X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Dombrusia tylko monitoring może potwierdzić owulacje jak długie masz cykle? Ostatnio Kuchcinka miała inseminacji i jechała na monitoring i też ja kul jajnik a okazało się ze jeszcze owu nie było więc różnie z tym może być mierzysz temp, gadasz sluz, testy owulacyjne ?

Od jutra zaczynam mierzyć temp tylko nie wiem czy już trochę nie za późno a dziś wieczorem koło 22 robię test owulacyjny też mi się właśnie wydaje że za szybko @ odeszła dopiero dwa dni temu a moje cykle to różnie 28,38,42 raz nawet ponad 60 także różnie z tym bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Dombrusia tylko monitoring może potwierdzić owulacje jak długie masz cykle? Ostatnio Kuchcinka miała inseminacji i jechała na monitoring i też ja kul jajnik a okazało się ze jeszcze owu nie było więc różnie z tym może być mierzysz temp, gadasz sluz, testy owulacyjne ?

Sluzu brak

• Katie31 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki mam pytanie jak myślicie byłam ostatnio na monitoringu i ginka powiedziała ze pęcherzyk pękł na pytanie kiedy odpowiedziała ze mógł pęknąć wczoraj albo przedwczoraj. Pęcherzyk wyglądał jak sflaczałą piłka :) jak ona nie potrafiła powiedzieć kiedy dokładnie to tak samo przed wizyta mógł pęknąć. Po wizycie kochałam się z mężem. Zastanawiam się czy jest szansa na zapłodnienie?

31 lat, 6 cykl starań
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia masz dość nieregularne cykle nie chcesz udać się do giną zeby Ci je trochę uregulować (wybacz moze wcześniej pisalas ale ostatnio mam urwanie głowy i staram się czytać na bieżąco ale mogło mi umknac). kiedyś czytałam przypade, ze kobieta miała owu zaraz po @ ale nie wiem na ile faktycznie to prawda. Ink@ smutne kurczę nawet ta metoda nie daje 100% a teraz musi 20 tyś uzbierać na kolejną próbę z tym, ze 8 tyś musi zapłacić za badanie zarodka. Nie dość ze tyle kasy i łzy bol i wszystko....

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie31 wrote:
    Cześć Dziewczynki mam pytanie jak myślicie byłam ostatnio na monitoringu i ginka powiedziała ze pęcherzyk pękł na pytanie kiedy odpowiedziała ze mógł pęknąć wczoraj albo przedwczoraj. Pęcherzyk wyglądał jak sflaczałą piłka :) jak ona nie potrafiła powiedzieć kiedy dokładnie to tak samo przed wizyta mógł pęknąć. Po wizycie kochałam się z mężem. Zastanawiam się czy jest szansa na zapłodnienie?
    Komórka jajowa żyje ok 24 godziny, więc jeśli pęcherzyk dopiero co pękł to jest szansa :)

Katie31 lubi tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Dombrusia masz dość nieregularne cykle nie chcesz udać się do giną zeby Ci je trochę uregulować (wybacz moze wcześniej pisalas ale ostatnio mam urwanie głowy i staram się czytać na bieżąco ale mogło mi umknac). kiedyś czytałam przypade, ze kobieta miała owu zaraz po @ ale nie wiem na ile faktycznie to prawda. Ink@ smutne kurczę nawet ta metoda nie daje 100% a teraz musi 20 tyś uzbierać na kolejną próbę z tym, ze 8 tyś musi zapłacić za badanie zarodka. Nie dość ze tyle kasy i łzy bol i wszystko....

Obeszlam wszystkich ginekologow w moim mieście stwierdzili że mam stresująca pracę nieregularny tryb życia oraz jestem szczupla ale nic konkretnego oprócz tego. Natomiast ginekolog do którego stale chodzę przepisał ovarin na regulacje cyklu i kazał brać Luteine od 18dc przez 7dni dopochwowo 2x dziennie. Natomiast jeżeli wtedy wyjdzie owulacja czy luteina jej nie zablokuje? Opinie na temat luteiny są podzielone. W przyszlym miesiącu zrobię badanie tarczycy bo nie daje mi to spokoju.....

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób badanie napewno nie zaszkodzi. Co do luteiny ja nie znam sie nie brałam nigdy, ale dziewczyny napewno coś więcej powiedzą na ten temat. Nie znam sie na lekach ale chyba są jakieś na uregulowanie cyklu

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Zrób badanie napewno nie zaszkodzi. Co do luteiny ja nie znam sie nie brałam nigdy, ale dziewczyny napewno coś więcej powiedzą na ten temat. Nie znam sie na lekach ale chyba są jakieś na uregulowanie cyklu

Duphaston i luteina że znanych mi leków jest na uregulowanie no zobaczymy tak czy siak tsh pasuje zrobić

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem musisz szukać dobrego giną to podstawa

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewcxyny,co dzialacie?
    My wlasnie siedzimy u tesciow...taka jestem najedzona.
    Jutro lece na badania,mam nadzieje ze mi sie uda.Za 8 dni @.Ale nie nastawiam sie na testowanie w tym miesiacu

Ink@ lubi tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:13

uwo93e3kugumthmw.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Martynka przykro mi bardzo z powodu dziadka :( Tusia Ty też masz tylko jeden jajowod drozny ? ja mam prawy drozny a coś czuję że z lewego mam owulacje bo w okresie owulacji czułam pobolewanie i wydaje mi się, ze nawet testu nie będę kupować coś czuję ze nie będzie łatwo zajsc w ciaze mi. U mnie dziś mielonczaki na obiad nawet mój mąż wszystko zrobił ją tylko kuchnię musiałam posprzątać masakra była ale nic obiad jest hi hi mój mąż na ludzi wychodzi pierwszy raz sam z siebie poszedł obiad robić święto lasu

Kochana ja mam tylko jeden i nie wiem czy jest drożny czy nie.
    Mam lewy usunięty przez ciaze pozamaciczna

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Kochana ja mam tylko jeden i nie wiem czy jest drożny czy nie.
    Mam lewy usunięty przez ciaze pozamaciczna

No ja mam lewy niedrozny podobno tak mam moze nawet od urodzenia, lekarz dwa razy próbował udroznic ale się nie udało. mi został też tylko prawy tylko boję się z lewej strony mam owulacje tylko ale zobaczymy jak będzie

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:06

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:13

uwo93e3kugumthmw.png
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie wiem co bierzesz ale wiesiolek moze wywolywa skurcze dla tego się ho bierze tylko do owulacji

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Jeżeli będziesz przyjmować luteine przed owulacja to będziesz mieć cykl bezowulacyjny dlatwgo warto choćby sprawdzać temperaturę i szyjkę żeby być pewnym czy owulacja juz była. Jeżeli owulacja wystąpiła to dwa dni później powinno zacząć się brać luteine bądź duphaston w zależności od zaleceń lekarza.

No właśnie jeżeli chodzi o tą szyjke to nie wiem jak się za to zabrać jak to poznać itd nigdy tego nie robiłam a jezeli chce iść na monitoring to jak mam się zarejestrować do gina tak jak normalnie na wizyte?

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No właśnie jeżeli chodzi o tą szyjke to nie wiem jak się za to zabrać jak to poznać itd nigdy tego nie robiłam a jezeli chce iść na monitoring to jak mam się zarejestrować do gina tak jak normalnie na wizyte?

Ja dzwoniłam i rejestrowałem się w okolicach owulacji i potem umawialam się z lekarzem kilka dni po owulacji zebh zobaczyć czy pecherzyk pękł

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:48

Effy lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ