Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie, Michalina, lepiej idź i o tym powiedz..
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Michalina mam nadzieje ze to tylko jednorazowa sytuacja ale dziewczyny maja racje lepiej powiedzieć lekarzowi o tym...
Do mnie wczoraj nikt z kliniki nie dzwonil wiec to znaczylo ze hotmony idealne jak na dc w ktorym bylam i plan sie nie zmienia... to teraz pozostaje wziac jeszcze kilka zastrzykow i iui...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kochane!
Endometrium 9mm, 1 pęcherzyk dominujący ma 22mm !
Podobno na endo może być jakiś polip - lekarz powiedział, że niegroźny więc najpierw sprawdzimy czy jest owulacja.
Powiedział, że owulka może być dziś lub jutro, więc mam pomęczyć mojego i szykuje nam sie miły wieczór
haha, w aucie jak wracaliśmy, zachwycałam się moim pęcherzykiem i stwierdziłam " dziś będą harce! " a mój się tak uśmiał
Jutro znów wizyta o 21:45, zeby zobaczyć czy już pękł, minie 27 godzin i gin stwierdził, że decyja nalezy do mnie czy chce przyjsc zoabczyc. NO JASNE, ŻE CHCE
EDIT: nie chce tez za szybko się cieszyć, bo nie wiadomo czy owu bedzie, jak nie pęknie do jutra to wizyta dopiero za tydzien bo gin wyjeżdża
Ale przy moim cudownym mężczyźnie, zapominam o wszystkich smutkach.
Teraz stwierdził ze siedze grzecznie i go nie atakuje jak zawsze, tylko moze porobić swoje rzeczy, tylko dlatego, ze ja chce, "zeby mnie dziabnął" - No kocham tego głupkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 19:09
MajciaC, Melodia__84, Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość
14 cykli starań
-
Czrna 81 wrote:Majcia, kurde, Ty też mnie niepokoisz. Żeby tak sie zwijać z bólu... nie podoba mi sie to. Moze weź sie przejdź do lekarza? Zawsze możesz powiedzieć że Czarna ci kazała Oszczędzaj sie kochana.
Zgadzam się!
Jak tak boli to do lekarza biegusiem!14 cykli starań
-
Spokojnie dziewczyny, to nie jest aż taki straszny ból ten skurcz nie trwał dłużej jak minuta
Inffinito, do łóżka z mężem a nie tu wśród babek siedzisz śliczny pęcherzyk, wierzę, niech pęka! I niech dzidźka z niego będzie!
Ależ zimno.. U mnie też dziś śnieg spadł.. Na szczęście stopniał taka pogoda.. Dziwić się, że mogłabym non stop spać..
Dziecko wróciło, trzeba strawę przygotowaćCzrna 81, Inffinito22 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Inffinito piekny pecherzyk, musisz go wykorzystac Maz musi dzis pasc ze zmeczenia
Moj pecherzyk chyba tez decyduje sie pekac bo boli mnie jajnik owulacyjnie i test tez dodatni Przydaloby sie meza zmeczyc, ale dopiero z zumbeczki wrocilam to musze przejsc regeneracje Strasznie lubie to
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Melodyjko, Ty zumbujesz a ja chodzę na jumping frog tzn teraz zaprzestałam, bo obawiałam się że taki intensywny trening może nie współgrać z zapłodnieniem.. A raz w miesiącu, przed owulacją to trochę za mało
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Zabieramy sie do pracy
Miłego wieczorku, odezwę sie jutro
Melodia No to raz dwa regeneracja i szybko brać sie do roboty! Nie ma leniuchowania!
Majcia jak ból sie powtórzy to do lekarza! Nie ma co, lepiej zmarnować czas i dowiedzieć sie, ze jest ok niż przeciągać!
Jutro bede obserwować Twój wykres z rana znów! Ładnie tam
Mam nadzieje, ze nie będziecie mnie źle oceniać, ale moj to dopiero Narzeczony ślub dopiero za 2 lata. Choć nie mowię, chciałabym juz niestety, teraz takie terminy i koszty, ze aż głowa boli od samego myślenia
Także owszem, nie jesteśmy małżeństwem - ale fasolka to cos do czego oboje jesteśmy zdecydowani14 cykli starań
-
Inffinito, teraz to już tak Cię oceniłyśmy, że lepiej się do nas więcej nie odzywaj!! No szok co Ty tu nam napisałaś!!
A na serio, czy to ważne czy mąż czy narzeczony..? Ważne, że się kochacie i chcecie tego samego trzymam za Was kciuki, musi się udać
Poza tym ja mężatką jestem dopiero od niecałych trzech lat
Stosunkowo udanej nocy! Melodyjko, Tobie również kochanaInffinito22, Czrna 81 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Melodia, Inffinito, ja nie chcę być niemiła ale... wynocha do sypialni dzieci robić! Inffinito piekny pecherzyk Melodia twój pewnie taki sam Mam nadzieje,ze za około dwa tygodnie pochwalicie sie dwiema kreseczkami
Inffinito22, Melodia__84 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Odnośnie sportu jest wskazany jak najbardziej przy staraniu chociażby dlatego ze stres uchodzi ..
Ja trenuje pole dance i akrobatykę i na kołach gimnastycznych i trenuje innych wiec wiem ze to tylko pozytyw
Majcia na kręgosłup polecam rolowanie duoball i koci grzbiet takie cwiczenieMajciaC, Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość
-
Majcia a bo kurde różnie to bywa!
Ze strony mojego i mojej, "teściowe" to obie o bobasku, tak samo nasze rodzeństwo, już mają rodzinę i dzieci też, więc nas jak najbardziej wspierają
Ale jak ciotki z mojej strony się dowiedzą o ciąży przed ślubem, to, ze pewnie wpadka, że jak to.. najgorzej, że moja mama będzie musiała wysłuchiwać
Ale z drugiej strony.. to tylko i wyłącznie nasze życie, najważniejsze, że Ci co mają wiedzieć to wiedzą jak jest
Mój też do najmłodszych nie należy (27lat), także po ślubie i tylu cyklu starań co teraz, to byłby po 30-stce jakby się udało nam dopiero z pierwszym. Czym wcześniej tym lepiej stabilność jest to i fasolkę można majstrować!
Czarna moja droga! a skąd takie przypuszczeia?! No nigdy w życiu bym tak nie pomyślała coś Ty.. oszalała?! haha
My zjemy kolację i zabieramy się do "roboty"
Miłego wieczoru! Wszystkim życzę zdecydowanie AKTYWNEGO!14 cykli starań
-
Femme8286 wrote:Odnośnie sportu jest wskazany jak najbardziej przy staraniu chociażby dlatego ze stres uchodzi ..
Ja trenuje pole dance i akrobatykę i na kołach gimnastycznych i trenuje innych wiec wiem ze to tylko pozytyw
Majcia na kręgosłup polecam rolowanie duoball i koci grzbiet takie cwiczenie
Co do masażu, to skorzystam dziękuję
Inffinito, przestań martwić się innymi, niech sobie gadają.. Bo zawsze znajdzie się idealny pretekst dla tych co lubią gadać.. Poczuj się trochę jak gwiazda ja wcześniej też żyłam bez ślubu z ojcem mojej córki, cale szczęście, bo teraz miałabym z tego same problemy.. Gdybym nie poznała mojego wspaniałego Męża, który chyba mnie zaczarował, bo co do ślubu nagle zmieniłam zdanie, to nadal żyłabym z kimś bez ślubu lub byłabym sama..
Kobietki, chyba idę dalej spać, nie ogarniam tego co się ze mną dzieje.. W czwartek zrobię progesteron i przy okazji cukier z obciążeniem, bo obawiam się, że tu tkwi problem..
A póki co, wszystkim ślicznie owulującym jeszcze raz życzę cudownej nocy, aby pomimo pewnego obowiązku całość nie straciła klimatu i przyjemności niech w waszych sypialniach pachnie miłością!!
Dobrej nocy Kobietki, do jutra
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
MajciaC wrote:Melodyjko, Ty zumbujesz a ja chodzę na jumping frog tzn teraz zaprzestałam, bo obawiałam się że taki intensywny trening może nie współgrać z zapłodnieniem.. A raz w miesiącu, przed owulacją to trochę za mało
Ja bym chyba nie dala rady zrezygnowac w czasie staran,ciaza to co innego.
Zumba to moj czas dla mnie gdzie zmecze sie fizycznie i jest mi dobrze z tym. Bardzo mnie to odstresowuje. -
Czrna 81 wrote:Melodia, Inffinito, ja nie chcę być niemiła ale... wynocha do sypialni dzieci robić! Inffinito piekny pecherzyk Melodia twój pewnie taki sam Mam nadzieje,ze za około dwa tygodnie pochwalicie sie dwiema kreseczkami
Chlopina sie szukuje, kapie, pachni etc.
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Inffinito powiedz ciotkom że taki tok myślenia to już nawet w lesie (czyli u mnie w Borach Tuch. ) dawno jest przeżytkiem. A co dopiero w dużym mieście. Co za przedpotopowe podejście... No chyba ze ciotki należą do "moherowych beretów" to masz przekichane, bo takim nie przetłumaczysz Ale ogólnie Inffinito powinnaś mieć to w d...ie. Życie jest za krótkie żeby sie tym przejmować, a każdemu nie dogodzisz choć byś chciała.Czarna81
22 cs.