X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Zdecydowanie polecam! :P
    Jutro podeślę Ci linka, albo dziś wieczorem jak już będzie dostępna strona
    Okey w takim razie bede czekac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 16:40

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, termometr z dwoma miejscami po przecinku znajdziecie w każdym Rossmanie ;-)

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajciaC wrote:
    Toruń :D A Ty? Chcesz to mogę zabrać też taki elektryczny, do rachunku się później dorzucę za prąd. :D
    Ja też z kujawsko-pomorskiego, a dokładnie z samego serca Borów Tucholskich ;-)

Czarna81
    22 cs.
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dziewczyny, termometr z dwoma miejscami po przecinku znajdziecie w każdym Rossmanie ;-)
    Szukałam u nas chyba w 4 rożnych i nie mieli! :P
    A giętka końcówka była?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 18:10

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona podsyłam linka!
    http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-geratherm-basal-digital-i6767579827.html

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Ilona podsyłam linka!
    http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-geratherm-basal-digital-i6767579827.html
    Dzięki;*

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Szukałam u nas chyba w 4 rożnych i nie mieli! :P
    A giętka końcówka była?!
    Nie pytaj o termometr owulacyjny, bo tak sie nie nazywa ;-) To zwykły elektroniczny termometr i ma dwa miejsca po przecinku. Dostaniesz już za 10 zł. Poszukaj gdzie sa termometry i przeczytaj na opakowaniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 18:27

Czarna81
    22 cs.
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nie pytaj o termometr owulacyjny, bo tak sie nie nazywa ;-) To zwykły elektroniczny termometr i ma dwa miejsca po przecinku. Dostaniesz już za 10 zł. Poszukaj gdzie sa termometry i przeczytaj na opakowaniu ;-)
    Nie pytałam o owulacyjny, o zwykły :) ale w aptece u nas nie mieli i w rossmanie tez nie. Moze trafiłam tak akurat ale wiem ze nie mogłam znaleźć :P

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Katowice :)

Byłam zrobic paznokcie zemdliło mnie tak ze jeszcze mi niedobrze.cos czuje ze w tym miesiącu @ da mi popalić

Nie mam cierpliwości do mierzenia temp :) ale Was podziwiam

Czrna 81, MajciaC lubią tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia, zmolestowałaś męża? ;-) Hehe, przypuszczam że siły nie trzeba było używać ;-)

Melodia__84 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme8286 wrote:
    Ja Katowice :)

Byłam zrobic paznokcie zemdliło mnie tak ze jeszcze mi niedobrze.cos czuje ze w tym miesiącu @ da mi popalić

Nie mam cierpliwości do mierzenia temp :) ale Was podziwiam
    Aaalbo nie da :-D Zawsze Cie tak mdli przy paznokciach? Przecież jest dość znośnie... a może fasolce przeszkadzało :-D :-D :-D

Czarna81
    22 cs.
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme, jesteś pewna ze to zwiastun @?
    Ja mieszkałam w Katowicach, zanim kupiliśmy mieszkanie w Zabrzu :P

Ja zaczynam panikować przed jutrzejszym monitoringiem! (Zawsze to robię :D)
    Boje sie, ze clo nic nie poprawiło, lekarz dał nam 3 miesiace a potem czeka mnie klinika leczenia niepłodności bo to bedzie juz 17cs i stwierdził ze jak juz 3 miesiace kiedyś brałam clo i nie pomogło, to jak teraz nic z tego nie bedzie to musze isc po pomoc wyżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 19:27

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mdli mnie do teraz jest mi niedobrze.. to nie fasolka tak jak wspomniałam szanse zero za duzo awantur było w miesiącu :(. W tym miesiącu przynajmniej nie jestem płaczliwa to plus tego wszystkiego :)

A byłaś moze u lekarza w Katowicach na raciborskiej jest ponoć super .
    Ja chodzę do cnoty i mam pare zastrzeżeń

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme8286 wrote:
    Nie mdli mnie do teraz jest mi niedobrze.. to nie fasolka tak jak wspomniałam szanse zero za duzo awantur było w miesiącu :(. W tym miesiącu przynajmniej nie jestem płaczliwa to plus tego wszystkiego :)

A byłaś moze u lekarza w Katowicach na raciborskiej jest ponoć super .
    Ja chodzę do cnoty i mam pare zastrzeżeń

Może będziesz zaskoczona! :) awantury, awanturami, ale szanse są jakieś na pewno! <3

Ja chodziłam na francuską do dr. Michalskiego! Genialny facet, gdyby nie przeprowadzka nadal bym do niego chodziła :) Ale teraz nie narzekam, po nim miałam 3 lekarzy i aktualny dopiero wziął sprawę na poważnie :) Poleciła mi go siostra od mojego - więc teraz jeżdżę do Pyskowic :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Melodia, zmolestowałaś męża? ;-) Hehe, przypuszczam że siły nie trzeba było używać ;-)

Maz wykozystany ;-) Chce jeszcze ;-)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Może będziesz zaskoczona! :) awantury, awanturami, ale szanse są jakieś na pewno! <3

Ja chodziłam na francuską do dr. Michalskiego! Genialny facet, gdyby nie przeprowadzka nadal bym do niego chodziła :) Ale teraz nie narzekam, po nim miałam 3 lekarzy i aktualny dopiero wziął sprawę na poważnie :) Poleciła mi go siostra od mojego - więc teraz jeżdżę do Pyskowic :)

Wiesz juz tyle rozczarowań ze teraz nawet nie mydle i nie licze bo taka iskierka a pózniej za duzo smutku

• michalina92 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Chcialam Wam napisac troche info co wiem co tam u mnie,u Nas:)
    a wiec bylam na wizycie u nowego lekarza teraz mam do lekarza 13km.Lekarz super spokojny,opanowany i kompetenty starszy(ale nie za stary) facet.Powiedzialam co i jak i bylo badanie potem dopochwowe i jest pecherzyk ciazowy i wokol krwiaczki kosmkowe i na to mam zapisana luteine dopochwowa zeby nie bylo krwawien i za 2 tyg na nastepna wizyte i to juz zalozymy karte ciazy a w miedzyczasie porobic badania. Chyba jeszcze dalej nie wierze i boje sie cieszyc i dziwi sie sama sobie ze nie plakalam ze szczescia jeszcze.Albo sie tak nastawilam na nie ze teraz nie wiem co mi jest

Czrna 81, Melodia__84 lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    hej dziewczyny:) Chcialam Wam napisac troche info co wiem co tam u mnie,u Nas:)
    a wiec bylam na wizycie u nowego lekarza teraz mam do lekarza 13km.Lekarz super spokojny,opanowany i kompetenty starszy(ale nie za stary) facet.Powiedzialam co i jak i bylo badanie potem dopochwowe i jest pecherzyk ciazowy i wokol krwiaczki kosmkowe i na to mam zapisana luteine dopochwowa zeby nie bylo krwawien i za 2 tyg na nastepna wizyte i to juz zalozymy karte ciazy a w miedzyczasie porobic badania. Chyba jeszcze dalej nie wierze i boje sie cieszyc i dziwi sie sama sobie ze nie plakalam ze szczescia jeszcze.Albo sie tak nastawilam na nie ze teraz nie wiem co mi jest
    Kochana, nawet nie wiesz jak się cieszę :) a szok jest na pewno, myślę, że mnie dopadłoby to samo, pamiętam jak to było za pierwszym razem :) bałam się strasznie, a zarazem byłam taka szczęśliwa, czułam się trochę jak we śnie :) Tak długo się zawodziłaś, że masz prawo w to nie wierzyć, ale to się dzieje naprawdę :) zupełnie naprawdę! Gdybym mogła już bym Cię ściskała :)

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny termometr d dostaniecie nawet w Auchanie, ostatnio kupowałam tam testy owulacyjne i jeden ciążowy( bo więcej nie było) no i widziałam.

W Bory Tucholskie planujemy się w końcu wybrać :)
    Femme, tule mocno kochana.. Wiem, że jest Ci smutno i to przynajmniej z kilku powodów.. Przede wszystkim te głupie hormony.. U mnie często jest odwrotnie.. Mam dużego wkurwa.. Drażni mnie nawet to, że ktoś na mnie patrzy lub mówi do mnie.. Dzisiaj tak miałam..

A do tego ten brzuch.. Nie daje mi to spokoju..

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalyscie skad jestescie a wiec ja z jaryszowa wioska w wojewodztwie opolskim:P

Czrna 81, MajciaC lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ