X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Faktycznie masz wzorowy wykres. A jak szyjka? Moja całą drugą fazę miekka i otwarta :D dziwaczny mam ten cykl.
    Piersi nadal bolą?

Szyjka miękka .

Wracamy właśnie od wujka za tydzień cd i tak w ciagu dwóch dni przytulimy z 500zl przyda się :-)
    Mowie Wam masakra domek - posprzątala smycze dziś tylko jeden pokój na błysk plus wymyślam 9 okien i wyprane i powieszone wszystkie firanki.
    Dawno tyle się nie nasprzatalam.

Wracając do mojego samopoczucia od godziny zowu mnie mdli niedobrze mi jest :-(

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza gdzieś pisała ale nie mogę znaleźć o łapaniu dzieci w szpitalu przez pielęgniarki. Ja tam je rozumiem wyobraźcie sobie 3 czy 4 pielęgniarki na cały oddział i muszą pójść. I wykąpać każdego malucha z cesarski tu nie ma czasu na pieszczeniw się z dziećmi krzywda im się nie dzieje ;-)
    Moje akurat nie płakały przy tych kapielach a 3 minuty i dziecko czyste i do cyca i spokój :-) tak się robi wszędzie :-*

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:03

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Tasza gdzieś pisała ale nie mogę znaleźć o łapaniu dzieci w szpitalu przez pielęgniarki. Ja tam je rozumiem wyobraźcie sobie 3 czy 4 pielęgniarki na cały oddział i muszą pójść. I wykąpać każdego malucha z cesarski tu nie ma czasu na pieszczeniw się z dziećmi krzywda im się nie dzieje ;-)
    Moje akurat nie płakały przy tych kapielach a 3 minuty i dziecko czyste i do cyca i spokój :-) tak się robi wszędzie :-*

Tusia - chciałyśmy same. Miałyśmy czas. Poprosiłyśmy kilkakrotnie. Zwłaszcza, że w innych rzeczach pomóc nie chciały Nam Panie. Moje dziecko po 5 dniach takich kąpieli z zalewaniem oczu, głowy, mydleniem na czas - przez kolejne 2 tyg wrzeszczał jak tylko słyszał szum wody. Potem płakał podczas całej kąpieli. Ja bym nie chciała żebym ktoś mi tak robił. Naprawdę. Dziecko 9 ms pływa bezpiecznie i miło w wodach płodowych, ma nie być niczym denerwowane, podrażniane, a tu taki rytuał na siłę.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są szpitale i odziały gdzie tak się nie robi, a matka może jeśli wyraża taką chęć - sama od drugiej doby zajmować się w całości noworodkiem. Moje dziecko było dodatkowo kolkowe. Zanosiło się od płaczu. Dodatkowo podrażniane nie było potem gładkie w obsłudze, z czego karmienie uspakajało je o tyle, ze było najedzone bo chwile potem zaczynał się szał kolkowy, który najfajniejszy był po takiej kąpieli. Nie uważam, żeby nie działo mu się źle. Jak już będę w podeszłym wieku i być może niezdolna do własnej samoobsługi to wolałabym żeby nie fundowała mi żadna pielęgniarka takiej pielęgnacji.Jeśli nie będzie jej czas pozwalał to poproszę, co drugi dzień kąpiel, a normalnie obmycie z zachowaniem szacunku dla moich oporów przed takim szaleństwem. Szczerze i z serca.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza rozumiem myślałam że to bardziej w sensie ze tak strasznie wyglądało. Moje dzieci akurat nie płakały przy tym pielęgniarki robily to szybko ale z wyczuciem i mało dzieci płakało. Później sama od 2 doby kapalam dzieci a byłam po cc i nam nie bronili może akurat trafiłaś na wredna kadre

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Tusia nie moge sie doczekać Twojego testowania :D

Ja też bo się nakręcam jak wróciłam i zobaczyłam ile mam wpisów od pod wykresem to się naczytac nie mogłam :-)

Ink@, InBlue, anq05 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza dobrze rozumiem, Ty masz juz 1 dziecko ? Problem jest z zajściem ponownie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 19:29

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Tasza rozumiem myślałam że to bardziej w sensie ze tak strasznie wyglądało. Moje dzieci akurat nie płakały przy tym pielęgniarki robily to szybko ale z wyczuciem i mało dzieci płakało. Później sama od 2 doby kapalam dzieci a byłam po cc i nam nie bronili może akurat trafiłaś na wredna kadre
    Po 48 godz. sama kąpałam malucha, ale już w domu :)Mój za to płakał jak kończyła się kąpiel, gdyby mógł godzinami by leżał w wodzie :)

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Po 48 godz. sama kąpałam malucha, ale już w domu :)Mój za to płakał jak kończyła się kąpiel, gdyby mógł godzinami by leżał w wodzie :)

Ja tak samo ale jeszcze w szpitalu ale pielęgniarki pytał czy wykąpać.

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    U nas w szpitalu położne kapią dzieci, nie można samemu. Mój synek okropnie krzyczał przy kąpieli w domu na początku wiec nie chce wiedzieć jak to robiły. Poza tym córka tej dziewczyny która ze mną leżała w sali była jak aniołek, cały dzień i cała noc nie płakała ani nic, nagle jak nam dzieci z kapania rano przywiozły to mała krzyczała i krzyczała, nie wiadomo o co chodziło. Potem dzieci na badania jakieś wzięli, przywieźli i powiedzieli ze mała ma złamany obojczyk i ze na pewno przy porodzie pękł. Co za kit?! Dziecko po porodzie było spokojne a po kąpieli na drugi dzień zaczęło tak płakać wiec kiedy ten obojczyk był złamany? Nie wiem komu oni chcieli wcisnąć kit.

To są jakieś jaja normalnie !!! 0_0

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:20

InBlue, Ink@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej ja juz w domku :-) zadnego ataku nie bylo, nic nie spadlo ani sie nie zepsulo takze zyje :-)

U mnie choinke ubiera sie ok 21 grudnia, zazwyczaj w moje urodziny :-)

Co do kapieli noworodkow to napewno krzywdy polozne nie zrobia :-) wiadomo, ze roznie mozna trafic, no ale tez nie ma co oczekiwac w takim panstwowym szpitalu :-)
    Ja juz sobie znalazlam szpital s ktorym bede rodzic, jest tam sala rodzinna dla ciezarnej, ze moze rodzic z mezem ZA DARMO, sa pilki i duza wanna :-) i wlasna lazienka. A potem sa sale dwu osobowe i na szczescie mozna normalnie przychodzic w odwiedziny na sale :-) zreszta tam sie lezy tylko dwa dni po porodzie naturalnym wiec mi obojetnie :-)

A dzis na Andrzejki w planach duzo seksu i duzo spania :-)

I ile kosztuje doba w takim szpitalu?

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny do andrzejek to jeszcze kilka dni :-P

Martynka ja w sali gdzie leżałam była duża umywalka w której właśnie kapalo się dzieci i na oczach rodziców.

Anq to straszne co napisałaś widocznie musiała uszkodzić albo dziecko się wyslizgnelo i lapala masakra

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    I ile kosztuje doba w takim szpitalu?
    To szpital panstwowy, nic nie kosztuje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    To szpital panstwowy, nic nie kosztuje :-)

Gdzie to w jakim mieście takie super warunki:-)?

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ