X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czemu w 13dc masz puste kółeczko mimo że temp mierzyłaś o tej samej porze co zwykle? i czemu ci owu nie wyznaczył?

W 12 mam białą w dzień wcześniej na noc brałam dwa gripexy taka chora byłam. I nie wiem czy przypadkiem nie dlatego temp taki wielki spadek miała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    u mnie małż dopiero synka myje więc na razie muszę być sprawna do bajeczki. A potem kto wie kto wie :D ^_^

Mogę również wysłać zaproszenie i zobaczyć wykres

zapachmalin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    u mnie małż dopiero synka myje więc na razie muszę być sprawna do bajeczki. A potem kto wie kto wie :D ^_^

hihi diabel-ruchomy-obrazek-0293.gif[img][/img]

zapachmalin, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    "do bajeczki" hihi :) na pewno jesteś świetną mamą :)

strasznie lubię czytać małemu a jak byliśmy w pl dorwaliśmy w empiku 100 najpiękniejszych bajek świata i to takich niebanalnych owszem calineczka itd, ale też masa rosyjskich, duńskich, starodawnych i ludowych. Przepiękna jest. Aż sama się doczekać nie mogę <3 Ale czy świetną? Daleko mi napewno. Jestem nerwus straszny i wszędzie mnie pełno a do tego mega głośna, więc walczę jak mogę żeby to wyplewić. Ale na pewno jesteśmy szaleni, weseli i duuuuużo się śmiejemy i wygłupiamy wspólnie :)

Kasia1987, Gaduaaa, szuflada, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    W 12 mam białą w dzień wcześniej na noc brałam dwa gripexy taka chora byłam. I nie wiem czy przypadkiem nie dlatego temp taki wielki spadek miała.
    hm... no wygląda że owu ci się przesunie... chociaż śluz i szyjka mówią że niby była w ostatnich 3 dniach.. jak Ci się ta temp teraz utrzyma to Ci pewnie wyznaczy na 16dc tą owulację

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piwko otwieram:, pyszniutkie jest:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jaką miałaś @ po tak długim cyklu? Jak zawsze czy coś sie zmieniło?

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hihi diabel-ruchomy-obrazek-0293.gif[img][/img]

mój małż się śmieje, że kusicie do złego :D On sam już by się napił ale jeszcze kurs na stację go czeka chyba :D Albo i do chińczyka bo mi Sylwia smaka narobiła :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    strasznie lubię czytać małemu a jak byliśmy w pl dorwaliśmy w empiku 100 najpiękniejszych bajek świata i to takich niebanalnych owszem calineczka itd, ale też masa rosyjskich, duńskich, starodawnych i ludowych. Przepiękna jest. Aż sama się doczekać nie mogę <3 Ale czy świetną? Daleko mi napewno. Jestem nerwus straszny i wszędzie mnie pełno a do tego mega głośna, więc walczę jak mogę żeby to wyplewić. Ale na pewno jesteśmy szaleni, weseli i duuuuużo się śmiejemy i wygłupiamy wspólnie :)
    az miło to czytać :) życzę Wam duuużo szczęścia i jak najwięcej rodzeństwa dla dzieciaczka!!!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Gaduaaa jaką miałaś @ po tak długim cyklu? Jak zawsze czy coś sie zmieniło?
    sama @ normalnie... może tylko mniej bolesna... 5dni jak zawsze.. początkująca plamieniem...

a czemu pytasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    mój małż się śmieje, że kusicie do złego :D On sam już by się napił ale jeszcze kurs na stację go czeka chyba :D Albo i do chińczyka bo mi Sylwia smaka narobiła :D

To niech się nie zastanawia tylko szybko myka i wraca ;) zdrówko piwkowe panienki
    cheers.gif[img][/img]

zapachmalin, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hm... no wygląda że owu ci się przesunie... chociaż śluz i szyjka mówią że niby była w ostatnich 3 dniach.. jak Ci się ta temp teraz utrzyma to Ci pewnie wyznaczy na 16dc tą owulację

no właśnie najbardziej mnie ten śluz zdziwił bo w porównaniu do wczoraj to lata świetlne, wczoraj to normalnie mnóstwo i ciągnął się jak nie wiem, choć troszkę mniej niż w czwartek a dzisiaj to już dużo ale na bank niepłodny :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    sama @ normalnie... może tylko mniej bolesna... 5dni jak zawsze.. początkująca plamieniem...

a czemu pytasz?

Bo ze mnie leci dwa razy mniej niz zwykle boli dwa razy bardziej.. I tak rozkminiam czy to wina tak długiego cyklu...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was dziewczynki ale coś nie mam siły skrobać! Czekam na męża mam nadzieję że wróci przed 23 do domku bo nie wiem czy dłużej wytrzymam! :) męczą mnie mdłości codziennie a wieczorem się nasilają a ten jest obrażony że nie mam ochoty na przytulanie ehhhh

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    az miło to czytać :) życzę Wam duuużo szczęścia i jak najwięcej rodzeństwa dla dzieciaczka!!!

Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że tak jak nam wszystkim tutaj niedługo zazieleni się wiosennie na stronie i będziemy wyczekiwać każda swego szczęścia <3 :)

szuflada, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiem o czym mowisz moj szalu dostaje jak 2 dni jest przerwy a @ nie mam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Podczytuje Was dziewczynki ale coś nie mam siły skrobać! Czekam na męża mam nadzieję że wróci przed 23 do domku bo nie wiem czy dłużej wytrzymam! :) męczą mnie mdłości codziennie a wieczorem się nasilają a ten jest obrażony że nie mam ochoty na przytulanie ehhhh

Kuźwa to zamiast się cieszyć bo później może być gorzej z tym to będzie jeszcze błagał :D hihi
    a sorki że nie masz ochoty :P to źle czytałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 20:48

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Sylwia wiem o czym mowisz moj szalu dostaje jak 2 dni jest przerwy a @ nie mam
    Tylko że u nas jest kwestia raczej dwóch tygodni niż dni :p nie poradzę nic na to po prostu nie mogę się na niczym skupić jak chce mi sie rzygać za przeproszeniem ehhh

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że tylko tak marudzi ale w głębi serca rozumie że kiepsko się czuję...

nick nieaktualny, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Bo ze mnie leci dwa razy mniej niz zwykle boli dwa razy bardziej.. I tak rozkminiam czy to wina tak długiego cyklu...
    ciężko powiedzieć kurcze...

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ