X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:14

Viola999 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa gratuluje serdecznie :*

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Natka i co? I co? i Co?

Mów nam jak było:)

Ina kochanie ja przepraszam zem nie przyuważyła twojego wpisu.. kochanie pisz co wyszło z waszej rozmowy? Rozmawialiście?

podłączam się do pytanka Violi :-) jak tam na spotkaniu Natka?

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Natka i co? I co? i Co?

Mów nam jak było:)

Ina kochanie ja przepraszam zem nie przyuważyła twojego wpisu.. kochanie pisz co wyszło z waszej rozmowy? Rozmawialiście?
    popołudnie - oboje obrażeni, nadąsani...
    wieczorem - poważna rozmowa. Mąż mówi, że po prostu boi się co ten lekarz może u niego znaleźć.
    Ostatecznie skończyło się na tym, że wizyta w przyszłą środę i jeszcze hormony ma zrobić, żeby lekarzowi pokazać razem z wynikami nasienia...
    Ku pocieszeniu musiałam go zgwałcić, bo miałam wieczorem 36.2 więc może owulka :)

Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    No ona jakas stara wage i miare miala :/ ale co tam, mowila, ze jest ok haha dobrze, umowila mnie na usg w 12 t czyyyli 16.12.2016, wypytala o choroby o kolczyki w miejscach intymnych, to sie zdziwilam :d i o dzieci sie wypytala moje i meza, dala mi witaminki no i w tych witaminkach jest wit d, c i kwas foliowy. Kazala mi przestac brac sam kwas i wlasnie te witaminki do konca ciazy :) suuper nie musze kupowac :)

ooo no to fajno :-) i cieszę się, że wszystko ok :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim tempie to już niedługo dobijemy do 1000 strony :)

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wspaniała wiadomość. Rośnijcie zdrowo :)

Natka2 lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:08

Viola999, Martka10, Ink@, InBlue, Natka2 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Kuchcinka mam pytanie bo chce kupic mojemu witaminy fertilman tylko zastanawiam sie czy kupić te z plusem czy bez?
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:08

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Dziękuję za odpowiedź mam nadzieję ze nie będzie problemu z ich kupnem tzn ze będą dostępne w aptekach u nas ;)
    Zdecydowanie taniej wyjdzie jak zamówisz przez internet , jest na prawdę duża różnica

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka polecasz jakąś konkretną aptekę internetową?

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam stad : https://www.przedciaza.pl

Ale moze znajdziesz taniej jak poszukasz, nie wiem

InBlue lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jakie piękne dwie kreski!!! Gratulacje :-) ja dopiero wstałam po nocce całą noc mnie cmily jajniki raz lewy raz prawy ale tak delikatnie. Nawet nie mam kiedy zabrać się za dzidzie z mężem bo się mijamy :-( było tylko raz tak konkretnie i tyle :-( ehhh to chyba nie będzie mój miesiąc :-( no nic czas pokaże

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam tutaj
    https://www.aptekaolmed.pl/search.php?text=fertilman
    mieli fertilman, mace i witamine c 1000 wiec caly pakiet naraz wiec wysylka raz placona :)

InBlue, Wojcinka, myszeczka89 lubią tę wiadomość

rg50skjo5rku753a.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Porada dnia:
    Czy Twoje temperatury utrzymują się na podobnym poziomie przez cały cykl? Nawet w cyklach bezowulacyjnych temperatura rzadko utrzymuje się cały czas na tym samym poziomie. Dlatego też w większości przypadków za zupełnie płaskie temperatury odpowiedzialny jest termometr. Jeśli zatem zauważysz, że Twoja temperatura jest cały czas stała, zmień termometr, być może w tym tkwi problem. Jeśli mimo tego sytuacja się nie zmieni i Twoje temperatury nadal będą na tym samym (bądź podobnym) poziomie przez cały cykl, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.

Tak więc dla mnie jest to bardzo optymistyczne bo mam wahania temperstur które jak widać wcale nie są odchylkiem i są w normie

Tusia ja to samo dziś czytałam :)

Ona123 GRATULUJĘ <3 <3

Viola nie daj się ;)
    Ja też dziś wściekła tylko powód inny. Oddałam miesiąc temu córki tablet do naprawy na gwarancję ponieważ jest nowy i nie wchodzi karta sim.
    Dziś mi go oddali ponoć mam omamy i nic mu nie jest. Ich karty sim wchodziły.
    Zadzwoniłam do nich. Nie powiem miła nie byłam. A ona mi pizda mówi żebym ze swoją kartą przysłała bo może coś z kartą. Więc tłumaczę, że karty im nie wyślę bo to moja od telefonu i z niej korzystam. Pani stwierdziła, że przecież możemy sobie to wysyłać do skutku i nie ma problemu. Najlepsze jak go wlaczylam. Z działającego nowego tableta w tej chwili nic nie działa. Kurwa mac!!!! Czemu mam tak daleko do serwisu bo bym tam jutro pojechała :(
    Dziecko oczywiście załamane.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Dziewczyny, ktoras tu pisala wczoraj, ze interpretacja testow ovu jest trudna. Nie jest trudna, druga kreska musi byc taka sama lub viemniejsza od tej drugiej. Zadne rozmycia, zadne bladziuchny - na ulotce jest napisane wyraznie, ze wszystkie inne sa niewazne.
    To samo tyczy sie testow ciazowych - widac na pierwszy rzut oka, ze ten test jest niewazny, test nie zabarwil sie do konca, w ogole caly dziwnie wyglada. Test powinien byc czysty i przejrzysty z widoczna, moze slabo, ale widoczna druga kreska. Bez rozmyc, bez zabarwien, bez ukosnych kresek.
    Mam nadzieje Onaaa ze zaraz nam powtorzysz test i juz wyjdzie puekny z dwoma kreskami :-) czekam z niecierpliwoscia!!!
    Ps. Sorki ze tak troche tutaj nie tryskam entuzjazmem ale kiedys Agnieszka tez wstawila zdjecie dziwnego testu, gdzie bylo cos jakby druga kreska, a ciazy nie bylo, wiec ja czekam na normalny pozytywny test.
    Ja pisalam ze interpretacja testow owu jest trudna. Niby wiadomo jaki wynik jest pozytywny a jednak wiele dziewczyn ma problem z rozpoznaniwm czy kreska jest wystarczajaco ciemna.

Bardziej jednak chodzilo mi o obsluge testow, ze nie jest tak prosto. Np trzeba pamietac o tym, ze nie wolno nasikac zbyt wczesnie rano ani zbyt pozno wieczorem. Pamietac, ze nie wolno pic 2h wczesniej. Malo ktora wie, ze przy PCOS testy nie beda wychodzic rzetelnie. Tak na prawde wiele dziewczyn nawet nie wie, ze ma ta chorobe.
    No i w koncu pierwsze podejscie do owu moze sie nie udac i byc drugie, gdzie dopiero pecherzyk peknie, a co za tym idzie dwa pozytywne testy owu w odstepstwie kilku dni, co mialo miejsce u Taszy.
    Sporo tego jest, czesto dziewczyny o tym nie wiedza a potem pisza, ze testy klamia.

Co do ciazowych to sie z Toba zgadzam. Tez widzialam juz na forach wiele cieniow cienia a potem brak drugiej kreski. Dlatego nie ma co zbyt wczesnie testowac ani gratulowac niestety.

Wojcinka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Tusia ja to samo dziś czytałam :)

Ona123 GRATULUJĘ <3 <3

Viola nie daj się ;)
    Ja też dziś wściekła tylko powód inny. Oddałam miesiąc temu córki tablet do naprawy na gwarancję ponieważ jest nowy i nie wchodzi karta sim.
    Dziś mi go oddali ponoć mam omamy i nic mu nie jest. Ich karty sim wchodziły.
    Zadzwoniłam do nich. Nie powiem miła nie byłam. A ona mi pizda mówi żebym ze swoją kartą przysłała bo może coś z kartą. Więc tłumaczę, że karty im nie wyślę bo to moja od telefonu i z niej korzystam. Pani stwierdziła, że przecież możemy sobie to wysyłać do skutku i nie ma problemu. Najlepsze jak go wlaczylam. Z działającego nowego tableta w tej chwili nic nie działa. Kurwa mac!!!! Czemu mam tak daleko do serwisu bo bym tam jutro pojechała :(
    Dziecko oczywiście załamane.
    Zuza współczuję z tym tabletem i z reklamacjami. Niedawno składałam reklamację w jednej sieci tel. Mój brat dzwonił do mnie i rozmowa trwała niecałe 1,5 min a oni policzyli ponad godzinę i chcieli za tą rozmowę ponad 160 zł. Po krótkiej walce i zrzutach ekranu z tel. reklamacja zakończyła się sukcesem.

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ