SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Tasza zamawiam opłatek w internecie i go kładę. Uwielbiam piec i gotować ale jak nie mam czasu to zamawiam takie coś i szybko jest :)

Na początku też nie bardzo mi wychodziły te wstażkowe ozdoby ale praktyka czyni mistrza :)

Dzięki - zaraz przeglądam net pod kątem tym opłatków tortowych. Masz naprawdę dziewczyno zdolne ręce.Ja w bólach rodzę takie rzeczy. W tym roku usiłuję opanować haft krzyżykowy. I bomki z decoupage. Mam blisko hurtownię więc korzystam. Zrobione ma już 3 większe pod lampy do zawieszenia. Przyszła mi tez zamówiona na początku roku stajenka bożonarodzeniowa z gliny wypalanej w pracowni ceramicznej.Musze się czymś pocieszać po tych nieudanych staraniach.

Zuza33 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Sikałam Kochana wczoraj i dziś i dupa z tego :(
    Oczywiście ryczałam od rana. Mąż mnie pocieszył i obiecał, że zrobi mi prezent na Święta więc trzymam go za słowo ;)
    Przykro mi jak cholera i muszę się pozbierać kolejny raz. Chyba się dziś napije co robię bardzo rzadko :)
    Zuza tulę, przykro mi, ze się nie udało, widać dzidzia chce zrobić niespodziankę pod choinkę

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Wg tutejszej listy należy kupić 3x2 zestawy ubrań w rozmiarach 52,56 i 62. Kobiety po porodzie naturalnym, jeśli jest wszystko ok, wychodzą do domu w ciągu 2-4 godzin, a po cc do 24 godzin, wiec na dodatkowe zakupy nie ma czasu.
    Również mam sprawdzone sklepy internetowe i w nich kupuję :) Ogólnie nie lubie zakupów zwłaszcza jak mam kupić sobie coś do ubrania to jestem chora

I dobrze. Ja po cc siedziałam do 5 doby i do dziś nie wiem po co skoro dobrze się czułam.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Ja teraz mam zajawkę na wikline papierową tatuś przyniósł mi mnóstwo gazet mąż już się wścieka a ja mówię że jak zajdę w ciążę to będę mieć jakieś zajęcie:-)

Też uwielbiam. Zawsze na Wielkanoc wianki z tego robię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    I dobrze. Ja po cc siedziałam do 5 doby i do dziś nie wiem po co skoro dobrze się czułam.
    Tasza, ja po cc wyszłam po 48 godzinach, dodam, ze rodziłam w Szczecinie :) Szybciej człowiek dochodzi do zdrowia w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Martka- O kurcze! To strasznie szybko! Tu 3 dni po SN i 5 po CC. A Oskar jeszcze nałykał sie wód płodowych i go przytrulo, dostał antybiotyk wiec i tak siedzielismy 5 dni mimo ze poród był SN. No i wczesniej na patologii 6 dni :/ bo byłam po terminie. Koszmar... Mam nadzieje ze tym razem zacznie sie w domu, pojadę urodzić i wracam ;)
    Również byliśmy zdziwieni tym tempem :) Po sn wypuszczali na 3 dzień po cc, jeśli nic się nie działo i dziecko nie miało żółtaczki po 48 godz., po pobraniu krwi z pięty do badania :)

• olciaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:00

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Zuza ale piękności;)

Znalazłam choinkę ;) juz mężowi napisałam by kupił ;) ;)

http://allegro.pl/diamentowa-choinka-sztuczna-choinki-szyszki-220-cm-i6534542309.html

Jak szlam do cukierni, to widziałam ładne nie wysokie żywe ale nie wiem czy by mi przetrwała zbyt długo.

Piękna choineczka taka pełna. Nie wygląda jak sztuczna :)

olciaa lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Tasza, ja po cc wyszłam po 48 godzinach, dodam, ze rodziłam w Szczecinie :) Szybciej człowiek dochodzi do zdrowia w domu :)

Martka - ja nie dość, ze w pierwszej dobie na nogach bo szybko stawiali Nas po znieczuleniu to i tak nie wypuścili żadnej z nas po cc szybciej niż popołudniu w 5 dobie. Męża nie wpuścili na oddział do mnie bo stwierdzili, ze mieli na stanie 19 noworodków i nie było możliwości odwiedzin w ramach wzięcia dziecka na ręce. Jak zrobiła o to sprawę to mi powiedzieli, że to nie klinika prywatna. Wyszłam wściekła stamtąd.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Zuza ale piękności;)

http://allegro.pl/diamentowa-choinka-sztuczna-choinki-szyszki-220-cm-i6534542309.html

Jak szlam do cukierni, to widziałam ładne nie wysokie żywe ale nie wiem czy by mi przetrwała zbyt długo.

Ja mam co roku żywą choinkę. W donicy. Podlewam i wytrzymuje mi naprawdę długo.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Zuza ale piękności;)

mamy podobną :) http://www.kerstboom.nl/empress-spruce-frosted-met-dennenappels-sku198

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Martka - ja nie dość, ze w pierwszej dobie na nogach bo szybko stawiali Nas po znieczuleniu to i tak nie wypuścili żadnej z nas po cc szybciej niż popołudniu w 5 dobie. Męża nie wpuścili na oddział do mnie bo stwierdzili, ze mieli na stanie 19 noworodków i nie było możliwości odwiedzin w ramach wzięcia dziecka na ręce. Jak zrobiła o to sprawę to mi powiedzieli, że to nie klinika prywatna. Wyszłam wściekła stamtąd.
    Tasza u nas było zupełnie inaczej. Sale 2 osobowe, mąż był ze mną od momentu przywiezienia mnie na sale po cc i mógł być całe dnie. Po synka sam chodził na oddział noworodkowy i zabierał go do nas. Nie musieliśmy nic płacić. Były sale prywatne gdzie dziecko miało normalne łóżeczko a osoba towarzysząca mogła być całą dobę, ale nam szkoda było kasy - 200 zł za dobe.

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Tasza u nas było zupełnie inaczej. Sale 2 osobowe, mąż był ze mną od momentu przywiezienia mnie na sale po cc i mógł być całe dnie. Po synka sam chodził na oddział noworodkowy i zabierał go do nas. Nie musieliśmy nic płacić. Były sale prywatne gdzie dziecko miało normalne łóżeczko a osoba towarzysząca mogła być całą dobę, ale nam szkoda było kasy - 200 zł za dobe.

Boże - Martka - ty zdajesz sobie sprawę jakiego luksusu doświadczyłaś? Nam dane nie było.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to w ogóle był odlot - te bardziej krzyczące dzieci - na jedną salę żeby nie budziły pozostałych. Cyrk jakiś.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Boże - Martka - ty zdajesz sobie sprawę jakiego luksusu doświadczyłaś? Nam dane nie było.
    Teraz już wiem :) Dodam iż było to na starym oddziale, nowy otwarto miesiąc później - tam dopiero są luksusy :)

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Teraz już wiem :) Dodam iż było to na starym oddziale, nowy otwarto miesiąc później - tam dopiero są luksusy :)
    Fajnie wiedzieć jak Śląsk kuluje w porównaniu do innych regionów. Mam nadzieje, ze wyrównali już po tylu latach. A gdybyś widziała jak kapały położne noworodki to zapłakałabyś się od samego widoku. Kładły je na ręce (tyłek od strony dłoni, główka w zgięciu łokcia) i pod kran. Ekspres w pielęgnacji. Dziecko rozwrzeszczane, bo kto chce żeby go tak wsadzono pod bieżącą wodę.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Też uwielbiam. Zawsze na Wielkanoc wianki z tego robię :)

Ja się wzięłam za koszyczek wyszedł ale nie mam bejcy muszę kupić do utrwalenia

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ