X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 22:01

Ink@, Zuza33, Martynka1234 lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Serio nie serio ale ja muszę być cicho bo mój ogląda wszystkie serię Katastrof w Przestworzach a później Singielkę ;)
    Chyba mu kupie na urodziny takie góralskie kapcie bo akurat one ze starością mi się kojarzą :)
    Kochana Haha to u nas mąż siedzieć. Pokoju ogląda breaking bad a ja właśnie od kilku miesięcy katuje katastrofę w przestworzach :D tylko co chwile wołam męża zeby przyszedł bo cos zajebistego chce mu pokazać ;) uwielbiam ten dokument!

Ink@, Zuza33 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Ja oglądam Walking daeath, a potem mi się zombiaki śnią hah :-D
    Walking dead tez oglądamy :D ja śpię normalnie za to mąż ZAWSZE potem gada przez sen o zombie Haha zdarzyło mi sie w nocy płakać ze śmiechu jak on miał sny na jawie i widział jak zombie chodzą nam po pokoju albo krzyczał do anszego kota Kacpra zeby gdzieś nie szedł bo tam go zombie zjedzą Hahaha mistrz!!!
    Szkoda tylko ze ostatnie sezony sie tak popsuły :/

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoni klient do sklepu mięsnego i pyta:
    - Czy ma pan kurze nóżki?
    - Mam
    - Czy ma pan skrzydełka?
    - Także mam.
    - A ma pan świński ryj?
    - Tak
    - No to musi pan naprawdę śmiesznie wyglądać.

:-P

stella_88, Wojcinka, Martynka1234, isi_87 lubią tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kochana Haha to u nas mąż siedzieć. Pokoju ogląda breaking bad a ja właśnie od kilku miesięcy katuje katastrofę w przestworzach :D tylko co chwile wołam męża zeby przyszedł bo cos zajebistego chce mu pokazać ;) uwielbiam ten dokument!

Kuchcinka on wszystkie odcinki zna na pamięć ;-)
    A najlepsze jest to, że jak ktoś z rodziny leci samolotem to on mówi gdzie głowę trzymać, w razie wybuchu gdzie uciekać itp. Itd. :)
    Na ferie mamy lecieć do siostry i on twierdzi że najpierw by musiał się zdrowo nagrzmocić, żeby do samolotu wsiąść chyba że wezmą go do kabiny pilotów ;-)

Ink@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Walking dead tez oglądamy :D ja śpię normalnie za to mąż ZAWSZE potem gada przez sen o zombie Haha zdarzyło mi sie w nocy płakać ze śmiechu jak on miał sny na jawie i widział jak zombie chodzą nam po pokoju albo krzyczał do anszego kota Kacpra zeby gdzieś nie szedł bo tam go zombie zjedzą Hahaha mistrz!!!
    Szkoda tylko ze ostatnie sezony sie tak popsuły :/

Padłam :-D co ten Kacper sobie myśli w takiej sutuacji hehe
    A co do serialu.. 1 odc najnowszego sezonu do nerwicy mnie prawie doprowadził, wulgaryzmów mi zabrakło takie emocje.. :D

Wojcinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 22:01

Wojcinka, Zuza33 lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Dziewczyny jak to jest zbta grupa krwi jesli ja mam rh- a mój mąż rh+ ? Moze być jakiś konflikt i miec wpływ na fasolkę?
    Przy pierwszej ciazy ryzyko konfliktu jest niewielkie bo dochodzi do neigo kiedy dziecko ma grupę krwi rh+ a matka rh- i zeby doszło do konfliktu ta krew musi sie wymieszać. Podczas prawidłowej ciazy nie ma przepływu krwi miedzy matka a dzieckiem wiec ryzyko konfliktu w pierwszej ciazy jest minimalne. Pierwszy moment kiedy dochodzi do połączenia krwi jest podczas porodu dlatego po urodzeniu dziecka z grupa dodatnia matka dostaje przeciwciała i nie ma juz ryzyka w drugiej ciazy. O konflikcie trzeba poinformować lekarza prowadzącego ciaze i w 99% nic sie nie stanie bo medycyna sobie swietnie z tym juz radzi :)

Nie znam dokładnie szczegółów czy juz podczas ciazy się dostaje jakies przeciwciała, ale ogólnie nie masz sie czym martwić na zapas :)

Moi rodzice mieli konflikt, mój pierwszy brat urodził sie z grupa rh- czyli taka jak ma mama wiec konfliktu nie było, moj drugi brat i ja mamy rh+ ale dostała przeciwciała po pierwszej ciazy i wszystko jest git nie było żadnych awarii ;)

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Kuchcinka on wszystkie odcinki zna na pamięć ;-)
    A najlepsze jest to, że jak ktoś z rodziny leci samolotem to on mówi gdzie głowę trzymać, w razie wybuchu gdzie uciekać itp. Itd. :)
    Na ferie mamy lecieć do siostry i on twierdzi że najpierw by musiał się zdrowo nagrzmocić, żeby do samolotu wsiąść chyba że wezmą go do kabiny pilotów ;-)
    Hehe ja tez juz mówiłam mojemu mężowi jak ma siedząc, gdzie i w ogóle w samolocie Haha ale ja np juz nie moge sie doczekać lotu samolotem po obejrzeniu tylu odcinków! :D będę zupełnie inaczej teraz na wszystko patrzyła, pełna uwaga podczas instrukcji bezpieczeństwa, zaplanowanie drogi ewakuacji itd :D cant wait!

Ink@, Zuza33 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Przed owulacja był pęcherzyk dominujący a już po owulacji jest dużo pęcherzyków większych i ciałko żółte głupie co? Hihi

Testosteron sam w sobie podobno nie przeszkadza w zajsciu w ciążę. Jednak warto wykonać szerszy zakres badań aby wiedzieć skąd on taki się bierze :-)
    Trzymam kciuki niech ta zołza nie przychodzi juz :-)
    Acha a żeby obniżyć testosteron i wyrównać hormony faaceutka poleciła mi właśnie symfolic który reguluje hormony i do tego lykam inozytol.
    Zobaczymy za miesiąc powtórzę badanie testosteronu z ciekawości :-)

Bluebell z bąkami u nas tak samo mowie slyszales? Ale Nelly wali bąki ( Nelly to nasza labradorka)

A co do śluzu to fakt ja w poprzednim cyklu miałam go tyle ze byłam na 99% pewna że zaciazylam bo tak samo miałam w poprzednich ciążach. Jak widać nie można sluzem się sugerować u mnie najwidoczniej to efekt siemia lnianego :-P

Dziekuje zaz info :)
    Na prawde dziwna sytuacja z twoimi pecherzykami, ale najwazniejsze ze owulacja jest! :), sprawdze jesli w tym cyklu testosteron tez bedzie wysoki bede kazala mu dac na te hormony co wymienilas :* dziekuje jeszcze raz Tusia aaa... I oczywscie 3ymam kciuki, zagladaj do nas do listopadowek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Hehe ja tez juz mówiłam mojemu mężowi jak ma siedząc, gdzie i w ogóle w samolocie Haha ale ja np juz nie moge sie doczekać lotu samolotem po obejrzeniu tylu odcinków! :D będę zupełnie inaczej teraz na wszystko patrzyła, pełna uwaga podczas instrukcji bezpieczeństwa, zaplanowanie drogi ewakuacji itd :D cant wait!

Szalona :-D już sobie wyobrażam jak tam latasz po samolocie i ustawke robisz co gdzie i jak :-D

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:04

Ink@, stella_88, Martynka1234, Mila123 lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:11

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:50

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    I ja z moim lubimy seriale.. mamy kilka ulubionych, które oglądamy - szczerze to ostatnio łatwiej znaleźć dobry serial niż film :-)
    Dokładnie, my oglądamy juz właściwie tylko seriale, cieżko o dobry film

Ink@ lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Caroline super ze wszystko ok :)

Kuchcinka ja miałam suszę totalna a ciąża jest ;) nie wiem czym to idzie. Śluzem sie chyba nie ma co sugerować ;)
    Pocieszylyscie mnie :D

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie to opisalyscie teraz będę spokojniejsza. Myślałam ze to ma od samego poczatku juz wpływ na ciążę.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    No z tym śluzem to różnie bywa.. we wrześniu miałam tak dziwny cykl od x lat, że naprawde myślałam że będzie fasolka.. do tego 2 dni spóźniona @.. teścik zrobiłam bo już pod urojoną podchodziło ;-) i dupaa.. a na serio był inny niż kiedy kolwiek..
    Ja we wrześniu tez miałam urojona ciaze Hahaha serio byłam juz na 99% pewna ze sie udało, ale tak to juz czasami bywa ze widzi i czuje sie to co chce sie zobaczyć i poczuć ;) a potem morze łez i to był ostatni raz kiedy wmawiałam sobie na 100% jakiekolwiek objawy, nadzieje mam zawsze,ale juz nigdy nie będę sie nakręcała dopóki nie zobaczę dwóch kresek na teście :)

Ink@ lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    To tak jak ja w październiku :-D
    ale człowiek i dłużej się stara ttm albo bardziej wyszukuje każdego sygnału który mógłby wskazywać na ciaze albo uczy się pokory i czeka na @ albo jej brak i dopiero na spokojnie robi test :-)

Milej nocy laski :-) ja uciekam do mezusia <3
    Dzisiaj wydałam sie w dyskusje w innym temacie bo dziewczyna napisała ze zamierza testować w 8/9dpo, napisałam jej grzecznie (jak to ja :P ) ze to zdecydowanie za wcześnie i ze z sikańcem powinna czekać do terminu @, a najwcześniej w 11dpo może ewentualnie iść na betę. Na to usłyszałam ze ona i tak jest pewna ze sie nie udało wiec nie ma znaczenia czy zobaczy negatywny test w 8dpo czy w 15 dpo -.- i weź tu z takiej cos tłumacz...

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kuchcinka rozsądek niestety niektórych zabija :D

My tez lubimy seriale oglądać, breaking bed wręcz polknelismy :) i house of cards tez nam sie bardzo podobał, czekamy następny sezon.

Troche mamy przerwę z testowaniem i ciążami ostatnio... ale mysle ze jak sie zacznie to bedzie szał, lawina dwóch kresek :D

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ