X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wczoraj przejrzałam pół Internetu na temat opini i Niepokalanku (costangusie). Większość osób chwali, że pomógł i dzięki niemu udało się zajasc w ciaze. Ale niestety były też opinie o tym, że rozlegulowal cykle i źle wpłynął na samopoczucie (mdłości, bóle glowy).
    Mi się wydaje, ze musisz sama po sobie zobaczyć. Jak się będziesz źle czuła to chyba lepiej odstawić.

Ja podobni- sporo o tym środku przeczytałam, ale z tego co widziałam, to nie ma sensu rzucac go tak szybko, tylko ze 2 cykle brac, żeby zobaczyć efekty. /zobaczymy jak będzie- mam nadzieję, że nie zablokuje mi owulacji - dla pewności jakby się miała przesuwać robię od dziś testy owulacyjne, żeby nie przegapić.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Almanah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do castagnusa, to to się generalnie powinno brać 90 dni, miesiąc przerwy i znowu jazda 90 dni, żeby przyniosło oczekiwane skutki, więc lepiej się uzbroić w cierpliwość. :P Robiłam kilka podejść, ale nigdy się nie udawało dotrwać do końca kuracji, ale nawet po 2 opakowaniach już coś się zaczynało dziać.

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja podobni- sporo o tym środku przeczytałam, ale z tego co widziałam, to nie ma sensu rzucac go tak szybko, tylko ze 2 cykle brac, żeby zobaczyć efekty. /zobaczymy jak będzie- mam nadzieję, że nie zablokuje mi owulacji - dla pewności jakby się miała przesuwać robię od dziś testy owulacyjne, żeby nie przegapić.
    No to rób testy i działaj :D
    Na mnie mój niepokalanek czeka grzecznie w szafce. Miałam brać od nowego cyklu, ale trochę kusi mnie żeby od jutra zacząć.

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Liczę że się to uspokoi Allmita, bo takiej depresji jeszcze w związku ze staraniami jeszcze nie miałam :/

Kasia a ten niepokalanek kazał ci brać lekarz czy się tak wspomagasz?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja zapomniałam w pracy i biorę od 8 dc.
    Czytałam, że to nie ma takiego znaczenia kiedy zaczniesz, więc jak chcesz to bierz ze mną i dzielimy się wrażeniami :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis serduszkowalismy z moim i strasznie mnie bolalo jak nigdy jak bym napuchla:/

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Almanah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, to nieźle tu smarujecie te posty, czytałam wszystkie po kolei od 16:00 i cały czas miałam 2 strony do tyłu. :D

Kasia1987, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Nats ja zapomniałam w pracy i biorę od 8 dc.
    Czytałam, że to nie ma takiego znaczenia kiedy zaczniesz, więc jak chcesz to bierz ze mną i dzielimy się wrażeniami :)
    Ok. To jutro od rana termometr w pipke, a costangus do buzi i jazda :D

Edit : słyszałam, że się rano powinno brać, ale nie wiem czy to takie duże znaczenie ma :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 18:28

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna felek... zakręcić się można :P Ja póki co biorę Pregna Plus... a teraz zaczełam myśleć o tym żelu... poczytałam o niepokalanku i teraz i o tym myśle :P Wy tak same od Siebie czy lekarze Wam podsuneli? ;)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Kasia a ten niepokalanek kazał ci brać lekarz czy się tak wspomagasz?

Sama zaczęłam brać- to jeden z nielicznych środków, które praktycznie nie mają skutków ubocznych, a same plusy na cykl. Zaczęłam brać, zeby trochę skrócił mi cykle (ponoć to robi a ja miałam długaśne), stymulował owulkę... no i mam potwornie bolesne miesiączki, a on też na to dobry. No i opinie kobiet... większość zachodziła przy 2 opakowaniu... Skusiłam się.

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jestem załamana. Moje wyniki są okropne masakra po prostu ręce opadają.

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja dziewczyny jestem załamana. Moje wyniki są okropne masakra po prostu ręce opadają.
    Podaj dokładnie. Może nie jest tak źle ;)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Sama zaczęłam brać- to jeden z nielicznych środków, które praktycznie nie mają skutków ubocznych, a same plusy na cykl. Zaczęłam brać, zeby trochę skrócił mi cykle (ponoć to robi a ja miałam długaśne), stymulował owulkę... no i mam potwornie bolesne miesiączki, a on też na to dobry. No i opinie kobiet... większość zachodziła przy 2 opakowaniu... Skusiłam się.

A jak się zwie ten lek?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:

Co się dzieje? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Swoją drogą, to nieźle tu smarujecie te posty, czytałam wszystkie po kolei od 16:00 i cały czas miałam 2 strony do tyłu. :D

Co nie? Ja ostatnio tu zaglądałam to strona byłą 1016 a teraz jest o 10 dalej masakra wariatki :D

Witam nową przybyłą :)

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się zwie ten lek?

Niepokalanek, to nie lek tylko zioło ;) ja mam kapsułki 100% niepokalanka.

16uddqk34v2bfw3k.png

• Nats Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się zwie ten lek?
    Ja mam ten:
    http://www.castagnus.pl/
    w aptece zapłaciłam wczoraj jakoś 22 zł

Ale ogólnie chodzi o wyciąg z niepokalanka pospolitego czy coś takiego ;)

3500 g 54 cm <3
  • Almanah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się zwie ten lek?

Castagnus, albo Agnus Castus. Czyli niepokalanek mnisi. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Co nie? Ja ostatnio tu zaglądałam to strona byłą 1016 a teraz jest o 10 dalej masakra wariatki :D

Witam nową przybyłą :)

A dobry dobry :D

• Almanah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja mam ten:
    http://www.castagnus.pl/
    w aptece zapłaciłam wczoraj jakoś 22 zł

Ale ogólnie chodzi o wyciąg z niepokalanka pospolitego czy coś takiego ;)

Wow, 22? 2 lata temu były po 11,5 D: Co za ździerusy...

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ