Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEffy wrote:Haha ja też nie wiem jeszcze o co z tym chodzi
Popatrzyłam zaznaczyłam przewidywany termin @ bo wskazuje zły, nie poprowadzę wykresów narazie bo bym musiała mierzyć temp itp a obiecałam sobie ze pierwsze 3 cykle chociaż będę bez ciśnienia, wiem jak przy pierwszym dziecku mierzyłam temp badałam śluz itp trzeba miec stalowe nerwy bo każda porażkę złe znosiłam i straszne parcie miałam co miesiac, w zasadzie żyłam od @ do @
Same wiecie jaki to stres dlatego chce spróbować ba luzie, wiem ze od 3 cyklu juz i tak zacznę świrować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tusia_87 wrote:
Szyjkę łatwo się bada wsadzam palec i jej szukasz. U mnie to taki jakby pipek wystający ba ja bym porownala ja do czubka penisa! Możecie się śmiać
To cy jest twarda miekka czy średnia po miesiącu badania bedziesz umiała okreslic.
Jak jest taka nawet czasem z kuleczka na czubku to jest zamknięta
Jak czujesz dziureczke taka jak na penisie to jest średnia a jak jest otwarta to wtedy jest bardzo wysoko raczej jej nie sięgniesz i w cipce jest miękko bardzoprzynajmniej u mnie
Lepszego opisu nie można było napisaćMnie się to na pewno przyda
Ink@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Dombrusia ja osobiście robie testy owulacyjne i po tym jak wiem ze szyjka było wysoko ze jej nie czułam to dwa dni później jak wystąpi skok temperatury idę na USG i e gabinecie mowie ze chciałabym sprawdzić czy była owulacja no i tyle
Olalam te chodzenie co dwa dni itd bo to mnie nie interesuje interesuje mnie czy była owulacja czy nie a będzie to widać bo albo będzie płyn w jajniku (ciałko zolte) albo będzie przerosniety pecherzyk który zamienia się w coś tam
Szyjkę łatwo się bada wsadzam palec i jej szukasz. U mnie to taki jakby pipek wystający ba ja bym porownala ja do czubka penisa! Możecie się śmiać
To cy jest twarda miekka czy średnia po miesiącu badania bedziesz umiała okreslic.
Jak jest taka nawet czasem z kuleczka na czubku to jest zamknięta
Jak czujesz dziureczke taka jak na penisie to jest średnia a jak jest otwarta to wtedy jest bardzo wysoko raczej jej nie sięgniesz i w cipce jest miękko bardzoprzynajmniej u mnie
No właśnie za pół godziny robię test owulacyjny.bardzo obrazowo to opisalas hehe będę się kierować tymi wskazowkaminatomiast co do pomiaru to mogę użyć zwykłego rteciowego? Bo narazie tylko taki posiadam. A czy jak pójdę prywatnie do giną około 16dc to okresli on owu?
-
nick nieaktualny
-
Dombrusia tak, gin Ci powie czy byla juz owu czy bedzie👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Jasne rtęciowy jak dużo osób uważa najbardziej dokładny choć dłużej trzeba mierzyć temp.
Ja używam elektronicznego i sprawdzałam z rteciowym taki sam pomiar.
Jak robisz test owulacyjny pamiętaj żeby 2 h przez zrobieniem mniej pic. Bo jak siuski będą rozwodnione to i wynik może być negatywny
A ilu dniowe masz cykle? Ja bym poczekala do 20dc i poszła na USG bo 16dc możesz być jeszcze przed owulacja a 20dc juz taki pewniejszy będzie i wtedy powie czy była owulacja I z ktoeego jajnika
To ile mierzyć rteciowym? Przeważnie mierzyłam 5 minut i do ilu "strzepac" termometr zostawić na 36? Tylko się boję że 20dc może być za późno ale przytulać się postaram jak najczęściejdo 28dc a nóż że akurat zaskoczy. Staram się mało pić ale przy chorej krtani to trochę uciążliwe ale wytrzymam czego się nie robi dla owulki:-)
-
nick nieaktualny
-
Ja mierze min 10 min , tzn nawet nie patrzę w sumie na zegarek , raz usnęłam z termometrem w pipce i mierzyłas nawet 40 min hehe
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:45
-
Z.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:45
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Rozpalone dziewczyny z nas
Ink@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny trafiłam na YouTube na film o męskiej płodności
https://youtu.be/kFzP0tVxo_A
Dopiero zaczęłam oglądać, ale wyglada ciekawie , normy podane w filmie sa troche zawyżone ale oprócz tego myśle ze warto obejrzećAgnieszka93 lubi tę wiadomość
-
Dombrusia wrote:Pisałam wcześniej już o tej regulacji stąd ta luteina.Mam cały tydzień 12stki w pracy od 7 rano więc termometr ruszy o 4.40:-)
Acha to przepraszam nie zauważyłam
Co do luteiny to tylko uprzedze ze podczas jej brania możesz mieć wyższa temperaturę bo ona podwyzsza tempkę -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:46
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Acha to przepraszam nie zauważyłam
Co do luteiny to tylko uprzedze ze podczas jej brania możesz mieć wyższa temperaturę bo ona podwyzsza tempkę
Teraz nie biorę zobacze jaki będzie ten cykl test owu negatywny
Idę spać dziewczynki buziaczki :-* -
Kuchcinka wrote:Dziewczyny trafiłam na YouTube na film o męskiej płodności
https://youtu.be/kFzP0tVxo_A
Dopiero zaczęłam oglądać, ale wyglada ciekawie , normy podane w filmie sa troche zawyżone ale oprócz tego myśle ze warto obejrzećWojcinka lubi tę wiadomość