X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie macie śliczne brzuszki :) Dużo odpoczywajcie :)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:10

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:34

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:34

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Martynka1234 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka - no ok, tylko mnie jeszcze jedno nurtuje, czy jak tak zrobię, że powiem, że nie przyjdę do pracy i jej pokażę zwolnienie, to czy nie wyrzuci mnie ze stażu? bo do 6 grudnia jeszcze tydzień, a bez zaświadczenia o ciąży, nic jej by nie zrobili chyba, jak by tak odwaliła?
    Tusia - co się stało kochana? :*

• Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Wiecie co, tak wyczytal, ze w tym tyg jezeli to nie jest 1 ciaza, powinien byc juz zaokrakraglony brzuch i tak patrze na swoj i mysle wielkolud! Moze tam faktycznie sie blizniaki gniezdza ;d
    jh4y1i.jpg
    Aaa bliźniaki !!

sheerah24, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    A jak, co się będę szczypać :-D
    To i dobrze bo jak bym miała o wszystkie tyle się starać co teraz to siwa bym była ;-)
    O szok !

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Dziewczyny nie testuje jutro.
    Musze odpocząć, będę do Was zaglądać
    Co sie kochana stało. Nie zostawiaj nas

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    A ja zabardzo nie mialam zagranicznych milosci, bo ja w ogole zabardzo milosci nie mialam haha
    ???:)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że mnie znowu nie było tyle czasu... laptop nam się popsuł, a potem mąż chciał żebym sobie darowała forum, bo się strasznie nakręcam, wyszukuję objawy itd. i stwierdził że przez to nie mogę zajść w ciążę.

Martyna kochana, wiesz już jaka płeć będzie? Opowiadaj mi wszystko! :)

Co tam u was kochane, której się jeszcze udało? Widzę, że nawet ciąże bliźniacze są z nami :D

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    nana266 - pewnie nie, dopiero po urodzeniu pewnie ;) a może nie będzie trzeba zabiegu ;)
    Agnieszka93 - tak zamierzam zrobić, tylko mam nadzieję, że lekarz rodzinny mi wypisze, jutro idę do niego, bo dzisiaj go nie było, tylko się zastanawiam na ile wziąć, bo 6 grudnia mam już ginekologa, to na tydzień? czy więcej?
    Ink@ - nikt jej nie zaprasza w święta :) będzie prezent pod choinkę :*
    Kuchcinka - aha, a muszę wcześniej uprzedzić pracodawcę, czy po prostu jej dam i sijonara xD ? mogłabym np dać jej jutro i już nie iść do pracy? jakbym np miała od jutra?
    Tasza - masz rację :* dzidzia jest najważniejsza, a beta mi ładnie urosła przez tydzień czasu :) a może jeszcze raz powtórzę hehe? :D a kot mnie molestuje właśnie xD tzn mój sznurek od bluzy xD
    Natka2 - śliczne imiona :) ale np u mnie w rodzinie suczka york się nazywa Lili, ale też znam kobietę o takim imieniu :)
    A ja zeżarłam właśnie kaszankę z cebulką duszoną <mniam> i teraz wcinam jogurcik :)

Nasi stażyści - l-4 dawali do pracodawcy (zeszły rok i początek bieżącego). Do kadr. Nie do urzędu. Ale może to się zmieniło od tego roku. Widziałam jak stażysta popylał do kadr na bank z l-4 w ręce i sami upomnieli się żeby się z nim pokazał z tego co wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:30

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się stało? W sumie to nic, uwiadomilam sobie ze po co mam testowac skoro i tak nic nie wyjdzie, chce mi sie płakac nie chce mi się zupełnie nic, mam jakiegoś dola i to nie dlatego że się nie udało nie wiem dlaczego w sumie sama nie mogę tego wytłumaczyć, z mężem tak samo od 3 dni znowu tylko o tym rozmawiamy mam wrażenie ze znowu nasze życie tylko pod te starania zaczyna być podpasowan, a to mnie odpycha od chęci do dalszych starań nie chce żeby to tak wyglądało. Chciałabym żeby było jak kiedyś człowiek się zdecydował na dzieci i koniec z zabezpieczaniem a nie na sile starania to nie na moje nerwy :-( no i ten dołek leżę sobie w wannie wzięłam dużo słodyczy ze sobą i mam chęć ryczec na cały blok :-(

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:35

sheerah24 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Co się stało? W sumie to nic, uwiadomilam sobie ze po co mam testowac skoro i tak nic nie wyjdzie, chce mi sie płakac nie chce mi się zupełnie nic, mam jakiegoś dola i to nie dlatego że się nie udało nie wiem dlaczego w sumie sama nie mogę tego wytłumaczyć, z mężem tak samo od 3 dni znowu tylko o tym rozmawiamy mam wrażenie ze znowu nasze życie tylko pod te starania zaczyna być podpasowan, a to mnie odpycha od chęci do dalszych starań nie chce żeby to tak wyglądało. Chciałabym żeby było jak kiedyś człowiek się zdecydował na dzieci i koniec z zabezpieczaniem a nie na sile starania to nie na moje nerwy :-( no i ten dołek leżę sobie w wannie wzięłam dużo słodyczy ze sobą i mam chęć ryczec na cały blok :-(

Tusia każdy ma tu doły, głowa do góry ;)
    Nie upierdol wanny tą czekoladą :)

Ty mówisz że gadacie ciągle i musisz odpocząć... A więc mówię wszem i wobec czy jakoś tak....

Ja od tylu miesięcy ile się staramy nie gadamy wcale o staraniach o dziecku itp. Itd. Jedyną chwilą w której o tym wspominamy jest dzień @.
    Więc nie wierzę w gadanie że jak się dużo gada to się nie udaje bo ja jestem tego przykładem.Nie gadam i też nie mam :(;-)

<3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:37

• Tasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Kuchcinka - no ok, tylko mnie jeszcze jedno nurtuje, czy jak tak zrobię, że powiem, że nie przyjdę do pracy i jej pokażę zwolnienie, to czy nie wyrzuci mnie ze stażu? bo do 6 grudnia jeszcze tydzień, a bez zaświadczenia o ciąży, nic jej by nie zrobili chyba, jak by tak odwaliła?
    Tusia - co się stało kochana? :*

A na jakiej podstawie ona - pracodawca miałby Cię wyrzucić jeśli przedstawisz l-4? :) czemu tak się boisz. Poczytaj ustawę.

W art. 177 kodeksu pracy (dalej: k.p.) przewidziano, że pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży podwładnej, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca podwładną zakładowa organizacja związkowa wyraziła na to zgodę. W sytuacji, gdy u danego pracodawcy nie działa zakładowa organizacja związkowa, decyzję o rozwiązaniu umowy o pracę bez wypowiedzenia w okresie ciąży zatrudnionej podejmuje samodzielnie pracodawca (uchwała SN z 18 marca 2008 r., sygn. II PZP 2/08, OSNP 2008/15-16/211)

Link do dalszej części z przykładami (językiem przystępnym pisane):http://www.centrumrekrutacyjne.pl/artykuly/porady-prawne-i-finansowe/kiedy-mozna-zwolnic-kobiete-w-ciazy/

Ona opanuj się - bo Cię wezmę przez kolano i po dupie wystrzelam.

Wojcinka lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • sheerah24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana :) Ale Ci zazdroszczę :) Będę czekać jutro na wiadomości! :P
    No i piękny brzuch na zdjęciu, już zaczyna być widoczny :)

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza - to takie zwolnienie od lekarza rodzinnego zanieść najpierw do urzędu, czy tylko dla pracodawcy?
    Tusia_87 - nie załamuj mi się tu! jesteśmy z Tobą, wspieramy się przecież, ja też starałam się ponad rok czasu, ale jakoś się nie załamywałam :*
    Martynka1234 - staż mam do połowy marca, więc raczej nici z umowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:35

Wojcinka lubi tę wiadomość

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ