SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie macie śliczne brzuszki :) Dużo odpoczywajcie :)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:10

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:34

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:34

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Martynka1234 lubi tę wiadomość

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka - no ok, tylko mnie jeszcze jedno nurtuje, czy jak tak zrobię, że powiem, że nie przyjdę do pracy i jej pokażę zwolnienie, to czy nie wyrzuci mnie ze stażu? bo do 6 grudnia jeszcze tydzień, a bez zaświadczenia o ciąży, nic jej by nie zrobili chyba, jak by tak odwaliła?
    Tusia - co się stało kochana? :*

• Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Wiecie co, tak wyczytal, ze w tym tyg jezeli to nie jest 1 ciaza, powinien byc juz zaokrakraglony brzuch i tak patrze na swoj i mysle wielkolud! Moze tam faktycznie sie blizniaki gniezdza ;d
    jh4y1i.jpg
    Aaa bliźniaki !!

sheerah24, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    A jak, co się będę szczypać :-D
    To i dobrze bo jak bym miała o wszystkie tyle się starać co teraz to siwa bym była ;-)
    O szok !

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Dziewczyny nie testuje jutro.
    Musze odpocząć, będę do Was zaglądać
    Co sie kochana stało. Nie zostawiaj nas

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    A ja zabardzo nie mialam zagranicznych milosci, bo ja w ogole zabardzo milosci nie mialam haha
    ???:)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że mnie znowu nie było tyle czasu... laptop nam się popsuł, a potem mąż chciał żebym sobie darowała forum, bo się strasznie nakręcam, wyszukuję objawy itd. i stwierdził że przez to nie mogę zajść w ciążę.

Martyna kochana, wiesz już jaka płeć będzie? Opowiadaj mi wszystko! :)

Co tam u was kochane, której się jeszcze udało? Widzę, że nawet ciąże bliźniacze są z nami :D

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    nana266 - pewnie nie, dopiero po urodzeniu pewnie ;) a może nie będzie trzeba zabiegu ;)
    Agnieszka93 - tak zamierzam zrobić, tylko mam nadzieję, że lekarz rodzinny mi wypisze, jutro idę do niego, bo dzisiaj go nie było, tylko się zastanawiam na ile wziąć, bo 6 grudnia mam już ginekologa, to na tydzień? czy więcej?
    Ink@ - nikt jej nie zaprasza w święta :) będzie prezent pod choinkę :*
    Kuchcinka - aha, a muszę wcześniej uprzedzić pracodawcę, czy po prostu jej dam i sijonara xD ? mogłabym np dać jej jutro i już nie iść do pracy? jakbym np miała od jutra?
    Tasza - masz rację :* dzidzia jest najważniejsza, a beta mi ładnie urosła przez tydzień czasu :) a może jeszcze raz powtórzę hehe? :D a kot mnie molestuje właśnie xD tzn mój sznurek od bluzy xD
    Natka2 - śliczne imiona :) ale np u mnie w rodzinie suczka york się nazywa Lili, ale też znam kobietę o takim imieniu :)
    A ja zeżarłam właśnie kaszankę z cebulką duszoną <mniam> i teraz wcinam jogurcik :)

Nasi stażyści - l-4 dawali do pracodawcy (zeszły rok i początek bieżącego). Do kadr. Nie do urzędu. Ale może to się zmieniło od tego roku. Widziałam jak stażysta popylał do kadr na bank z l-4 w ręce i sami upomnieli się żeby się z nim pokazał z tego co wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:30

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się stało? W sumie to nic, uwiadomilam sobie ze po co mam testowac skoro i tak nic nie wyjdzie, chce mi sie płakac nie chce mi się zupełnie nic, mam jakiegoś dola i to nie dlatego że się nie udało nie wiem dlaczego w sumie sama nie mogę tego wytłumaczyć, z mężem tak samo od 3 dni znowu tylko o tym rozmawiamy mam wrażenie ze znowu nasze życie tylko pod te starania zaczyna być podpasowan, a to mnie odpycha od chęci do dalszych starań nie chce żeby to tak wyglądało. Chciałabym żeby było jak kiedyś człowiek się zdecydował na dzieci i koniec z zabezpieczaniem a nie na sile starania to nie na moje nerwy :-( no i ten dołek leżę sobie w wannie wzięłam dużo słodyczy ze sobą i mam chęć ryczec na cały blok :-(

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:35

sheerah24 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Co się stało? W sumie to nic, uwiadomilam sobie ze po co mam testowac skoro i tak nic nie wyjdzie, chce mi sie płakac nie chce mi się zupełnie nic, mam jakiegoś dola i to nie dlatego że się nie udało nie wiem dlaczego w sumie sama nie mogę tego wytłumaczyć, z mężem tak samo od 3 dni znowu tylko o tym rozmawiamy mam wrażenie ze znowu nasze życie tylko pod te starania zaczyna być podpasowan, a to mnie odpycha od chęci do dalszych starań nie chce żeby to tak wyglądało. Chciałabym żeby było jak kiedyś człowiek się zdecydował na dzieci i koniec z zabezpieczaniem a nie na sile starania to nie na moje nerwy :-( no i ten dołek leżę sobie w wannie wzięłam dużo słodyczy ze sobą i mam chęć ryczec na cały blok :-(

Tusia każdy ma tu doły, głowa do góry ;)
    Nie upierdol wanny tą czekoladą :)

Ty mówisz że gadacie ciągle i musisz odpocząć... A więc mówię wszem i wobec czy jakoś tak....

Ja od tylu miesięcy ile się staramy nie gadamy wcale o staraniach o dziecku itp. Itd. Jedyną chwilą w której o tym wspominamy jest dzień @.
    Więc nie wierzę w gadanie że jak się dużo gada to się nie udaje bo ja jestem tego przykładem.Nie gadam i też nie mam :(;-)

<3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:37

• Tasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Kuchcinka - no ok, tylko mnie jeszcze jedno nurtuje, czy jak tak zrobię, że powiem, że nie przyjdę do pracy i jej pokażę zwolnienie, to czy nie wyrzuci mnie ze stażu? bo do 6 grudnia jeszcze tydzień, a bez zaświadczenia o ciąży, nic jej by nie zrobili chyba, jak by tak odwaliła?
    Tusia - co się stało kochana? :*

A na jakiej podstawie ona - pracodawca miałby Cię wyrzucić jeśli przedstawisz l-4? :) czemu tak się boisz. Poczytaj ustawę.

W art. 177 kodeksu pracy (dalej: k.p.) przewidziano, że pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży podwładnej, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca podwładną zakładowa organizacja związkowa wyraziła na to zgodę. W sytuacji, gdy u danego pracodawcy nie działa zakładowa organizacja związkowa, decyzję o rozwiązaniu umowy o pracę bez wypowiedzenia w okresie ciąży zatrudnionej podejmuje samodzielnie pracodawca (uchwała SN z 18 marca 2008 r., sygn. II PZP 2/08, OSNP 2008/15-16/211)

Link do dalszej części z przykładami (językiem przystępnym pisane):http://www.centrumrekrutacyjne.pl/artykuly/porady-prawne-i-finansowe/kiedy-mozna-zwolnic-kobiete-w-ciazy/

Ona opanuj się - bo Cię wezmę przez kolano i po dupie wystrzelam.

Wojcinka lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • sheerah24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana :) Ale Ci zazdroszczę :) Będę czekać jutro na wiadomości! :P
    No i piękny brzuch na zdjęciu, już zaczyna być widoczny :)

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza - to takie zwolnienie od lekarza rodzinnego zanieść najpierw do urzędu, czy tylko dla pracodawcy?
    Tusia_87 - nie załamuj mi się tu! jesteśmy z Tobą, wspieramy się przecież, ja też starałam się ponad rok czasu, ale jakoś się nie załamywałam :*
    Martynka1234 - staż mam do połowy marca, więc raczej nici z umowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:35

Wojcinka lubi tę wiadomość

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ