Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
dłukachna wrote:Inffinito no nareszcie. Już się zaczęłam martwić czy wszystko ok. Nie denerwuj się bo szkodzi to malenstwu. Powiedz poprostu lubemu jak się czujesz i ze nie do końca Ci to pasuje. Może zrozumie.
wszystko w porządku! dzięki, następna wizyta z wynikami badań 26 czerwca.
A u Ciebie jak z maluszkiem?14 cykli starań
-
Lerka, też mam ten żel, ale na opakowaniu nie jest nic napisane, że tylko w dni płodne można go używać. My nim zastąpiliśmy inny lubrykant, choć bardzo rzadko używany, raczej nie mamy z tym problemu. W zeszłym cyklu użyliśmy go jednak dużo w dni płodne
Czarna, kurczę no wierzę, że pęknie jajo! Jest tyle sposobów na śluz, na wiele innych rzeczy też, a na pęknięcie nie ma.. Szkoda.. Szkoda, że lekarz nie zapodał od razu czegoś.. Ale jeszcze jest szansa!
Inffinito, niestety, teraz będziesz bardziej przewrażliwiona te hormony pociesze Cię, ja przez całą ciążę piłam melisę, bo o wszystko potrafiłam się zdenerwować pogadaj z Nim, opowiedz o tym co czujesz.
U mnie dzisiaj już dużo lepiej, jajniki zaczynają powoli pracować, momentami je czuję choć boleć zaczną za kilka dni.
Miłego odpoczynku Wam dziś życzę
Czrna 81 lubi tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
I mnie dziś 7 dc i z rana czułam strasznie jajniki. najpierw prawy a później już ona naraz. teraz już lepiej. niech rosną. według lekarza owulacja będzie szybko,także liczą m 10-12 dc
Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty,
bo masz do przejścia całe życie...
Jan Paweł II
07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
27.12.2017 r. złożenie dokumentów
26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
czekamy na termin szkoleń.....
11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!!
......czekamy na TEN telefon......
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
21.05.2020 na zawsze razem......
28.09.2020 sprawa o przysposobienie
02.2022 r. [*] aniołek 7 tc. (ciąża naturalna)
09.2022 r. [*] aniołek 7 t. c. (ciąża naturalna) -
Inffinito22 wrote:wszystko w porządku! dzięki, następna wizyta z wynikami badań 26 czerwca.
A u Ciebie jak z maluszkiem? -
A do mnie dzisiaj zawitała @, czyli tak jak czułam . W sumie to ok znać tak dobrze swój organizm Nic mi nie pozostaje jak przyjąć to na klatę i do przodu . Moze w kolejnym miesiącu zdecyduje sie na badanie przeciwciał przeciw plemnikowych u siebie i męża , wszystko inne jest juz w porządku . Wiec rozkładam ręce . Milego popołudnia Kochane :*
-
lerka2016 wrote:albo czarna kup sobie ten żel conceive plus. super jest i ma zastąpić właśnie śluz. I mi lekarz mówił ze tylko raz w miesiącu można go stosować w TEN dzień
Dzisiaj zauważyłam że leciutko, leciutko śluz się rozciąga Ale nie wiem czy to ten płodny czy po prostu od codziennego seksu Męża poję, bez obaw że się odwodni! Haha Narazie daje radę i nawet nie marudzi Tylko mówi że nie przypuszczał że z dzidzią będzie tyle "pracy"
Co myślicie, mogę sobie dzisiaj zaznaczyć na wykresie rozciągliwy?
Temperatura tylko lekko drgnęła więc owulacji jeszcze nie było. Ale test owu wyszedł piękny, może dzisiaj będzie TEN dzień...
Inffinito wiem przez co przechodzisz, ja potrafiłam w ciąży się popłakać nawet na reklamie; Porozmawiaj z narzeczonym. Powiedz mu że jest Ci ciężko i że teraz buzują Ci hormony więc powinien mieć więcej wyrozumiałości dla Ciebie. A najlepiej się rozpłacz i powiedz że nie panujesz nad tym, może wizualizacja twojego nastroju lepiej do niego dotrze
Lerka a jak z twoim panem? Przeszło mu?Czarna81
22 cs. -
klm przykro mi bardzo. a powiedz mi na czym polegają te badania zgodnosci?
u nas sytuacja w miarę opanowana ale ja nie potrafię tak od razu zapomnieć i udawać że jest super. musi jakiś dzień minąć żeby emocje sama odeszły.a mój pod tym kątem jest taki sam. rozmawiamy normalnie ale czuć ze jesCze coś wisi w powietrzu. Ale minie spokojnieJeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Jan Paweł II
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
lerka2016 wrote:klm przykro mi bardzo. a powiedz mi na czym polegają te badania zgodnosci?
u nas sytuacja w miarę opanowana ale ja nie potrafię tak od razu zapomnieć i udawać że jest super. musi jakiś dzień minąć żeby emocje sama odeszły.a mój pod tym kątem jest taki sam. rozmawiamy normalnie ale czuć ze jesCze coś wisi w powietrzu. Ale minie spokojnie
Dziękuję za ciepłe słowa u Was zawsze mogę je otrzymać U nas jakiś czas temu tak było,że jak przychodziła @ to niby ok ale było czuć ,że wcale nie . Jednak od kilku już miesiączek jest inaczej najpierw mój mąż faktycznie odpuścił, a od ostatniego okresu ja. Jestem z siebie dumna bo to drugi okres ,jak dobrze pamiętam albo trzeci, przy którym nie płaczę ,że się pojawił Także uważam to za swój duży sukces
Jeżeli chodzi o badania przeciwciał p/plemnikowych to u kobiet można to zbadać z krwi u mężczyzny z nasienia. To rodzaj choroby autoimmunologicznej , kobieta może wytwarzać przeciwciała ,które "atakują" plemniki tzn. nie pozwalają na to aby dotarły do komórki to tak bardzo pokrótce. Mężczyzna też może wytwarzać przeciwciała i sprawiać,że jego plemniki np. będą się sklejały i też uniemożliwiały tym sposobem zapłodnienie.Prawidłowo jest to opisane na internecie tak bardziej jaśniej i fachowo napisałam tyle co tam trochę pamiętam jak czytałam o tym. Inna sprawą jest jeszcze wrogi śluz szyjkowy ale to kolejna historia. Także jest tego trochę , a niby powiedzenie mówi ,że "łatwo to się dzieci robi " achaaa , jasssneMajciaC, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
KLM, no właśnie, mnie coś lekarz ostatnio mówił, że trzeba chyba zrobić test na wrogość śluzu.. Zobaczymy..
Poza tym widzę, że bardzo podobnie zaczęłyśmy myśleć u mnie to druga @ przy której nie płacze. Chyba zaczynamy nabierać grubej skóry może dzięki temu uda się szybciej niż nam się wydaje
Czekam na Twoje dane do tabelkiCzrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Kurcze, dziewczyny, spać dziś nie mogę... Całą noc się budziłam. Temperatura wystartowała w górę, ale nie sądzę żeby sprawcą tego zajścia była owulacja Gardło mnie boli więc to pewnie to...
Wczoraj byliśmy u szwagra na grilu a ja nie mogłam doczekać się kiedy będziemy wracać do domu. Czuję jakiś taki dyskomfort, nie wiem... uczucie jakby pełności, albo obrzmienia w podbrzuszu. Przy nacisku boli. Nigdy tak nie miałam... To pewnie te duże pęcherzyki + rozpulchniona macica...
Miała tak któraś po clo???Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Kurcze, dziewczyny, spać dziś nie mogę... Całą noc się budziłam. Temperatura wystartowała w górę, ale nie sądzę żeby sprawcą tego zajścia była owulacja Gardło mnie boli więc to pewnie to...
Wczoraj byliśmy u szwagra na grilu a ja nie mogłam doczekać się kiedy będziemy wracać do domu. Czuję jakiś taki dyskomfort, nie wiem... uczucie jakby pełności, albo obrzmienia w podbrzuszu. Przy nacisku boli. Nigdy tak nie miałam... To pewnie te duże pęcherzyki + rozpulchniona macica...
Miała tak któraś po clo???
To przybij 5! Ja dzis 2 godziny w nocy nie spałam, bo jak sie nie obróciłam tak mnie cos na dole w kręgosłupie bolało..
To dziecko mnie wykończy, zanim sie urodzi
Po clo wlasnie mozna miec rożne skutki uboczne, ale najważniejsze zeby pękły a resztę jakos zniesiesz!
I pewnie nasz racje, mogą dokuczać jak sa duże!14 cykli starań
-
ale tu cicho Majcia, w tabelce są lekko przedawnione moje dane. podaję aktualne.
lerka 16 cs kolejna @ 5.07 - 24.05.2017 laparoskopowo udrożniono jajowodyJeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Jan Paweł II
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
Czy ja dobrze widzę i Basik w ciąży? Co tak wogóle u niej. przestała tutaj do nas zaglądac;/Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Jan Paweł II
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
No hej!
Ja w pracy, a przedpołudnie spędziliśmy we trójkę nie było kiedy napisać
Wiedzie co..? Mąż mnie wczoraj załamał.. Zauważył celulit na moich nogach.. Nigdy wcześniej tego nie zauważył, a ja mu nie tłumaczyłam co to.. Stwierdził, że przytyło mi się, bo cała porobiłam się w "dziury"-jak to nazwał.. I dzisiaj tak się sobie przyjrzałam i faktycznie.. Nawet na brzuchu przybrałam.. Postanowiłam więc wrócić na trampolinę, więcej jeździć rowerem, no i przed pracą z rana najlepiej na rolkach jeździć. A przede wszystkim zamiast słodkich napoi- woda.. No i moje ukochane słodycze na bok.. Tak więc jesteście świadkami- w tym miesiącu idziemy na luz ze staraniami, nie będę odliczać, tym bardziej, ze niedlugo wizyta u lekarza. Waga 54kg- schodzę do 52- żeby w cyckach coś tam jeszcze zostało lecę do pracy, miłego dnia!
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle