X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    ja to dziunią siedzę, tzn ona ogląda seksmisję
    Świetny film :)!!

ckai3e3kx36ebscz.png
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Nie ma chyba żadnego jednoznacznego objawu ciąży :)
    Ojej reklama whiskas chyba sobie sprawie koteczka <3
    Takie małe są słodkie ale dużych się boję..moja mama kiedyś przygarnela kotkę ale nie wystwrylizowala i w pewnym momencie było ich 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:54

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    ja to się boje za niego, że będzie się czuł źle z tym itp i to kolejny powód dlaczego tak nie naciskam na te badania
    ehhhh
    trzeba czasami matce naturze pomóc
    w sumie nie pamiętam ile czasu starasz sie
    ja to mógłbym i na grochu klęczeć aby tylko nam udało sie :P

isi_87 lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    ja to się boje za niego, że będzie się czuł źle z tym itp i to kolejny powód dlaczego tak nie naciskam na te badania
    A Ty się dobrze czujesz rozkładając nogi przed obcą osobą? Chodzi o ginekologa. Każda z nas musi to robić więc dlaczego on miałby nie zrobić dla waszego wspólnego dobra? Skoro razem staracie się o dziecko to chyba obydwoje powinniście dac tyle samo od siebie.. rozumiem że może być to dla niego krepujace ale na litość boską dorosły człowiek poradzi sobie z takimi emocjami. Takie jest moje zdanie ale wiem że ze na siłę nikogo się nie zaciąganie na badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:59

olciaa, Effy, Bluebell1984, Annie1981 lubią tę wiadomość

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    ja wam powiem że wiem że żadne z objawów które mogą być teraz nie świadczą jednoznacznie o ciąży, wiem tylko że mój organizm przygotowuje się albo do @ albo cos tam sie dzieje, ale tak jak teraz czułam sie już kilkukrotnie więc niestety rozum mi podpowiada że nic nowego się nie dzieje, zresztą chyba tak naprawde większość objawów jest dopiero po tym jak się człowiek dowie że jest w ciąży bo dopiero hormony szaleją, raz nawet tak miałam że czekałam 37 dni na @ i już byłam pewna ( a wtedy jeszcze byłam na etapie jak sie zdaży to fajnie)i nawet poszłam do kolezanki na kawe i nie mogłam wytrzymać tak u niej na klatce schodowej dziwnie śmierdziało, i mówie jej że chyba w ciąży jestem i cieszyłyśmy się dopóki nie poszłam do wc, i zobaczyłam że właśnie zaczeła mi się @, hehe więc jeśli chodzi o mnie to nawet wyczulenie na zapachy nie działa :P
    Ja na zapachy jestem bardzo wyczulona. Wiec dla mnie to żaden wyznacznik. Powiem Wam tak kiedyś siedziałam w pracy na samiutenkim końcu sali. W środku była tylko 1 klientka. Śmierdziało strasznie takimi kocimi szczytami. Pisze na gg do koleżanki czy coś czuje. Mówi ze tak bo tak jedzie ta babeczka u niej. Wtedy pomyślałam skoro ja nie mogę wytrzymać i czuje z tak dużej odległości to musi być ciąża...jak wiadomo nie była. Jazdę komunikacja miejska zgłasza latem tez złe znoszę :( wiecie ludzie maja na wszystko, a na mydło i proszek do prania im szkoda :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    ehhhh
    trzeba czasami matce naturze pomóc
    w sumie nie pamiętam ile czasu starasz sie
    ja to mógłbym i na grochu klęczeć aby tylko nam udało sie :P

Chciałbym żeby mój mąż miał takie podejście jak Ty,
    Jak długo się staram? Ciężko mi w sumie określić bo jakoś intensywnie się nie staramy ale jesteśmy prawie 3 lata po ślubie i nigdy nie uważaliśmy ale ja przechodziłam sama przez te rozczarowania nie mówiąc jemu o objawach ciąży, o tym że po raz kolejny przychodzi @ itp,

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isi_87 wrote:
    A Ty się dobrze czujesz rozkładając nogi przed obcą osobą? Chodzi o ginekologa. Każda z nas musi to robić więc dlaczego on miałby nie zrobić dla waszego wspólnego dobra? Skoro razem staracie się o dziecko to chyba obydwoje powinniście dac tyle samo od siebie.. rozumiem że może być to dla niego krepujace ale na litość boską dorosły człowiek poradzi sobie z takimi emocjami. Takie jest moje zdanie ale wiem że ze na siłę nikogo się nie zaciąganie na badania.
    Bardzo dobrze piszesz! Dla faceta to tylko spuszczenie się do kubeczka. Po kilku dniach wiecie na czym stoicie. A im szybciej się dowiecie o problemie to szybciej zaczniecie się leczyć i szybciej zostaniecie rodzicami :)

Bluebell1984, Annie1981 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Effy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze juz mam dość rozkładania nóg. W ciagu roku myśle ze rozkładałam juz ze 30 razy i za każdym razem jak jestem u ginekologa to i tak sprawdza szyjkę rozpulchnienie macicy wydzielinę Boże jak ja mam tego dość ale co mam powiedzieć nie bo kurde nie ;D?

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isi_87 wrote:

Sęk w tym że on nigdy nie powiedział że tam nie pójdzie tylko ja jakoś nie nalegalam za bardzo, a czy ja się dobrze czuje rozkładając nogi przed obcą osobą? Ja akurat na to tak nie patrzę dla mnie to wizyta u lekarza a poza tym ja zawsze wolę brać sprawy w swoje ręce i załatwiać wszystko samemu, i przez te słowa co teraz przeczytałam zaczynam zdawać sobie sprawę że traktuje go poniekąd jak dziecko o które się boję i chce za wszelką cenę mu ułatwić życie... A wiem że to jest złe, ale właśnie taki mam głupi charakter...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Ja to samo mój albo jest w pracy albo idzie na imprezę z kolegami.
    Dziś ta druga opcja.
    A Twój w pracy ?

A mój co sobotę jest w pracy :)

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Powiem Wam ze juz mam dość rozkładania nóg. W ciagu roku myśle ze rozkładałam juz ze 30 razy i za każdym razem jak jestem u ginekologa to i tak sprawdza szyjkę rozpulchnienie macicy wydzielinę Boże jak ja mam tego dość ale co mam powiedzieć nie bo kurde nie ;D?

Jeszcze troche i nie będzie cię badał ;)
    Cierpliwości :)

Effy lubi tę wiadomość

• isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Sęk w tym że on nigdy nie powiedział że tam nie pójdzie tylko ja jakoś nie nalegalam za bardzo, a czy ja się dobrze czuje rozkładając nogi przed obcą osobą? Ja akurat na to tak nie patrzę dla mnie to wizyta u lekarza a poza tym ja zawsze wolę brać sprawy w swoje ręce i załatwiać wszystko samemu, i przez te słowa co teraz przeczytałam zaczynam zdawać sobie sprawę że traktuje go poniekąd jak dziecko o które się boję i chce za wszelką cenę mu ułatwić życie... A wiem że to jest złe, ale właśnie taki mam głupi charakter...
    Dla mnie to też wizyta u lekarza ale dość krepujaca. No wiesz nie uchronisz go przed całym złem tego świata..tym bardziej że takie badanie to jednak nic strasznego i dlatego nie rozumiem dlaczego nie nalegasz? A napisałaś Romkowi ze żałujesz że Twój mąż nie ma takiego podejścia jak on, i tak z ciekawości to znaczy jak8e Twój mąż ma podejście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 22:25

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie ma parcia na dziecko w sensie jemu obojętne czy będzie teraz czy za kilka lat, i dlatego nasze starania są nie tak intensywne jak bym chciała, wiem że go nie uchronie przed całym światem i wiem że moje zachowanie dobre nie jest, ale rozmawiałam z nim przed chwilą i nawet dokończyć mi nie dał zdania tylko powoedzial źr pojedziemy na badanie ale damy sobie jeszcze jeden cykl. Ale to też jest siła wyższa podyktowana i w sumie na to mogę isc:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mój mąż nie ma parcia na dziecko w sensie jemu obojętne czy będzie teraz czy za kilka lat, i dlatego nasze starania są nie tak intensywne jak bym chciała, wiem że go nie uchronie przed całym światem i wiem że moje zachowanie dobre nie jest, ale rozmawiałam z nim przed chwilą i nawet dokończyć mi nie dał zdania tylko powoedzial źr pojedziemy na badanie ale damy sobie jeszcze jeden cykl. Ale to też jest siła wyższa podyktowana i w sumie na to mogę isc:)
    Super że się zgodzil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 22:49

Bajkaaa lubi tę wiadomość

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Chciałbym żeby mój mąż miał takie podejście jak Ty,
    Jak długo się staram? Ciężko mi w sumie określić bo jakoś intensywnie się nie staramy ale jesteśmy prawie 3 lata po ślubie i nigdy nie uważaliśmy ale ja przechodziłam sama przez te rozczarowania nie mówiąc jemu o objawach ciąży, o tym że po raz kolejny przychodzi @ itp,
    nie przejmuj sie ja 6 rok żonaty i tez nigdy nie uważalismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 23:30

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:26

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i chłopaku :) U mnie mało czasu jeszcze jeździmy po klinikach sprawdzać pecherzyk i wczoraj były dwa 21 mm i 20 mm na droznym dziś zastrzyk i jutto drugie podejście do IUI nawet dwa zastrzyki mam dziś przyjść
    Jeszczd dziś gości mamy więc muszę zaraz wstawac i coś na obiad zrobic

Co do badania facetów to uważam jak dziewczynh my też się badamy nie raz to jest lekarz ok ale nie jest miło ja kilka razy w tyg zagląda w twoje krocze. Często jest tam ze u faceta coś nie tak i chwila moment i można pozbyć się problemy kobietę trudniej i dłużej się diagnozuje więc uważam ze warto.

Zresztą mój mąż przed inseminacji ma oddać nasienie i co musi to zrobić fakt mówi ze nie jest to fajnem może gdyby był w domu, a jest w klinice alę dla dziecka robi to bez problemu bo to nasz wspólny problem i nie ma co faceta oszczędzać bo oni też muszą wiedzieć ze nam łatwo nie jest.

Bajka uważam ze powinnaś porozmawia Z mężem że Ty byś już chciała dziecko ze boli Cię ze co miesiąc dostajesz @. Wiadomo jeżeli maz nie jest gotowy to nic na siłę ale moim zdaniem powinien wiedzieć co Ty czujesz

Annie1981 lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Hej dziewczyny i chłopaku :) U mnie mało czasu jeszcze jeździmy po klinikach sprawdzać pecherzyk i wczoraj były dwa 21 mm i 20 mm na droznym dziś zastrzyk i jutto drugie podejście do IUI nawet dwa zastrzyki mam dziś przyjść
    Jeszczd dziś gości mamy więc muszę zaraz wstawac i coś na obiad zrobic

Co do badania facetów to uważam jak dziewczynh my też się badamy nie raz to jest lekarz ok ale nie jest miło ja kilka razy w tyg zagląda w twoje krocze. Często jest tam ze u faceta coś nie tak i chwila moment i można pozbyć się problemy kobietę trudniej i dłużej się diagnozuje więc uważam ze warto.

Zresztą mój mąż przed inseminacji ma oddać nasienie i co musi to zrobić fakt mówi ze nie jest to fajnem może gdyby był w domu, a jest w klinice alę dla dziecka robi to bez problemu bo to nasz wspólny problem i nie ma co faceta oszczędzać bo oni też muszą wiedzieć ze nam łatwo nie jest.

Bajka uważam ze powinnaś porozmawia Z mężem że Ty byś już chciała dziecko ze boli Cię ze co miesiąc dostajesz @. Wiadomo jeżeli maz nie jest gotowy to nic na siłę ale moim zdaniem powinien wiedzieć co Ty czujesz

Mój mąż jest specyficzny, jak w tamtym roku na wiosnę staraliśmy się to on się bardzo spinal "za bardzo chciał" i nie mógł, czasem potem widział mój płacz i nie wychodziło... Więc wolę teraz go we wszystko nie angażować bo to negatywnie wpływa na nasze pożycie i skutek jest odwrotny.
    Po cichu mam nadzieję że jednak uda nam się w miarę naturalne zajść...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:12

Zuza33, Wojcinka lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mój mąż jest specyficzny, jak w tamtym roku na wiosnę staraliśmy się to on się bardzo spinal "za bardzo chciał" i nie mógł, czasem potem widział mój płacz i nie wychodziło... Więc wolę teraz go we wszystko nie angażować bo to negatywnie wpływa na nasze pożycie i skutek jest odwrotny.
    Po cichu mam nadzieję że jednak uda nam się w miarę naturalne zajść...

No rozumiem ze facet też się tym przejmuje ale powiem Ci ze ja też na początku liczyłam ze się uda a potem okazały się problemy. Nie wiem ile się staracie bo ja bym na Twoim miejscu kilka miesięcy się przełożyła. Oczywiście nic na siłę tylko regularne współżycie i dopiero wtedy jak już poszła do giną. Ja kilka miesięcy się starałam potem byłam u giną kobiety i zmarnowalam pół roku bo nie zbadali mi droznosci K tu był problem tylko lekami mnie leczyla to też ważne by na dobrego lekarza trafic

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ