Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
No i brzuch bolał na owulację drugiego dnia po monitoringu.. Kurczę.. Zastanawiam się czy jakieś zapalenie się nie wdało, bo wczoraj bolał mnie ten jajnik owulujący tak, że chodzenie sprawiało ból, no i Mąż próbował mnie leczyć hahaha
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
MajciaC wrote:No i brzuch bolał na owulację drugiego dnia po monitoringu.. Kurczę.. Zastanawiam się czy jakieś zapalenie się nie wdało, bo wczoraj bolał mnie ten jajnik owulujący tak, że chodzenie sprawiało ból, no i Mąż próbował mnie leczyć hahaha
MajciaC lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
MajciaC wrote:No i brzuch bolał na owulację drugiego dnia po monitoringu.. Kurczę.. Zastanawiam się czy jakieś zapalenie się nie wdało, bo wczoraj bolał mnie ten jajnik owulujący tak, że chodzenie sprawiało ból, no i Mąż próbował mnie leczyć hahaha
ooo prosze! no to jak pecherzyk był taki ładny, to pewnie już gdzieś fasolinka się chowa
Trzymam kciuki! Ja będę testować 23.05
To Ty już pewnie będziesz wiedzieć
ja przy stymulacji CLO, zawsze 11-12 dc wydawało mi się, że "czułam" owulacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 11:47
Czrna 81 lubi tę wiadomość
14 cykli starań
-
Inffinito22 wrote:ooo prosze! no to jak pecherzyk był taki ładny, to pewnie już gdzieś fasolinka się chowa
Trzymam kciuki! Ja będę testować 23.05
To Ty już pewnie będziesz wiedzieć
ja przy stymulacji CLO, zawsze 11-12 dc wydawało mi się, że "czułam" owulację
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Czrna 81 wrote:Majcia, nietóre kobiety czują ból owulacyjny ponieważ po pęknieciu pęcherzyka rozlewa sie płyn, który podrażnia otrzewną (o ile dobrze pamiętam ) i stąd ten ból. U Ciebie po badaniu i tak wszystko podrażnione, wiec pewnie boli bardziej. Ja trzymam kciuki żeby to tylko (i aż!) owulacja była
O masakra! Jaka wiedza!! Razem dojdziemy do etapu mistrza, będziemy mogły nie tylko dawać korki albo może jakieś.. Hmm
.. Nauki przedmałżeńskie?Czrna 81 lubi tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
MajciaC wrote:No co Ty, za wcześnie by było na fasolindę u mnie póki co bez leków.. Ale jeśli nic się nie uda to myślę, że wyprowadzi mi jakąś " baterię" do działania..
a tam za wcześnie już może gdzieś tam zalążek się czai i czeka na dobry moment
A raczej na pewno!
Obyś nie musiała mieć "baterii" ja mam nadzieję, że u mnie zadziałaMajciaC lubi tę wiadomość
14 cykli starań
-
No dobrze, to czas się w końcu z domu ruszyć wieje, chyba sobie nawkładam kamieni do torebki przejdę się trochę, zobaczę co się w wielkim świecie dzieje później do Was zajrzę
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Jak wam mija dzień kobietki?
Ja w pracy - mieliśmy zamknąć wcześniej, ale chyba nic z tego kurde, szkoda, bo chciałabym zjeść obiad wcześniej niż o 19
MAJCIA, jak spacer? i jaka pogoda? u nas lało przez pół godziny, teraz nawet słoneczko wyszło lekko14 cykli starań
-
Witam, ostatni okres miałam 3 kwietnia. Moje cykle trwają około 40- 43 dni. Z mężem współżyliśmy codziennie lub co drugi dzień żeby trafić w dni płodne. W zeszłym tygodniu miałam przejrzysty, rozciągliwy śluz. Od przedwczoraj mam bardzo wrażliwe sutki, delikatne żyłki na piersiach, temperatura pochwy 37 stopni. Zastanawiam się czy już zrobić test czy jeszcze poczekać? W zeszłym tygodniu zrobiłam test, który wyszedł negatywny (wtedy nie miałam żadnych objawów). Nie chce się nakręcać. Czy miał ktoś z was takie objawy ciąży?
-
Aenu wrote:Witam, ostatni okres miałam 3 kwietnia. Moje cykle trwają około 40- 43 dni. Z mężem współżyliśmy codziennie lub co drugi dzień żeby trafić w dni płodne. W zeszłym tygodniu miałam przejrzysty, rozciągliwy śluz. Od przedwczoraj mam bardzo wrażliwe sutki, delikatne żyłki na piersiach, temperatura pochwy 37 stopni. Zastanawiam się czy już zrobić test czy jeszcze poczekać? W zeszłym tygodniu zrobiłam test, który wyszedł negatywny (wtedy nie miałam żadnych objawów). Nie chce się nakręcać. Czy miał ktoś z was takie objawy ciąży?
Ja wiem po sobie, że objawy ciąży można mieć nawet jak ciąży nie ma . Co oczywiście nie znaczy, że nie jesteś nie zrozum mnie źle, ale jak dobrze wiemy, jak się bardzo chce..
Wydaje mi się, że test już by pokazał, a najpewniejsza jest beta możesz powtórzyć test dla pewności14 cykli starań
-
Inffinito22 wrote:Jak wam mija dzień kobietki?
Ja w pracy - mieliśmy zamknąć wcześniej, ale chyba nic z tego kurde, szkoda, bo chciałabym zjeść obiad wcześniej niż o 19
MAJCIA, jak spacer? i jaka pogoda? u nas lało przez pół godziny, teraz nawet słoneczko wyszło lekko
Dopiero wróciłam zdążyłam być na dwóch między innymi z koleżanką i jej 1,5-roczną córeczką
Współczuję, że musisz tak długo siedzieć w pracy, mnie się udało, przez badanie jeszcze dziś mam wolne.. Ale od czwartku znowu jazda..
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Aenu wrote:Witam, ostatni okres miałam 3 kwietnia. Moje cykle trwają około 40- 43 dni. Z mężem współżyliśmy codziennie lub co drugi dzień żeby trafić w dni płodne. W zeszłym tygodniu miałam przejrzysty, rozciągliwy śluz. Od przedwczoraj mam bardzo wrażliwe sutki, delikatne żyłki na piersiach, temperatura pochwy 37 stopni. Zastanawiam się czy już zrobić test czy jeszcze poczekać? W zeszłym tygodniu zrobiłam test, który wyszedł negatywny (wtedy nie miałam żadnych objawów). Nie chce się nakręcać. Czy miał ktoś z was takie objawy ciąży?
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
nick nieaktualnyWitam
lerka metoda napro polega na obserwacji śluzu. Na tej podstawie lekarz zaleca badania, a dzięki karcie na której zapisuje się codziennie jaki mamy śluz czy też go nie mamy widać która faza cyklu ile dni trwa, czy brakuje np progesteronu itd. To tak po krotce
Doktor do której ją chodze bierze pod uwagę cały organizm, a nie tylko np hormony. Różne choroby mają wpływ na niepłodność i różne zaleca badania, nie tylko typowe dla ciąży. -
hej dziewczynki. u mnie dzień dziś na wariackich papierach. przydał się taki wolny. ciągle biegiem. to do stolarza,to na budowie i do domu a potem znowu na budowę.Tak byłam zarabiają ze o 20 dopiero coś zjadłam od rana.
dziewczynki powiedzcie mi,głównie te po clo czy ma któraś z was świąd w miejscu intymny tak tydzień po zastrzyku?kurcze, bo ja to już uznaję jako pierwszy objaw zbizajacej się @,bo towarzyszy temu taki dziwny ból,może nie ból tylko takie dziwne uczucie w podbrzuszu.Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty,
bo masz do przejścia całe życie...
Jan Paweł II
07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
27.12.2017 r. złożenie dokumentów
26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
czekamy na termin szkoleń.....
11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!!
......czekamy na TEN telefon......
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
21.05.2020 na zawsze razem......
28.09.2020 sprawa o przysposobienie
02.2022 r. [*] aniołek 7 tc. (ciąża naturalna)
09.2022 r. [*] aniołek 7 t. c. (ciąża naturalna) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Poczytałam Wasze wypowiedzi na temat in-vitro i pate jeszcze innych postów.
Ja do Wad nie pasuje Wy macie swoje tenaty o mierzeniu temperatury, owulacji itp.
Ja jestem z innej bajki chociażby dlatego, że owulacja u mnie nie istnieje. Ja przygotowuje się do in vitro więc nawet nie będę miała z kim tu pogadać na ten tenat.
Za każdą z Was trzymam mocno kciuki i mocno wierzę, że w końcu każdej z nas uda się zobaczyć dwie kreski...u nie ważne czy vędzie to monitoring, inseminacja czy in vitro. Pozdrawiam serdecznie... BetweenMajciaC, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiem wiem że clo to tabletki ale po clo mam zastrzyk pragnął. i właśnie tydzień po nim występuje unię ten świądJeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty,
bo masz do przejścia całe życie...
Jan Paweł II
07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
27.12.2017 r. złożenie dokumentów
26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
czekamy na termin szkoleń.....
11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!!
......czekamy na TEN telefon......
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
21.05.2020 na zawsze razem......
28.09.2020 sprawa o przysposobienie
02.2022 r. [*] aniołek 7 tc. (ciąża naturalna)
09.2022 r. [*] aniołek 7 t. c. (ciąża naturalna) -
nick nieaktualnylerka2016 wrote:wiem wiem że clo to tabletki ale po clo mam zastrzyk pragnął. i właśnie tydzień po nim występuje unię ten świąd