X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja jako pani nauczycielka wywołuje Cie do tablicy ;) Napisz kochana czy wszystko ok u Ciebie? :*

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Wszystko co dzis zjem ląduje w kibelku i czuje sie taka słaba :(

Biedactwo wiem co czujesz :-(

nana266 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Monię, miała napisać zaraz po wizycie, a tu cisza........

• Effy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Ja niestety nie mam tyle miejsca na duże choinki. Ale w większym mieszkaniu będzie ogromna ;)
    Brzmi jak plan ;)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:32

• nana266 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Martwię się o Monię, miała napisać zaraz po wizycie, a tu cisza........
    Ja tez pisałam przedtem żeby sie odezwała. Miejmy nadzieje ze po prostu odpoczywa

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:02

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dopiero miałam chwile zeby Was nadrobić.

Jesteśmy juz z mężem po badaniu nasienia...eh łatwo nie było. Maz nastawił sie ze wejdę z nim do pokoju, nawet nie zeby mu pomoc,śle po prostu zeby z nim być. Niestety tak wszystko szybko sie działo, ze Pani poprosiła zeby poszedł za nią No i wyszedł dopiero po wszystkim. Jego mina-bezcenna.Myslalam ze sie zaraz popłacze. Był wściekły, zawiedziony, zmieszany, zawstydzony...odwiedziła ze czuje sie jakby go ktoś właśnie zgwałcił. Nie chciałby tego powtarzać...ważne ze nie ma do mnie żalu ani pretensji o to, ze nalegałam na badanie!

Cały wczorajszy dzień miałam taka ochotę na przytulanki.Ale w drodze powrotnej wynikła taka awantura, ze do teraz ze sobą nie rozmawiamy. Oczywiście o bzdurę! Cóż...nie mam juz siły na te kłótnie, na godzenie sie, przepraszanie. On sobie, ja sobie. Siedzimy oddzielnie, nie rozmawiamy.Trudno. Rano nawet zrezygnowałam z mierzeńia temperatury. Mam gdzies te starania!

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się czuję za każdym razem jak mi lekarz na usg wsadza sondę z naciągniętym kondomem do pochwy jakby mnie ktoś gwałcił, a przy tyłozgięciu to sie czuje oj tak :) i jakoś nie płacze. Oj faceciki :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Dopiero miałam chwile zeby Was nadrobić.

Jesteśmy juz z mężem po badaniu nasienia...eh łatwo nie było. Maz nastawił sie ze wejdę z nim do pokoju, nawet nie zeby mu pomoc,śle po prostu zeby z nim być. Niestety tak wszystko szybko sie działo, ze Pani poprosiła zeby poszedł za nią No i wyszedł dopiero po wszystkim. Jego mina-bezcenna.Myslalam ze sie zaraz popłacze. Był wściekły, zawiedziony, zmieszany, zawstydzony...odwiedziła ze czuje sie jakby go ktoś właśnie zgwałcił. Nie chciałby tego powtarzać...ważne ze nie ma do mnie żalu ani pretensji o to, ze nalegałam na badanie!

Cały wczorajszy dzień miałam taka ochotę na przytulanki.Ale w drodze powrotnej wynikła taka awantura, ze do teraz ze sobą nie rozmawiamy. Oczywiście o bzdurę! Cóż...nie mam juz siły na te kłótnie, na godzenie sie, przepraszanie. On sobie, ja sobie. Siedzimy oddzielnie, nie rozmawiamy.Trudno. Rano nawet zrezygnowałam z mierzeńia temperatury. Mam gdzies te starania!
    Pewnie zaplanowałaś wszystko inaczej a wyszlo inaczej. Rozumiem , że było to dla niego zawstydzające.
    Może powinnaś wyciągnąć pierwsza rękę?
    Długo będziecie czekać na wyniki? Trzymam kciuki żeby nasionka były w dobrej kondycji :)

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola Kochana aż sobie wyobrażam jak teraz Wasz domek pięknie wygląda. Podoba mi się :) Z jakiego projektu budowaliście? Pamiętasz nazwe?

rg50skjo5rku753a.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mamy wizytę z lekarzem.
    Dla mnie to nie problem wyciągnąć rękę, ale chyba nie chce znowu usłyszeć ze nie ma ochoty sie przytulać...

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:32

anq05 lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Brzmi jak plan ;)
    Effy ładnie zdjęcie :)

Effy lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Tusia tak właśnie zerknęłam na twój wykres i jakiez to zdziwienie mnie ogarnęło! Twoje wykresy zawsze takie "brzydkie" a teraz jaki piękny! Nie wierze we wróżenie z wykresów, ale Twój w porównaniu do poprzednich na prawdę wyglada obiecująco :) :D

No dokładnie hehe mi też on się bardzo podoba :-P wcześniejsze takie byle jakie i brzydkie hak napisałaś hihi.

Olcia testuje w środę.

Martka kochana tez mam nadzieje ze to będą dwie kreseczki :-)

Martka10 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    My teraz spędzamy wigilie jeden rok u moich rodziców, następny z rodzicami męża. Ale u nas wigilie to dwie rożne bajki. Pamietam z w pierwsza po ślubie byliśmy z jego rodzicami i po wigilii sie normalnie zamknęłam w łazience i popłakałam (przy okazji juz w ciąży byłam wiec hormony zrobiły swoje dodatkowo). U nich to zwykły obiad. Tradycyjne potrawy, łamanie opłatkiem i tyle. Maz schodził na dół w koszulce w której pracowal cały dzień. To mnie juz dobiło na samym początku. No i jedliśmy tylko my i teście. U mnie w rodzinnym domu byli babcia z dziadkiem, moi rodzice, dwójka rodzeństwa mamy z mezami\zonami, ja z siostra i czwórka naszego kuzynostwa. Było nas tak dużo, rodzinnie, wesoło, każdy ubrany uroczyście a po wigilii prezenty, których u teściów nie ma. Wiec naprawde przeżyłam szok jak zobaczyłam jak jest u nich. Kocham wigilie u moich rodziców a w tym roku wypada w domu. Tylko teraz bedzie jeszcze szwagier z nami bo sie rozwiódł w rym roku z żona i dzieci w ta wigilie sa z matka. Za rok juz z maleństwem będziemy u moich rodziców :)

Mam tą samą sytuację u teściów zwykłą kolacja byle odjebac i tyle a u mnie w domu wszyscy odświętnie ubrani śpiewamy kolędy siedzimy do pasterki a po pasterce dalej jemy to co było na Wigilii heh i mąż się dziwi że ważę 52 kilo :-)

anq05, olciaa lubią tę wiadomość

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Dla mnie to nie problem wyciągnąć rękę, ale chyba nie chce znowu usłyszeć ze nie ma ochoty sie przytulać...
    Mężczyźni tacy już są, wyolbrzymiają wszystko. Myślał, że wejdziecie razem i jakoś byłoby mu raźniej, a że wyszło inaczej to jest w szoku.
    Wcale się nie pytaj czy ma ochotę czy nie, po prostu sama się przytul, na pewno za jakiś czas mu przejdzie.

Tasza lubi tę wiadomość

rg50skjo5rku753a.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Ja miałam to samo 13 dc, u mnie dzień ovu a ten nie ma ochoty bo sie poprztykaliśmy, i że nie ma nastroju !!! No i nie było nic... i jak tu samemu dzieci robić, następnym razem poproszę sąsiada z góry o pomoc i tyle. ;)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No dokładnie hehe mi też on się bardzo podoba :-P wcześniejsze takie byle jakie i brzydkie hak napisałaś hihi.
    Faktycznie masz wzorowy wykres. A jak szyjka? Moja całą drugą fazę miekka i otwarta :D dziwaczny mam ten cykl.
    Piersi nadal bolą?

rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Ja miałam to samo 13 dc, u mnie dzień ovu a ten nie ma ochoty bo sie poprztykaliśmy, i że nie ma nastroju !!! No i nie było nic... i jak tu samemu dzieci robić, następnym razem poproszę sąsiada z góry o pomoc i tyle. ;)
    A jutro będzie przepraszał jak już będzie po fakcie...

Effy lubi tę wiadomość

rg50skjo5rku753a.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ