Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
olciaa wrote:Caroline na toksoplazmozę robisz 2 badania toksoplazmoza IgG oraz toksoplazmoza IgM. Ja robiłam na początku lata tak na wszelki wypadek. Na szczęście oba badania ujemne:) natomiast toksoplazmoza bardzo trudno sie zarazić. Musiałabyś nie myć owoców, warzyw jeść surowe mięso. Albo mając kota (który jakimś cudem to złapał) i po sprzątaniu kuwety nie umyć rak.
właśnie ja bym chciała poruszyć ten temat, bo się nie znam szczerze mówiąć.
czy warto robić toksoplazmozę i cytomegalię przed zajściem? gin twierdzi, że nie, że później. endokrynolog mówi, żebym sobie zrobiła.
jeśli tak to którą IgG czy IgM? czy obie? jaki u was koszt?Martynka1234 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej dziewczyny, jak na razie nie mogę za Wami nadążyć, ale mam nadzieje że to kwestia czasu , chciałabym Was zapytać, a w szczególności te które miały lub mają do czynienia z luteina brana po domniemane owulacji, a mianowicie czy jeżeli do zapłodnienia nie doszło to czy w trakcie brania luteina przyjdzie@. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.Syn ur. 2011 r.
-
nick nieaktualnynana266 wrote:Hej dziewczyny u mnie wczoraj miało być przytulanie ale mój Mąż tak usnął, że żadna siła nie była w stanie Go obudzić i nici z planów trochę mi było przykro a dziś On już w pracy a ja spałam jak wychodził.
Poza tym chyba owu mi się przesunie bo dziś 13dc a śluzu brak.
Jeszcze nic straconego! może to nie miał być ten dzień, może to dzisiejszy, albo jutrzejszy okaże się tym owocnym -
Martynka1234 wrote:"Poczytałam o prolaktynie, wydaje mi się, że nie mam z nią problemów. Nie mam mleka (już ), ani problemów z miesiączką, jest jak w zegarków."
Wiesz co, te objawy niestety o niczym nie świadcza, ja rowniez mialam miesiaczki jak w zegarku i nie lecialo mi mleko z piersi a i tak wyszla mi prolaktynemia jakas tam i bralam leki
Witam wszystkich! Dolaczam i ja
EJ, nie straszcie już mi wystarczy niedoczynnosci, więcej chorób nie chcę
Ja robilam tokso IgG i IgM, bo nie mam przeciwciał. W ciąży musiała robić raz na semestr. U mnie badanie po 30zl jedno.
A robilyscie cytomegalie? Znam dziewczynę która na to zachorowała i synek urodził się opóźniony ja badalam w pierwszej ciąży, niby to miałam ale można zarazić się jeszcze raz, tylko inną odmianą wirusa... Pocieszam się tylko ze zarażenie wtórne podobno nie jest tak groźne jak pierwotne.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyJeszcze dzisiaj przytulanka zrobimy, a jak nie wyjdzie i tym razem, to przestaję chyba planować, wyliczać... mój chłopak mówi, żebym przestała o tym myśleć, wyliczać, tylko po prostu wyluzować się, zająć czymś innym i samo wyjdzie no zobaczymy dzisiaj u mnie 21dc
-
Martynka1234 wrote:Dziewczyny, widze, ze same chlopaki sie szykuja ja jeszcze dluuugo zanim poznam plec. Jak ida starania? Ktora na dniach testuje?
W ogole pamietam, jak jeszcze niedawno tyle osob robilo testy, a teraz cos ucichlo albo moze tyle zaciazonych, ze mam takie wrazenie w kazdym badz razie trzymam za wszystkich kciuki i czekam na reszte ciezarowekSyn ur. 2011 r.
-
Lisa85 wrote:U mnie dzisiaj @ się zaczęła. Nie zdążyłam zrobić testu w tym miesiącu. Wyszło na to, że ten cykl miał 27 dni. Dziwne, bo poprzednie trzy cykle miały po 30-31. Ale cieszę się, bo jeszcze przed męża wyjazdem podejmiemy kolejną próbę Tym razem na czerwiec