X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Dziewczyny Invimed jest jakiś nieogarniety, badanie nasienia było w poniedziałek i nadal nie ma wyników :O nie rozumiem tego, przecież nasienie bada sie OD RAZU po oddaniu, potrzebują aż 3 dni zeby przelać to na papier co wiedza juz od poniedziałku? Serio? >.<
    Ja myślę że wszystkie ile ich tam jest od poniedziałku siedzą i liczą te plemniki, tyle ich się natworzyło od Twoich suplementów :D

Wojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał malutko wiec dlatego miałam wyniki tego samego dnia :D

rg50skjo5rku753a.png
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w ten brzydki poranek buuu Martynka to tylko sen glupi i nic nie znaczy moze snilo Ci sie tak bo tu duzo dziewczyn na grudzien czeka na testowanie a Ty nam kibicujesz i wciaga Cie to wiec razem z nami sie wczuwasz :) Twoja dzidza jest zdrowa i pieknie rosnie :) oj kolejna kobitka dostala @ ten lustopad naprawde slaby. Ja tez juz na grudzien czekam chociaz jeszcze w listopadzie owu ma byc ale nic i tak pewnie z tego. A co do sklepow to tez wazna jest cenadla mnie ale i jakos wiec staram sie jakos po srodku zeby bylo a ceny czasami za ten sam produkt sa kosmiczne ale czasami jak mam doliczyc koszty paliwa to tez sie liczy.

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:05

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Ja myślę że wszystkie ile ich tam jest od poniedziałku siedzą i liczą te plemniki, tyle ich się natworzyło od Twoich suplementów :D
    Hahaha oj tak to by akurat było zbyt piękne aby było prawdziwe ;) :D no zżera mnie ciekawość wiec mogliby sie wreszcie ruszyć :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:42

uwo93e3kugumthmw.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dyskusja trwa nadal. U mnie w małżeństwie jest tak. Jak jadę na zakupy z mężem - nie tylko spożywcze ale np do galerii na ciuszki to mąż: "kup sobie, ladnie wyglądasz - ja patrze na cene, on nie, bo zawsze uważa, że warto zapłacić więcej. Mi z kolei szkoda kupić sobie, a np na prezent komuś już mi nie szkoda :D Dziwny mam mózg :D

Ink@, Martka10 lubią tę wiadomość

rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Ja też miałam go ciut wyżej, ale po owulacji badałam. Martwić się trzeba, jeśli jest go za mało. W końcu od owulacji jego poziom wzrasta, co widać po Twoich wynikach :)
    Tylko po moim wykresie nic nie widac :D

rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Witam dziewczyny w ten brzydki poranek buuu Martynka to tylko sen glupi i nic nie znaczy moze snilo Ci sie tak bo tu duzo dziewczyn na grudzien czeka na testowanie a Ty nam kibicujesz i wciaga Cie to wiec razem z nami sie wczuwasz :) Twoja dzidza jest zdrowa i pieknie rosnie :) oj kolejna kobitka dostala @ ten lustopad naprawde slaby. Ja tez juz na grudzien czekam chociaz jeszcze w listopadzie owu ma byc ale nic i tak pewnie z tego. A co do sklepow to tez wazna jest cenadla mnie ale i jakos wiec staram sie jakos po srodku zeby bylo a ceny czasami za ten sam produkt sa kosmiczne ale czasami jak mam doliczyc koszty paliwa to tez sie liczy.
    Chyba tak, chyba dlatego mi sie udzielilo, bo teraz tyle na grudzien testujacych, ze chyba chcialam dolaczyc haha :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:05

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka znam ból otwierania dużych sklepów. U nas jest tylko biedronka i od kiedy ją otworzyli dochody spadły trzykrotnie. Kurde przyznam wam się, że ja nie patrzę na ceny, idę gdzie bliżej bo przekonanie mam takie, że jedno kupie taniej to drugie droższe będzie.

Viola jak będziesz piła zioła to pamiętaj, że Ojciec Sroka doradza żeby robić dzieci od 2 do 5 rano i musisz mieć na łożu skórę z Barana :-)

Ina nic a nic nie znam się na wynikach :(

Kuchcinka może oni plemniorów połapać nie mogą tyle ich jest :)

U mnie dziś rano ovu wyznaczył owulację.Kurwa cieszyłam się jak bym conajmniej w ciążę zaszła :)

Ink@, 19ina90, Bluebell1984, Veni, InBlue, Natka2 lubią tę wiadomość

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ziol ojca sroki tp ja pilam jakies kilka miesiecy temu ipowiem Wam ze zastanawam sie czytonie te ziola spowodowaly u mnie te torbiele. Jakis czas temu czesto mialam monitoring i gin nic nie widzial co prawda gin mogl nie widziec roznie bywa ale ostatnio zaczelam sie zastanawiac nad tymi ziolami. A ja kupowalam na allegro

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:59

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:42

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    A ja musze koniecznie pochwalic sie jednym zakupem skoro juz mowimy o tym, ze roznica w cenie to pare groszy. Kupilam z mezem jakis rok temu bardzo porzadna suszarke do ubran taka wiecie stojaca w domu, za 80 zl firmy Vileda. Na poczatku pomyslalam sobie, ze 80 zl to duzo, ale identyczna suszarka u mnie w sklepie gospodarstwa domowego uwaga ..220zl! Przysiegam nie klamie! Taka sama cena suszarki w carrefourze. Nawet nie wiecie w jakim bylam szoku, ze udalo mi sie ja kupic za 80 zl. To jest na 100% ta sama suszarka.
    Wiem, ze zaraz ktos powie, ze to pewnie podroba czy cos. Ale spojrzcie na zakupy internetowe. W smyku lalka dla dzicka 350 zl z akcesoriami, szukalam jakis tydzien temu. Nie kupilam. Identyczna zakupiona w sklepie internetowym jest 170zl. Nie chce nikomu narzucac zdanie ani nic, ale ja po prostu nie lubie przeplacac. Jesli takie samo ptasie mleczko u mnie jest za 18 zl a w biedronce za 12 to nie rozumiem, czemu mialabym przeplacac. No, ale wiadomo, zwolennicy i przeciwnicy beda wszedzie :-) ja moge sie pochwalic spora iloscia rzeczy w biedronce po naprawde zajebistej cenie, ale rozumiem, ze ktos woli robic zakupy w w innym sklepie :-)
    Martynka mamy podobne podejście do wydawania pieniędzy, też nie lubię przepłacać. Tutaj często korzystam ze sklepów internetowych. Po 1 mają często promocje i dostawę w gratisie, po 2 nie tracę dnia na bieganie po sklepach i szukanie okazji cenowych. Zresztą Holendrzy do dzisiaj biegają po sklepach szukając przecen, dla nich to coś naturalnego, a już w ogóle uwielbiam promocje 1+1 gratis ( w ten sposób ostatnio zamiast 60€ w drogerii wydalam tylko połowę). Nie oszukujmy się większość ludzi kupuje oszczędnie, w sklepach drożyzna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczka :(, w grudniu sie uda, głowa do góry

Ewelina2605 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    No to teraz pora na mnie i na moje przemyślenia..
    Ja już wiem, czemu się nie udało w tym msc:) ( to nie wina braku banana:), otóż cykl wydłużył mi się, więc owu nie przypadało zaraz po okresie i wykres mi źle wyliczył.. jak spojrzycie na mój wykres wychodzi ze ja miałam ovu 3 listopada a mojego mężulka już nie było w tym czasie.. A jak wam pisa lam ze wtedy miałam drobne skurcze i śluz i byłam przekonana ze to zagnieżdzenie co się okazało to jednak nie to:) więc oto zagadka rozwiązana... wszystko przez poprzedni okres bo był nieco krótszy...
    Zatem ja myslałam, że @ się spóżnia a ona przyszła idealnie w 28 dc.:) zatem wróciłam do normalnego trybu ( pendolino się skończyło:) teraz działam dalej;)

Viola czytaj ze zrozumieniem....
    To nie o skórę z banana tylko o skórę z BARANA chodziło :)

Viola999, Natka2 lubią tę wiadomość

• Veni Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skóra z barana mnie powaliła:) Aż przeczytałam to głośno w pracy i wszyscy padli;p
    Po czym wymownie spojrzeli na moją szklanę z ziołami Ojca Klimuszko:)
    Ten dzień musi być udany:)

Viola999, Ink@ lubią tę wiadomość

Veni
    Morfologia 1%, niedrożny jajowód
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jeśli chodzi o zdrowe jedzenie.
    Moja córka ma Celiakie i jest na diecie bezglutenowej.
    Kiedyś w Almie kupiłam jej parówki bezglutenowe które kosztowały 19zł za 5 parówek. Wstrętne były takie ze nikt ich jeść nie chciał nawet pies :)

Pieczywo bezglutenowe jest Wstrętne i sama chemia tam jest (wcześniej uwielbiała i bułeczki i chlebek). Znalazłam w internecie piekarnie biopiekarz która piecze zdrowe i ponoć pyszne chleby.
    Zamówiłam jeden na sprobowanie ale uwaga za jeden chlebek którego później wam wstawię zdjęcie zapłaciłam 42 zł. :(

W szoku jestem. Za taką cenę to powinien być pyszny :)

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ