wizzair tyle zarabiał ;) No ja się im na prawdę nie dziwie ze decydują się na wyjazd... smutne to ale prawdziwe i wina leży w systemie a nie w lekarzach.
    Początkujący pilot w wizzar zarabia 10 tys pln ale szkolenie pilota to 300-400 tys które ponosi sam plus rating na konkretny samolot około 150 tys który ponosi sam albo spłaca w ratach podczas podjęcia zatrudnienia.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zostanie kapitanem w qatarairways zarobi 45 tys ale potrzeba do tego wielu lat doświadczenia.
    Można powiedzieć ze przez pierwsze 5 lay piloci nie zarabiaha nic bo musza splscic 500 tys ktore wydali na szkolenie I to tez jest ciezka praca I mega odpowiedzialnosc. Ale to ich pasja I ciesza sie ze mogą robić to co kochają i świadomie taka drogę wybrali.

Marlena24, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 12:48

• Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównym problemem młodych lekarzy chyba jest to jak sa traktowani przez starych wyjadaczy to nie Leśna góra :P
    Ta moja przyjaciółka jest neonatologiem na specjalizacji zarabia może 2 tys na rękę ale jest ok nie narzeka. Uczy sie.
    Natomiast mamy koleżankę ktore jest neurochirurgiem na specjalizacji i robi tylko kawę i wypełnia papiery za lekarzy. Po 24 godzinnym dyzurze lekarz który ma ja zmienić bez słowa potrafi nie przyjść i ona musi zostać w pracy na kolejne 24 godziny !
    Zrobiła juz chyba 4 lata czyli został jej rok ale dziewczyna nie wyrabia psychicznie. A oczywiście nie ma rzetelnych kontroli i każdy ma to w dupie ze lekarz jest 48 godzin w pracy ! Jakby pilot przekroczył czas pracy to linia poniosłaby ogromne kary a tu chuj. No i przez to ze starsi lekarze traktują młodych jak śmieci oni sa tak rozgoryczeni sytuacja w której sie znajdują:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:41

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wróćmy do spraw medycznych od strony pacjentów nie lekarzy :P

ckai3e3kx36ebscz.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    A macie teraz ten cykl stopować, czy nic nie wspominała? Bo nam kazała się najpierw wyleczyć a dopiero potem startować ze staraniami. ;/
    nie mamy ograniczen, tylko pod koniec cyklu zona znów ma robic badanie moczu i posiew. ja nie mam bakterii ale dostalem zapobiegawczo, bo jest duża szansa ze przejdzie i na mnie

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja tak zauważyłam, że im dłużej czytam fora jakiekolwiek to tymbardziej się nakręcam na to że @ nie przyjdzie i będę w ciąży, więc chyba juz bym wolała żeby była przyszła sobota żebym miała już 1dc i może bym pomyślała o wizycie u gin, tak żeby po raz kolejny sprawdzic czy jest wszystko ok, no i może jakies dodatkowe badania mi zleciła:) jakoś czasem mam wrażenie że z kolejnymi badaniami będe bliżej do pozytywnego testu :)

wczoraj pisałam że gdybym dostała @ to bym nie była załamana, ale dziś już taka tego pewna nie jestem...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    hej, a ja tak zauważyłam, że im dłużej czytam fora jakiekolwiek to tymbardziej się nakręcam na to że @ nie przyjdzie i będę w ciąży, więc chyba juz bym wolała żeby była przyszła sobota żebym miała już 1dc i może bym pomyślała o wizycie u gin, tak żeby po raz kolejny sprawdzic czy jest wszystko ok, no i może jakies dodatkowe badania mi zleciła:) jakoś czasem mam wrażenie że z kolejnymi badaniami będe bliżej do pozytywnego testu :)

wczoraj pisałam że gdybym dostała @ to bym nie była załamana, ale dziś już taka tego pewna nie jestem...
    Ja mam tak samo, im więcej czytam tym bardziej się nakręcam i mam wszystkie objawy ciążowe

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze chyba nie ma kobiety na tym świecie która sie stara o dziecko i nie ma co miesiąc objawów ciążowych :D
    To jest totalnie idiotyczne ze sobie wmawiamy te ciąże za wszelka cenę ale chyba każda tak robi albo zdarzało jej sie robic.
    Nie da sie od tego uciec... po prostu kiedyś sie to naprawdę stanie i juz. Do tego czasu trzeba przejść to wszystko raz i jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze ....

Ink@, isi_87 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze właśnie napisałam długi post i coś kliknełam i sie skasowało :(

a wiecie co znajoma też bardzo chciała dziecko, i udało jej się i pytałam czy odpuściła starania? czy wrzuciła na luz i że tak jak wszyscy mówią pełen spontan? a ona że nie, że tak samo myślała itp... więc ja już nie wiem jak to będzie, zreszta u mnie to pewnie tak jak moją gon mi powiedziała że u mnie psychika robi swoje, że ejstem bardzo negatywnie nastawiona, a to prawda, ja poprostu w to nie wierze mimo iż bardzo bym chciała, zresztą całe życie mam pod górkę więc czemu teraz miało by być inaczej?

a co do badań męża to wiecie z jednej strony chciałabym już a z drugiej strony boję się że wyjdą źle badania i ja wiem ze to sie leczy itp ale to mi odbierze całkiem nadzieje na szybką ciąże, wiem dziecinne to trochę...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Powiem Wam ze chyba nie ma kobiety na tym świecie która sie stara o dziecko i nie ma co miesiąc objawów ciążowych :D
    To jest totalnie idiotyczne ze sobie wmawiamy te ciąże za wszelka cenę ale chyba każda tak robi albo zdarzało jej sie robic.
    Nie da sie od tego uciec... po prostu kiedyś sie to naprawdę stanie i juz. Do tego czasu trzeba przejść to wszystko raz i jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze ....

Ja w tym miesiącu nie miałam zupełnie żadnych objawów.. I co?....
    Dostałam @ jakieś zwykle ;)

‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ