X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, Michalina, lepiej idź i o tym powiedz..

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina Tak jak dziewczyny mówią, lepiej dmuchać na zimne :)
    Nawet jesli to było jednorazowe i nic sie nie dzieje, to lepiej jak usłyszysz to od lekarza, będzie pewniejsza sytuacja!
    Duuuuużo odpoczywaj!

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina mam nadzieje ze to tylko jednorazowa sytuacja ale dziewczyny maja racje lepiej powiedzieć lekarzowi o tym...

Do mnie wczoraj nikt z kliniki nie dzwonil wiec to znaczylo ze hotmony idealne jak na dc w ktorym bylam i plan sie nie zmienia... to teraz pozostaje wziac jeszcze kilka zastrzykow i iui...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia, kurde, Ty też mnie niepokoisz. Żeby tak sie zwijać z bólu... nie podoba mi sie to. Moze weź sie przejdź do lekarza? Zawsze możesz powiedzieć że Czarna ci kazała :-D Oszczędzaj sie kochana.

Czarna81
    22 cs.
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Endometrium 9mm, 1 pęcherzyk dominujący ma 22mm :D!
    Podobno na endo może być jakiś polip - lekarz powiedział, że niegroźny więc najpierw sprawdzimy czy jest owulacja.
    Powiedział, że owulka może być dziś lub jutro, więc mam pomęczyć mojego i szykuje nam sie miły wieczór :D
    haha, w aucie jak wracaliśmy, zachwycałam się moim pęcherzykiem i stwierdziłam " dziś będą harce! " a mój się tak uśmiał :)
    Jutro znów wizyta o 21:45, zeby zobaczyć czy już pękł, minie 27 godzin i gin stwierdził, że decyja nalezy do mnie czy chce przyjsc zoabczyc. NO JASNE, ŻE CHCE :D

EDIT: nie chce tez za szybko się cieszyć, bo nie wiadomo czy owu bedzie, jak nie pęknie do jutra to wizyta dopiero za tydzien bo gin wyjeżdża :(
    Ale przy moim cudownym mężczyźnie, zapominam o wszystkich smutkach.
    Teraz stwierdził ze siedze grzecznie i go nie atakuje jak zawsze, tylko moze porobić swoje rzeczy, tylko dlatego, ze ja chce, "zeby mnie dziabnął" :D - No kocham tego głupka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 19:09

MajciaC, Melodia__84, Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Majcia, kurde, Ty też mnie niepokoisz. Żeby tak sie zwijać z bólu... nie podoba mi sie to. Moze weź sie przejdź do lekarza? Zawsze możesz powiedzieć że Czarna ci kazała :-D Oszczędzaj sie kochana.

Zgadzam się!
    Jak tak boli to do lekarza biegusiem! :D

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, to nie jest aż taki straszny ból ;) ten skurcz nie trwał dłużej jak minuta :)

Inffinito, do łóżka z mężem a nie tu wśród babek siedzisz :D śliczny pęcherzyk, wierzę, niech pęka! I niech dzidźka z niego będzie! :)

Ależ zimno.. U mnie też dziś śnieg spadł.. Na szczęście stopniał :D taka pogoda.. Dziwić się, że mogłabym non stop spać..

Dziecko wróciło, trzeba strawę przygotować ;)

Czrna 81, Inffinito22 lubią tę wiadomość

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito piekny pecherzyk, musisz go wykorzystac ;-) Maz musi dzis pasc ze zmeczenia ;-)

Moj pecherzyk chyba tez decyduje sie pekac bo boli mnie jajnik owulacyjnie i test tez dodatni ;-) Przydaloby sie meza zmeczyc, ale dopiero z zumbeczki wrocilam to musze przejsc regeneracje ;-) Strasznie lubie to ;-)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• MajciaC Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodyjko, Ty zumbujesz a ja chodzę na jumping frog :D tzn teraz zaprzestałam, bo obawiałam się że taki intensywny trening może nie współgrać z zapłodnieniem.. A raz w miesiącu, przed owulacją to trochę za mało :)

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieramy sie do pracy :D
    Miłego wieczorku, odezwę sie jutro <3
    Melodia No to raz dwa regeneracja i szybko brać sie do roboty! Nie ma leniuchowania! :)

Majcia jak ból sie powtórzy to do lekarza! Nie ma co, lepiej zmarnować czas i dowiedzieć sie, ze jest ok niż przeciągać! :)
    Jutro bede obserwować Twój wykres z rana znów! Ładnie tam <3
    Mam nadzieje, ze nie będziecie mnie źle oceniać, ale moj to dopiero Narzeczony :) ślub dopiero za 2 lata. Choć nie mowię, chciałabym juz :D niestety, teraz takie terminy i koszty, ze aż głowa boli od samego myślenia :(
    Także owszem, nie jesteśmy małżeństwem - ale fasolka to cos do czego oboje jesteśmy zdecydowani :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito, teraz to już tak Cię oceniłyśmy, że lepiej się do nas więcej nie odzywaj!! No szok co Ty tu nam napisałaś!!

A na serio, czy to ważne czy mąż czy narzeczony..? Ważne, że się kochacie i chcecie tego samego :) trzymam za Was kciuki, musi się udać :)

Poza tym ja mężatką jestem dopiero od niecałych trzech lat ;)

Stosunkowo udanej nocy! Melodyjko, Tobie również kochana :D

Inffinito22, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia, Inffinito, ja nie chcę być niemiła ale... wynocha do sypialni dzieci robić! ;-) Inffinito piekny pecherzyk :-) Melodia twój pewnie taki sam :-) Mam nadzieje,ze za około dwa tygodnie pochwalicie sie dwiema kreseczkami ;-)

Inffinito22, Melodia__84 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito! Poczułam sie urażona! Ty mnie kurde masz za moherowego bereta!
    :-D :-D :-D

Czarna81
    22 cs.
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko ja po rozwodzie i jeden taki sie przylegał chodź za formalizacja nie jestem :) oczywiście u mnie

• Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie sportu jest wskazany jak najbardziej przy staraniu chociażby dlatego ze stres uchodzi ..

Ja trenuje pole dance i akrobatykę i na kołach gimnastycznych i trenuje innych wiec wiem ze to tylko pozytyw

Majcia na kręgosłup polecam rolowanie duoball i koci grzbiet takie cwiczenie

MajciaC, Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia a bo kurde różnie to bywa!
    Ze strony mojego i mojej, "teściowe" to obie o bobasku, tak samo nasze rodzeństwo, już mają rodzinę i dzieci też, więc nas jak najbardziej wspierają :)
    Ale jak ciotki z mojej strony się dowiedzą o ciąży przed ślubem, to, ze pewnie wpadka, że jak to.. najgorzej, że moja mama będzie musiała wysłuchiwać :/
    Ale z drugiej strony.. to tylko i wyłącznie nasze życie, najważniejsze, że Ci co mają wiedzieć to wiedzą jak jest :)
    Mój też do najmłodszych nie należy (27lat), także po ślubie i tylu cyklu starań co teraz, to byłby po 30-stce jakby się udało nam dopiero z pierwszym. Czym wcześniej tym lepiej :D stabilność jest to i fasolkę można majstrować!

Czarna moja droga! a skąd takie przypuszczeia?! No nigdy w życiu bym tak nie pomyślała :D coś Ty.. oszalała?! :D haha

My zjemy kolację i zabieramy się do "roboty" :P

Miłego wieczoru! Wszystkim życzę zdecydowanie AKTYWNEGO!<3

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femme8286 wrote:
    Odnośnie sportu jest wskazany jak najbardziej przy staraniu chociażby dlatego ze stres uchodzi ..

Ja trenuje pole dance i akrobatykę i na kołach gimnastycznych i trenuje innych wiec wiem ze to tylko pozytyw

Majcia na kręgosłup polecam rolowanie duoball i koci grzbiet takie cwiczenie
    Wooow! Jesteś niesamowita! Czyli mówisz, że na trampolinach mogę spokojnie skakać..?

Co do masażu, to skorzystam :) dziękuję :)

Inffinito, przestań martwić się innymi, niech sobie gadają.. Bo zawsze znajdzie się idealny pretekst dla tych co lubią gadać.. Poczuj się trochę jak gwiazda ;) ja wcześniej też żyłam bez ślubu z ojcem mojej córki, cale szczęście, bo teraz miałabym z tego same problemy.. Gdybym nie poznała mojego wspaniałego Męża, który chyba mnie zaczarował, bo co do ślubu nagle zmieniłam zdanie, to nadal żyłabym z kimś bez ślubu lub byłabym sama..

Kobietki, chyba idę dalej spać, nie ogarniam tego co się ze mną dzieje.. W czwartek zrobię progesteron i przy okazji cukier z obciążeniem, bo obawiam się, że tu tkwi problem..

A póki co, wszystkim ślicznie owulującym jeszcze raz życzę cudownej nocy, aby pomimo pewnego obowiązku całość nie straciła klimatu i przyjemności :) niech w waszych sypialniach pachnie miłością!!

Dobrej nocy Kobietki, do jutra :)

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    28.04.2017r- HSG-ok
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajciaC wrote:
    Melodyjko, Ty zumbujesz a ja chodzę na jumping frog :D tzn teraz zaprzestałam, bo obawiałam się że taki intensywny trening może nie współgrać z zapłodnieniem.. A raz w miesiącu, przed owulacją to trochę za mało :)

Ja bym chyba nie dala rady zrezygnowac w czasie staran,ciaza to co innego.
    Zumba to moj czas dla mnie gdzie zmecze sie fizycznie i jest mi dobrze z tym. Bardzo mnie to odstresowuje.

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Melodia, Inffinito, ja nie chcę być niemiła ale... wynocha do sypialni dzieci robić! ;-) Inffinito piekny pecherzyk :-) Melodia twój pewnie taki sam :-) Mam nadzieje,ze za około dwa tygodnie pochwalicie sie dwiema kreseczkami ;-)

Chlopina sie szukuje, kapie, pachni etc. ;-)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito powiedz ciotkom że taki tok myślenia to już nawet w lesie (czyli u mnie w Borach Tuch. :-D ) dawno jest przeżytkiem. A co dopiero w dużym mieście. Co za przedpotopowe podejście... No chyba ze ciotki należą do "moherowych beretów" to masz przekichane, bo takim nie przetłumaczysz :-D Ale ogólnie Inffinito powinnaś mieć to w d...ie. Życie jest za krótkie żeby sie tym przejmować, a każdemu nie dogodzisz choć byś chciała.

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ