Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Viola999 wrote:o kochana ze zwolnieniem to ja coś wiem:)
Miałam taką sytuację w poprzedniej pracy.
To tak już kieruję
Po pierwsze d PUP zanieść zwolnienie a pracodawcy nie musisz Ty nieśc tylko np. siostra, mąż babcia kot, czy bocian:)
tylko xero nic Cię nie obchodzi nie musisz się tłumaczyc i robić osobiście..
Koleżanka poniosła zwolnienie do PUp i nawet do pracodawcy nie zadzwoniła dopiero po 2 dniach do biura jej mama przyniosła zwolnienie i tyle w temacie.. a pozniej go ciągnij ile się da:) a na stażu nie robią problemu więc spokojnie w urzedzie wytłumacz ze zle się czujesz itp.
Jej chyba ogólnie chodziło gdzie l -4 lądować powinno - kto jest dostarczycielem to rzeczywiście nie gra roli. Z czego u nas nie wchodziło w grę żeby stażyści pominęli dyr.z l-4, bo ma prawo odnieść się do rzetelności w poczuciu traktowania zobowiązań związanych z pracą. U nas stażyści siedzą obsadzeni na grafikach i nie są bezczynni - jakby, Viola, zadzwonili po dwóch dniach to pół dupy urwanej w opinii przez opiekuna stażu w osobnym akapicie temu poświęconym; aparat z tej twojej koleżanki jak nicZ czego popieram Violę - ciągnij dziewczyno, ile się da z tej ciąży i stażu.
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:11
sheerah24, Viola999, Bluebell1984, Tasza, Zuza33, Mila123, Martynka1234, Martka10, Ink@ lubią tę wiadomość
-
Ja pójdę na l - 4 od pozytywnego przyrostu (tak trzeciego?)i ostatnia rzecz jak przyjdzie mi na myśl to, co pomyśli o tym mój pracodawca. Dziecku należy się pobyt na l -4. Rozwój bez stresów itd. Wtedy w końcu będę za wami nadążać.
Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
według OM
Kuchcinka wrote:A to a propos świat postanowiliśmy z mężem ze jeżeli jakimś magicznym cudem uda sie w tym cyklu (dowiemy sie za tydzień) to nie powiemy nikomu z rodziny aż do świat
wtedy bedzie juz bardziej pewna ciąża i bicie serduszka wiec bedzie sie czym pochwalić
ale to tylko takie nasze marzenia
ale tez po tylu stratach nie mam zapału to szybkiego informowania.
według OM
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:11
Tasza, Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość
-
czuję delikatne pobolewania podbrzusza i martwię, ze to od estrofenu, którego teoretycznie w ciąży ie bierze się bo ciąża jest przeciwwskazaniem do jego stosowani,ale ja go ma przepisany na lepsza jakość i grubość endometrium od 5 d.p.o.żeby zarodek zagnieździł się łatwiej. Mam nadz. że pomaga, a nie szkodzi.według OM
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:07
Tasza lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Dokładnie tak bym zrobiła, pudełeczko a w środku zdj usg z napisem "babcia/dziadek po raz 3 w sierpniu 2017"
(maja juz 2 wnuczki od moich braci
)
według OM
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:07
Tasza lubi tę wiadomość
-
Ja na razie nie przyznałam się M., kiedy idę na betę. Wydzwania wtedy do mnie pół dnia denerwując mnie pytaniami czy już coś wiem. Najgorsze są te przekazy typu - beta <0,1według OM
Viola999 wrote:To i ja mu nie powiem:) ha ha tylko najpierw muszę zajść
ja też nie dam rady przed M. Ledwo dam radę przed rodziną
ale ta druga opcja jest już chociaż realna.
Viola999 lubi tę wiadomość
według OM
W ogóle to myślałam, czy nie pójść szybciej na betę niż 8.12, ale zwiększanie dawek na początku gdy ostatnio ruszyła beta nic nie wniosło, więc chyba nie ma sensu - lepiej poczekać do 8.12. Strasznie jednak kusiło mnie na 5 lub 6.12. Wtedy od owu (22.11) minęłoby już wymagane min.odczekanych dni (12d.p.o)według OM
Viola999 wrote:Wytrzymam bo to tanszy prezent:)
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs