X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:02

Lili91, Natka2, 19ina90 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
  • Veni Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja Ci taniej upiekę;p Już od roku nie kupuję pieczywa w sklepie, piekę sama zwykły chleb w maszynie do chleba i mam spokój.

Wojcinka, Ink@, Zuza33 lubią tę wiadomość

Veni
    Morfologia 1%, niedrożny jajowód
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:02

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veni dziękuję bardzo :)
    Niestety moje dziecko ma odruch wymiotny na wszystko pieczywo, nabiał, wędliny...

Piekę dużo sama ale akurat chleb żaden jej nie smakuje :(

Kuchcinka masz rację lepiej wszystko samemu zrobić bo mało tego, że drogo to jeszcze chemii w tym tyle że strach jeść.

Większość rzeczy siostra z Anglii mi przysyła bo i taniej i składy o wiele lepsze niż w PL ;)

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wreszcie odespałam ostatnie ranne pobudki :p za to w pracy posiedzę do 23...

Ja aktualnie tez jestem na diecie bez laktozy i glutenu, ale wszystko robie sama, te kupne produkty sa okropne.

Forumowiczka szkoda ze przyszła :( za to macie juz mocna grudniowa ekipę :) ja na listopad jeszcze nie chce narzekać zeby sir czasem na mnie nie obraził :P

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Jest prawie druga w nocy a ja niedawno dopiero od ojca wróciłam i was milion lat nadrabiałam :)

Powiem tak i przepraszam za słownictwo ale CHUJ Z BIEDRONKA! Nie wchodzę nikomu w życie ale nie róbcie tam na litość boska zakupów!!!
    Ludzie sie skarżą na zagraniczne firmy które blokują polski rynek a sami do tego ręce przykładają. Mój tata ma kilka sklepów spożywczych i właśnie mi powiedział ze przez setną biedronkę w okolicy musiał zamknąć pierwszy w życiu sklep w zeszłym meisiacu i kolejny pewnie zamknie za miesiąc. Jeszcze nigdy nie musial zamknąć żadnego sklepu a teraz nagle 2 traci. Ogólnie w całej branży spożywczej padają sklepy jeden po drugim na rzecz biedronek. Zbankrutowała juz Alma, nawet ten gigant Tesco zamyka sklepy. Ludzie wola gowniane jedzenie z bedry niż porządne produkty, dla mnie to jest niepojęte.
    W biedrze pieczywo to gowno z mieszanki piekarskiej gdzie wiecej chemii jak maki, kurczaki na sterydach, warzywa tak idealnie ładne ze aż człowiek sie zastanawia czy nie sa sztuczne. Zamiast iść do osiedlowego sklepu i wspierać lokalny biznes to ludzie ładują kasę w zagraniczną korpo pod piękna nazwa biedronka czy lidl a porem płaczą ze Polska to biedny kraj. Jak ma byc bogaty jak sami wypuszczamy pieniądze za granice. Ale i tak najbardziej mnie fascynuje to ze w takiej biedrze wybór żaden, produkty najgorszej możliwej jakości a ludzie i tak kochają robić tam zakupy bo myślą ze jest taniej. Jasne oszczędności kosztem zdrowia, czemu nie... Nawet wody porządnej w biedronce nie można kupić bo same niskomineralizowane maja w ofercie. Jedyne co trzeba im przyznać ze sa mistrzami marketingu, namówić 38mln kraj do zakupów w tak kiepskim sklepie z tak ubogim asortymentem to mistrzostwo najwyższej klasy.

Kuchcinka wcale się nie dziwie ludziom szczególnie starszym którzy robią zakupy w biedronkach zamiast osiedlowych sklepikach... biedronka moze i ma gowniane produkty gorszego sortu ale pomysł o ludziach którzy mają emeryturę która zanim rusza muszą przeliczyć 10 razy porozkladac na kupki żeby opłacić rachunki kupić leki i mieć na jedzenie.
    To nie jest wybór człowieka a to ze państwo do tego ludzi popycha a te wszystkie francuskie sklepy przez naszych polskich polityków ręce zacierają, wiec myślę że nie jest na miejscu obrażanie w zaden sposób ludzi robiących tam zakupy bo 80%to są emeryci/renciści i osoby bezrobotne a 20% ludzi to ich wybór i w sumie każdy może robić zakupy tam gdzie uwaza. Myślę że gdyby ludzie pracujący tyle lat dostawali odpowiednie wypłaty na starość które mogłyby zagwarantować godne życie to byłoby zupełnie inaczej. Takie czasy nastały.

InBlue lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Sprawa jest.
    Odebrałam wyniki hormonów - robione wczoraj czyli 17dc. Z bólów podbrzusza jakie dzisiaj ustąpiły wnioskuję, że byłam w fazie owulacyjnej, więc biorę pod uwagę widełki norm z tej fazy. Wszystko jest ok poza progesteronem. Powinien w czasie owulacji być między 0,48 a 1,72 a u mnie jest 2,46. Co myślicie?

Jest ok ważne aby nie byl za mały ;-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Kobietki.. ja trochę z innej beczki.. czy ktoś oprócz mnie kocha fotografować?? :-D
    Ink@ się ujawnia hah :-P

Ina@ ja nie lubię ale może to przez to że mój tato z siostrą (zarazili jeszcze moją córkę) nie rozstaja się z aparatem. Wstają skoro świt na wschód słońca, na zachód, na księżyc na mgłę i tak od kilku lat ;-)

Ink@ lubi tę wiadomość

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    a jak ze świeżością takiego chlebka?? w sensie jak długo może leżeć? :-)
    U mnie 3 dni czasem leży i spoko jest do zjedzenia:)
    Nic się z nim nie dzieje, nie pleśnieje jak ten ze sklepu:)
    Pozatym trzeba dobierac sobie przepisy, bo nad tym fakt trzeba popracować.. bo czasem jest np. za suchy itp.. ale jak zrobisz kilka to dojdziesz do perferkcji:)

Fakkjne to jest bo robię tam ciasto na pizze:), maślaną bułkę itp:)
    Nawet dzem próbowałam i jest ok:)

Ink@ lubi tę wiadomość

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    No to teraz pora na mnie i na moje przemyślenia..
    Ja już wiem, czemu się nie udało w tym msc:) ( to nie wina braku banana:), otóż cykl wydłużył mi się, więc owu nie przypadało zaraz po okresie i wykres mi źle wyliczył.. jak spojrzycie na mój wykres wychodzi ze ja miałam ovu 3 listopada a mojego mężulka już nie było w tym czasie.. A jak wam pisa lam ze wtedy miałam drobne skurcze i śluz i byłam przekonana ze to zagnieżdzenie co się okazało to jednak nie to:) więc oto zagadka rozwiązana... wszystko przez poprzedni okres bo był nieco krótszy...
    Zatem ja myslałam, że @ się spóżnia a ona przyszła idealnie w 28 dc.:) zatem wróciłam do normalnego trybu ( pendolino się skończyło:) teraz działam dalej;)

Dlatego trzeba regularnie współżyć bo każdy cykl może być inny a ze mężusia nie było to musisz teraz go przytulać mocno cały cykl :-)

Wojcinka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Padam.. normalnie ha ha ha ha jejku ja chyba jeszcze spię;)

Obudź się i udostępnij swój wykres!!!! '

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Veni dziękuję bardzo :)
    Niestety moje dziecko ma odruch wymiotny na wszystko pieczywo, nabiał, wędliny...

Piekę dużo sama ale akurat chleb żaden jej nie smakuje :(

Kuchcinka masz rację lepiej wszystko samemu zrobić bo mało tego, że drogo to jeszcze chemii w tym tyle że strach jeść.

Większość rzeczy siostra z Anglii mi przysyła bo i taniej i składy o wiele lepsze niż w PL ;)
    Zuza u nas w niemalże każdym sklepie są produkty bezglutenowe. Czasami kupujemy coś z mężem, bardzo smaczne tutaj mają i tylko kilka centów droższe od pozostałych. Widziałam ceny w Polsce, w stosunku do pensji to jakaś masakra

Zuza33 lubi tę wiadomość

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Kobietki.. ja trochę z innej beczki.. czy ktoś oprócz mnie kocha fotografować?? :-D
    Ink@ się ujawnia hah :-P

Ink@ ja widziałam na fb u Ciebie ze i konkurs chyba oglosilas?
    Fajna sprawa forografia ja lubię robić zdjęcia czasem wyjdzie nawet ładne ale daleko mi do fotografii szaleje tylko aparatem z telefonu ;-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:14

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Dokładnie Tusia dokładnie biorę Twoje słowa na bary i biere się za mojego barana:)
    Bierz się bierz :-)
    Ja wczoraj chodziłam z chcica a na wieczór po prostu padlam mężusia mojego kochanego zostawiłam rozochoconego musze dziś mu wynagrodzić hihi.
    Ale chyba ta impreza mnie zmęczyla nie wiem kiedy zasnęłam :-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Bierz się bierz :-)
    Ja wczoraj chodziłam z chcica a na wieczór po prostu padlam mężusia mojego kochanego zostawiłam rozochoconego musze dziś mu wynagrodzić hihi.
    Ale chyba ta impreza mnie zmęczyla nie wiem kiedy zasnęłam :-)

no i ja tak miałam, a płodne mam eh :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miśki !
    Od wczoraj mam ubaw po pachy z męża. Wczoraj nie poszedł do firmy, bo jak się okazało całą noc ślęczał nad kompem...
    Dre się na niego pół nocy, że ma iść spać, bo ileż można, ale on oczywiście swoje.
    Rano wstaje. Śniadanie uszykowane. I to nie takie jakieś zwykłe. Normalnie full wypas zdrowa, ekologiczna żywność. Na małym talerzyku ułożone tabletki.
    Pytam co to. A on, że w nocy do całodobowej apteki pojechał i mi kupił "wieśka" (wiesiołek kuźwa :D) i magnez i że on już wszystko wie. I wyciąga mi kajecik naszej córki z kucykami kuźwa pony, bo po ciemku nie mógł znaleźć zeszytu a bał się że nas obudzi i mi pokazuje swoje bohomazy z których za cholere nic nie rozumiem...
    I się zaczęło...
    "Ty już nie musisz się o nic martwić. Ja sobie szybkie przeszkolenie ginekologiczne zrobiłem i wszystko wiem."
    Naczytał się jak badać szyjkę i mi paluchy teraz codziennie będzie wkładał, bo on wie, bo widział na filmiku i na zdjęciach i już po prostu wie i nie ma dyskusji.
    Kupił 5 zgrzewek wody mineralnej dla dzieci. I mam wypijać 3 litry dziennie. I chodzi za mną z tymi kucykami i notuje każdą wypita szklankę, każdą tabletkę a nawet kiedy idę się wysiusiać, żeby wiedzieć kiedy po owu pojawi się częstomocz...
    Budzik sobie nastawił dziś rano i mi będzie temperaturę badał. Mówie mu żeby spadał, że przecież mam okres. Ale on jest już wielki Pan ginekolog... CAŁY CYKL TRZEBA BADAĆ i nie przetłumaczysz..
    O matko i wszystko przez to, że powiedziałam mu że za mało się stara.
    Już mi zapowiedział, że mam go informować kiedy będę miała ochotę na seks, bo on MUSI kawę przed wypić. Rozumiecie?
    -Kochanie mam ochotę
    -Czekaj najpierw kawa
    Joba z nim dostanę.

Ink@, anq05, Martka10, Zuza33, Agnieszka93, Lili91, myszeczka89, 19ina90, Wojcinka, kania901, Bluebell1984, Forumkowiczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Matko bosko w końcu was nadrobiłam!
    Po pierwsze Forumowiczka, kończ tę wstrętną @ i czas na staranka, żebyście mieli grudniowy prezent.
    Po drugie jak mieszkałam w Polsce baaardzo często robiliśmy z mężem zakupy w Biedrze, bo na inne nas nie było stać, jak mieliśmy trochę więcej kasy, to staraliśmy się iść do rzeżnika czy coś, ale to rzadko i zaznaczę, że oboje pracowaliśmy i mieliśmy dobre pensje. No cóż Polska. Jak mieszkałam z rodzicami zawsze, ale to zawsze robilam zakupy u rzeżnika, świeży twaróg, jajka od gospodarza itd. A teraz nam na szczęście już niczego nie brakuje i w życiu nie wrócę do PL -.-
    Po trzecie Viola już Ci pisałam, że teraz ma być seks co dwa dni przez cały cykl!
    Po czwarte jest mi tak niedobrze, że już sama nie wiem co robić, jem na siłe i nic nie pomaga.
    Po piąte 30v282h.jpg :)

ajajaj piękny brzusioo Natka <3 :-D

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:59

Natka2 lubi tę wiadomość

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ