Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:Oooo jak pięknie;)
Mi Jagoda sie bardzo podoba. Jak pracowałam na studiach to była taka Jadwiga która nazywaliśmy Jagoda bardzo mądra, zaradna i ładna dziewczyna dlatego tak to imię mi sie pozytywnie kojarzy
O to dobrze ja też znam jedną Jagodę pozytywnie mi się kojarzy. Natomiast Antosia miałam w żłobku jak pracowałam szalaput ale super dziecko bardzo zywe -
nick nieaktualny
-
myszeczka89 wrote:A wiesz może, czy zablokowała Ci owulację?
A może ta tobiel powstała z niepeknietego pęcherzyka? Tez tak właśnie się zdarza ze pęcherzyk rośnie nie pęka i się otorbiela niestety. Wtedy cykl nie dość że bezowulacyjny to i z prezentem w postaci torbieli -
nick nieaktualny
-
Dombrusia wrote:Ja mam siostrzeńca Dominik nie dobry ......ale w pracy też mam Dominika i jest do rany przyłóż
Tez znam Dominików zakapiorow ale myślę że to nie jest kwestia imienia a raczej wychowania
Wiec tym się nie sugeruje w ogóleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 20:31
-
olciaa wrote:U mnie dokładnie tak było. Jestem książkowym przykładem. Nawet jak zobaczycie mój poprzedni wykres to taki beznadziejny, góry doliny w fazie lutealnej.
No właśnie bo to przede wszystkim z cykli bezowulacyjnych robią się torbiele. Ach no szkoda oby szybciutenko sie wchłonąl i żebyście mogli się starać dalej o maleństwo
Ja jestem ciekawa mojej jutrzenaszej temperaturyw sensie jaki skok będzie
-
Tusia_87 wrote:No właśnie bo to przede wszystkim z cykli bezowulacyjnych robią się torbiele. Ach no szkoda oby szybciutenko sie wchłonąl i żebyście mogli się starać dalej o maleństwo
Ja jestem ciekawa mojej jutrzenaszej temperaturyw sensie jaki skok będzie
Będzie duży i cudowny;) oby ostatni w tym rokukolejny we wrześniu 2017
-
A ja właśnie oglądam na tlc program "nietypowe ciaze"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:16
-
nick nieaktualny
-
olciaa wrote:Ooo dopiero teraz zauważyłam, ze u Ciebie tez torbiel. Dostałaś cos na nią? Ile to wchłanianie moze potrwać? Mi lekarz powiedział ze w następnym cyklu nie powinno byc po niej śladu. Odczuwasz ja jakoś?
Czy tylko na podstawie torbieli stwierdził, że nie masz owulacji i że marne na nią szanse? Dziwne, że nic nie dostałaś na wchłonięcie...ja bym się poczula zlekceważonaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 20:50
-
myszeczka89 wrote:Teraz na torbiel dostałam orgametril na 10 dni. Dziś ostatni dzien kiedy go biorę. 3 lata temu miałam torbiel 6 cm dostałam na nią duphaston i wchłonął się w jeden cykl. Podobno orgametril jest silniejszym lekiem, dlatego tym bardziej mam nadzieję, ze się wchłonie. Czasem przy stosunku go czułam, ale na pewno nie tak jak tego poprzedniego. Lekarka twierdzi, że mam tendencję do torbieli czynnościowych i się usrały lewego jajnika. Dodała, że prawdopodobnie ta torbiel w tym cyklu mi zablokowała owulację, ale, że od następnego mam się normalnie starać.
Czy tylko na podstawie torbieli stwierdził, że nie masz owulacji i że marne na nią szanse? Dziwne, że nic nie dostałaś na wchłonięcie...ja bym się poczula zlekceważona
To działa raczej tak ze w cyklu bezowulacyjnym pęcherzyk rośnie ale nie pęka i powstaje torbiel. Czyli nie torbiel blokuje owulacje a jest problem z pęknięciem4pecherzyka i taki przerosniety otorbiela się. Tak mi tłumaczył lekarz kiedyś. Nie wiem nie znam sięchyba że coś się zmieniło od tamtego czasu w ginekologii hihi
Najważniejsze żeby szybko się wchłonąl. Duzo kobiet nie wie ze ma torbiele i same się wchłaniają a przypadkiem zauważone na USG czasem lekarze dają leki a często pozostawiają to naturze do naturalnego wchłonięciamyszeczka89 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:16