X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki wstałam bolą mnie krzyże i prawa noga od tylka do kolana sniezek pięknie proszy a mi się spać chce

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:03

Mamusia_Ksawusia, Zuza33, sheerah24 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agnieszka93 lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:42

Bluebell1984, Zuza33, Effy, sheerah24 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Od jakiegoś czasu kiełkuje mi w głowie taki pomysł... I nie ukrywam, że do jego realizacji potrzebowałabym pomocy conajmniej kilku z Was (bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrać). Myslalam o takim portalu, stronie internetowej - wlasnie zarówno dla kobiet jak i mężczyzn, która zawierałaby informacje jak nasza pierwsza strona z forum przygotowana przez Tusię - tylko oczywiście bardziej rozbudowane. Do tej pory nie spotkałam się jeszcze z portalem, gdzie wszystkie ważne informacje byłyby zawarte w 1 miejscu, a już tym bardziej informacje dot. problemów męskich. Same przeciez wiecie z ilu miejsc trzeba czerpać wiedzę na nasze tematy. Oczywiście, żeby to było wiarygodne, trzeba by też nawiązać współpracę z lekarzami - ale to już byłby kolejny etap "projektu". Ciekawa jestem Waszego zdania :)

To jest bardzo dobry pomysł bo o mężczyznach mało się mówi a kobiety na każdym kroku a to reklama iladianu a to furaginy a to czegoś innego czego nie dadzą reklamy ze jak mężczyzna ma problemy to powinien zgłosić się do lekarza tak jak jest reklama o mammografii

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jeśli to ma być strona trzeba ją jakoś wypromować

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wojcinka, Martka10, sheerah24 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no jakaś nowa firma nam się otwiera? :D będziemy edukować mężczyzn też? :D super pomysł :) a ja gorzej przeziębiona, jutro chyba pójdę do lekarza rodzinnego, znowu w nocy nie spałam, przez gardło, które mnie tragicznie boli, a zwłaszcza w nocy, kaszel, aż się dusiłam... i do tego doszedł katar, zatkany nos i już nie wytrzymuję :( boję się, że to dzidzi szkodzi takie moje osłabienie :( ale gorączki nie mam, ani stanu podgorączkowego, a wczoraj mi coś odbiło, raz płakałam, raz się śmiałam... popłakałam się z takiego powodu, że na kota nadepnęłam, co nic mu się nie stało, nawet nie zapiszczał... później zaczęłam się śmiać jak głupia, bo bąka puściłam hahahaha xD aż moj zapytał się mnie, czy już może dzwonić do lekarza, że coś mi dolega xD

szygas, Martka10 lubią tę wiadomość

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Od jakiegoś czasu kiełkuje mi w głowie taki pomysł... I nie ukrywam, że do jego realizacji potrzebowałabym pomocy conajmniej kilku z Was (bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrać). Myslalam o takim portalu, stronie internetowej - wlasnie zarówno dla kobiet jak i mężczyzn, która zawierałaby informacje jak nasza pierwsza strona z forum przygotowana przez Tusię - tylko oczywiście bardziej rozbudowane. Do tej pory nie spotkałam się jeszcze z portalem, gdzie wszystkie ważne informacje byłyby zawarte w 1 miejscu, a już tym bardziej informacje dot. problemów męskich. Same przeciez wiecie z ilu miejsc trzeba czerpać wiedzę na nasze tematy. Oczywiście, żeby to było wiarygodne, trzeba by też nawiązać współpracę z lekarzami - ale to już byłby kolejny etap "projektu". Ciekawa jestem Waszego zdania :)

jestem za w 100%!!

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wojcinka, Ink@, Tusia_87, Zuza33, Martka10, sheerah24 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:

Pomysł super ale myślę że byłoby ciężko stworzyć taką stronę poniewaz;
    Żadna z nas nie jest lekarzem możemy tylko opierać się na własnych przykładach, każda kobieta jest inna wiele jeszcze nie wiemy.
    Do stworzenia takich stron potrzeba trochę kasy : ginekolog, Endokrynolog, urolog, androlog, specjalista zajmujący się typowo leczeniem niepłodności, informatyk, domena to wszystko kosztuje kupę kasy

Martka10 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrusia czy ty już jakiś test robiłaś!!!!?

Bluebell bardzo dobry pomysł wykiełkował w twojej główce :)

Kuchcinka te rządy mnie dobijają. Najgorsze jest to że Ci wszyscy którzy decydują to już dawno nie są w wieku rozrodczym i ich to nie dotyczy. A jeśli już dotyczy ich synów, córek to mają tyle pieniędzy że zrobią sobie prywatnie po cichu wszystko łącznie z Invitro.
    Świństwo straszne tym bardziej, że bardzo dużo małżeństw nie ma nawet na własne mieszkanie nie licząc innych przyziemnych rzeczy :(

Wojcinka, Bluebell1984, Martka10 lubią tę wiadomość

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    ..i to jest ta druga str medalu ;-) latwe w.tworzeniu to by nie bylo,ale pomysl jak najbardziej super

No to jest łatwo rozplanować ale utworzyć taka stronę już nie jest tak łatwo.
    Musiałoby to być zrobione z głową nie na odwal się i nie na jakiś darować stronach itd itd. To jest zbyt skomplikowane pomysł popieram ale myślę pesymistyczne i uważam że raczej się to nie uda

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Dobrusia czy ty już jakiś test robiłaś!!!!?

Bluebell bardzo dobry pomysł wykiełkował w twojej główce :)

Kuchcinka te rządy mnie dobijają. Najgorsze jest to że Ci wszyscy którzy decydują to już dawno nie są w wieku rozrodczym i ich to nie dotyczy. A jeśli już dotyczy ich synów, córek to mają tyle pieniędzy że zrobią sobie prywatnie po cichu wszystko łącznie z Invitro.
    Świństwo straszne tym bardziej, że bardzo dużo małżeństw nie ma nawet na własne mieszkanie nie licząc innych przyziemnych rzeczy :(

Nie kochana czekam grzecznie do wtorku :-)

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwo93e3kugumthmw.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:42

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Na pewno każda z nas ma jakiś znajomych, którzy mogliby trochę pomóc (np. moja przyjaciółka jest grafikiem komputerowym, z pewnością zajęłaby się tym, szczególnie że temat też jej dotyczy). Ktoś inny może znać informatyka itp.
    Co do lekarzy - na początku spróbowałabym poszukać takich, którzy chcieliby podjąć się współpracy na zasadzie reklamy ich nazwiska/gabinetu.
    Nikt nie mowi, że będIe łatwo, ale w ciążę też łatwo nie jest zajść i można siedzieć i mnożyć problemy, a nie tędy droga ;)

O ile się nie mylę to któraś ma tu męża informatyka ;)
    A ja.... Mogę być królikiem doswiadczalnym :)

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ