Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuż poczytałam i jednak o witaminę B chodzi bo ja biorę witaminę B na zajady bo mi sie pokazały niedawno i witamina B zabarwia mocz
nie ma się co martwić jakby co proszę:
W Polsce dość często spotyka się niewielkie niedobory ryboflawiny objawiające się pękaniem warg oraz tworzeniem się zajadów w kącikach ust. Niedobór witaminy B2 prowadzi również do takich objawów jak swędzenie oczu i ich nadwrażliwość na światło, a nawet upośledzenie widzenia. Jeśli dokuczają Ci zajady lub inne objawy świadczące o niedoborze tej witaminy, powinieneś pić więcej mleka oraz sięgać po ser, jaja wątróbkę, pełnoziarniste produkty zbożowe i liściaste warzywa zielone.
Jeśli bierzesz dodatkowe dawki ryboflawiny, możesz zauważyć zmianę zabarwienia moczu.
Pod wpływem witaminy B2 staje się on ciemniejszy, nawet brunatny. Ryboflawina jest barwnikiem, dlatego zmiana koloru moczu nie jest powodem do niepokoju.
Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzapachmalin wrote:Ja właśnie wyliczyłam, że jakby się w tym cyklu udało to bym miała termin na 28 grudzień. Normalnie rewelacja, świąteczny prezencik
Choć może bym zaciskała kolanka do stycznia
kochana a udostępnisz wykresik?zapachmalin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzapachmalin wrote:Jaka mnie dziś ochota na piwko naszła, normalnie szaleństwo.
Już się do drugiego przystawiam
Na szczęście słabiutkie i tylko 0.33
Ja już po drugim hehe i ciut ciut mocniejszych a tamzapachmalin, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Wiecie co zastanawiam sie czy czasami w pon. Nastepny nie isc na bete:)
Jak Tobie szybko owu wyznaczyło, normalnie zazdroszczę. U mnie wcale się na to nie zanosi i już w głowę zachodzę czy dobrze mi się wydaje, że wczoraj było czy jednak nie -
zapachmalin wrote:Jak Tobie szybko owu wyznaczyło, normalnie zazdroszczę. U mnie wcale się na to nie zanosi i już w głowę zachodzę czy dobrze mi się wydaje, że wczoraj było czy jednak nie
U mnie najdluzszy cykl trwal 29 dni .
A tak to zawsze szybko mi owulacje wyznacza