Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Inffinito kochana a coz cie w tych twoich testach niepokoi?

Piękne masz te pęcherzyki :D!
    Oby te wszytskie badania i leki przyniosły efekt!

Nie, w testach nic, of napisało notatke, że jeśli w 9dc wyznaczyło owu, a ja w 11dc zaznaczyłam test owu pozytywny, to że do owulacji mogło nie dojść,bo jest rozbieżność..
    i się po prostu trochę zaczynam martwić, ale jutro monitoring potwierdzi albo zaprzeczy temu.
    Tylko wytrzymać do tego jutra :D

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw sie bedzie wszystko dobrze :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito nie zamartwiaj sie... ovifriend to tylko program i wyznacza wszystko tak jak w ksiazkach posza a w zyciu niestety nie zawsze sa takie cykle... mi szczerze mowiac jak korzystam juz 3,5 roku to tylko raz wyznaczyl cos prawidlowo z czym moglam sie zgodzic ;) takze glowa do gory trzeba zaufac wlasnej wiedzy i znajomosci organizmu a program moze jedynie podpowiedziec co nieco ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem mama kwitniowa 2014 , teraz nadszedl czas na rodzenstwo dla naszej malej pchelki, niestety pojawila sie niedoczynnostarczycy i niereguralne cykle ktore niestety uniemozliwiaja mi okreslenie owu :( ale mam nadzieje ze wiosna i lato nam posluzy i wszytskie zaciazymy :D poozdrawiam

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joweg Witamy! tak jak mówisz, oby wiosna i lato zapyliła :D

Masz już córeczkę, tak?

Czrna 81, joweg lubią tę wiadomość

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech pyli, niech pyli ;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia__84 wrote:
    My wczoraj padlismy spac i nie bylo numerka, mam nadzieje ze moj pecherzyk jeszcze nie pekl. Musimy dzis nadrobic ;-) Zobaczymy co moj wspolmalzonek na to powie.

U nas pada deszcz, okropna pogoda :-( Masakra

Ja w pracy juz siedze.
    A co ma mówić? Zgwałć go i bez gadania ;-) :-D Ręczę że będzie chłopina zadowolony ;-)

U nas też pogoda żałosna...

Melodia__84, MajciaC lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońca moje! Kobietki kochane! Pomocy! Małpa nadchodzi i mam nastroje że pozal się b....ale nie o tym.

Mam 31 wiosennek. Męża od 9 lat. Córkę 8 lat i 6 lat. Tylko jest ale. Od 3 - CH lat włączył mi się instynkt macierzyński i tu problem. 3 lata temu mąż nie chciał mieć więcej dzieci ale od 10 - ku cyklu stwierdził że chce i kochamy się bez zabezpieczenia... Od trzech cykli jeżdżę na monitoring . Ovu jest. Biorę inofolic dwa razy dziennie i teraz od 5 dni magnez. Czuję że mam już dość. Najgorsze jest to że mąż mnie nie wspiera i chyba mu nie zależy. Na wszystko odpowiada nie wiem albo obojętnie. Nie wiem ! Chce odpocząć już od tej temperatury ale pani ginekolog kazała nadal mierzyć. Chyba depresja. Może jakieś dobre rady! Kopniak w d.... Obojętnie co kochane. Poradzicie mi coś. Buziaki i ściskam was mocno

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o magnez to polecam kąpiel s rozworze magnezu ponieważ lepiej przyswajany jest przez skore.

Wiesz ja mam dystansu chodź wczoraj mój powiedział ze chce trzecia kobietę w domu i jakos przykro mi sie zrobiło bo wiem ze w tym cyklu nici a wiec reasumując mysle ze ani obojętność ani bacik nie jest wskazany

Elwira.eli lubi tę wiadomość

• KLM89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Wiem jak to jest , każda z nas przeżywa podobny stan bądź nawet taki sam :(
    Na pewno jest Ci ciężko z racji tego ,że nie masz wsparcia u męża więc współczuję. Tylko szczera rozmowa jest wskazana :) Masz też już dwójkę dzieci to też powód do radości , czyż nie ?
    Tutaj większość z nas zmaga się o pierwsze i to po kilkanaście cykli , sama jestem tego przykładem :( Mało to pocieszające ale prawdziwe :(
    Musimy wierzyć, nie zadręczać się myślami i na pewno w końcu nam się uda :) :*

Ilona04 lubi tę wiadomość

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    A co ma mówić? Zgwałć go i bez gadania ;-) :-D Ręczę że będzie chłopina zadowolony ;-)

U nas też pogoda żałosna...

Niom moze wtedy polubi poniedzialki ;-)

Czrna 81, MajciaC lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Joweg Witamy! tak jak mówisz, oby wiosna i lato zapyliła :D

Masz już córeczkę, tak?

tak jedna coreczke :) bardzo wyczekiwana , na punkcie zajscia w ciaze wariowalam do tej ciazy podchodze bardziej na luzie juz , z corcia zaszlam w polowie sierpnia wiec lato mi sprzyja oby i tym razem

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Słońca moje! Kobietki kochane! Pomocy! Małpa nadchodzi i mam nastroje że pozal się b....ale nie o tym.

Mam 31 wiosennek. Męża od 9 lat. Córkę 8 lat i 6 lat. Tylko jest ale. Od 3 - CH lat włączył mi się instynkt macierzyński i tu problem. 3 lata temu mąż nie chciał mieć więcej dzieci ale od 10 - ku cyklu stwierdził że chce i kochamy się bez zabezpieczenia... Od trzech cykli jeżdżę na monitoring . Ovu jest. Biorę inofolic dwa razy dziennie i teraz od 5 dni magnez. Czuję że mam już dość. Najgorsze jest to że mąż mnie nie wspiera i chyba mu nie zależy. Na wszystko odpowiada nie wiem albo obojętnie. Nie wiem ! Chce odpocząć już od tej temperatury ale pani ginekolog kazała nadal mierzyć. Chyba depresja. Może jakieś dobre rady! Kopniak w d.... Obojętnie co kochane. Poradzicie mi coś. Buziaki i ściskam was mocno
    Uuuu,kolejny facet "do naprawienia" ;-) Kochana, temat rzeka... Tu każda z nas co jakiś czas sie żre ze swoją gorszą połówką :-) Ale jak sie wyżalisz, to już troszkę lżej na sercu sie robi. Każda powie dobre słowo, wesprze, na faceta popsioczy... :-D
    Mój na przykład nie chciał słyszeć o drugim dziecku przez całe lata, a teraz jak zmienił zdanie, to kiedy dostanę @ wali tekstem: "I coo? Znooowu nie bedzie dzidzi?" No k..wa mać! Jakby sie szybciej zdecydował to dzidzia by pewnie do pierwszej klasy teraz szła! Aaach, jak to sie trzeba powstrzymywać żeby nie pęknąć w łeb! :-D

Elwira.eli lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:

Och, ja 2 dni temu miałam ochotę mojego "puknąć w łeb" :D
    Także, na pewno nie jesteś jedyna, która coś nie coś narzeka :)
    Takie uroki facetów, czasem trzeba nimi potrząsnąć, haha. Ja z moim pogadałam, wybuchłam nawet troszkę, ale racja została przyznana i teraz sam pyta o wszytsko " co na tych paskach Ci wyszło" - jak testy owu robię, kwas foliowy też już pamięta, aby brać :) Ale jak mówię, musiałam mu wszystko ja dziecku, podać na tacy, narysować i zaśpiewać - przysłowiowo :D
    Także, powiedz wszystko co Ci na sercu leży, pożrecie się chwile może, ale będzie lepiej, bo oni się sami nie domyślą, jak już wiemy :)
    Powiedz czego oczekujesz, jakiego zachowania - na pewno pomoże taka zupełnie szczera rozmowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 12:49

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi facetami to jest ròżnie ;) moj zaczał brac selen i cynk ;) dzisiaj tez dziewczyny Was glowa boli? Bo mnie od kilku.dni tak delikatnie z tylu, i sie zastanawiam czy to moze niedobór magnezu albo moze od napiecia miesniowego;) bralam wczesniej regularnie a teraz mi.sie nie chcialo, i mam mrowienia wiec moze i ta glowa od tego :)

• Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze tez selen z cynkiem ale myśli ze go na skore ;)

Czrna 81, Melodia__84 lubią tę wiadomość

• Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was tez bolą lędźwie przed okresem ?

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa ma tak ze ja boli caly kregoslup na okres ;) Femme widze, ze znalazlas sposob zeby bral, moj o dziwo wie na co i bierze bez niczego ;)

• MajciaC Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was od rana :) czasami mam ubaw, czasami chwilę zadumy :) na prawdę cieszę się, że jesteście :)

Problemy z facetami, jak już Czarna wspomniała wszystkie przerabiamy.. Poczytajcie nas od początku, zobaczycie, że każda z nas przeszła przez wątek kłótni.. A my niestety przez nasz silny instynkt jesteśmy bardziej spięte, no i kłótnia gwarantowana.. Ale wszystko jest do ogarnięcia :) przede wszystkim musimy ROZMAWIAĆ!

Poza tym wróciłam z pracy i marzę o łóżku, śnie.. A nie mogę dziś, bo jeżdżone mamy poniedziałki.. Poza tym ciągle ten brzuch mnie muli.. Raz tak mnie jajnik zabolał, że aż przykucnęłam.. Temp pięknie wysoko, ale jeszcze może spać :P

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama z nim poszłam na badania krwi - w zasadzie tez nie wiał co to za odczynniki ;)
    Wiesz to mój partner jest taki jak ogr ;)
    Mam juz córkę ale to nie jest jej biologiczny ojciec.

Niby. Gin mowi ze z mojej strony jest wszystko ok, ale miałam problemy z krwią hemoglobina 7. Wiec lutym byłam w szpitalu przebadali mi wszystko zrobili transfuzje czerwonych krwinek i teraz powinno byc ok.

Wtedy tez dowiedziałam sie ze głupi niedobór jakiegoś pierwiastka albo anemia blokuje zajście w ciąże .
    Wiec mam nnadzieje ze teraz sie uda

MajciaC, Czrna 81 lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ