Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Viola999 wrote:Agniszka czy @ już nastała, bo chyba przegapiłam:)
19ina90 kochana a jak tam twoja @? -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:07
Martynka1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Te 14 dni to na pewno przesada. Duzo o tym czytałam i nie ma takiej opcji zeby zarodek zagnieżdzal sie od owu do terminu @. Jedyna opcja zeby zagnieżdżenie było tak późno to duzo późniejsza owu niż sie moze nam wydawać.
Ogólnie moim zdaniem niektóre źródła podają ze implantacja moze trwać nawet 12-14 dni właśnie dlatego ze zakłada sie ze owu mogła nastąpić pozniej niż kobiecie sie wydaje. Mało która kobieta robi monitoring i większość bardzo subiektywnie wyznacza termin owu stad ten margines błędu. Jeśli natomiast znamy dokładny termin owu np dzięki monitoringowi to moim zdaniem implantacja pozniej niż 8-9dpo jest bardzo mało prawdopodobna jak nie niemożliwa
Zgadzam się z Tobą podałam ogólną ilość dni z marginesem. Przeważnie od stosunku do implantacji mija jakieś 5 dni zanim plemniki dojdą do jaja zanim się "przegryza" i jajo zaplodnione znajdzie swoje miejsce w macicy mija kilka dni dlatego niektóre testy ciążowe wykazują 7 dniowa ciążę czyli od zagniezdzenia jeszcze tydzieńWojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:
Tusia a pamietasz, ja Ciebie tez kiedys pytalam, jak to jest z tym trzecim dzieckiem? Tylko absolutnie nie pytalam o to w jakis tam zlosliwy sposob. Jestescie pewne ze wasze kolezanki nie sa po prostu ciekawe waszego punktu widzenia? Bo mnie na przyklad Twoj punkt widzenia ciekawil i dlatego wtedy o to zapytalam
Wiecie , ja np wiem, ze chce miec 2 dzieci w malym odstepie czasu, zeby naraz wychowac, a potem juz cieszyc sie wolnosciajednych moze dziwic, ze chce tak szybko, innych nie, bo sami tak chca
i niektorzy tez mnie pytaja "przestan, po co chcesz si epakowac w dzieci rok po roku, lepiej odpoczac" ale ja nie odbieram tego negatywnie, tylko mysle, ze po prostu te osoby sa ciekawe moich argumentow
wiecie to tak samo jak wchodze czasami na forum i czytam o matkach, ktore strasznie narzekaja i sa zmeczone wychowaniem dziecka, nie daja rady, sa slabe psychicznie, jednaczesnie mowiac, ze sa w 6 tyg ciazy i ze to bylo planowane. Oczywiscie, ze dzieci sa kochane i nic mi do tego, kto ma ile dzieci, nich kazdy ma tyle ile chcetylko zwyczajnie sie dziwie: nie daje rady z jednym a tu planowane drugie w drodze?
podobnie ma sie sprawa z kolezanka, ktora nie ma dzieci (czesto pyta ona mnie, po co mi dziecko i ja jej wtedy przedstawiam moje argumenty) tak samo jak ja pytam ja dlaczego nie chce miec w ogolewydaje mi sie , ze to zwykla ludzka ciekawosc
co innego ma sie sprawa jak mi ktos mowi, ze zrobilam dziecko dla 500+ to doslownie chuj mnie strzela. Albo jak ostatnio uslyszlalam od kolezanki, ze specjalnie zaszlam w ciaze zeby miec latwiej na studiach i zeby mi bylo latwiej napisac prace magisterska ... SERIO? ŁATWIEJ? hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:54
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:08
-
.
-
Natka trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i czekam na wieści.
Kuchcinka 1 miejsce w tym miesiącu należy do ciebie.
Witaj Dombrusia!!!
Ewelina co u ciebie? Kilka dni nie zaglądałaś do nas?
Martka szkoda ze @ nadeszła. Do lekarza się wybierasz?Natka2 lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualny
-
KateA92 wrote:Aha no teraz chyba zrozumialam o co Wam chodzi - czyli "nie panikuj bo źle nie jest, ale dmuchaj na zimne i nie wywołuj Wilka z lasu" ?
Jak zaczelyscie mnie tak uspokajać itd to ja raczej odebrałam to jako "weź nie wymyślaj, przecież wszystko jest ok i będzie ok także zachowuj się jak do tej pory" a tu jednak zalecacie większą ostrożność -
.
-
nick nieaktualny