X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja dziś wieczorem idę na Graya. Pierwszą część miło wspominam, bo były to Walentynki i film zrobił bardzo fajną atmosferę. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie :)

Też podobała mi się pierwsza część i baardzo chcę iść na drugą. Męża na pewno wyciągnę, pytanie tylko kiedy :)
    Daj znać po filmie, jak wrażenia :)

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Też podobała mi się pierwsza część i baardzo chcę iść na drugą. Męża na pewno wyciągnę, pytanie tylko kiedy :)
    Daj znać po filmie, jak wrażenia :)

Sheerah idź bo warto. Ja nie czytałam książek i nie oglądałam filmu bo jakoś mnie nie interesowało.
    A po opiniach dziewczyn poszłam wczoraj i mega mi się podobało :)
    Dziś zamówiłam wszystkie części i będę czytać :)

Kaaarooolina89, sheerah24, Wojcinka lubią tę wiadomość

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Sheerah idź bo warto. Ja nie czytałam książek i nie oglądałam filmu bo jakoś mnie nie interesowało.
    A po opiniach dziewczyn poszłam wczoraj i mega mi się podobało :)
    Dziś zamówiłam wszystkie części i będę czytać :)

Ja już wszytkie części Greya przeczytałam dawno i mieliśmy iść z mężem w zeszły weekend - mąż nawet miejsca zarezerwował wcześniej, ale choroba mnie rozłożyła totalnie i nie poszliśmy. A w tygodniu mąż miał drugą zmianę więc też nie było kiedy. Może dziś albo jutro pójdziemy albo w przyszłym tygodniu, bo w końcu będzie miał normalną zmianę :)

A książki są super, na pewno się wciągniesz :D

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Bardzo drogie te Twoje studia. Ja robiłam magistra z rewizji finansowej na Uuniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie i to zaocznie, nie pamietam ile dokładnie płaciłam bo to już 6lat minęło, ale coś około 2.500 za semestr. Nie wydaje mi sie by aż tak podrożały. Muszę powiedzieć ze studia super i o wiele łatwiejsze od moich poprzednich na tej samej uczelni. Licencjata mam z handlu zagranicznego. W prawdzie na handlu mielismy mnóstwo przedmiotów z księgowości, wiec może dlatego było mi łatwiej.

Cena zależy od uczelni, ale ogólnie warszawskie renomowane są bardzo drogie. Studiowałam zaocznie na UW (licencjat), co prawda płacili mi rodzice więc tego nie odczuwałam na własnej skórze i kieszeni, ale moi znajomi z grupy płacili 700 zł miesięcznie. Mój mąż ma tańsze, bo płaci chyba 530/m-c a ja chciałam iść na SGH na magisterkę, a tam semestr kosztuje chyba między 7 a 8 tysięcy, jeśli dobrze pamiętam.

olciaa lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    U mnie jeszcze 11 dni do testowania... będzie się ciągnąć w nieskończoność

U mnie niby 7 dni, ale ostatnio dostałam @ dwa dni wcześniej, a tak sobie zauważyłam że jak nie myślę o ciąży to nie mam żadnych objawów a jak myślę czy przyjdzie @ czy może nie, to mam często objawy i sama się z siebie śmieje, bo już raz nawet widziałam żyłki na piersiach których nigdy nie miałam a potem okazało się że co miesiąc przed @ kilka mi się pojawia haha :-) w każdym razie życzę alby w tym miesiącu @ nie przyszła :-)

sheerah24, olciaa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Osobiście sporo czytam. Kiedyś więcej, ostatnio mniej...ale kilkadziesiąt książek rocznie. Greya przeczytałam owszem. Pierwsza cześć w 1 dzień.l (taka nowość, coś innego). Z druga się męczyłam 2 tygodnie. Trzecia przeczytałam do połowy ze 2 lata temu albo lepiej i leży. No nie mogę, wymiotuje już tym! Język jakim książka jest napisana jest kiepski...cały czas to samo. Od samego początku mam wrażenie ze to Zmierzch dla dorosłych. Koncepcja ta sama...zwykła dziewczyna( mało urodziwa) i on niczym bóg grecki. Inne nawet piękności nie są dla niego tak interesujące, podniecające jak ta szara mysz. Taka bajka z wątkiem sado maso. Wręcz mam ochotę wstawić taka ikonkę puszczajaca pawia! Na film nie idę, może kiedys z nudów obejrzę na cda.

Ja już mówiłam kiedyś, że co osoba to opinia, ale ja lubię Zmierzch, czytałam wszystkie części w liceum razem z dwiema moimi najlepszymi przyjaciółkami. Była wtedy na to moda, zresztą fajnie wspominam ten czas tej całej zmierzchowej mody, co gdzieś jechałam, wszyscy to czytali. Tak samo było z Greyem. W mojej starej pracy czytałam książki jako jedna z ostatnich osób, nawet wszyscy faceci z mojego działu czytali Greya przede mną i wszyscy o tym gadali w pracy. No i koniec końców kupiłam wszystkie części i szybciutko przeczytałam, żeby wiedzieć, o czym wszyscy rozmawiają i mi się seria bardzo podobała, także pod względem psychologicznym - świetny obraz postaci Christiana moim zdaniem.
    Każdy ma jakąś swoją opinię o Greyu, a ja mam jak najbardziej na TAK :P

Wojcinka lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ah i muszę pochwalić Wam urząd paszportowy, złożyłam w we wtorek 14.02 wniosek o paszport z prośba o szybsze wydanie ze względu na podjęcie nowej pracy. Podałam termin na który potrzebuje paszport do 27.02 , teraz weszłam sprawdzić stan wniosku na stornie internetowej, liczyłam na to ze zobaczę ze wniosek wpłynął i paszport już się powoli tworzy a tu SZOK i paszport po 3 dniach jest gotowy do odbioru!! :O No na prawdę miło się zaskoczyłam, mam nadzieje ze to nie jest jakaś pomyłka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:42

sheerah24, olciaa, Ink@, Zuza33, Bluebell1984, Annie1981 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:42

sheerah24 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    UEK jest bardzo dobra uczelnia. Dla osób uczących się i chcących coś ze studiów wynieść. Ja mogłam sobie rozłożyć na 3 raty, ale wtedy było drożej, lub płatność od razu całości z rabatem. Mi studia sfinansowali dziadkowie. Pewnie mnie nie było by na nie stać wtedy. Dziś już bardziej. Natomiast uważam ze studia nigdy nie dadzą takiej wiedzy jak praca w danym zawodzie i zdobywane doświadczenie. Moje studia magisterskie niby przygotowują w pełni do egzaminu na biegłego rewidenta. Moj promotor namawiał nas na podejście do egzaminu. Ale sorry nie czułam sie na siłach, nawet z moja bardzo dobra średnia. To takie pobożne życzenia. Nawet nie wiem czy ktoś się z grupy zdecydował. Fakt promotor był bardzo przystojny i sympatyczny :)

Też uważam, że zdobyte doświadczenie jest nieporównywalne z wiedzą nabytą na studiach, co nie zmienia faktu, że ciężko dostać pracę i bez doświadczenia i bez skończonych studiów, a ze studiami jest jednak dużo łatwiej. A najłatwiej to przez znajomości.
    Moja kierowniczka ostatnio pytała mnie, czy wybieram się na magisterkę, ja na to, że nie stać mnie na to, że na razie wysłałam męża na studia. Uśmiechnęła się tylko, ale nie skomentowała. A poza tym magisterka nic mi w sumie nie da, awans zdobędę automatycznie i podwyżkę po przepracowaniu kilku lat, więc parcia jakiegoś większego nie mam, no ale na pewno przyda mi się jak będę szukać nowej pracy, nie oszukujmy się że być magistrem a skończyć tylko licencjat to dla pracodawcy niebo a ziemia.

To chociaż miałaś fajnego promotora, na pewno szybko pisałaś kolejne rozdziały, ha ha :D

klz9df9hm3p6vj95.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Bluebell zabawa w windzie z waga - mistrzowski pomysł Haha wariatki :D
    AMERRY nawet nie skomentuje :P :D

Co do greya to mojemu film tez się mogą podobał ale to już chyba pisałam :) książki mi się tez bardzo podobały a co do trzeciej części to neistety prawda jest taka ze pierwsza połowa jest nudna jak flaki z olejem za to w drugiej połowie akcja się tak rozkręca ze czyta się to na jednym wdechu :) wiec Olcia chyba za szybko się podałaś ;) a co do tego ze Grey bywa przynudny to ja te sceny seksu już pozneijnpo prostu przeskakiwała bo faktycznie nie wiele się one różnią i dla mnie tez były nudne :)

Zuza nigdy nie mów nigdy co do podróży ;) nie znasz dnia ani godziny jak wygrasz milion w lotka :P

Ah i muszę pochwalić Wam urząd paszportowy, złożyłam w we wtorek 14.02 wniosek o paszport z prośba o szybsze wydanie ze względu na podjęcie nowej pracy. Podałam termin na który potrzebuje paszport do 27.02 , teraz weszłam sprawdzić stan wniosku na stornie internetowej, liczyłam na to ze zobaczę ze wniosek wpłynął i paszport już się powoli tworzy a tu SZOK i paszport po 3 dniach jest gotowy do odbioru!! :O No na prawdę miło się zaskoczyłam, mam nadzieje ze to nie jest jakaś pomyłka :P
    Tez wniosek o paszport składałam w walentynki, ale mi się nie spieszy...:)
    Skończyłam czytać coś na etapie jak on zniknął. Tak mi się wydaje.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Sheerah ja tez lubię zmierzch do teraz ;) Grey super, polecam tez niezgodna i igrzyska śmierci :) takie niewymagające ale jednak fajne lektury :) wiadomo co kto lubi, jak najbardziej rozumiem ze ktoś woli bardziej wymagająca literaturę albo inna tematykę i nie ma w tym nic dziwnego :)

Ja się od dzisiaj zabieram za Dotyk Crossa - pożyczyłam wszystkie części od przyjaciółki :)

Też czytałam Niezgodną, ale końcówka jest tragiczna... :/
    A za Igrzyska Śmierci i Dotyk Crossa też na pewno się wezmę, ale najpierw mam jeszcze kilka innych książek kupionych i czekających na przeczytanie :P
    Jeśli lubisz takie młodzieżowe książki, to mi bardzo zapadła w pamięć seria AMY NUMER SIEDEM, co prawda byłam w podstawówce chyba czy gimnazjum, jak to czytałam, ale pamiętam że czytałam jednym tchem a potem latałam do biblioteki wypożyczać kolejne części.
    A teraz właśnie sprawdzałam z ciekawości tą serię w necie, a tu proszę, FILM JEST NAWET, jak ja mogłam o tym nie wiedzieć?!
    Muszę sobie obejrzeć :D

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chyba jednak nie ma filmu ;/

klz9df9hm3p6vj95.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Sheerah ja tez lubię zmierzch do teraz ;) Grey super, polecam tez niezgodna i igrzyska śmierci :) takie niewymagające ale jednak fajne lektury :) wiadomo co kto lubi, jak najbardziej rozumiem ze ktoś woli bardziej wymagająca literaturę albo inna tematykę i nie ma w tym nic dziwnego :)

Ja się od dzisiaj zabieram za Dotyk Crossa - pożyczyłam wszystkie części od przyjaciółki :)
    Dziewczyny żeby nie było, ja za jakaś ambitna literatura nie jestem. Powiem tak 3 cześć mnie zawiodła. Mogłaby się skończyć na 2 jak dla mnie. Zmierz czytałam jak miałam 19/20 lat i chlonelam ta książkę. Ale to było dawno temu, nie wiem czy na obecnym etapie by mi się również tak bardzo podobała. W liceum strasznie jaralysmy się książka "Gniew Aniołów", mam ochotę ja ponownie przeczytać, ale nie wiem czy Brdzie mnie również mocno fascynować po 14 latach. To jest z tego co pamietam książka o prawniczce która broni swoich Klintow ( my jako czytelnik odkrywamy razem z nią prawdę) z wątkiem miłości i romansu z żonatym dobrze postrzeganym politykiem. Bardzo gruba składająca się z 2 części. Druga cześć tak mi się wydaje ze toczy się kilka lat później. Aż na  OLX spróbuje ja znaleść :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Tez wniosek o paszport składałam w walentynki, ale mi się nie spieszy...:)
    Skończyłam czytać coś na etapie jak on zniknął. Tak mi się wydaje.
    I dopiero wtedy się rozkręca ;)

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Też czytałam Niezgodną, ale końcówka jest tragiczna... :/
    A za Igrzyska Śmierci i Dotyk Crossa też na pewno się wezmę, ale najpierw mam jeszcze kilka innych książek kupionych i czekających na przeczytanie :P
    Jeśli lubisz takie młodzieżowe książki, to mi bardzo zapadła w pamięć seria AMY NUMER SIEDEM, co prawda byłam w podstawówce chyba czy gimnazjum, jak to czytałam, ale pamiętam że czytałam jednym tchem a potem latałam do biblioteki wypożyczać kolejne części.
    A teraz właśnie sprawdzałam z ciekawości tą serię w necie, a tu proszę, FILM JEST NAWET, jak ja mogłam o tym nie wiedzieć?!
    Muszę sobie obejrzeć :D
    Niezgodna oglądałam film, niestety do połowy. Podobał mi się bardzo. Oglądałam bardzo późno w nocy i musiałam iść spać :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Niezgodna oglądałam film, niestety do połowy. Podobał mi się bardzo. Oglądałam bardzo późno w nocy i musiałam iść spać :(
    No to jak Ci się podobał film to musisz przeczytać książkę bi moim zdaniem ekranizacja niezgodnej jest fatalna :) film ogólnie spoko ale jak się przyczyna książkę to się nie umywa :)
    I faktycznie zakończenie niezgodnej jest tak beznadziejne ze nadal żyje nadzieja ze w filmie zmienia zakończenie :P

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dziś na obiad? :D
    Ja właśnie smażę kotlety mielone z cebulką, wyszło mi ich ze 30, kto to zje? :P

Ink@ lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dziś z mężem na 20:00 na Greya <3

Wojcinka lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Co macie dziś na obiad? :D
    Ja właśnie smażę kotlety mielone z cebulką, wyszło mi ich ze 30, kto to zje? :P
    Dziś jestem u rodziców :) już są schabowe z marchewka z groszkiem :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dziś jestem u rodziców :) już są schabowe z marchewka z groszkiem :)
    Uwielbiam marchewkę z groszkiem, ale niestety nie robię, bo mój mąż nie lubi, ale marchewkę bez groszku zje jak najbardziej...
    :(

klz9df9hm3p6vj95.png
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ