Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
19ina90 wrote:Faktycznie masz wzorowy wykres. A jak szyjka? Moja całą drugą fazę miekka i otwarta
dziwaczny mam ten cykl.
Piersi nadal bolą?
Szyjka miękka .
Wracamy właśnie od wujka za tydzień cd i tak w ciagu dwóch dni przytulimy z 500zl przyda się
Mowie Wam masakra domek - posprzątala smycze dziś tylko jeden pokój na błysk plus wymyślam 9 okien i wyprane i powieszone wszystkie firanki.
Dawno tyle się nie nasprzatalam.
Wracając do mojego samopoczucia od godziny zowu mnie mdli niedobrze mi jest -
Tasza gdzieś pisała ale nie mogę znaleźć o łapaniu dzieci w szpitalu przez pielęgniarki. Ja tam je rozumiem wyobraźcie sobie 3 czy 4 pielęgniarki na cały oddział i muszą pójść. I wykąpać każdego malucha z cesarski tu nie ma czasu na pieszczeniw się z dziećmi krzywda im się nie dzieje
Moje akurat nie płakały przy tych kapielach a 3 minuty i dziecko czyste i do cyca i spokójtak się robi wszędzie :-*
-
nick nieaktualny
-
Tusia_87 wrote:Tasza gdzieś pisała ale nie mogę znaleźć o łapaniu dzieci w szpitalu przez pielęgniarki. Ja tam je rozumiem wyobraźcie sobie 3 czy 4 pielęgniarki na cały oddział i muszą pójść. I wykąpać każdego malucha z cesarski tu nie ma czasu na pieszczeniw się z dziećmi krzywda im się nie dzieje
Moje akurat nie płakały przy tych kapielach a 3 minuty i dziecko czyste i do cyca i spokójtak się robi wszędzie :-*
Tusia - chciałyśmy same. Miałyśmy czas. Poprosiłyśmy kilkakrotnie. Zwłaszcza, że w innych rzeczach pomóc nie chciały Nam Panie. Moje dziecko po 5 dniach takich kąpieli z zalewaniem oczu, głowy, mydleniem na czas - przez kolejne 2 tyg wrzeszczał jak tylko słyszał szum wody. Potem płakał podczas całej kąpieli. Ja bym nie chciała żebym ktoś mi tak robił. Naprawdę. Dziecko 9 ms pływa bezpiecznie i miło w wodach płodowych, ma nie być niczym denerwowane, podrażniane, a tu taki rytuał na siłę.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Są szpitale i odziały gdzie tak się nie robi, a matka może jeśli wyraża taką chęć - sama od drugiej doby zajmować się w całości noworodkiem. Moje dziecko było dodatkowo kolkowe. Zanosiło się od płaczu. Dodatkowo podrażniane nie było potem gładkie w obsłudze, z czego karmienie uspakajało je o tyle, ze było najedzone bo chwile potem zaczynał się szał kolkowy, który najfajniejszy był po takiej kąpieli. Nie uważam, żeby nie działo mu się źle. Jak już będę w podeszłym wieku i być może niezdolna do własnej samoobsługi to wolałabym żeby nie fundowała mi żadna pielęgniarka takiej pielęgnacji.Jeśli nie będzie jej czas pozwalał to poproszę, co drugi dzień kąpiel, a normalnie obmycie z zachowaniem szacunku dla moich oporów przed takim szaleństwem. Szczerze i z serca.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tasza rozumiem myślałam że to bardziej w sensie ze tak strasznie wyglądało. Moje dzieci akurat nie płakały przy tym pielęgniarki robily to szybko ale z wyczuciem i mało dzieci płakało. Później sama od 2 doby kapalam dzieci a byłam po cc i nam nie bronili może akurat trafiłaś na wredna kadre
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Tasza rozumiem myślałam że to bardziej w sensie ze tak strasznie wyglądało. Moje dzieci akurat nie płakały przy tym pielęgniarki robily to szybko ale z wyczuciem i mało dzieci płakało. Później sama od 2 doby kapalam dzieci a byłam po cc i nam nie bronili może akurat trafiłaś na wredna kadre
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanq05 wrote:U nas w szpitalu położne kapią dzieci, nie można samemu. Mój synek okropnie krzyczał przy kąpieli w domu na początku wiec nie chce wiedzieć jak to robiły. Poza tym córka tej dziewczyny która ze mną leżała w sali była jak aniołek, cały dzień i cała noc nie płakała ani nic, nagle jak nam dzieci z kapania rano przywiozły to mała krzyczała i krzyczała, nie wiadomo o co chodziło. Potem dzieci na badania jakieś wzięli, przywieźli i powiedzieli ze mała ma złamany obojczyk i ze na pewno przy porodzie pękł. Co za kit?! Dziecko po porodzie było spokojne a po kąpieli na drugi dzień zaczęło tak płakać wiec kiedy ten obojczyk był złamany? Nie wiem komu oni chcieli wcisnąć kit.
To są jakieś jaja normalnie !!! 0_0 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:Hej ja juz w domku
zadnego ataku nie bylo, nic nie spadlo ani sie nie zepsulo takze zyje
U mnie choinke ubiera sie ok 21 grudnia, zazwyczaj w moje urodziny
Co do kapieli noworodkow to napewno krzywdy polozne nie zrobiawiadomo, ze roznie mozna trafic, no ale tez nie ma co oczekiwac w takim panstwowym szpitalu
Ja juz sobie znalazlam szpital s ktorym bede rodzic, jest tam sala rodzinna dla ciezarnej, ze moze rodzic z mezem ZA DARMO, sa pilki i duza wannai wlasna lazienka. A potem sa sale dwu osobowe i na szczescie mozna normalnie przychodzic w odwiedziny na sale
zreszta tam sie lezy tylko dwa dni po porodzie naturalnym wiec mi obojetnie
A dzis na Andrzejki w planach duzo seksu i duzo spania
I ile kosztuje doba w takim szpitalu? -
Oj dziewczyny do andrzejek to jeszcze kilka dni
Martynka ja w sali gdzie leżałam była duża umywalka w której właśnie kapalo się dzieci i na oczach rodziców.
Anq to straszne co napisałaś widocznie musiała uszkodzić albo dziecko się wyslizgnelo i lapala masakra -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny