SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Faktycznie masz wzorowy wykres. A jak szyjka? Moja całą drugą fazę miekka i otwarta :D dziwaczny mam ten cykl.
    Piersi nadal bolą?

Szyjka miękka .

Wracamy właśnie od wujka za tydzień cd i tak w ciagu dwóch dni przytulimy z 500zl przyda się :-)
    Mowie Wam masakra domek - posprzątala smycze dziś tylko jeden pokój na błysk plus wymyślam 9 okien i wyprane i powieszone wszystkie firanki.
    Dawno tyle się nie nasprzatalam.

Wracając do mojego samopoczucia od godziny zowu mnie mdli niedobrze mi jest :-(

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza gdzieś pisała ale nie mogę znaleźć o łapaniu dzieci w szpitalu przez pielęgniarki. Ja tam je rozumiem wyobraźcie sobie 3 czy 4 pielęgniarki na cały oddział i muszą pójść. I wykąpać każdego malucha z cesarski tu nie ma czasu na pieszczeniw się z dziećmi krzywda im się nie dzieje ;-)
    Moje akurat nie płakały przy tych kapielach a 3 minuty i dziecko czyste i do cyca i spokój :-) tak się robi wszędzie :-*

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:03

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Tasza gdzieś pisała ale nie mogę znaleźć o łapaniu dzieci w szpitalu przez pielęgniarki. Ja tam je rozumiem wyobraźcie sobie 3 czy 4 pielęgniarki na cały oddział i muszą pójść. I wykąpać każdego malucha z cesarski tu nie ma czasu na pieszczeniw się z dziećmi krzywda im się nie dzieje ;-)
    Moje akurat nie płakały przy tych kapielach a 3 minuty i dziecko czyste i do cyca i spokój :-) tak się robi wszędzie :-*

Tusia - chciałyśmy same. Miałyśmy czas. Poprosiłyśmy kilkakrotnie. Zwłaszcza, że w innych rzeczach pomóc nie chciały Nam Panie. Moje dziecko po 5 dniach takich kąpieli z zalewaniem oczu, głowy, mydleniem na czas - przez kolejne 2 tyg wrzeszczał jak tylko słyszał szum wody. Potem płakał podczas całej kąpieli. Ja bym nie chciała żebym ktoś mi tak robił. Naprawdę. Dziecko 9 ms pływa bezpiecznie i miło w wodach płodowych, ma nie być niczym denerwowane, podrażniane, a tu taki rytuał na siłę.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są szpitale i odziały gdzie tak się nie robi, a matka może jeśli wyraża taką chęć - sama od drugiej doby zajmować się w całości noworodkiem. Moje dziecko było dodatkowo kolkowe. Zanosiło się od płaczu. Dodatkowo podrażniane nie było potem gładkie w obsłudze, z czego karmienie uspakajało je o tyle, ze było najedzone bo chwile potem zaczynał się szał kolkowy, który najfajniejszy był po takiej kąpieli. Nie uważam, żeby nie działo mu się źle. Jak już będę w podeszłym wieku i być może niezdolna do własnej samoobsługi to wolałabym żeby nie fundowała mi żadna pielęgniarka takiej pielęgnacji.Jeśli nie będzie jej czas pozwalał to poproszę, co drugi dzień kąpiel, a normalnie obmycie z zachowaniem szacunku dla moich oporów przed takim szaleństwem. Szczerze i z serca.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza rozumiem myślałam że to bardziej w sensie ze tak strasznie wyglądało. Moje dzieci akurat nie płakały przy tym pielęgniarki robily to szybko ale z wyczuciem i mało dzieci płakało. Później sama od 2 doby kapalam dzieci a byłam po cc i nam nie bronili może akurat trafiłaś na wredna kadre

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Tusia nie moge sie doczekać Twojego testowania :D

Ja też bo się nakręcam jak wróciłam i zobaczyłam ile mam wpisów od pod wykresem to się naczytac nie mogłam :-)

Ink@, InBlue, anq05 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza dobrze rozumiem, Ty masz juz 1 dziecko ? Problem jest z zajściem ponownie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 19:29

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Tasza rozumiem myślałam że to bardziej w sensie ze tak strasznie wyglądało. Moje dzieci akurat nie płakały przy tym pielęgniarki robily to szybko ale z wyczuciem i mało dzieci płakało. Później sama od 2 doby kapalam dzieci a byłam po cc i nam nie bronili może akurat trafiłaś na wredna kadre
    Po 48 godz. sama kąpałam malucha, ale już w domu :)Mój za to płakał jak kończyła się kąpiel, gdyby mógł godzinami by leżał w wodzie :)

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Po 48 godz. sama kąpałam malucha, ale już w domu :)Mój za to płakał jak kończyła się kąpiel, gdyby mógł godzinami by leżał w wodzie :)

Ja tak samo ale jeszcze w szpitalu ale pielęgniarki pytał czy wykąpać.

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    U nas w szpitalu położne kapią dzieci, nie można samemu. Mój synek okropnie krzyczał przy kąpieli w domu na początku wiec nie chce wiedzieć jak to robiły. Poza tym córka tej dziewczyny która ze mną leżała w sali była jak aniołek, cały dzień i cała noc nie płakała ani nic, nagle jak nam dzieci z kapania rano przywiozły to mała krzyczała i krzyczała, nie wiadomo o co chodziło. Potem dzieci na badania jakieś wzięli, przywieźli i powiedzieli ze mała ma złamany obojczyk i ze na pewno przy porodzie pękł. Co za kit?! Dziecko po porodzie było spokojne a po kąpieli na drugi dzień zaczęło tak płakać wiec kiedy ten obojczyk był złamany? Nie wiem komu oni chcieli wcisnąć kit.

To są jakieś jaja normalnie !!! 0_0

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:20

InBlue, Ink@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej ja juz w domku :-) zadnego ataku nie bylo, nic nie spadlo ani sie nie zepsulo takze zyje :-)

U mnie choinke ubiera sie ok 21 grudnia, zazwyczaj w moje urodziny :-)

Co do kapieli noworodkow to napewno krzywdy polozne nie zrobia :-) wiadomo, ze roznie mozna trafic, no ale tez nie ma co oczekiwac w takim panstwowym szpitalu :-)
    Ja juz sobie znalazlam szpital s ktorym bede rodzic, jest tam sala rodzinna dla ciezarnej, ze moze rodzic z mezem ZA DARMO, sa pilki i duza wanna :-) i wlasna lazienka. A potem sa sale dwu osobowe i na szczescie mozna normalnie przychodzic w odwiedziny na sale :-) zreszta tam sie lezy tylko dwa dni po porodzie naturalnym wiec mi obojetnie :-)

A dzis na Andrzejki w planach duzo seksu i duzo spania :-)

I ile kosztuje doba w takim szpitalu?

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny do andrzejek to jeszcze kilka dni :-P

Martynka ja w sali gdzie leżałam była duża umywalka w której właśnie kapalo się dzieci i na oczach rodziców.

Anq to straszne co napisałaś widocznie musiała uszkodzić albo dziecko się wyslizgnelo i lapala masakra

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    I ile kosztuje doba w takim szpitalu?
    To szpital panstwowy, nic nie kosztuje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    To szpital panstwowy, nic nie kosztuje :-)

Gdzie to w jakim mieście takie super warunki:-)?

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ